Δράμια - Μονόβολα Αρχείο

Status
Not open for further replies.
ωραια θα σου απαντησω εγω !! ειναι( χωρις σειρα )τα γουιτζεστερ τα μαυρα (440 μ/δ) τα νομπελ σπορτ (440 μ/δ) τα Α.Τ (500++ μ/δ) αρα δεν το λεω εγω οτι θελει ταχυτητες το βολι !!!!

Τα πρωτα ειναι 10 βολα σε 12/0 ??
Τα δευτερα ΑΤ δεν το συζηταω γιατι θα γινω κακος και δεν το θελω....Εχω ακουσει τα ''διαφορα''
γι'αυτα....
Ποια ειναι η αληθεια δεν την ξερω...ουτε με ενδιαφερει !!!
Παμε στα πρωτα....τα εχεις δοκιμασει ?? Εχεις ταχυτητες και διατρηση ?? Το τι λεει η συσκευασια ...ισχυει ???

18βολο το Winchester λες? Ειναι και το remington γιαυτο ρωτάω. Είμαι ανάμεσα σε αυτά τα 2 18βολα αλλά δεν ξέρω πιο να επιλέξω.Αν τα δίνει χύμα θα παρω 2-3 από το καθένα. Σε τι τα χρησιμοποιείς τα 54βολα αληθεια?
(Tα Winchester)
Ελάφι .

ωραια θα σου απαντησω εγω !! ειναι( χωρις σειρα )τα γουιτζεστερ τα μαυρα (440 μ/δ) τα νομπελ σπορτ (440 μ/δ) τα Α.Τ (500++ μ/δ) αρα δεν το λεω εγω οτι θελει ταχυτητες το βολι !!!!

Τα γουιτζεστερ τα μαυρα....εαν δεν κανω λαθος .... ειναι 11/0 και ΟΧΙ 12/0 Μητσαρα μου!!
Σε 10 βολο 11/0 εχω αυτο εγω... Αλλα εχω και σε 12βολο 11/0 επισεις....

εικόνα_Viber_2021-09-04_10-24-49-566.jpg
εικόνα_Viber_2021-09-04_10-25-15-348.jpg
Και σε 12βολο 11/0 αυτο...φιλε!!

εικόνα_Viber_2021-09-28_19-17-30-054.jpg
εικόνα_Viber_2021-09-28_19-17-40-088.jpg

εικόνα_Viber_2021-09-28_19-17-47-165.jpg
Και πιστεψε με.....Εχουν πεσει πολλα γουρουνια με αυτα τα σεταπ φιλε !!!

18βολο το Winchester λες? Ειναι και το remington γιαυτο ρωτάω. Είμαι ανάμεσα σε αυτά τα 2 18βολα αλλά δεν ξέρω πιο να επιλέξω.Αν τα δίνει χύμα θα παρω 2-3 από το καθένα. Σε τι τα χρησιμοποιείς τα 54βολα αληθεια?
Για τι κυνήγι τα θες ;

Τα γουιτζεστερ τα μαυρα....εαν δεν κανω λαθος .... ειναι 11/0 και ΟΧΙ 12/0
Ναι
00bk 8.4
11/0 8.6
Και πιστεψε με.....Εχουν πεσει πολλα γουρουνια με αυτα τα σεταπ φιλε !!!
Νίκο νομίζω ότι με το 12/0 το έχεις τερματίσει.
Τώρα να το πας στα 450 ή 500 το θεωρώ υπερβολή ... δεν ξέρω αν είναι επικίνδυνο.

Τα μαύρα winchester 00bk 12p (1450fps=440m/s) στα 50m έχουν διάτρηση 10,9in
Τα κόκκινα winchester 000bk 10p(1225fps=373m/s)στα 50m έχουν την ίδια διάτρηση 10,9in

Δεν ξέρω γιατί τα μαύρα θεωρούνται καλύτερα αν οι ταχύτητες είναι οι σωστές.
Και τα 2 τα έχω αλλά τα μαύρα δεν τα έχω χρησιμοποιήσει ποτέ.

