Γνώμες Φυσιγγίων

Τα έχει ρίξει κανείς να μου πει εντυπώσεις;View attachment 79744
Άσχετο με τη συζήτηση αλλά, βλέποντας τα νούμερα σκαγιών στο παραπάνω φυσίγγι, το θυμήθηκα:
Ακόμα δεν έχω καταλάβει για ποιο λόγο οι αμερικάνοι (κατασκευαστές φυσιγγίων) έχουν καταργήσει το Νο. 7 διαμέτρου 0,10"(ίντσες) = 2,54mm, που είναι πρακτικά το ίδιο με το ιταλικό Νο 7 (2,5 mm) !!!
Το ήξερα αυτό από πολύ παλιά, γύρω στα 30 χρόνια πίσω, που άρχισα να διαβάζω αμερικανικά περιοδικά (είχαν ήδη παύσει να το χρησιμοποιούν), αλλά δεν θυμάμαι να διάβασα ποτέ μια εξήγηση, μια αιτιολογία, για την κατάργηση της χρήσης του συγκεκριμένου νούμερου. Είναι απορίας άξιον, αφού το Νο 7 είναι (θεωρώ) ένα πολύ καλό νούμερο, γιατί συνδυάζει αφενός επαρκή κινητική ενέργεια, και αφετέρου ικανό αριθμό σκαγιών, για ικανοποιητική πυκνότητα κατανομής, στις συνήθεις κυνηγετικές αποστάσεις (τουλάχιστον μέχρι 40 μέτρα) για μεσαίου μεγέθους θηράματα.
Ίσως να θεώρησαν ότι την ίδια δουλειά κάνει και το Νο 7,5 (0,095" ιντσες = 2,41 mm) που χρησιμοποιείται και στο τραπ ... αλλά δεν το θεωρώ αυτό σοβαρό λόγο να καταργήσεις ένα νούμερο σκαγιών ...

Ναι, αλλά δοκίμασε και το fast, μπορεί να είναι 30αρι αλλά... 🚀🚀🚀
Δεν τα έχουμε εμείς εδώ δε τα φέρνει στην έναρξη έριξα τα ζενίθ και μου άρεσαν πολύ θέλω να δοκιμάσω τα comando και τα καφέ 33γρ που ειναι αν έχεις ρίξει και χεις μια γνώμη δεχτή

Δεν τα έχουμε εμείς εδώ δε τα φέρνει στην έναρξη έριξα τα ζενίθ και μου άρεσαν πολύ θέλω να δοκιμάσω τα comando και τα καφέ 33γρ που ειναι αν έχεις ρίξει και χεις μια γνώμη δεχτή
Από που είσαι;
Παράξενο να μην έχει συνεργαζομενο κατάστημα ο jb...

Last edited:
Από που είσαι;

Από Καρδίτσα αλλά δε τα φαιρνει όλα έχει κάποια συγκεκριμένα που φαιρνει εδώ
Ωραία, ελπίζω να μην είχες προβλήματα...
Το καφέ 33 γραμμάρια είναι ένα φοβερό φυσιγγι για ΌΛΑ τα κυνήγια...
Με 5αρι η 6αρι φασσες
Με 8αρι η 9αρι τρυγονι-τσιχλα-ορτυκι
Με 3αρι 4αρι λαγό-πάπια ( μέχρι 4-5 βαθμούς)
Με 4αρι η 5αρι τσοκ δεύτερο φυσιγγι στην μπεκατσα
Από 20/8 έως 28/2 πας παντού με αυτό..
Βέβαια θα υπάρχουν και παρόμοια, η και καλύτερα φυσιγγια από αυτό, αλλά εγώ το προτιμαω, όπως και πολλοί γνωστοί.. Μειονέκτημα, αν μπορείς να το πεις έτσι με την ακρίβεια που υπάρχει είναι η τιμή του.
Σήμερα είναι στα 12 γιούργια....!!!!

Back