Δράμια - Μονόβολα Αρχείο

Status
Not open for further replies.
;)
Γράψε αλλά ότι και να γράψεις θα πάει καλύτερα από τα 00 που χρησιμοποιούσε ο Άλεξ μέχρι τώρα.
00 @400m/s διάτρηση 285mm
000 @345m/s διάτρηση 285mm

Μην μας εχεις για ''χαλαρους''......Αυτο ειναι σε 12/70 καλυκα......τα 400μ/δ τα εχουμε πατησει... :)

εικόνα_Viber_2022-04-23_11-58-18-523.jpg
Δωσε μου διατρηση σε αυτο βρε φιλε , για να ξερω που ''βαδιζουμε''....

Μην μας εχεις για ''χαλαρους''......Αυτο ειναι σε 12/70 καλυκα......τα 400μ/δ τα εχουμε πατησει... :)

View attachment 70060
328mm σε 20% τζελ, στα 36,5m στους 21 βαθμούς, επίπεδο θάλασσας και 60% υγρασία.

;)
Γράψε αλλά ότι και να γράψεις θα πάει καλύτερα από τα 00 που χρησιμοποιούσε ο Άλεξ μέχρι τώρα.
00 @400m/s διάτρηση 285mm
000 @345m/s διάτρηση 285mm
Είναι πολύ αποτελεσματικό το 12/0 ...... Φαίνεται στο θήραμα.....

View attachment 70060
Σιγά μην έβγαζε 345m/s δικό σου φυσίγγι 🤣
Για σύγκριση το έβαλα για να δείτε με τι ταχύτητα το 000 τρυπάει σαν το 00.

Δοκιμασα καποια βολια σημερα στημενα ολα σε 12/76 καλυκα...
Οπλο ΦΑΜΠΑΡΜ - χραπα - χρουπα με 50 εκατοστα καννη και στα 54 εκατοστα με το 4ρι τσοκ που
εριξα..
Ολες οι δοκιμες στα 35 μετρα..
Ξεκιναω με ενα σεταπ του φιλου elvas με SP2...Και εχω καποιες επιφυλαξεις για την ταχυτητα...το σεταπ
θα το ξανα μετρησω....ΧΩΡΙΣ ΣΤΡΩΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ...Σκετη η SP2. και χωρις καταλοιπα !!! :)

εικόνα_Viber_2023-04-09_15-43-14-562.jpg
εικόνα_Viber_2023-04-09_17-14-34-132.jpg

Συνεχεια με ΤΕΚΝΑ του 2011..

εικόνα_Viber_2023-04-09_15-43-31-174.jpg
εικόνα_Viber_2023-04-09_17-16-06-957.jpg
ΚΑΙ αυτα ειναι 35 πραγματικα μετρα.

εικόνα_Viber_2023-04-09_17-37-03-567.jpg

Δοκιμασα καποια βολια σημερα στημενα ολα σε 12/76 καλυκα...
Οπλο ΦΑΜΠΑΡΜ - χραπα - χρουπα με 50 εκατοστα καννη και στα 54 εκατοστα με το 4ρι τσοκ που
εριξα..
Ολες οι δοκιμες στα 35 μετρα..
Ξεκιναω με ενα σεταπ του φιλου elvas με SP2...Και εχω καποιες επιφυλαξεις για την ταχυτητα...το σεταπ
θα το ξανα μετρησω....ΧΩΡΙΣ ΣΤΡΩΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ...Σκετη η SP2. και χωρις καταλοιπα !!! :)

View attachment 70096
View attachment 70097

Συνεχεια με ΤΕΚΝΑ του 2011..

View attachment 70098
View attachment 70099
ΚΑΙ αυτα ειναι 35 πραγματικα μετρα.

View attachment 70100
Ασε την τεκνα παιξε με sp και ssb

Ειναι πολλα τα γραμμαρια πανε σε πιο προοδευτικες

Απο την μια πλευρα για την προοδευτικοτητα δικιο εχεις.....Αλλα σε 12/76 καλυκα μια χαρα πηγε...δεν
ειναι ''σκληρή'' τουφεκια....Απλα δοκιμασα να δω διαφορες απο ρελι σε 12/70 σε αστερι σε 12/76... με τα
ιδια βολια και βαρος....
Ακομα και η MG2 που εχει μικροτερη προοδευτικοτητα απο την Τεκνα...μια χαρα τουφεκια εβγαλε
χωρις να ειναι απαγορευτικη...εννοω επικινδυνη...
Θα γινουν καποιες αλλαγες....και θελω να δοκιμασω και το σεταπ του Λευτερη ( elvas ) με 10βολια 12/0
αντι 12 βολια σε 11/0 οπως ηταν η σημερινη δοκιμη...
Εχουμε χρονο Μητσαρα...και να ξερεις δεν ρισκαρω...ημουν ποιο κατω σε δοσολογια απο τον πινακα
της Τεκνα.
Τωρα απο ταχυτητες μια χαρα πηγαν....Εαν σκεφτεις 54 εκατοστα καννη και 4* αστρα τα 388μ/δ με 66
εκατοστα καννη και 3* αστρα τσοκ ειναι 400μ/δ...δεν χρειαζομαι περισσοτερα τα 12/0 βολια δεν αστευονται !!!