Το δικό σου το 12/0 10p με 400m/s στα 50m έχει διάτρηση 11,5in
Φανταστικό 12/0 10p με 450m/s στα 50m έχει διάτρηση 12,6in
Φανταστικό 12/0 10p με 500m/s στα 50m έχει διάτρηση 13,8in

Νομίζεις ότι οι 2 ίντσες στις 12 θα κάνουν την τεράστια διαφορά ... ;;; με 100m/s μεγαλύτερη ταχύτητα και στα όρια πιθανόν των πιέσεων (δεν ξέρω τι γίνεται με αυτές ...)

Μπορεί αλλά δεν το νομίζω.

Last edited:
Ναι
00bk 8.4
11/0 8.6

Τώρα να το πας στα 450 ή 500 το θεωρώ υπερβολή ... δεν ξέρω αν είναι επικίνδυνο.

Τα κόκκινα winchester 000bk 10p(1225fps=373m/s)στα 50m έχουν την ίδια διάτρηση 10,9in

Νομίζεις ότι οι 2 ίντσες στις 12 θα κάνουν την τεράστια διαφορά ... ;;; με 100m/s μεγαλύτερη ταχύτητα και στα όρια πιθανόν των πιέσεων (δεν ξέρω τι γίνεται με αυτές ...)

Καλημερα Βασιλη μου !!!
Τα 12/0 με τις ταχυτητες συγκεντρωσεις και την διατρηση που εδωσαν ...και εγω νομιζω οτι δεν
χρειαζονται μεγαλυτερη ταχυτητα...
Θα δοκιμαστουν και στον κυνηγοτοπο την σεζον που μας ερχετε...
Μαθαινω απο φιλους οτι εχουν πεσει πολλα γουρουνια με τα γουιτζεστερ τα κοκκινα που εχουν 373m/s
με 393 και 400m/s που εχουν τα δικα μου δεν θα πεσουν ???
Τωρα τα 11/0 δοκιμαστηκαν στον κυνηγοτοπο με μεγαλη επιτυχια...
Θα δοκιμαστουν και τα 12/0 οπως τα εχω....και βλεπουμε...γι'αυτο εγραψα και στον Μαριο...οτι ειναι
τσαμπα κοπος να ασχοληθω με 12βολα 12/0 σε 12/76 καλυκα .

Σε ευχαριστω για την απαντηση φιλε......Κατατοπιστικοτατος !!!! :)

Για τι κυνήγι τα θες ;
Γουρούνια τι άλλο; Απλά μου αρέσει να δοκιμάζω πράγματα και ιδιαίτερα φυσίγγια σε πραγματικό τερέν. Άμα φύγει και κανα γουρούνι πολύ που μας ένοιαξε…..είμαστε μικρή ενωμένη ομαδουλα. Δεν έχω όπλο με 3,5 ίντσες εγώ, έχει ένα φίλος όμως μια black eagle και θα τη δανειστώ για κανα κυνήγι. Αυτά.

Ναι
00bk 8.4
11/0 8.6

Η διαφορα ειναι παληκαρια οτι στο φυσιγγι με τα 450 2 βολια να το παρουν στα 40-50 μετρα το γουρουνι θα ξεραθει ! Γιατι θα εχει ακομα την διατριση που χρειαζεται γιατι βασιλη η 2 ιντσες ειναι 5 ποντους παραπανω διατρηση ,τωρα το οτι τα 380-390 ειναι αρκετα το εχουμε δει το εργο στην πραξη !!! Οταν γδερνουν γουρουνια τουφεκισμενα στα 20-25 μετρα και τα δραμια ειναι πανω στο τομαρι και δεν ειναι ουτε ενα ουτε δυο αυτα!!! Και δεν ειμαι καθαρα γουρουνας !! Να εχω κανει και 100 κυνηγια συνολο !! Αλλα εχω δει ο ιδιος πολλα δραμια στα τομαρια !! Τελος παντων αυτες ειναι οι δικες μου εμπειριες ! Και σημερα εχασα τον ενα τον σκυλακο μου ξαφνικα:(:( !! Πρωι πρωι ειχα κιδιες αν χασω και τον αλλον μπορει να το γυρισω αποκλειστικα στα γουρουνια

