Δοκιμές διάτρησης

• Thread starter Thread starter leo
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Θα το επαναλάβω. Σαν πολύ εύκολα δεν υποχωρειτε στο θέμα των ατσαλινων ; Γιατί ; Με την ίδια λογική να δεχτούμε και συνολική απαγόρευση του κυνηγιού αφού <κάποιοι > και μάλιστα με την πλειοψηφία του οχλου μαζί τους υποστηρίζουν πως η δραστηριότητα μας δεν είναι συμβατή με την πράσινη πραγματικότητα που θέλουν να επιβάλλουν. Χώρες πολύ πιο ευαισθητοποιημενες από εμάς ,όπως η Νορβηγία, ενώ υιοθέτησαν πρώτοι στον κόσμο τα ατσάλινα, τώρα αναθεωρούν και το κάνουν όχι επειδή άλλαξε κάποιο πρόσωπο στην εξουσία ή έστω κάποιο κόμμα, αλλά γιατί μελέτησαν όλες τις επιπτωσεις και συμπέραναν πως η επαναφορά του μολύβδου είναι η σωστή επιλογή.
Δεν είναι θέμα υποχώρησης Λευτέρη...κουβέντα κάνουμε εάν και εφόσον...

Μαζί σου να το παλέψουμε όσο δεν πάει για να μην επιβληθούν τα μη τοξικά...
Μαζί σου να ξαναεπιτραπουν εκεί που ήδη απαγορεύονται τα μολύβδινα...

Δεν είναι θέμα υποχώρησης Λευτέρη...κουβέντα κάνουμε εάν και εφόσον...

Μαζί σου να το παλέψουμε όσο δεν πάει για να μην επιβληθούν τα μη τοξικά...
Μαζί σου να ξαναεπιτραπουν εκεί που ήδη απαγορεύονται τα μολύβδινα...
Εννοειται οτι δεν θα περασει αυτο με τα ατσαλια...
Κ καλο θα ηταν να μην αγοραζουν οι συναδελφοι το παραμικρο που εχει σχεση με αυτα.
Ατσαλια κ οτιδηποτε αλλο επηρεαζει αρνητικα το κυνηγι οπως το ξερουμε, δεν θα το δεχτουμε.

Η γεωμετρία της κάνης έχει νόημα σε παραμορφωσιμα σκάγια, τουλάχιστον θεωρητικά. Στα ΜΗ παραμορφωσιμα πιο πολύ ρόλο θεωρώ ότι παίζει το βύσμα (συγκεντρωτηρας). Αλλά επειδή δεν γεμίζω και ούτε έχω κάνει δοκιμές με τέτοια σκάγια, δεν επιμένω. Τώρα, στο θέμα απαγόρευση και οπλοφοβια, αν πάρω θέση, όσο ήρεμος άνθρωπος και αν είμαι, δεν θα το γλιτώσω το ban!!!!😅

Η γεωμετρία της κάνης έχει νόημα σε παραμορφωσιμα σκάγια, τουλάχιστον θεωρητικά. Στα ΜΗ παραμορφωσιμα πιο πολύ ρόλο θεωρώ ότι παίζει το βύσμα (συγκεντρωτηρας). Αλλά επειδή δεν γεμίζω και ούτε έχω κάνει δοκιμές με τέτοια σκάγια, δεν επιμένω. Τώρα, στο θέμα απαγόρευση και οπλοφοβια, αν πάρω θέση, όσο ήρεμος άνθρωπος και αν είμαι, δεν θα το γλιτώσω το ban!!!!😅
O κώνος θα επηρεάσει την παραμόρφωση των σκαγιών μόνο αν αλλάξει αρκετά την μέγιστη πίεση (με την προϋπόθεση ότι αυτή θα εμφανιστεί στον κώνο) μείον τις τριβές.
Αν δηλαδή ένα φυσίγγι βγάζει σε νορμάλ κάνη 600bar πόσο να βγάλει σε κωνάτη ? 400bar για να έχουμε τόσο διαφορά στην παραμόρφωση ?
Δύσκολο. Κάνα 550+bar είναι πιο λογικό.
Μικρότερη μέγιστη πίεση και μικρότερες πιέσεις από εκεί και μετά λόγο αύξησης του χώρου καύσης θα οδηγήσουν σε μικρές μειώσεις ταχύτητας.
Γι αυτό οι διαφορές φαίνονται καλύτερα στα ψιλά σκάγια και τα ανοιχτά τσοκ.
Έτσι έχεις λίγο λιγότερο παραμορφωμένα σκάγια και λίγο μικρότερες ταχύτητες με μια αντίστοιχη μικρή αύξηση στην συγκέντρωση.
Ρίχνοντας φυσίγγι 550bar χωρίς κώνο παίρνεις το ίδιο αποτέλεσμα.
Χρειάζεται ψάξιμο με τα φυσίγγια όπως σε όλα τα όπλα.

