Δράμια - Μονόβολα Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Μίλτο υπάρχει περίπτωση μια καννη να πηγαινει ενα μονόβολο 28γρ τέλεια και να μην πηγαίνει τον ίδιο τύπο σε μεγαλύτερο βαρος (31.5γρ); Ή να μην πηγαίνει τον συγκεκριμένο τύπο βλήματος με διαφορετικό set up φυσιγγίου; Πιστεύεις θα υπάρξει διαφορά στην συγκέντρωση μεταξύ brenekke 28 και brenekke 31.5 με το ίδιο τσοκ και όπλο;
Σε αυτο δεν μπορω να σου δωσω ακριβη απαντηση γιατι εχω ριξει το μονοβολο το brenneke classic στα 31.5 και το εμεραλντ στα 34 και το κλασικ το αγαπησα και δεν το αλλαζω ενω το εμεραλντ δεν μου πηγαινε καλα..αντιθετα εχω ριξει τα γκουαλαντι το proiettile32 και το σκοπευτικο το 28αρη και τα δυο μου αρεσαν

Σε αυτο δεν μπορω να σου δωσω ακριβη απαντηση γιατι εχω ριξει το μονοβολο το brenneke classic στα 31.5 και το εμεραλντ στα 34 και το κλασικ το αγαπησα και δεν το αλλαζω ενω το εμεραλντ δεν μου πηγαινε καλα..αντιθετα εχω ριξει τα γκουαλαντι το proiettile32 και το σκοπευτικο το 28αρη και τα δυο μου αρεσαν
Σε ευχαριστώ Μίλτο :)

το θεμα της slug κανης εχει το εξης ερωτηματικό?

Πως τα πάει στον κινούμενο στόχο;

Εδώ να πω οτι εχω μια slug κανη και δεν την βαζω στο όπλο καθως δεν εχω αυτη την σιγουρια. Μεσα στην χρονια αν αναμετρηθει ο καθε κυνηγος δυο-τρεις φορες με το θηραμα (εκτος απο κατι κ@@@φαρδους) δεν υπαρχει χωρος για πειραματα στο πεδιο. Πρέπει να στησω κάποιο αυτοσχεδιο σκοπευτηριο κινουμενου και να δοκιμασω αλλα ειναι δυσκολο...

mornin cofκαθοτι εχω αφθονο καφε και χρόνο ας αναπτυξω αυτο τον προβληματισμό μου και συγχωρηστε εκ των προτέρων τα λάθη καθότι δεν ειμαι ειδικός. Συμφωνα με την αντιληψη της διοφθαλμης στοχευσης πρέπει να "ξεχναμε" τη ρίγα και να εστιαζουμε στο στόχο. Άρα τι νοημα εχει τότε το ρυθμιζόμενο πισω στόχαστρο; Μηπως δρα αποπροσανατολιστικά σαν ας πουμε την ενδιάμεση σκοπευτική ακή; Κι ακόμα πιο έντονα καθως βρίσκεται ακόμα πιο κοντά στο μάτι και αρα κινειται πιο γρηγορα; Μήπως θα έπρεπε να εισαγουμε την νεα μου εφευρεση και παγκόσμια πατέντα (που σιγουρα την εχει ξαναεφευρει κι άλλος) (αντιγραφη απο τις ρυθμιζομενες ριγες τραπ) που την ονομαζω κλισιοσκοπική ρίγα? Μια ρίγα δηλαδη που η βαση της στην αρχη της κάνης θα κινειται αριστερα δεξια και πάνω κάτω με ατερμονα σαν τα κλισιοσκόπια? Αλλά κι αυτό να γίνει θα λειτουργήσει; Η τελος πάντων θα προλάβω να γίνω πλούσιος μεχρι να καταλάβουν όλοι ότι πρόκειται για μπάφα? (κολπο μάρκετινγκ)ha haaa

