gvp9000
Banned
Το πέρασε σουβλάκι ?Εσυ το σκεφτηκες.....Εγω ο μαλακας που εριξα και την πατησα τι να πω ??
Το πέρασε σουβλάκι ?Εσυ το σκεφτηκες.....Εγω ο μαλακας που εριξα και την πατησα τι να πω ??
Δεν ξερω ποιο λες Σταματη μου. Αυτα τα κραταω σαν ενθυμιο....για να βλεπω τις φολες που εριχνα
πριν πιασω ζεστα την ιδιογομωση...
Βαλε μια φωτο να δω εαν το εχω....
Και για μην κανουμε το θεμα μπ@ρδελο....ανεβασετην στην παρουσιαση φυσιγγιων φιλε.
Θα την δω και θα σου απαντησω ...
Πολυ το ψειριζεις ΒασίληH θεωρία της διάτρησης σε τζελ λέει τα εξής εκ στόματος Lowry.
Διάτρηση = μάζα * (μέσουσα ταχ. - ταχύτητα κατωφλίου) / (διάμετρος βολίδας + 0,033") ^2
Υπάρχουν προφανή και περίεργα σε αυτόν τον τύπο (θα σας κάνω μαθηματικούς τώρα)
ΠΡΟΦΑΝΗ
1. Μεγαλύτερη μάζα βολίδας σημαίνει μεγαλύτερη διάτρηση
2. Μεγαλύτερη μένουσα ταχύτητα βολίδας σημαίνει μεγαλύτερη διάτρηση
3. Μεγαλύτερη διάμετρος βολίδας σημαίνει πολύ μικρότερη διάτρηση (στο τετράγωνο) !!!
Αυτό εκ πρώτης όψεως είναι παράδοδο ... και όμως ισχύει !!! τα σκάγια μεγάλης διαμέτρου δεν ευνοούν την διάτρηση !!!
Τρυπάνε όμως περισσότερο γιατί έχουν μεγάλη μάζα και μεγαλύτερες μένουσες !!!
Για αυτό τα βολφράμια τρυπάνε καλύτερα ... έχουν μεγαλύτερη μάζα, μεγαλύτερες μένουσες άρα μπορούμε να τα κάνουμε πιο μικρά σε μέγεθος με απότέλεσμα να τρυπάνε ακόμα καλύτερα.
Έχουν όμως και αυτά τα μειονεκτήματά τους ... εκεί που το #4 μολύβι θα σπάσει το κόκκαλο του φτερού το #9 βολφράμιο απλά θα το τρυπήσει με αποτέλεσμα να φύγει το παπί
Είναι όμως πολύ περισσότερα άρα ελπίζεις ότι θα βρουν ζωτικό όργανο με μεγαλύτερες πιθανότητες.
4. Μεγαλύτερη ταχύτητα κατωφλίου σημαίνει μικρότερη διάτρηση
Η ταχύτητα κατωφλίου είναι η μικρότερη ταχύτητα για να ξεκινήσει η βολίδα να εισχωρεί στο υλικό.
πχ αν η μένουσα είναι 50m/s και η ελάχιστη ταχύτητα για να τρυπήσει το τζελ είναι 70m/s η βολίδα θα χτυπήσει στο τζελ, θα το συμπιέσει και θα γκελάρει (γυρίσει) πίσω, άρα διάτρηση μηδέν !!!
Το περίεργο είναι ότι ο Lowry προσθέτει ένα ποσό 0,033 ίντσες (0,8mm) και μεγαλώνει τεχνητά την διάμετρο της βολίδας.
Αυτό το κάνει γιατί κατά την κίνησή της επηρρεάζει μεγαλύτερη επιφάνεια απ΄ότι η κυκλική επιφάνεια της ίδιας της βολίδας.
΄Αρα
Την διάτρηση την καθορίζει.
