Γνώμες Φυσιγγίων

Αυτό το,,-20 με 7 Μποφώρ στα 300 μέτρα απ τη θάλασσα ήταν η τελευταία μου φορά για 🦆 πριν 20 χρόνια......στεγνωσαααα
Ακόμα κρυώνω!!!
Εμένα η καλύτερη μου στιγμή είναι όταν έπεσα σε ορμητικό κανάλι με -11 που με έβγαλε κακήν κακώς στη λίμνη. Ακόμα δεν ξέρω γιατί δεν πνίγηκα. Ούτε καν το όπλο δεν έχασα από τα χέρια μου.

Δεν κατάλαβες όχι να πετάνε σε χαμηλό ύψος, να έρθουν να κάτσουν μπροστά σου στα 15 -20 μέτρα, έγινε αυτό το περιστατικό πριν 2 χρονια σε απογευματινό σε καινούργιο μέρος προς το τελείωμα του υδρόβιο, δεν πήγαινε το μυαλό σου ότι έχει τόσα πολλά πουλιά. Ο θόρυβος από το φτερό τους μαγεία, δεν υπάρχει αυτό, δεν πρόκειται να το ξεχάσω αυτόν το θόρυβο και την εικόνα ποτέ μου. Μου έχει ξαναγίνει αλλά με ποιο λίγα 20 - 30 πράσινα που με γύρω έφερναν για να κάτσουν. Αλλά μου κάνει εντύπωση είσαι σε μέρος που έχετε πάπια ( δεν είναι φτωχό ) και έχει χρόνια να δεις ;;.think.
Σε καταλαβαίνω Τριαντάφυλλε. Εδώ 15-20 καθαρά σε καβαλάνε και νομίζεις ότι πέρασαν στούκας. Τώρα όσον αφορά τα νούμερα, τόσο μεγάλα κοπάδια από καθαρά δύσκολα. Τις περισσότερες φορές από 10 μέχρι 25-30 το πολύ. Τα σφυριχτάρια, περνούν σε μεγαλύτερα κοπάδια συνήθως.

Εμένα η καλύτερη μου στιγμή είναι όταν έπεσα σε ορμητικό κανάλι με -11 που με έβγαλε κακήν κακώς στη λίμνη. Ακόμα δεν ξέρω γιατί δεν πνίγηκα. Ούτε καν το όπλο δεν έχασα από τα χέρια μου.
Δεν είχε φτάσει η ώρα σου Λεωνίδα καθώς μάλλον δεν χτύπησες κιόλας.Οσο για το ότι δεν άφησες το όπλο αυτό βοήθησε να μην είσαι ιδιαίτερα άπλωμενος σωματικά έτσι πήγες με τη ροή και δε στριφογύρισες ή δεν άλαζες συνεχώς διεύθυνση.Ειναι όπως το ράφτινγκ στο ποτάμι σε πηγαίνει και απλά με απλές και μετρημένες κινήσεις ακολουθείς το ρεύμα αν αρχίσεις και κάνεις σα τρελός θα τσακίστείς.

Δεν είχε φτάσει η ώρα σου Λεωνίδα καθώς μάλλον δεν χτύπησες κιόλας.Οσο για το ότι δεν άφησες το όπλο αυτό βοήθησε να μην είσαι ιδιαίτερα άπλωμενος σωματικά έτσι πήγες με τη ροή και δε στριφογύρισες ή δεν άλαζες συνεχώς διεύθυνση.Ειναι όπως το ράφτινγκ στο ποτάμι σε πηγαίνει και απλά με απλές και μετρημένες κινήσεις ακολουθείς το ρεύμα αν αρχίσεις και κάνεις σα τρελός θα τσακίστείς.
Έπρεπε να έχω πνιγεί πολλές φορές με τις μαλακίες που έχω κάνει στον βάλτο Γιάννη. Είχα μεγάλη λόξα. Ο Θεός με φύλαξε όλες τις φορές.

Δεν είναι μόνο ότι δεν πνιγηκες είναι ότι τα κατάφερες μετά! Πώς την παλεψες με την υποθερμία, ποιες ήταν οι κινήσεις σου/σε πόσο χρόνο απ' όταν βγήκες?

Εχθές έριξα και
Έπρεπε να έχω πνιγεί πολλές φορές με τις μαλακίες που έχω κάνει στον βάλτο Γιάννη. Είχα μεγάλη λόξα. Ο Θεός με φύλαξε όλες τις φορές.
Αφού ξεπεράστηκαν όλα τώρα είναι εμπειρίες για να μην ξανασυμβούν .Εμένα το ντουφέκι μου έχει πέσει μόνο μια φορά και μετά έγινε η bernadeli σα σοκολάτα γάλακτος και πήγε για βάψιμο.

Δεν ανέφερα ότι έριξα χθες και 5/6 φυσίγγια καινούρια σοδειά condor σε νουμ 5 και αυτά , πήρα μία φασα με δαυτα δε μπόρεσα να όμως προσδιορίσω αλλά κάτι δε μου άρεσε σε αυτό το φυσίγγι σαν πολύ ξερό να ηταν .Όταν ξαναπάω για φασα θα του δώσω ευκαιρίες να το δω καλύτερα .

