Δράμια - Μονόβολα Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Και η μετρηση Βασιλη πως γινεται?δοκιμαζεις να δεις με ποιο μολυβι θα αφησει αποτυπωμα στο σκαγι....?
Ναι αν ειναι πιο μαλακο το μολιβι δεν χαραζει το σκαι απλα το πολυ να γραψει πανω αν ειναι πιο σκληρο το χαραζει η το κανει μια γραμη που φαινεται πχ γιαλιζει !

View attachment 62814
Καλημέρα παιδιά. Αυτα εδώ ρίχνονται με 3ρη τσοκ γιατί είδα στο κουτί να λέει only rifled choke.. Όχι για ευθυβολια αλλά για λόγους ασφαλείας μιλάω. Βέβαια το πείραμα το έκανα. Έρηξα ένα αλλά αν ρηξω απανωτά μήπως έχω κάποιο θέμα, γι αυτό ρωτάω. Πάρα αυτά δε περίμενα να πάει στο στόχο αλλά προς έκπληξη μου πήγε σχετικά καλά μόνο 10 πόντους πάνω απ το κέντρο.
Rifled choke or fully rifled barrel.
Έχουν καταργηθεί εδώ και 5 χρόνια περίπου .

καλημέρα, δεν το ήξερα συτο με τα μολύβια, μήπως είναι κατάλληλα μόνο για βλήματα cast ,γιατί βλέπω οι συνθέσεις είναι παρόμοιες ; στα επινικελωμενα πως μετράς ; Γιώργο ποιά είναι σήμερα η πραγματικότητα με τα slugs στην Αμερική ; Συνεχιζει η εξέλιξη και η χρήση ( sabot + rifled barrel) ή στρέφονται στα ραβδωτά διαμετρηματα straight wall ( τύπου 375 Winchester, .444 marlin κλπ) ;

καλημέρα, δεν το ήξερα συτο με τα μολύβια, μήπως είναι κατάλληλα μόνο για βλήματα cast ,γιατί βλέπω οι συνθέσεις είναι παρόμοιες ; στα επινικελωμενα πως μετράς ; Γιώργο ποιά είναι σήμερα η πραγματικότητα με τα slugs στην Αμερική ; Συνεχιζει η εξέλιξη και η χρήση ( sabot + rifled barrel) ή στρέφονται στα ραβδωτά διαμετρηματα straight wall ( τύπου 375 Winchester, .444 marlin κλπ) ;
γιατι να μην κανουν και για τα σκαγια Λευτερη ? αφου την σκληροτητα του μολυβδου μετρας!!! οσο μπορεις να το πιασεις και να τραβηξεις γραμη πανω στο σκαι μπορεις να μετρισεις στα δραμια πχ μπορεις ανετα !!!

Καλημέρα ομάδα, για όπλα με 70άρες θαλάμες και σταθερά 1-3 τι προτείνεται με ασφάλεια; Δεν γνωρίζω και θέλω να μου πείτε διότι τα γρούνια έγιναν πολλά και πρέπει να έχω από κανένα στο γιλέκο.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Καλημέρα ομάδα, για όπλα με 70άρες θαλάμες και σταθερά 1-3 τι προτείνεται με ασφάλεια; Δεν γνωρίζω και θέλω να μου πείτε διότι τα γρούνια έγιναν πολλά και πρέπει να έχω από κανένα στο γιλέκο.
Mια πεντάδα Rio δραμιαρες, φθηνές και άμα χρειαστούν θα κάνεις την δουλειά σου. Δεν χρειάζεται να πάρεις ακριβά δραμια να σκουριασουν και να υπάρχει περίπτωση να μην της χρησιμοποιείσεις ποτέ.

Remington 9βολο, 8βολο l, rottweill 9βολο, lambro 9βολο, federal 9βολο (power shok)!!

Οι μετρήσεις που έκανε ο pit1982 είναι ακριβείς.
Μου κάνει εντύπωση πως τα κατάφερε με τη μύτη ενός μολυβιού.
Συγχαρητήρια.
Υπάρχει άλλος εύκολος και αξιόπιστος τρόπος Λευτέρη.
Το να τα χτυπήσεις με ένα βάρος για εμένα δεν είναι αξιόπιστος τρόπος γιατί τα σκάγια πρέπει να είναι στο ίδιο ακριβώς μέγεθος.
Μόνο συγκριτικά μπορείς να κάνεις.
Τα μολύβια δεν τα έχω δοκιμάσει αλλά αν δουλεύουν θα είναι καλό.
Αν δοκίμαζα θα έφτιαχνα πολύ λεπτή μύτη και θα προσπαθούσα να χαράξω.
Ας έσπαζε λίγο, δεν πειράζει, θα προσπαθούσα με σπασμένη.
Σαν θεωρία δουλεύει ... στην πράξη δεν ξέρω.