Όλες οι παραπάνω μικροδιαφορές είναι άνευ σημασίας για εμένα ούτε κάνουν μια κάνη άχρηστη και κάποια άλλη σκοτώστρα και το λέω γιατί βλέπω ότι αρχίζουν να γίνονται κώνοι και σε Beretta και σε άλλα όπλα ... μόδα ?
Άχρηστη κάνη είναι μόνο μια προβληματική κάνη.

Όπως λέει και ο @ΓΙΑΝΝΗΣ. σκοτώνουν λίιιιιιγο καλύτερα και προσθέτω εγώ ... ΑΝ σκοτώνουν καλύτερα σκοτώνουν τόσο λίγο που δεν το καταλαβαίνεις.

Ο Churchill (o Winston όχι ο οπλοκατασκευστής😀 ) είχε πει κάποτε: "αν δεν θες να κάνεις κάτι, κάνεις μια επιτροπή για να το εξετάσει " 😁😁😁
Ηρθε ομως καθυστερημενα διοτι εμεις σαν ΕΛΛΗΝΕΣ προηγηθηκαμε αρκετα πριν με το Στριβειν δια του Αρραβωνος😉Εμεις ειμαστε καθηγητες το Εγγλεζακι περιμεναμε να μας διδαξει.Βλεπετε τι γινεται με τις ευθυνες με τις πυρκαγιες κανουμε συμβουλια τωρα και ψαχνουμε για αποδομποποιεους τραγους κανεις δεν εχει αναφερθει στον εαυτο του.Στην Ιαπωνια κανει χαρακιρι ο υπουργος για την τιμη του και το σεβασμο στον λαο του και εμεις υποτιθεται οτι μεταλαμπαδευσαμε τα φωτα του πολιτισμου και της δημοκρατιας.Λυπαμαι για τον εαυτο μου και συγνωμη για το πιθανον εκτος τοπτικ σχολιο.

O κώνος θα επηρεάσει την παραμόρφωση των σκαγιών μόνο αν αλλάξει αρκετά την μέγιστη πίεση (με την προϋπόθεση ότι αυτή θα εμφανιστεί στον κώνο) μείον τις τριβές.
Αν δηλαδή ένα φυσίγγι βγάζει σε νορμάλ κάνη 600bar πόσο να βγάλει σε κωνάτη ? 400bar για να έχουμε τόσο διαφορά στην παραμόρφωση ?
Δύσκολο. Κάνα 550+bar είναι πιο λογικό.
Μικρότερη μέγιστη πίεση και μικρότερες πιέσεις από εκεί και μετά λόγο αύξησης του χώρου καύσης θα οδηγήσουν σε μικρές μειώσεις ταχύτητας.
Γι αυτό οι διαφορές φαίνονται καλύτερα στα ψιλά σκάγια και τα ανοιχτά τσοκ.
Έτσι έχεις λίγο λιγότερο παραμορφωμένα σκάγια και λίγο μικρότερες ταχύτητες με μια αντίστοιχη μικρή αύξηση στην συγκέντρωση.
Ρίχνοντας φυσίγγι 550bar χωρίς κώνο παίρνεις το ίδιο αποτέλεσμα.
Χρειάζεται ψάξιμο με τα φυσίγγια όπως σε όλα τα όπλα.