Με μονοβολο brenneke lambro silver 39gr ενα που τουφεκισα προ ημερων στα 35-40 περιπου μετρα το περασε διαμπερώς. Στην παρεα γενικα υπαρχουν ιστοριες για μαλακα μολυβια τυπου φοστερ 28γρ οτι δεν τρυπησαν μεγαλα θηραματα σε κοντινες αποστασεις. Απο την άλλη δεν υπαρχει παραπονο απο τα μονα του 6+1 που ειναι μαλλον και πιο ελαφρια. .xm. υποπτο...μπορει να ναι και καποια εκλογικευση προκειμενου να δικαιολογηθει η ενοχη χρηση σεβροτινων (ε.ε.ε.. η διαβαζουμε κυνηγετικο τυπο η παιζουμε) που θεωρειται οτι δινει διορθωση σκοπευτικου λαθους, ενοχη καθοτι ο σωστος γουρουνοκυνηγος δεν εχει αναγκη απο διορθωση σκοπευτικων λαθων, αλλά "δεν τα τρουπανε ρε τα μονοβολα σου λεωωωω"

υγ: κανουμε και λιγο πλακα δεν πειραζει.terror.

το τριάρι για το πεντάρι ???
με το 3 σαφώς καλύτερα.
πάντοτε είναι απαραίτητη μια σταθεροποίηση του μονόβολου.
ακόμη και κάποιες κάννες τύπου slug έχουν μια ελάχιστη σύσφιξη στο τελείωμα τους.
οι 'εσοχές' του συγκεκριμένου μονόβολου τσαλακώνονται άνετα ακόμη και από XF. δεν υπάρχει πρόβλημα...

Ο αυλος ειναι 18.4 μετρημενος με αυλομετρο και τα τσοκ ειναι τα optima plus για αυλο 18. 6
έχεις μετρήσει με παχύμετρο το cyl και βγήκε 18.6??
περίεργο μου φαίνεται η δικιά μου κανονικά 18.4
απ,οτι ξέρω optima HP 18,6
optima plus 18.4
...αχ αυτά τα υβριδικά όπλα που έχουμε !!!

Μιας και στην Ελλάδα δεν έχουμε βαλλιστικό ζελ, για να προσομοιάσουμε ζημιά σε ιστό, κάπου είχα πετύχει ένα ενδιαφέρον πειραματισμό....
Παίρνουμε μία μεγάλη λεκάνη με νερό και σκίζουμε μεσα κοματακια απο εφημερίδες, θέλει πολλές να γίνει πολτός... Με αυτόν τον πολτό γεμίζουμε τετραλιτρα μπετόνια (από επαγγελματικά υγρά καθαρισμού κτλ), και τα τουφεκουμε. Ο πιχτός πολτός προσομοιαζει σε καποιο βαθμο τους μυς με το αιμα, και δίνει μεγαλύτερη αντίσταση από το σκέτο νερο...

Δεν ειναι εύκολο να προσομοιάσεις το τζελ αυτο με την ντουφεκια στο γουρουνι γιατί εχει εξωτερικά το τομάρι που ειναι πολυ σκληρό και σε κάποια σημεία στις πλάτες του ειδικά στο καπρι που ειναι σαν να εχει κανει θωράκιση και μέσα εχει και τα κόκαλα που πρέπει να λάβουμε υπ´οψιν γι’αυτο πιστεύω δεν ειναι αντικειμενικό το βαλλιστικό τζελ.my man.

Η Beretta bellmonte 2 δεν ειναι γνήσια Beretta. Ειναι η ωρα να γραφτουν καποιες αληθεις δημοσια.

