Δράμια - Μονόβολα Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Σήμερα απόγευμα πήγα για δοκιμή στα δράμια. Έριξα στα 36μ ένα remikton 9βολο και ένα nobel sport 8βολο που προμηθεύτηκα και είδα ότι το rem από τις 9 έβαλε 5 και καμία στον κύκλο ενώ το NSI έβαλε στον κύκλο και τις 8 και οι 3 ήταν κέντρο. Το rem στο τσοκάκι μου τα σκορπάει δεν του κάθεται σωστά ενώ στου πατέρα μου την altair τα πάει τέλεια...Ευχαριστώ για την πρόταση που μου κάνατε, φώτος δεν έχω γιατί όπως είπα η φώτο στο κινητό μου με χαιρέτησε :(

Και μια ερώτηση για τη μολυβδίαση, γνωρίζει κανείς με τα δράμια πόσο επιβαρύνεται το τσοκάρισμα???

Σήμερα απόγευμα πήγα για δοκιμή στα δράμια. Έριξα στα 36μ ένα remikton 9βολο και ένα nobel sport 8βολο που προμηθεύτηκα και είδα ότι το rem από τις 9 έβαλε 5 και καμία στον κύκλο ενώ το NSI έβαλε στον κύκλο και τις 8 και οι 3 ήταν κέντρο. Το rem στο τσοκάκι μου τα σκορπάει δεν του κάθεται σωστά ενώ στου πατέρα μου την altair τα πάει τέλεια...Ευχαριστώ για την πρόταση που μου κάνατε, φώτος δεν έχω γιατί όπως είπα η φώτο στο κινητό μου με χαιρέτησε :(

Και μια ερώτηση για τη μολυβδίαση, γνωρίζει κανείς με τα δράμια πόσο επιβαρύνεται το τσοκάρισμα???
Το εχω γραψει πολλες φορες Κωστα για το nobel sport το 8βολο οτι κραταει φοβερη συγκεντρωση ακομα και σε μακρινες αποστασεις, τωρα για τσοκαρισμα που λες δεν νομιζω να επιβαρυνεται γιατι ειναι με συγκεντρωτηρα αυτα τα δραμια αλλα και με μαλλινη ταπα δεν νομιζω οτι υπαρχει θεμα.

Το τσοκ δεν το επιβαρυνεις με τα δραμια εκτος αν μιλαμε για φυσιγγι με συγκεντρωτηρα τυπου flight control..οσο παραξενο σου φαινεται μολυβδωσεις και επιβαρυνση στα τσοκ περνεις με τα σκαγια παρα με τα δραμια..τα δραμια εχουν πολυ μικροτερη επιφανεια που ερχεται σε επαφη με την καννη σε σχεση με ενα νεφος σκαγιων

Σήμερα απόγευμα πήγα για δοκιμή στα δράμια. Έριξα στα 36μ ένα remikton 9βολο και ένα nobel sport 8βολο που προμηθεύτηκα και είδα ότι το rem από τις 9 έβαλε 5 και καμία στον κύκλο ενώ το NSI έβαλε στον κύκλο και τις 8 και οι 3 ήταν κέντρο. Το rem στο τσοκάκι μου τα σκορπάει δεν του κάθεται σωστά ενώ στου πατέρα μου την altair τα πάει τέλεια...
Κωστα αν δεν εχεις τσοκ φρενου δοκημασε κ αυτα http://www.kalkantzakos.com/Product/2102/9vola-vital-shok,-fusiggia-federal
σε δοκιμη που εκανα εμεινα εκπληκτος

ποιο εννοείς τσοκ φρένου Νικόλα??? Εμένα έχει 5 τσόκ το όπλο από τη μάνα του... από 5* εώς 1* και συνήθως χρησιμοποιώ 4*για μπεκάτσα, πυκνό ή κοντά περάσματα σε καρτερίσια και 2* για μακρινές βολές το οποίο έως τα 55μ δίνχει τα δόντια του πολύ καλά...το 1* και το 5* δεν τα έχω βάλει σχεδόν ποτέ και σπανίως το 3* και πάντα ρίχνω φυσίγγια με συγκεντρωτήρα.

Παιδιά να μην δίνουμε λάθος εντυπώσεις. Τα δράμια είναι για κοντινές τουφεκιες μέχρι 20_25 μέτρα. Σίγουρα υπάρχει περίπτωση και σε μεγαλύτερες αποστάσεις να πάρουμε κάποιο ζώο, αλλά μετά από κάποια μέτρα η διασπορά είναι ανεξέλεγκτη. Πρέπει όλοι να έχουμε υπευθυνότητα, σεβασμό προς το θήραμα και να τηρούμε τους κανόνες ασφαλείας. Εγώ μετά από πάρα πολλές δοκιμές σε δράμια κατέληξα σε καρτέρια με αποστάσεις πάνω από 25 μέτρα να χρησιμοποιώ μονοβολο.