1. Η μάζα της βολίδας
2. Οι τελικές ταχύτητες (μένουσες)
3. Το μέγεθός της βολίδας (διάμετρος)
4. Η σκληρότητα του κράματος της βολίδας
5. Το υλικό που θέλουμε να διατρήσουμε ... (άλλο ιστός και άλλο κόκκαλο).
C'est ca ...
Το πέρασε σουβλάκι ?
Για μια φορά,ναι!Στο τζελ θα κανουμε 4ρεις δοκιμες με διαφορετικα νουμερα σκαγιων με την ιδια ταχυτητα και στα ιδια
μετρα και καθαρισαμε Γιαννη μου...
Μια απο καθε πλευρα του τζελ...
Δεν καθομαι να φτιαξω τζελ.....οχι για την ταλαιπωρια....αλλα δεν θα ειμαι σιγουρος για την πυκνοτητα του.
Γι' αυτο ψαχνω να αγορασω ετοιμο....Μια φορα θα γινει αυτο ...και μετα πιστευω οτι εχουμε καλυτερη
εικονα διατρησης φιλε !!!!
Εσύ φίλε μου δεν χρειάζεται να κρατάς εμπορικά για ενθύμιο. Καλύτερα κράτα απ' τα δικά σου για ενθύμιο ανά έτος
Αυτές είναι δουλειές της καραντίνας ... τι να κάνω κλεισμένος στο σπίτι ?Πολυ το ψειριζεις Βασίλη
Το καλύτερο, τα σκάγια να βγαίνουν καυτά από το οπλο.
Για μια φορά,ναι!
Την επόμενη δεν ξέρουμε αν θα βγει πανομοιότυπο...
Μπορούμε μόνο να συγκρίνουμε κάποια φυσίγγια μεταξύ τους.
Κι αν θέλουμε να είμαστε ακριβείς,ένα φυσιγγι,σε ένα κομμάτι τζελ .
Το έχω δει από παλιά ...
Σοβαρότατη ένδειξη,σε ότι αφορά όμοια φυσίγγια!Μετα αναλογα την ταχυτητα και διαμετρο και Νρο στο εμπορικο θα βγαζουμε ακρη..
Στο τζελ θα κανουμε 4ρεις δοκιμες με διαφορετικα νουμερα σκαγιων με την ιδια ταχυτητα και στα ιδια
μετρα και καθαρισαμε Γιαννη μου...
Μια απο καθε πλευρα του τζελ...
Δεν καθομαι να φτιαξω τζελ.....οχι για την ταλαιπωρια....αλλα δεν θα ειμαι σιγουρος για την πυκνοτητα του.
Γι' αυτο ψαχνω να αγορασω ετοιμο....Μια φορα θα γινει αυτο ...και μετα πιστευω οτι εχουμε καλυτερη
εικονα διατρησης φιλε !!!!
Δεν είναι τόσο ακριβό όσο φαίνεται εν πρώτοις....Κατάλαβα, άστο καλύτερα! Καλύτερα ένα κουτί μητρουμανιουμ που τρυπάει τα πάντα!
Απο ακρηβο εμπορα αγωρασες μαστορα και εγω περσι εφτιαξα με 140 ευρουλακια καθαρισα !!!Και κάτι σοβαρό τώρα. Ρε σεις αλήθεια τουφεκατε κόντρα πλακέ θαλάσσης? 200 ευρώ μου πήγε το τελευταίο σκυλοκουτο που έφτιαξα πέρσι και το έφτιαξα όλο μόνος μου.
Θέλει δοκιμές για να βρεθεί η πυκνότητα που αναζητάει ο καθένας για τη δοκιμή του στο βαλλιστικό ζελέ, αλλά πιστεύω αξίζει τον κόπο η προσπάθεια.
