Δοκιμές διάτρησης

• Thread starter Thread starter leo
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Αυτά όλα τα προβλήματα με τα δράμια μπορούν άνετα να τα ξεπεράσουν απαγορεύοντας εντελώς τη χρήση τους και θεσπίζοντας τη χρήση αποκλειστικά του μονοβολου.........
Και πως θα βαράμε γουρούνια μετά ρε Βαγγέλη ???
.sarcastic.

Θα σφυρίζουν και πολύ τα άτιμα και θα σκιαζόμαστε ...

Μπορεί τα 76χιλ να μη χωράνε...ισως πάμε στα 89χιλ...οπότε περιορίζεται ο αριθμός όπλων που μπορεί να τα βάλουν...
Αν και δεν το έχω δοκιμάσει, υποθέτω ότι σε κάλυκα 76χιλ. με ρελιαστό κλείσιμο μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Και πως θα βαράμε γουρούνια μετά ρε Βαγγέλη ???
.sarcastic.

Θα σφυρίζουν και πολύ τα άτιμα και θα σκιαζόμαστε ...
Είδη της έχω βάλει σκοπευτικά........μόνοβολο κι ότι γίνει.......
Το πήρες καλώς,δεν το πήρες πάμε για άλλα.........

Για τα κλασικά 9βολα (8,60χιλ.) μια τέτοια διάταξη γόμωσης τί ύψους κάλυκα θα απαιτεί;
Μπορεί τα 76χιλ να μη χωράνε...ισως πάμε στα 89χιλ...οπότε περιορίζεται ο αριθμός όπλων που μπορεί να τα βάλουν...

Και λόγω του χαμηλότερου ειδικού βάρους του ατσαλιου...πόσο θα πρέπει να αυξηθεί η διάμετρος για να πιάσουν την ενέργεια των μολύβδινων 8,60 χιλ.;
6,2mm μολύβι 7/0 με 450m/s έχουν την ίδια περίπου διάτρηση με 8,6mm ατσάλια 11/0 !!!

Είδη της έχω βάλει σκοπευτικά........μόνοβολο κι ότι γίνει.......
Το πήρες καλώς,δεν το πήρες πάμε για άλλα.........
Σωστός αλλά και τα μονόβολα ατσάλινα θα είναι ... νομίζω το ρώτησα και αυτό στον πρόεδρο αλλά δεν είμαι σίγουρος ... όσοι ήταν μπροστά και θυμούνται ας μας πουν.

Αν και δεν το έχω δοκιμάσει, υποθέτω ότι σε κάλυκα 76χιλ. με ρελιαστό κλείσιμο μπορούν να χρησιμοποιηθούν.
Μπορεί...και γω υποθέσεις κάνω...

Ένα άλλο είναι ότι το βλέπω δύσκολο να χωρέσουν βόλια 8,3-8,6 χιλ με τη διάταξη του Στόκα μέσα στα χοντρά τοιχώματα ενός βύσματος τύπο steel...

Νομίζω...Η πιο αξιόλογη εναλλακτική στα βόλια για αγριογούρουνο είναι το βολφράμιο...

Last edited:
6,2mm μολύβι 7/0 με 450m/s έχουν την ίδια περίπου διάτρηση με 8,6mm ατσάλια 11/0 !!!
Σε ποια απόσταση...όσο μεγαλώνει η απόσταση το ελαφρύτερο βύσμα χάνει πολλαπλάσια ταχύτητα/ενέργεια από το βαρύτερο...

Και ύψος τροχιάς...

Τα ατσάλινα μονόβολα είναι μια κατηγορία από μόνα τους.
Δεν έχουν καμμία σχέση με ατσάλινα σκάγια ή δράμια.
Αυτά, κανένα μολύβδινο μονόβολο δεν μπορεί να τα ανταγωνιστεί όσον αφορά τη διάτρηση.

Σωστός αλλά και τα μονόβολα ατσάλινα θα είναι ... νομίζω το ρώτησα και αυτό στον πρόεδρο αλλά δεν είμαι σίγουρος ... όσοι ήταν μπροστά και θυμούνται ας μας πουν.
Τα ατσάλινα μονόβολα είναι μια κατηγορία από μόνα τους.
Δεν έχουν καμμία σχέση με ατσάλινα σκάγια ή δράμια.
Αυτά, κανένα μολύβδινο μονόβολο δεν μπορεί να τα ανταγωνιστεί όσον αφορά τη διάτρηση.
Ατσάλινα μονοβολα κυκλοφορούν χρόνια...
Πρόχειρα μου έρχονται στο μυαλό Brenneke, Gualandi...
Ελαφριά μεν...τα φορτώνεις ταχύτητα δε (με ασφάλεια χάρη στις προοδευτικές πυρίτιδες) και βγάζεις την ενέργεια που θέλεις...
Στις προδιαγραφές τους που έχω διαβάσει και κάτι δοκιμες στο εξωτερικό που έχω δει δείχνουν φονικότατα...