Απο την μια πλευρα για την προοδευτικοτητα δικιο εχεις.....Αλλα σε 12/76 καλυκα μια χαρα πηγε...δεν
ειναι ''σκληρή'' τουφεκια....Απλα δοκιμασα να δω διαφορες απο ρελι σε 12/70 σε αστερι σε 12/76... με τα
ιδια βολια και βαρος....
Ακομα και η MG2 που εχει μικροτερη προοδευτικοτητα απο την Τεκνα...μια χαρα τουφεκια εβγαλε
χωρις να ειναι απαγορευτικη...εννοω επικινδυνη...
Θα γινουν καποιες αλλαγες....και θελω να δοκιμασω και το σεταπ του Λευτερη ( elvas ) με 10βολια 12/0
αντι 12 βολια σε 11/0 οπως ηταν η σημερινη δοκιμη...
Εχουμε χρονο Μητσαρα...και να ξερεις δεν ρισκαρω...ημουν ποιο κατω σε δοσολογια απο τον πινακα
της Τεκνα.
Τωρα απο ταχυτητες μια χαρα πηγαν....Εαν σκεφτεις 54 εκατοστα καννη και 4* αστρα τα 388μ/δ με 66
εκατοστα καννη και 3* αστρα τσοκ ειναι 400μ/δ...δεν χρειαζομαι περισσοτερα τα 12/0 βολια δεν αστευονται !!!
8 βολο 12/0 με mg2 σε 76 αρι καλυκα να πιασεις τα 450 ! Η τεκνα σε αυτα τα γρ στα 12/0 10 βολα θα σου βγαλει μεχρι 405-410 μαξ ,για μενα ειναι λιγες αυτες οι ταχυτητες απο αυτα που εχω δει ΚΑΙ με σκληρα δραμια ,με ssb μπορεις να πιασεις μεχρι 420 ανετα

8 βολο 12/0 με mg2 σε 76 αρι καλυκα να πιασεις τα 450 ! Η τεκνα σε αυτα τα γρ στα 12/0 10 βολα θα σου βγαλει μεχρι 405-410 μαξ ,για μενα ειναι λιγες αυτες οι ταχυτητες απο αυτα που εχω δει ΚΑΙ με σκληρα δραμια ,με ssb μπορεις να πιασεις μεχρι 420 ανετα

Τι να το κανω το 450 βρε Μητσαρα στα 12/0 βολια ??
Ο Βασιλης εδωσε με 345μ/δ =285 χιλιοστα διατρηση....Σκεψου στα 400μ/δ ποσο θα εχει !!!
Τι εχεις δει ?? Δεν επεσε το γουρουνι στα 35-40 μετρα με 12/0 βολια και 410μ/δ ταχυτητα ??
Απλα δεν το επιασαν ή δεν το πετυχαν τα βολια ...αυτο πιστευω φιλε....

Τι να το κανω το 450 βρε Μητσαρα στα 12/0 βολια ??
Ο Βασιλης εδωσε με 345μ/δ =285 χιλιοστα διατρηση....Σκεψου στα 400μ/δ ποσο θα εχει !!!
Τι εχεις δει ?? Δεν επεσε το γουρουνι στα 35-40 μετρα με 12/0 βολια και 410μ/δ ταχυτητα ??
Απλα δεν το επιασαν ή δεν το πετυχαν τα βολια ...αυτο πιστευω φιλε....
Μωρε πευτουν κατω και ξανασκονωνται και αντε μετα να τρεχεις μην κοψει τα σκυλια και οχι ενα και δυο ! Εγω ειπα αυτα που επρεπε να πω ! Ολλα τα αλλα μου περισεβουν !

Μωρε πευτουν κατω και ξανασκονωνται και αντε μετα να τρεχεις μην κοψει τα σκυλια και οχι ενα και δυο ! Εγω ειπα αυτα που επρεπε να πω ! Ολλα τα αλλα μου περισεβουν !

Μητσαρα απο τετοια τουφεκια δεν γλυτωνει το γουρουνι...Οχι να σηκωθει δεν μπορει...αλλα ΚΙΧ δεν θα
κανει....Αρκει να το πετυχεις φιλε !!!