Στη συνταγή που έδωσα, είναι τέτοια η πυκνότητα που μοιάζει με κρέας χοίρου. Ήθελα στο ίδιο ζελέ να ρίξω όλα τα διαμετρήματα που ήταν διαθέσιμα στο σκοπευτικό σύλλογο για να δω τη διάτρησή τους. Με εξαιρέσεις το μονόβολο -που ανατίναζε το ζελέ- και το 308win -που το διαπερνούσε πέρα ως πέρα, είδα κάποια αποτελέσματα που, αν και δεν τα έψαξα επιστημονικώς, μου άφησαν ενδιαφέροντα συμπεράσματα.
πχ, τα σκάγια (28γρ, νο5 $ νο8,5) σταματούσαν στο ίδιο σημείο όλα (με εξαίρεση ένα 10% αυτών λίγο πιο πίσω ή λίγο πιο μπροστά). Μέχρι τότε θεωρούσα πως κάποια ελάχιστα σκάγια της βολής, θα ήταν πιο "ελεύθερα" και πήγαιναν πολύ μακρύτερα από τη "βασική συγκέντρωση".
Τα 9 βολα απ την άλλη (σκοπευτικά πρακτικής), το καθένα είχε διαφορετικό σημείο τερματισμού, με μεγάλη διαφορά μεταξύ τους τα 2 ακριανά (~10 εκατοστά).
Άλλο που μου έκανε εντύπωση ήταν πως το 22άρι, 3-5 πόντους μετά την προσκρουση, άλλαζε κατεύθυνση!
** Στα σκάγια, η διάτρηση δεν ήταν μεγάλη στο ζελέ που έφτιαξα, οπότε όσοι θέλουν να φτιάξουν ζελέ μόνο για σκάγια, μπορούν να δοκιμάσουν τη συνταγή για βαλλιστικό ζελέ με την μισή ποσότητα ζελατίνης ανά λίτρο νερού, για να βγει και οικονομικότερο.
Δεν είναι τόσο ακριβό όσο φαίνεται εν πρώτοις....
Το υλικό ανακυκλώνεται και διατηρείται και αρκετό καιρό, και ξηγούμαι...
Όταν τελειώσουμε το τεστ στο πεδίο (φωτογραφίσουμε, πάρουμε αποτελέσματα, κλπ) το πάμε σπίτι και το λιώνουμε με την μέθοδο μπεν μαρί (μπινελίκια από σύζυγο κλπ). Σε αυτό το σημείο μπορούμε να προσθέσουμε ζελατίνη, αν το ζελέ μας δεν είχε την πυκνότητα που θέλαμε. Παίρνουμε το ζελέ και το ξαναφορμάρουμε, κρυώνουμε, ψυγείο, κλπ (βλέπε συνταγή σε προηγούμενο ποστ), και κρατάμε και το μολύβι που έμεινε να το λιώσουμε να καλουπώσουμε μονόβολα!
Το υλικό - βαλλιστικό ζελέ, αφού παγώσει καλά στην ψύξη (24+ ώρες) τότε μπορούμε και να το αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη για να μας μείνει εσαεί.
Μου κίνησες την περιέργεια Δάσκαλε πάω να σφάξω ένα να δωΚαλε μου φιλε....εσφαξα αυτο....
View attachment 61717
Εαν σου δειξω τι ειχε μεσα....θα κανεις να κοιμηθεις δυο μερες....!!!
ΥΓ. Συγνωμη για το
Έχεις φωτό ?πχ, τα σκάγια (28γρ, νο5 & νο8,5) σταματούσαν στο ίδιο σημείο όλα
Λογικό(με εξαίρεση ένα 10% αυτών λίγο πιο πίσω ή λίγο πιο μπροστά).
Τι εννοείς ?Μέχρι τότε θεωρούσα πως κάποια ελάχιστα σκάγια της βολής, θα ήταν πιο "ελεύθερα" και πήγαιναν πολύ μακρύτερα από τη "βασική συγκέντρωση".
Μου κίνησες την περιέργεια Δάσκαλε πάω να σφάξω ένα να δω