Η διαφορα ειναι παληκαρια οτι στο φυσιγγι με τα 450 2 βολια να το παρουν στα 40-50 μετρα το γουρουνι θα ξεραθει ! Γιατι θα εχει ακομα την διατριση που χρειαζεται γιατι βασιλη η 2 ιντσες ειναι 5 ποντους παραπανω διατρηση ,τωρα το οτι τα 380-390 ειναι αρκετα το εχουμε δει το εργο στην πραξη !!! Οταν γδερνουν γουρουνια τουφεκισμενα στα 20-25 μετρα και τα δραμια ειναι πανω στο τομαρι και δεν ειναι ουτε ενα ουτε δυο αυτα!!! Και δεν ειμαι καθαρα γουρουνας !! Να εχω κανει και 100 κυνηγια συνολο !! Αλλα εχω δει ο ιδιος πολλα δραμια στα τομαρια !! Τελος παντων αυτες ειναι οι δικες μου εμπειριες ! Και σημερα εχασα τον ενα τον σκυλακο μου ξαφνικα:(:( !! Πρωι πρωι ειχα κιδιες αν χασω και τον αλλον μπορει να το γυρισω αποκλειστικα στα γουρουνια
Να μην τον τάισες αρνί ?

Λυπάμαι για τον σκυλάκο.

Να μην τον τάισες αρνί ?
Εχω χρονια που τα ταιζω μονο ξηρα τροφη και που και που λιγα κρεατακια μονο !!! Κοκκαλα καθολου ! Δεν ξερω τι επαθε προχθες εφαγε το μισο φαι του και απο οτι ειδα χθες καθολου και σημερα το πρωι τον βρηκα ψωφιο ζεστο ακομα !! Ηταν 10 χρονων ειχε λιγα θεματακια αλλα τιποτα σοβαρο !!!

Εχω χρονια που τα ταιζω μονο ξηρα τροφη και που και που λιγα κρεατακια μονο !!! Κοκκαλα καθολου ! Δεν ξερω τι επαθε προχθες εφαγε το μισο φαι του και απο οτι ειδα χθες καθολου και σημερα το πρωι τον βρηκα ψωφιο ζεστο ακομα !! Ηταν 10 χρονων ειχε λιγα θεματακια αλλα τιποτα σοβαρο !!!

Τοσο ''λαδι'' ειχε στο καντηλι του Μητσαρα μου !!! Τουλαχιστον εζησε 10 χρονια....Το χειροτερο θα
ηταν εαν το εχανες απο φολα φιλε !!!

Τοσο ''λαδι'' ειχε στο καντηλι του Μητσαρα μου !!! Τουλαχιστον εζησε 10 χρονια....Το χειροτερο θα
ηταν εαν το εχανες απο φολα φιλε !!!
Νικο δυστηχως εχω χασει 2 σκυλια απο φολα και μεσα στα κουμασια τους και τα 2 και ξερω !! το ενα ηταν μαλιστα 5 μηνων !!! και το πρωτο ηταν ενα σετερ αρσενικο 2 χρονων που θα γινοτανε απο τα καλυτερα μπεκατσοσκυλα !!! μεχρι ενος χρονου μου ειχε σηκωσει πανω απο 70 μπεκατσες !!! τον δευτερο χρονο που ηταν και μισος γιατι μεσα στη σεζον μου το φαρμακωσανε πανω απο 150!!! αυτος που εχασα τωρα ητανε καλος!! αλλα ηταν και πολυ καλος χαρακτηρας ανθρωπος !!ειναι αυτος που εχω στο αβαταρ ο πιο ασπρος ,το καλο ειναι οτι περυσι κυνηγισανε πολυ καλα και πηρε χαμπαρι και το ντραχταρακι τι γινεται και μου εβγαλε και 2-3 μπεκατσες δικες του, οποτε ελπηζω φετος μαζι με τον αλλον το μεγαλο που εχω να μπει καλα στο νοημα και να κυνηγησουμε καλα !!!