Όλες οι παραπάνω μικροδιαφορές είναι άνευ σημασίας για εμένα ούτε κάνουν μια κάνη άχρηστη και κάποια άλλη σκοτώστρα και το λέω γιατί βλέπω ότι αρχίζουν να γίνονται κώνοι και σε Beretta και σε άλλα όπλα ... μόδα ?
Άχρηστη κάνη είναι μόνο μια προβληματική κάνη.

Όπως λέει και ο @ΓΙΑΝΝΗΣ. σκοτώνουν λίιιιιιγο καλύτερα και προσθέτω εγώ ... ΑΝ σκοτώνουν καλύτερα σκοτώνουν τόσο λίγο που δεν το καταλαβαίνεις.
Πολύ σωστά Βασίλη, και οι διάφορες αυτές θα φανούν σε μαλακά σκάγια (άντε και σε ημίσκληρα μέτριας ποιότητας). Προσωπικά, προτιμώ να πάρω αυτό το παραπάνω σε συγκέντρωση, αλλάζοντας τσοκ (ή φυσίγγι) παρά να πειράξω την κάννη. Βέβαια αν πρόκειται για όπλα που κλωτσανε υπερβολικά, τότε εντάξει!
Ενδιαφέρον έχει ο ρυθμος μεταβολής της πίεσης, όπως έχω ξαναπεί και αποδείξει με χαρτί και μολύβι ✏️!! Για το λόγο αυτό επιμένω στο ότι τα ατσάλινα, TSS, HEVISHOT κτλ, δεν θα έχουν θέμα!😉

Οσο προσεκτικος και να εισαι.....πιστευω οτι θα εχουμε αρκετους τραυματισμους σε καθε σεζον..!!!
Φανταζεσαι...ατσαλι στον τσιχλοκοτσυφα ....και ο νοων νοειτω Γιαννη !!!
Γιαυτο είχα γράψει στο Βασίλη πριν λίγες ημέρες ότι ποτέ δεν πρόκειται να γίνει σε όλα αποκλειστικό το ατσάλι

Γιαυτο είχα γράψει στο Βασίλη πριν λίγες ημέρες ότι ποτέ δεν πρόκειται να γίνει σε όλα αποκλειστικό το ατσάλι
Ότι γουστάρει η δημοκρατία.....της ευρωπαϊκής Ένωσης κάνει ρε Τζων‼️
Στην Αμερική είναι μόνο στα υδρόβια κ όπου κ αν τα κυνηγάς αν δεν κάνω λάθος.

το επιπλέον πρόβλημα ασφαλείας με τα ατσάλια , είναι ότι θα χρησιμοποιούμε (από ότι κατάλαβα) χοντροτερα σκάγια .
Από 8-9 σε 6-7. Αυτό το ν6 στους ελαιώνες με τρομάζει λιγάκι. Ίσως έχω στο μυαλό μου το μολύβι βέβαια
Μη φαντασιωνεστε παιδιά δεν πρόκειται να υπάρξει ολική απαγόρευση μολύβδου εάν γίνει έχει από πίσω απαγόρευση θήρας για την Ελλάδα θα σου αφήσουν μόνο φασα παπί γουρούνι τα δύο πρώτα χωρίς πλανουρια βαράς κάνα αρχιδι θα μείνει μόνο γουρούνι και οι άδειες θα γίνουν 50.000 με το ζόρι και αν και καληνύχτα ελεύθερο κυνήγι μόνο ρεζέρβα επί πληρωμής εκεί θα οδηγηθεί η κατάσταση και συνάδουν όλα επίτηδες (φωτιές, πάρκα αιολικά ,τουριστικά θέρετρα μέσα στα βουνά ,επίτηδες νομιμοποίηση αυθαίρετων εκεί που δεν έπρεπε και μαζεύουμε φράγκα και απομακρύνουμε κάθε δραστηριότητα που δεν μας βολεύει .τυχαίο δεν είναι τίποτε όλα τα γνωρίζουν και κατευθύνουν τα πράγματα όπως βολεύει κάθε φορά.Η ευρωπαϊκή Ένωση οποία απόφαση και να πάρει έχεις δικαίωμα με στοιχεία αμφισβήτησης η μη αποδοχής τόσα χρόνια πληρώνουμε πρόστιμα για τα σκουπίδια για τα αυτοκίνητα κτλ ας πληρώνουμε και για τα σκάκια σιγά τα λάχανα .