Σε ποια απόσταση...όσο μεγαλώνει η απόσταση το ελαφρύτερο βύσμα χάνει πολλαπλάσια ταχύτητα/ενέργεια από το βαρύτερο...

Και ύψος τροχιάς...
Πρόχειρος υπολογισμός στα 36μ Σπύρο.
Και πτώση μπορώ να υπολογίσω και ότι θες.
Δώσε αρχικές συνθήκες.

Αυτά δεν θέλουν ραβδωτή κάνη❓
Αν εννοείς τα ατσάλινα μονόβολα...κάποιοι τύποι ρίχνονται με ραβδωτές και κάποιοι με λείες...
Του Gualandi, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του, ρίχνονται από οποιαδήποτε σύσφιξης λεια κάννη...
Η Brenneke έχει και ατσάλινο και κασσίτερου που βάλλονται από λεια καννη ανεξαρτήτου σύσφιξης...

Ήδη κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά τα Duplek και τα Sauvestre...που δεν περιέχουν μολύβι...και ρίχνονται από όλες τις λείες κάννες...

Last edited:
Μονοβολο που είναι από σίδηρο και δεν έχει σχεδιαστεί να παραμορφωνεται σε μεγάλο βαθμό ακόμα και με χαμηλές ταχύτητες, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο κυνήγι. Τα ατσάλινα δραμια, αν έχουν διάμετρο τέτοια που να μπορούν να μπουν σε τριάδες ή τετράδες, δεν έχουν διάτρηση επαρκή ούτε με πολύ ψηλές ταχύτητες. Αν παλι έχουν διάμετρο λίγο υποδιαμετρημενη ώστε να μπαίνουν το ένα πάνω στο άλλο σε σειρά θα είναι λίγα. Σε κάθε περίπτωση θα είναι πολύ πιο επικίνδυνα για τους ανθρώπους λόγω εξοστρακισμων που θα συμβαίνουν ακόμη και σε πρόσκρουση σε χώμα, παρά για τα γουρούνια.

Εχει δει καποιος ΜΙΑ μελετη που να δειχνει την ακαταλληλοτητα του ατσαλιου για το θεμα αυτο;
Τους κινδυνους που θα προκαλεσει;
Τι θα γινει με το ατσαλι που θα αφεθει στην φυση;
Σκαγια παντως δεν νομιζω να βρισκει κανεις ενω περπαταει

Και καλα αυτοι που το προωθουν ξερουμε γιατι το κανουν
Οι κυνηγετικες οργανωσεις ανα τον κοσμο δεν θα προσπαθησουν να δειξουν την ακαταλληλοτητα του

Με την ταση που υπαρχει 50 λαμογια να ανοιγουν το στομα τους να λενε οτι μαλακια τιυς ερθει και να ακολουθουν οι εκαστοτε κυβερνησεις για να βγαλουν απλα και αλλα λεφτα τα πλουσια καθαρματα πιθ τους ταιζουν δεν χρειαζεται να ανησυχουμρ αν σε 7 χρονια θα μπει το ατσαλι στα βληματα
Θα χουν καταστρεψει το κοσμο πριν απο αυτο

Εχει δει καποιος ΜΙΑ μελετη που να δειχνει την ακαταλληλοτητα του ατσαλιου για το θεμα αυτο;
Τους κινδυνους που θα προκαλεσει;
Συνήθως λαμβάνουν υπόψιν τις μελέτες που τους βολεύουν σε αυτό που θέλουν να περάσουν
Τις υπόλοιπες ή τις προσπερνάνε ή τις βγάζουν λανθασμένες ή τις ερμηνεύουν όπως θέλουν
Ποιές είναι οι κύριες αιτίες της μόλυνσης του πλανήτη τις ξέρουν αλλά είναι πιό εύκολο να κόψεις το μολύβι στα φυσίγγια και τα πλαστικά καλαμάκια
Αλλά άς περιμένουμε-ελπίσουμε μήπως υπάρξουν εξαιρέσεις όταν έρθει εκείνη η ώρα γιατί αλλιώς μας βλέπω να βγαίνουμε με πανοπλία για κυνήγι

Back