Μαριε ''τσαμπα'' ο κοπος φιλε !!!
Εριξα δυο φυσιγγια....6 βολια 11/0 και 6 βολια 12/0 απο πανω...+ 2,5 γραμμαρια αλευρι!!
Το πρωτο το πηρε ο ''διαολος''....
Το δευτερο ε' ας πουμε οτι κατι εκανε....Αλλα ποιος ο λογος να ασχοληθω....απο την στιγμη που εχω σεταπ
καλο με 10 βολο 12/0 και 11/0 ???
Ετσι και αλλιως τα 3 βολια τα ''εχασα''....και για να τα μαζεψεις να τα βαλεις στο κυκλο....μονο με βουντου
θα γινει!!!
Εκτος και αν αρχισω τις αλχημειες....και στο τελος χασω και τα υπολοιπα μαλλια που εχω.
Δεν ξερω εαν το εστησες....αλλα τα 11/0 μπαινουν ανα 3αδες και τα 12/0 ανα 2αδες...Αυτο σου λεω μονο
και ΕΣΥ καταλαβαινεις τι εννοω !!
Δεν γουσταρω να ασχοληθω αλλο....Αλλωστε με αυτα που εχουμε ειμαστε πληρεις φιλε !!!
Σου ανεβαζω την δοκιμη...εδω...
Φτιαξε και Βαιπερ σου αδελφε !!!:)

View attachment 47617
View attachment 47618

''Περαστικα'' μας φιλε !!! :)
τι περαστικά; μια χαρά είναι αυτές οι κατανομές!!!! κρατάνε γουρούνια !!!!

Καλησπέρα σε όλη την ομάδα και καλή εβδομάδα!
Ψάχνοντας τρόπους για να σκληρυνω τα δράμια βρήκα κάποια βίντεο όπου ψήνουν μολυβδινες σφαιρες με κάποια σκόνη σε διάφορα χρώματα.
Γνωρίζει κάποιος τι σκόνη είναι αυτή και αν έχει αποτέλεσμα;;
Σας ευχαριστώ!

Καλησπέρα σε όλη την ομάδα και καλή εβδομάδα!
Ψάχνοντας τρόπους για να σκληρυνω τα δράμια βρήκα κάποια βίντεο όπου ψήνουν μολυβδινες σφαιρες με κάποια σκόνη σε διάφορα χρώματα.
Γνωρίζει κάποιος τι σκόνη είναι αυτή και αν έχει αποτέλεσμα;;
Σας ευχαριστώ!
Τιν βρησκεις στην αμερικη εδω τσαμπα θα ψαξεις οποτε αστο ειτε σκληρενει ειτε οχι

Αυτά είναι τα «πολύ σκληρά και γρήγορα» δράμια που έβγαλε η federal? Αν θυμάμαι καλά συζητάγατε για αυτά πριν κανα χρόνο, μονο που μάλλον δεν είχατε προσέξει ότι γράφουν LEAD FREE. Ατσάλινα? Ή κάτι άλλο?
https://www.selwayarmory.com/federa...h-density-00-buckshot-9-pellets-box-of-5.html

Εδώ στο E-about λέει ότι είναι σε νούμερα 2,4,BB παρόλο που γράφουν στο κουτί 00B.
https://e-about.gr/proionta/fysiggi...fisingia-federal-phd197-3-premium-magnum-c12/

Τελικά τι παίζει? «Οι εδώ» έχουν βάλει λάθος φωτογραφία μάλλον???

Status
Not open for further replies.
Back