εικόνα_Viber_2022-04-23_11-58-27-228.jpg

Ζητούμενο είναι πάντα η μεγαλύτερη διάτρηση στα δράμια.

Αυτό γίνεται με 3 τρόπους
1. Αυξάνοντας ταχύτητες
2. Αυξάνοντας μέγεθος δραμιών
3. Αυξάνοντας σκληρότητα
Και όλα τα παραπάνω μέσα σε λογικά όρια πιέσεων.

Μην ξεχνάτε ότι τα περισσότερα γουρούνια σκοτώνονται με απλά εμπορικά φυσίγγια.

Αν έπεφταν τα γουρούνια με τα 11/0 θα πέφτουν καλύτερα με τα 12/0.
Νίκο τα 11/0 τι ταχυτητες έβγαζαν ?

Μητσαρα απο τετοια τουφεκια δεν γλυτωνει το γουρουνι...Οχι να σηκωθει δεν μπορει...αλλα ΚΙΧ δεν θα
κανει....Αρκει να το πετυχεις φιλε !!!

View attachment 70113
Ρε παιδιά.... Μια ερώτηση χαζή να κάνω! Ένας ο οποίος σε ένα γρουν που τρέχει διωκόμενο από τα σκυλιά, μπορεί να καδράρει μια τέτοια βολή,συγκέντρωση, γιατί να ρίξει βόλια κ όχι μονό?

Το έχουμε βιώσει όλοι σχεδόν αυτό το σκηνικό και οχι μόνο σε γουρούνια τέρατα αλλά σε καπρια 50-60 κιλών καθαρό με όλη την τουφεκια πάνω τους και σε αποστάσεις πολύ κάτω των 30 μέτρων.
Εάν οφείλεται στην ταχύτητα ή σε κάποιον άλλο παράγοντα όπως η ποιότητα των δραμιων δεν το ξέρω.
Παντως εμένα μου έχει συμβεί και με τις 3 μεγάλες αμερικανικες εταιρειες δραμιων.

Ρε παιδιά.... Μια ερώτηση χαζή να κάνω! Ένας ο οποίος σε ένα γρουν που τρέχει διωκόμενο από τα σκυλιά, μπορεί να καδράρει μια τέτοια βολή,συγκέντρωση, γιατί να ρίξει βόλια κ όχι μονό?
Το μόνοβολο είναι σίγουρα πιο ασφαλές....
Από κει και πέρα το μόνοβολο προκαλεί ένα τραύμα ,σίγουρα με μεγάλη ενέργεια,αλλά προϋποθέτει μεγάλη ακρίβεια για να έχεις καίριο πλήγμα........προσωπικά μου έτυχε φέτος σε γουρούνι που έτρεχε να ρίξω ένα μόνοβολο gualbo το οποίο το βρηκε στη ράχη προκαλώντας του διαμπερές τραύμα και το ζώο συνέχιζε να τρέχει ακάθεκτο μέχρι που το επόμενο φυσίγγι μου οκταβολο 12/0 το σκότωσε ακαριαία....... Πιστεύω πως ένα καλό φυσίγγιο με δράμια είναι πιο αποτελεσματικό μέχρι τα σαράντα μέτρα από κει και ύστερα μόνο μόνοβολο.......

Το μόνοβολο είναι σίγουρα πιο ασφαλές....
Από κει και πέρα το μόνοβολο προκαλεί ένα τραύμα ,σίγουρα με μεγάλη ενέργεια,αλλά προϋποθέτει μεγάλη ακρίβεια για να έχεις καίριο πλήγμα........προσωπικά μου έτυχε φέτος σε γουρούνι που έτρεχε να ρίξω ένα μόνοβολο gualbo το οποίο το βρηκε στη ράχη προκαλώντας του διαμπερές τραύμα και το ζώο συνέχιζε να τρέχει ακάθεκτο μέχρι που το επόμενο φυσίγγι μου οκταβολο 12/0 το σκότωσε ακαριαία....... Πιστεύω πως ένα καλό φυσίγγιο με δράμια είναι πιο αποτελεσματικό μέχρι τα σαράντα μέτρα από κει και ύστερα μόνο μόνοβολο.......
Φίλος έριξε 3 μονόβολα (εύστοχα και τα 3) και δεν έπεσε ... στο 4ο έπεσε, μεγάλο μεν αλλά δεν ήταν και κάνα τέρας.
Rottweil 40γρ brenneke.
Το σημείο που θα το χτυπήσει παίζει μεγάλο ρόλο.

Κάπως έτσι είναι ... 40-50m για δράμια ... υπάρχουν και μακρύτερες επιτυχημένες τουφεκιές και κοντύτερες αποτυχημένες.
Πάντα το μέγεθος του ζώου παίζει σημαντικό ρόλο.

Status
Not open for further replies.
Back