Με τον τρόπο που δουλεύουν τα σκληρόμετρα πάντως χρειάζεται να φτιάξεις δοκίμιο με επίπεδη λεία επιφάνεια και να το χτυπήσεις με συγκεκριμένη ταχύτητα με μια πολύ σκληρή μπίλια.
Η διάμετρος του ίχνους που θα αφήσει είναι συνάρτηση της σκληρότητας του υλικού.

Μπορεί να υπάρχουν και άλλες μεθοδολογίες μέτρησης ...

Mια πεντάδα Rio δραμιαρες, φθηνές και άμα χρειαστούν θα κάνεις την δουλειά σου. Δεν χρειάζεται να πάρεις ακριβά δραμια να σκουριασουν και να υπάρχει περίπτωση να μην της χρησιμοποιείσεις ποτέ.
Remington 9βολο, 8βολο l, rottweill 9βολο, lambro 9βολο, federal 9βολο (power shok)!!
Ευχαριστώ παίδες!

Υπάρχει άλλος εύκολος και αξιόπιστος τρόπος Λευτέρη.
Το να τα χτυπήσεις με ένα βάρος για εμένα δεν είναι αξιόπιστος τρόπος γιατί τα σκάγια πρέπει να είναι στο ίδιο ακριβώς μέγεθος.
Μόνο συγκριτικά μπορείς να κάνεις.
Τα μολύβια δεν τα έχω δοκιμάσει αλλά αν δουλεύουν θα είναι καλό.
Αν δοκίμαζα θα έφτιαχνα πολύ λεπτή μύτη και θα προσπαθούσα να χαράξω.
Ας έσπαζε λίγο, δεν πειράζει, θα προσπαθούσα με σπασμένη.
Σαν θεωρία δουλεύει ... στην πράξη δεν ξέρω.
δεν χρειαζεται τιποτα ζορικο με τα μολυβια δεν πιεζεις καθολου ουτε καν οπως γραφεις .αυτα που ειναι μαλακοτερα απο το σκαι απλα γλυστρανε επανω αυτα που ειναι σκληροτερα το καταλαβαινεις αμεσως μαγκονουν , εκει βαζεις λιγη δυναμη και χαραζεται το σκαι

Τώρα που ανέφερες το 9/Βόλο rotweill θα σου πω ότι ένα γουρούνι που σκότωσε φίλος μου φέτος στην ομάδα ήταν γύρω στα 25-30 μέτρα του έριξε τέσσερις rotweill και μια Remington στο κεφάλι και τότε έπεσε,όταν το γδαραμε είχε αμέτρητες μπάλες όλη η μπάντα όλες κολλημένες μέσα από το δέρμα....... Δεν του είχαν κάνει τίποτα....... Η μόνη μου επιφύλαξη ήταν μήπως δε είχαν αποθηκευτεί σωστά......

δεν χρειαζεται τιποτα ζορικο με τα μολυβια δεν πιεζεις καθολου ουτε καν οπως γραφεις .αυτα που ειναι μαλακοτερα απο το σκαι απλα γλυστρανε επανω αυτα που ειναι σκληροτερα το καταλαβαινεις αμεσως μαγκονουν , εκει βαζεις λιγη δυναμη και χαραζεται το σκαι
Μύτη ;; Πολύ μυτερή με ξύστρα ;

Τώρα που ανέφερες το 9/Βόλο rotweill θα σου πω ότι ένα γουρούνι που σκότωσε φίλος μου φέτος στην ομάδα ήταν γύρω στα 25-30 μέτρα του έριξε τέσσερις rotweill και μια Remington στο κεφάλι και τότε έπεσε,όταν το γδαραμε είχε αμέτρητες μπάλες όλη η μπάντα όλες κολλημένες μέσα από το δέρμα....... Δεν του είχαν κάνει τίποτα....... Η μόνη μου επιφύλαξη ήταν μήπως δε είχαν αποθηκευτεί σωστά......
Πολυ πιθανον να φταιει η αποθηκευση! Η αποσταση ειναι μια χαρα (κατα την αποψη μου) για νορμαλ δραμια!

Status
Not open for further replies.
Back