Μη φαντασιωνεστε παιδιά δεν πρόκειται να υπάρξει ολική απαγόρευση μολύβδου
Είναι πραγματικότητα και όχι φαντασία ότι στη φετινή έκθεση Κυνηγεσία, τόσο από στόματος Μηνά Ιορδάνογλου, όσο και προέδρου Αραμπατζή, τα ατσάλινα σκάγια θα επιβληθούν οριζόντια σε 5 έως 7 χρόνια από σήμερα.
Αυτήκοος και αυτόπτης μάρτυρας μαζί με αρκετούς συμφορουμίτες.

εάν γίνει έχει από πίσω απαγόρευση θήρας για την Ελλάδα
καληνύχτα ελεύθερο κυνήγι μόνο ρεζέρβα επί πληρωμής εκεί θα οδηγηθεί η κατάσταση
Δίνεις μόνος σου τις απαντήσεις γιατί ενδεχομένως μπορεί να επιβληθεί και να είμαστε και από τους πρώτους που θα το κάνουμε

Η ευρωπαϊκή Ένωση οποία απόφαση και να πάρει έχεις δικαίωμα με στοιχεία αμφισβήτησης η μη αποδοχής τόσα χρόνια πληρώνουμε πρόστιμα για τα σκουπίδια για τα αυτοκίνητα κτλ ας πληρώνουμε και για τα σκάκια σιγά τα λάχανα .
Για αυτά πληρώνουμε πρόστιμα αλλά εάν θέλουν να σε χτυπήσουν θα <<ευθυγραμμιστούν>> με τις οδηγίες της ΕΕ, θα το παίξουν τυπικοί
Και στην καραντίνα ορισμένοι στην Ευρώπη κυνηγούσαν εμείς όχι

Δίνεις μόνος σου τις απαντήσεις γιατί ενδεχομένως μπορεί να επιβληθεί και να είμαστε και από τους πρώτους που θα το κάνουμε

Για αυτά πληρώνουμε πρόστιμα αλλά εάν θέλουν να σε χτυπήσουν θα <<ευθυγραμμιστούν>> με τις οδηγίες της ΕΕ, θα το παίξουν τυπικοί
Και στην καραντίνα ορισμένοι στην Ευρώπη κυνηγούσαν εμείς όχι
Άσε καλύτερα να μη γίνει για να μη φτάσουμε στο σημείο να χρειαστεί να μάθουμε τι θα κάνει ο κάθε ένας και μέχρι που είναι διατεθειμένος να φτάσει.

Είναι πραγματικότητα και όχι φαντασία ότι στη φετινή έκθεση Κυνηγεσία, τόσο από στόματος Μηνά Ιορδάνογλου, όσο και προέδρου Αραμπατζή, τα ατσάλινα σκάγια θα επιβληθούν οριζόντια σε 5 έως 7 χρόνια από σήμερα.
Αυτήκοος και αυτόπτης μάρτυρας μαζί με αρκετούς συμφορουμίτες.
Για όλα τα θηράματα? Εάν είναι έτσι ο στόχος είναι η μείωση καθαρά της κυνηγετικής δραστηριότητος και επειδή το ψάρι βρωμάει πάντα από το κεφάλι καταλαβαίνετε τα δικά μας κεφάλια τη βρώμα βγάζουν αφού απλά ανακοινώνουν και προετοιμάζουν για το τι έρχεται χωρίς να δείχνουν κάποιο δρόμο αντίδρασης προς το παρόν.

Σε ποιες χώρες της Ε.Ε έχουν επιβληθεί καθολικά τα μη τοξικά;
Έχω την εντύπωση μόνο στην Δανία και την Ολλανδία...Η Νορβηγία επαναφέρει τα μολύβδινα, όπως έγραψε ο Λευτέρης...
Η Αγγλία είναι εκτός Ε.Ε ούτως ή άλλως...

Χωρες όπως Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία κ.α με τις τόσο ισχυρές κυνηγετικές οργανώσεις δεν νομίζω να το αφήσουν να περάσει έτσι...
Η άποψη της Πανευρωπαϊκής Κυνηγετική Ομοσπονδίας (FACE) ποια είναι;

Back