Οταν διαπίστωσα ότι η ρήγα είναι στραβή επικοινώνησα με την Beretta Hellas Ωστε η κάννη να σταλει στον επίσημο οπλουργό της Beretta Hellas.Την ίδια ημέρα και λίγη ώρα πρίν σταλεί η κάννη στην Αθήνα είχα επικοινωνία με τον επίσημο οπλουργό της Beretta Hellas. Εκείνος μου είπε πως σε περίπτωση που είναι η ρήγα στραβή θα υπάρξει αντικατασταση, ενω εάν η κάννη είναι στραβή τότε δε θα μπορέσει να γίνει αντικατάσταση.Επίσης μου είπε πως οι κάννες είναι πολύ εύκολο να στραβώσουν ακόμα και μέσα στη θήκη τους και εντός της καμπίνας του αυτοκινήτου μετα υψηλής θερμοκρασιάς!!!!!.llk.
Αφού η κάννη στάλθηκε στον οπλουργό εκείνος επεφάνθηκε ότι η (οφθαλμοφανής) στραβοκολλημένη ρήγα είναι ευθεία ,ενώ η κάννη είναι στραβή προς τα αριστερά!!! Και φυσικά αφού η κάννη είναι στραβή και ίσια η ρήγα, δεν μπορεί να γίνει αντικατάσταση.
Το θέμα δεν σταμάτησε εδω, και υπήρξε επικοινωνία με το εργοστάσιο της Beretta στην Ιταλία όπου υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αρχηγό οπλουργό του εργοστασίου της Βeretta.
Εκείνος δήλωσε πως ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΠΛΟ BERETTA με το όνομα bellmonte due. Αφου ο αρχηγός οπλουργός ζήτησε στοιχεία για το πρωτόγνωρο κατα τα λεγόμενά του αυτό όπλο ( Σημ. είναι όπλουργός στο εργοστάσιο κατα πολλά χρόνια), όταν κατάλαβε για ποιό οπλο γινόταν η συζήτηση, δήλωσε χαρακτηριστικά Αυτό δεν είναι Beretta, είναι iberica spain.

Είχα αποφασίσει να κρατήσω την κάννη οπότε, λίγο πριν σταλεί πάλι πίσω πήγε μέλος του φόρουμ να την κοιτάξει απο περιέργεια και διαπίστωσε και ο ίδιος ότι η ρήγα είναι στραβή ενώ η κάννη δεν φαινόταν πως ήταν στραβή (έλεγχος με φως και σκια στην πορτα του καταστηματος).

Συμπέρασμα:
Πλήρωσα 830 ευρω για ένα νέο όπλο με στραβή ρήγα, το οποίο καμία εγγύηση δεν κάλυψε ουσιαστικά. Αντιθέτως νοιώθω ότι η ελληνική αντιπροσωπία δεν μου φέρθηκε σαν πελάτη όπως μου άξιζε.

Υπόψη τα εξής πράγματα:
Οταν πήρα τηλ τον έλληνα οπλουργο της αντιπροσωπίας και η πρώτη κουβέντα του ήταν:''γιατί έστειλες την κάννη με έξοδα αποστολής δικά μου, θα στα χρεώσω να τα πληρώσεις εσυ''
Εχω μάρτυρες μέλη του φόρουν για τους ισχυρισμούς μου.
Η κάννη μου πριν σταλθεί στον οπλουργό μετρήθηκε με laser και η παρεκληση της ευθητητάς της είναι μονο 1 εκατοστο του εκατοστού.

Ευτυχώς που η κάννη μου βάλλει εκεί που πρέπει και δε χρειάστηκε να υπάρξει συνέχεια.

Τα συμπεράσματα δικά σας.
.kkk..kkk.

η εξέλιξη των παλιών Vitoria.
Eίναι ισπανικά όπλα αρκετά τίμια για τα λεφτά τους.
ήταν ατυχία αυτό που έπαθες, προφανώς ελατωματικό κομμάτι?
υπάρχει και Benelli Bellmonte Due... απλά αλλάζει λίγο στο αλουμίνιο.
Ιberica και οι 2.

Η Beretta bellmonte 2 δεν ειναι γνήσια Beretta. Ειναι η ωρα να γραφτουν καποιες αληθεις δημοσια.