Παιδιά να μην δίνουμε λάθος εντυπώσεις. Τα δράμια είναι για κοντινές τουφεκιες μέχρι 20_25 μέτρα. Σίγουρα υπάρχει περίπτωση και σε μεγαλύτερες αποστάσεις να πάρουμε κάποιο ζώο, αλλά μετά από κάποια μέτρα η διασπορά είναι ανεξέλεγκτη. Πρέπει όλοι να έχουμε υπευθυνότητα, σεβασμό προς το θήραμα και να τηρούμε τους κανόνες ασφαλείας. Εγώ μετά από πάρα πολλές δοκιμές σε δράμια κατέληξα σε καρτέρια με αποστάσεις πάνω από 25 μέτρα να χρησιμοποιώ μονοβολο.
Παρόμοιας άποψης ειμαι και εγω.
Δραμια μεχρι +- 30 μέτρα. Απο εκει και περα μολυβια.
Οποιος μαθει το μολυβι δεν το αλλάζει, χώρια που εχει την καλυτερη αυτοπεποίθηση σαν κυνηγός

Το εχω πει και θα το λεω συνεχεια..το χειροτερο μονοβολο τα καλυτερα δραμια..αν εχεις εμπιστοσυνη στον εαυτο σου και αυτοπεποιθηση ριχνεις μονο μονοβολα..ή θα το παρεις ή θα φυγει τραυματισμοι ειναι ελαχιστοι σε σχεση με τα δραμια

Mini μονόβολα - δραμια κύριοι.....
21083189_1649668908398622_1239474897589852317_o.jpg

Χθες πήρα ένα κουτάκι palla να υπάρχουν, αν και ο Νικόλας με την ίδια κάννη λέει ότι δεν του τα πήγαινε καλά στο κυνηγομάγαζο που είχε λαό μου είπαν καλά λόγια καμία και για όπλα με διευρυμένο αυλό (φαμπαρμ)
Ποιο είναι το ποιο ενδεδειγμένο τσοκάρισμα για δράμια και ποιο για μονόβολα;

Χθες πήρα ένα κουτάκι palla να υπάρχουν, αν και ο Νικόλας με την ίδια κάννη λέει ότι δεν του τα πήγαινε καλά στο κυνηγομάγαζο που είχε λαό μου είπαν καλά λόγια καμία και για όπλα με διευρυμένο αυλό (φαμπαρμ)
Για τα δράμια πρέπει να ρίξεις με διάφορα τσοκ για να δεις τι θα σου δώσει την μεγαλυτερη συγκέντρωση. Για τα μονόβολα απο 5 εως 3. Εξαρτάται το είδος του μολυβιού.
Με τα μολύβια που πήρες και το 3αρι τσοκ στην ισπανίδα έβαλα το βόλι στα 60 μέτρα σε κουτί απο κουλουράκια ζαχαροπλαστείου (καταλαβαίνεις για τι μέγεθος μιλάω!.sarcastic.:p)

Για τα δράμια πρέπει να ρίξεις με διάφορα τσοκ για να δεις τι θα σου δώσει την μεγαλυτερη συγκέντρωση. Για τα μονόβολα απο 5 εως 3. Εξαρτάται το είδος του μολυβιού.
Με τα μολύβια που πήρες και το 3αρι τσοκ στην ισπανίδα έβαλα το βόλι στα 60 μέτρα σε κουτί απο κουλουράκια ζαχαροπλαστείου (καταλαβαίνεις για τι μέγεθος μιλάω!.sarcastic.:p)
Δεν ξέρω εγώ πάντα το μεγάλο κουτί παίρνω:p
Στο winchester έλεγα να δοκιμάσω με 4* το μονοβολο και με 2* τα δράμια.
Μάλλον για να έχει και μια ευθεία αναλογία με το bettinsoli μόλις βγει από τα πιτς.sarcastic.

Θεοφραστε αλλο η κανη απο το Fabarm κ αλλο οι δικες μας ,επιδη ετυχε να τα ριξω τα palla πολες φορες με την fabarm οπου ειχα τα πηγενε τρενο κ με το 5τσοκ, ενω τωρα με την αμερικανα δεν ειχα καλα αποτελεσματα με το mod.που τα εριξα κ το φουλ το εργοστασιακο να εβαζα παλι δεν θα γινοταν δουλεια.
Πια δραμια θα ριξεις?

Θεοφραστε αλλο η κανη απο το Fabarm κ αλλο οι δικες μας ,επιδη ετυχε να τα ριξω τα palla πολες φορες με την fabarm οπου ειχα τα πηγενε τρενο κ με το 5τσοκ, ενω τωρα με την αμερικανα δεν ειχα καλα αποτελεσματα με το mod.που τα εριξα κ το φουλ το εργοστασιακο να εβαζα παλι δεν θα γινοταν δουλεια.
Πια δραμια θα ριξεις?
Περυσι δοκιμασα τα palla με την remi στα 63 μετρα σε ενα κορμο δεντρου και επειδη γραφουν οτι μπορει να βληθουν και απο φουλ τσοκ τα εριξα με το UFO. Πηγαν και τρια που εριξα παρα πολυ καλα, ειχα ρωτησει βεβαια αν θα εχω προβλημα με τετοιο τσοκ και αν μπορει να γινει καμια ζημια στο οπλο και σε μενα.

Περυσι δοκιμασα τα palla με την remi στα 63 μετρα σε ενα κορμο δεντρου και επειδη γραφουν οτι μπορει να βληθουν και απο φουλ τσοκ τα εριξα με το UFO. Πηγαν και τρια που εριξα παρα πολυ καλα, ειχα ρωτησει βεβαια αν θα εχω προβλημα με τετοιο τσοκ και αν μπορει να γινει καμια ζημια στο οπλο και σε μενα.
ειχες καλο γκρουπαρισμα?

Status
Not open for further replies.
Back