Γνώμες Φυσιγγίων

Τους ρίχνεις πριν κάτσουν. Όλη η αξία της ντουφεκιας είναι εν πτήση, όπως και ο σεβασμός προς το θήραμα !
Βέβαια ο καθένας πράττει όπως θέλει, αρκεί να είναι στα πλαίσια του νόμου. Το νόμιμο με το ηθικό δεν συμβαδίζουν απαραίτητα!
*Στους -4 ρίχνει χιόνι και όχι νερό.
Συμφωνω με τη βολη εν πτηση...κι εγω οπως κ φετος αλλα κ αλλες φορες, βλεπω τη μπεκατσα στο εδαφος, ενω ανετα μπορουσα να της ριξω, δεν το εκανα ποτε κ ουτε θα το κανω.....στο να τρως ομως το βρωμοκρυο στο υδροβιο κ να του κανεις κ χατηρια καλα κανεις......εγω ομως δεν.....

Στα Χοντρα σκάγια το μόνο που θα έριχναν αν δεν γέμιζα είναι τα gorillas 34 /36/38.. ότι έχω δοκιμάσει από αυτά είναι εξερετικα
Ηλία μου μετά από χρόνια που ήμουν πολύ ευχαριστημένος με αυτά φέτος την έφαγα την φόλα με 6 κουτάκια 34αρια συγκεντρωτηρα που παρήγγειλα. Άλλος κάλυκας, προφανώς και άλλα σωθικά του φυσιγγίου και όλα τα πουλιά ολοζωντανα και αιμόφυρτα να τα κυνηγάω να τα πιάσω... Ήταν το κύριο μου φυσίγγιο στην φάσσα και ξενερωσα. Δεν ξέρω πια μετά από κάθε αλλαγή που κάνουν στα φυσίγγια που χρησιμοποιώ αν απογοητεύομαι ή τσαντιζομαι γιατί πίσω από την επιλογή ενός φυσιγγίου κρύβονται αρκετές δοκιμές σε χαρτόνια σε διάφορες αποστάσεις και τσοκ, δοκιμές σε διαφορετικές καιρικές συνθήκες στο κυνήγι, ώρες για να καταμέτρησω σκάγια και να βγάλω ποσοστά, πετρέλαια κτλ. Φέτος ειλικρινά έχω ξενερώσει απίστευτα...

Συμφωνω με τη βολη εν πτηση...κι εγω οπως κ φετος αλλα κ αλλες φορες, βλεπω τη μπεκατσα στο εδαφος, ενω ανετα μπορουσα να της ριξω, δεν το εκανα ποτε κ ουτε θα το κανω.....στο να τρως ομως το βρωμοκρυο στο υδροβιο κ να του κανεις κ χατηρια καλα κανεις......εγω ομως δεν.....
Μα κανείς ότι αγαπάς φιλτατε, για μένα η ντουφέκια είναι το κερασάκι στην τούρτα, μιας κυνηγετικής εξόρμησης. Μου έτυχε πολλάκις να δω την πέρδικα πάνω στο βράχο, ενώ έχω κάνει 15κμ μες το λιοπυρι των 30 βαθμών, χωρίς να ρίξω τουφέκια και να φύγει απ' την άλλη πλευρά ατουφεκιστη.
Στην δική μου φιλοσοφία κάθε θηραμα έχει τον δικό του τρόπο κυνηγιού, αυτό δεν αναιρεί ότι άλλος μπορεί να το κάνει διαφορετικά!
Εμάς πχ δεν απαγορεύεται να πάρεις κατά το ξέφωτο ή στη δύση στο καρτέρι μπεκάτσα (κάτι που συμβαίνει συχνά σε όσους βρίσκονται στην τσίχλα), για εμένα είναι λάθος, για άλλους είναι αυτό που είναι...
Όπως και να έχει δεν υπάρχει λόγος να μαγαριζουμε το θέμα με άσχετο περιεχόμενο.

*Χαριστε ρε το περισσιο θήραμα σε κόσμο που δεν κυνηγά, πως θα βρουν αλλιώς κυνήγι?
Κυρίως σε μεγαλύτερης ηλικίας οι χαρά τους είναι απερίγραπτη, με 2 τσίχλες να πιουν ένα 200αρι τσίπουρο...

Ωραιος....
Οταν ερθουν 10 κομματια παπιά κ κατσουν στη γκιολα μπροστα σου στα 25-30m στους -4°C και με ψιλοβροχο, ενω εχεις σηκωθει στις 04.00 το χαραμα να προλαβεις καρτερι, τότε τι κάνεις;;;;;
Με τα συγκεκριμένα από τότε που σταμάτησαν τις παλιές συνταγές στις συνθήκες που περιγράφεις όπως θες ρίξε είτε καθιστά είτε φτερό το αποτέλεσμα ο είναι το ίδιο.