Οταν διαπίστωσα ότι η ρήγα είναι στραβή επικοινώνησα με την Beretta Hellas Ωστε η κάννη να σταλει στον επίσημο οπλουργό της Beretta Hellas.Την ίδια ημέρα και λίγη ώρα πρίν σταλεί η κάννη στην Αθήνα είχα επικοινωνία με τον επίσημο οπλουργό της Beretta Hellas. Εκείνος μου είπε πως σε περίπτωση που είναι η ρήγα στραβή θα υπάρξει αντικατασταση, ενω εάν η κάννη είναι στραβή τότε δε θα μπορέσει να γίνει αντικατάσταση.Επίσης μου είπε πως οι κάννες είναι πολύ εύκολο να στραβώσουν ακόμα και μέσα στη θήκη τους και εντός της καμπίνας του αυτοκινήτου μετα υψηλής θερμοκρασιάς!!!!!.llk.
Αφού η κάννη στάλθηκε στον οπλουργό εκείνος επεφάνθηκε ότι η (οφθαλμοφανής) στραβοκολλημένη ρήγα είναι ευθεία ,ενώ η κάννη είναι στραβή προς τα αριστερά!!! Και φυσικά αφού η κάννη είναι στραβή και ίσια η ρήγα, δεν μπορεί να γίνει αντικατάσταση.
Το θέμα δεν σταμάτησε εδω, και υπήρξε επικοινωνία με το εργοστάσιο της Beretta στην Ιταλία όπου υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αρχηγό οπλουργό του εργοστασίου της Βeretta.
Εκείνος δήλωσε πως ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΠΛΟ BERETTA με το όνομα bellmonte due. Αφου ο αρχηγός οπλουργός ζήτησε στοιχεία για το πρωτόγνωρο κατα τα λεγόμενά του αυτό όπλο ( Σημ. είναι όπλουργός στο εργοστάσιο κατα πολλά χρόνια), όταν κατάλαβε για ποιό οπλο γινόταν η συζήτηση, δήλωσε χαρακτηριστικά Αυτό δεν είναι Beretta, είναι iberica spain.

Είχα αποφασίσει να κρατήσω την κάννη οπότε, λίγο πριν σταλεί πάλι πίσω πήγε μέλος του φόρουμ να την κοιτάξει απο περιέργεια και διαπίστωσε και ο ίδιος ότι η ρήγα είναι στραβή ενώ η κάννη δεν φαινόταν πως ήταν στραβή (έλεγχος με φως και σκια στην πορτα του καταστηματος).

Συμπέρασμα:
Πλήρωσα 830 ευρω για ένα νέο όπλο με στραβή ρήγα, το οποίο καμία εγγύηση δεν κάλυψε ουσιαστικά. Αντιθέτως νοιώθω ότι η ελληνική αντιπροσωπία δεν μου φέρθηκε σαν πελάτη όπως μου άξιζε.

Υπόψη τα εξής πράγματα:
Οταν πήρα τηλ τον έλληνα οπλουργο της αντιπροσωπίας και η πρώτη κουβέντα του ήταν:''γιατί έστειλες την κάννη με έξοδα αποστολής δικά μου, θα στα χρεώσω να τα πληρώσεις εσυ''
Εχω μάρτυρες μέλη του φόρουν για τους ισχυρισμούς μου.
Η κάννη μου πριν σταλθεί στον οπλουργό μετρήθηκε με laser και η παρεκληση της ευθητητάς της είναι μονο 1 εκατοστο του εκατοστού.

Ευτυχώς που η κάννη μου βάλλει εκεί που πρέπει και δε χρειάστηκε να υπάρξει συνέχεια.

Τα συμπεράσματα δικά σας.
.kkk..kkk.
Νομίζω πως και στην Beretta οι Ιταλοί τους Κινέζους έκαναν. Στο παρακάτω βίντεο τα τελευταία 15 δευτερόλεπτα άλλα πράγματα μου λένε διαφορετικά από τα δικά τους λόγια...

Νομίζω πως και στην Beretta οι Ιταλοί τους Κινέζους έκαναν. Στο παρακάτω βίντεο τα τελευταία 15 δευτερόλεπτα άλλα πράγματα μου λένε διαφορετικά από τα δικά τους λόγια...
χαχαχαχαχα στο 2.28 ετοιμάζεται να πατήσει σκανδάλη στο 2.29 πατιέται η σκανδάλη από την αρίστερή πλευρά και σε κλειστό χώρο όπως φαίνεται στο φόντο έστω και θαμπά...στο 2.30 γυρίζοντας την κάννη προς την κάμερα έχουν ξεχάσει να βάλουν τσοκ
εκτός κι αν δεν βλέπω τόσο καλά πια :)

Status
Not open for further replies.
Back