Δεν είναι μόνο ότι δεν πνιγηκες είναι ότι τα κατάφερες μετά! Πώς την παλεψες με την υποθερμία, ποιες ήταν οι κινήσεις σου/σε πόσο χρόνο απ' όταν βγήκες?
Έτρεξα στο αυτοκίνητο, έβγαλα τα βρεγμένα και έβαλα το καλοριφέρ στο φουλ. Σε λίγα λεπτά που άκουσα τις τουφεκιές από τους φίλους μου στα καρτέρια, ξαναντυθηκα με τα βρεγμένα και ξαναβγήκα στο καρτέρι μου! 😂
Απ'όσο θυμάμαι ούτε συνάχι δεν είχα τις επόμενες μέρες.

Τους ρίχνεις πριν κάτσουν. Όλη η αξία της ντουφεκιας είναι εν πτήση, όπως και ο σεβασμός προς το θήραμα !
Βέβαια ο καθένας πράττει όπως θέλει, αρκεί να είναι στα πλαίσια του νόμου. Το νόμιμο με το ηθικό δεν συμβαδίζουν απαραίτητα!
*Στους -4 ρίχνει χιόνι και όχι νερό.
Ο πατέρας μου δεν μου είπε ποτέ "μην ρίξεις σε καθιστό θήραμα". Με δίδαξε με πράξεις. Πάντα έβαζε το όπλο στο εσωτερικό του αγκώνα και χτυπούσε παλαμάκια για να σηκωθεί το πουλί και μόνο τότε επώμιζε και έριχνε. Μπροστά του ακολουθούσα πάντα το παράδειγμά του αλλά όταν δεν με έβλεπε τις έριχνα τις καθιστές μου, μόνο που πάντα αισθανόμουν ότι κάνω ατιμία. Κάποια στιγμή το έκοψα τελείως.

Δεν κατηγορώ επουδενί βέβαια όσους το κάνουν. Μας βγαίνει η ψυχή να συναντήσουμε το θήραμα και σε πολλά θηράματα οι γραπτοί νόμοι μας κάνουν τη ζωή ήδη πολύ δύσκολη, πόσο μάλλον οι άγραφοι.

Σε καταλαβαίνω Τριαντάφυλλε. Εδώ 15-20 καθαρά σε καβαλάνε και νομίζεις ότι πέρασαν στούκας. Τώρα όσον αφορά τα νούμερα, τόσο μεγάλα κοπάδια από καθαρά δύσκολα. Τις περισσότερες φορές από 10 μέχρι 25-30 το πολύ. Τα σφυριχτάρια, περνούν σε μεγαλύτερα κοπάδια συνήθως.
Είδες πως είναι όταν είναι πολύ κοντά σου ( 15 - 30 είναι συνήθως ) ούτε ανάσες δεν παίρνεις κάθεσαι άγαλμα, ωραία πράγματα. Μου έχει συμβεί σε όλα αυτά τα χρόνια 8 φορές, ( σε τέτοιο νούμερο ) δεν είναι για κάθε μέρα, αυτό που έγινε πριν 2 χρονια ήταν σε αραβόσιτο που κολλούσε η μηχανή και δεν θεριστικε, είχαν μάθει για βάλε τα πήρα χαμπάρι στο τελείωμα του υδρόβιο, δεν το ξεχνάω ποτέ μου γιατί ήταν πολύ κοντά, και να κάτσουν μπροστά σου, αυτό μπορεί να μην ξανασυμβεί ποτέ. Εδώ έχουμε συνήθως πράσινα και μικρά, από τα άλλα είδη πολύ σπάνια. ;)

Εμεις σαν άσχετοι από παπί μια μερα πριν χρόνια ένα σούρουπο με άπνοια και ψιλοβροχο ακούγαμε ένα βουητό από μακριά λέει ο ένας ρε ελικόπτερο έρχεται? Ναι Λεω εγώ και μας καβαλανε 10 μεγάλες στα φουλ γκάζια πάλι καλά πιασαμε απο 1 δεν μπορούσα να φανταστώ τον θόρυβο

Πολύ ωραίο φυσηγγακι το α1 σπεσιαλ34 γρ...σήμερα που είχα αρκετό κρύο 3 βαθμούς το προι και παγετό σε μερικά σημεία τα πήγε εξερετικα σε ν6 ...και με ποιο υψηλες θερμοκρασίες 11/13 βαθμούς τα πάει πολύ καλά σε όλλους μας με 4 διαφορετικά όπλα ....να γράφουμε και τα θετικά για την lambro... Για μένα πολύ καλύτερο από το μπλε που είναι ασταθές

Πολύ ωραίο φυσηγγακι το α1 σπεσιαλ34 γρ...σήμερα που είχα αρκετό κρύο 3 βαθμούς το προι και παγετό σε μερικά σημεία τα πήγε εξερετικα σε ν6 ...και με ποιο υψηλες θερμοκρασίες 11/13 βαθμούς τα πάει πολύ καλά σε όλλους μας με 4 διαφορετικά όπλα ....να γράφουμε και τα θετικά για την lambro... Για μένα πολύ καλύτερο από το μπλε που είναι ασταθές

Φορτωσε οτι εχει απομεινει αν σου αρεσει! Πυριτιδα α1 τελος, για αυτην την σαιζον τουλαχιστον. Ηδη το Α1 32 ειναι διαθεσιμο σε λιγα νουμερα

Σ
Συμφωνώ απόλυτα σε ότι έγραψες...
Αυτό που έγραψε ο thireutis 13...

Εξαιρετική και αγαπημένη η Α1 vectan..ένας ξένος κατασκευαστής φυσιγγίων μου είχε πει πως είναι από τις λίγες πυρίτιδες που έχουν τις μικρότερες διακυμάνσεις ανά lot...πράγμα που τη κάνει ευκολοδουλευτη και σταθερή..

Back