Χαριστε ρε το περισσιο θήραμα σε κόσμο που δεν κυνηγά, πως θα βρουν αλλιώς κυνήγι?
Κυρίως σε μεγαλύτερης ηλικίας οι χαρά τους είναι απερίγραπτη, με 2 τσίχλες να πιουν ένα 200αρι τσίπουρο...
Για αυτη την παράγραφο συμφωνω και σου βγαζω το καπελο....τα γερόντια (άνω των 70 ετών) εμαθαν αλλιως...κ μου αρεσει ιδιαίτερα οταν στο κυνηγι επανω συναντω γερόντια (σπανίζει πλεον) με τα οπλα ανα χειρας....οχι ο 60άρης που οσο να'ναι μπορει να την ψαξει με σκυλιά ακόμη....ας επιστρεψουμε στο θεμα μας...ο καθε ενας πρατει οπως θελει....αρκει να μην παρανομεί...εκει ειναι το πρόβλημά μου...

Το κυνήγι δεν είναι η σακούλα άλλα η επαφή με τη φύση
επειδη δεν ειναι η σακουλα , χτυπαω οσα υπολογιζω οτι μπορω να μαδισω , και να φαω με την οικογενεια μου , δεν δωριζω ουτε ενα , γιατι δεν ξερω που θα καταλιξουν , μπορει και στα σκουπιδια , αντιθετα εχω κανει μερικες φορες το τραπεζι με θηραματα σε φιλους που πραγματικα τα τρων , και οχι απλος τα γλυφουν και τα πεταν , σε αυτους δεν τους ξανα εβγαλα θηραματα

Ηλία μου μετά από χρόνια που ήμουν πολύ ευχαριστημένος με αυτά φέτος την έφαγα την φόλα με 6 κουτάκια 34αρια συγκεντρωτηρα που παρήγγειλα. Άλλος κάλυκας, προφανώς και άλλα σωθικά του φυσιγγίου και όλα τα πουλιά ολοζωντανα και αιμόφυρτα να τα κυνηγάω να τα πιάσω... Ήταν το κύριο μου φυσίγγιο στην φάσσα και ξενερωσα. Δεν ξέρω πια μετά από κάθε αλλαγή που κάνουν στα φυσίγγια που χρησιμοποιώ αν απογοητεύομαι ή τσαντιζομαι γιατί πίσω από την επιλογή ενός φυσιγγίου κρύβονται αρκετές δοκιμές σε χαρτόνια σε διάφορες αποστάσεις και τσοκ, δοκιμές σε διαφορετικές καιρικές συνθήκες στο κυνήγι, ώρες για να καταμέτρησω σκάγια και να βγάλω ποσοστά, πετρέλαια κτλ. Φέτος ειλικρινά έχω ξενερώσει απίστευτα...
Μάλλον το άλλαξε δεν υπάρχει πλέον η 206 φορμουλα...που γεμιζοταν

Ωραιος....
Οταν ερθουν 10 κομματια παπιά κ κατσουν στη γκιολα μπροστα σου στα 25-30m στους -4°C και με ψιλοβροχο, ενω εχεις σηκωθει στις 04.00 το χαραμα να προλαβεις καρτερι, τότε τι κάνεις;;;;;
Πες τα φιλος. Παγωμενος αερας τα δακτυλα και τα ποδια ξυλιασμενα, χαμηλή ορατότητα, δάκρυα στα μάτια από το ψ@λοκρυο, δυσκινητος απο τα βαρεια ρουχα. Ιδανικές συνθήκες για wind shooting αν είσαι στο πληκτρολόγιο. Αν είσαι εκεί όμως...
Καταραμένο youtube

Εγώ που περίμενα στους -20C μια ώρα να έρθει ο αγριοκουρκος να κάτσει στη κορυφή του δέντρου θα πάω στη κόλαση?
Αλεξ εξαιρεισαι αν του ρίξεις με φυσοκαλαμο, διαφορετικά είσαι ανήθικος αλλά όχι παράνομος. Οπότε this is the road to hell που λέει και ο αλλος

Εγώ που περίμενα στους -20C μια ώρα να έρθει ο αγριοκουρκος να κάτσει στη κορυφή του δέντρου θα πάω στη κόλαση?
Να περιμένεις μια ώρα στους -20 τον αγριοκουρκο και στη θαλάμη να έχεις Λάμπρο...Ε πάνε αυτοκτονα καλύτερα!

Να περιμένεις μια ώρα στους -20 τον αγριοκουρκο και στη θαλάμη να έχεις Λάμπρο...Ε πάνε αυτοκτονα καλύτερα!
Αυτό το,,-20 με 7 Μποφώρ στα 300 μέτρα απ τη θάλασσα ήταν η τελευταία μου φορά για 🦆 πριν 20 χρόνια......στεγνωσαααα
Ακόμα κρυώνω!!!

Back