Ελαστικά

αυτο ειναι το climate η παρουσιαση του απο την michelin.το ελαστικο αυτο σχεδιαστικε για να καλυψει ενα κενο αναμεσα στα καλοκαιρινα ελαστικα που η περισσοτεροι εχουμε στα αυτοκινητα μας και στα χειμερινα ελαστικα.κατα την γνωμη μου ειναι λιγο πιο κοντα στα καλοκαιρινα ελαστικα ασ πουμε κατι σαν 65% καλοκαιρινο και 35% χειμερινο.επιδη βλεπω εισαι απο βορια και πιθανον εχεις το χειμωνα δυσκολες καιρικες συνθηκες δεν νομιζω οτι το λαστιχο θα ανταποκριθει στις απαιτησεις σου,το ιδανικο θα ηταν μια τετραδα ελαστικα καλοκαιρινα να τοποθετουντε απο απριλιο σεπτεμβριο στο αυτ, και μια χειμερινα τον υπολοιπο χρονο.βεβαια μιλαμε για αλλο κοστος.θα μπορουσα να γραψω και αλλα για να καταληξω θα σου πω πως αν δεν πασ στα σιγουρα γαι 2 τετραδες δηλ πιστευω πως το enercy θα καληψει τις απαιτησεις σου.
Μήπως στο τέλος έκανες λάθος και αντί για energy που έγραψες ήθελες να γράψεις το climate;

οχι energy εγραψα,αν διαβασεις καλα θα δεις οτι καταληγω πως η θα πας στο σωστο 2 τετραδες ελαστικων η μεινε στο energy.δεν αξιζει να πληρωσεις αυτο το κατι παραπανω για το climate ενα λαστιχο που οταν το χρησιμοποιησεις καλακαιριατικα θα εχει τρομερη φθορα ενω εσυ το εχεις τοποθετηση με σκοπο την εξτρα καληψη με βρεγμενο δρομο.αυτο το κανει καλα και το energy

Σωτήρη σ΄ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Λοιπόν πήγα για το σκεπτικό να βάλω τα Energy Saver+. Όταν περίμενε ο μάστορας και ήρθε η στιγμή να αποφασίσω το βλέμμα μου έπεσε στα CrossClimate μου έκαναν κλικ και ασυναίσθητα του είπα να βάλει τα CrossClimate. Εύχομαι να μην το μετανιώσω... :)

σιγουρα δεν θα το μετανιωσεις γιατι τοποθετησες ενα πολυ αξιοπιστο ελαστικο.ευχομαι καλοταξιδο και περιμενω εντυπωσεις για την οδικη του συμπεριφορα και φθορα κατα τους ζεστους μηνες γιατι μονο απο ανθρωπους που προσεχουν και την λεπτομερεια μπορεις να σχηματισεις αποψη ολοκληρωμενη δεν αρκουν οι ειδικες γνωσεις .

σιγουρα δεν θα το μετανιωσεις γιατι τοποθετησες ενα πολυ αξιοπιστο ελαστικο.ευχομαι καλοταξιδο και περιμενω εντυπωσεις για την οδικη του συμπεριφορα και φθορα κατα τους ζεστους μηνες γιατι μονο απο ανθρωπους που προσεχουν και την λεπτομερεια μπορεις να σχηματισεις αποψη ολοκληρωμενη δεν αρκουν οι ειδικες γνωσεις .

Να είσαι καλά Σωτήρη. Σίγουρα θα έχετε ενημέρωση κι εντυπώσεις.

Επιστροφή από το συνεργείο και πρέπει να αποφασίσω άμεσα για ελαστικά. Επειδή είναι σχετικά καινούρια ως τύπος ελαστικών, έχετε ακούσει τίποτα για τα MICHELIN CrossClimate;
Τα έχει βάλει φιλος σε ένα Toyota auris δυστυχώς είναι λίγο νωρίς για συμπεράσματα διότι τα έχει μόλις 4 μήνες.Τα pirelli all season τα έχεις δει καθόλου? Έχουν σχεδόν ίδια τιμή και προσφέρουν και μια τεχνολογία κατά του κλατάρισμα τος και να πατήσεις καρφί μπαλωνει τη τρύπα μόνο του! Για ρίξε μια ματιά. .

Τα έχει βάλει φιλος σε ένα Toyota auris δυστυχώς είναι λίγο νωρίς για συμπεράσματα διότι τα έχει μόλις 4 μήνες.Τα pirelli all season τα έχεις δει καθόλου? Έχουν σχεδόν ίδια τιμή και προσφέρουν και μια τεχνολογία κατά του κλατάρισμα τος και να πατήσεις καρφί μπαλωνει τη τρύπα μόνο του! Για ρίξε μια ματιά. .

Ευχαριστω για το ενδιαφερον αλλα ηδη εχω βαλει τα climate. Εχω κανει μεγαλο ταξιδι και μεχρι στιγμης εχουν γυρω στα 2000 χλμ. Ειναι πολυ νωρις ακομη αλλα οι πρωτες εντυπωσεις ειναι αριστες.

Καλημερα παιδια,λεω να αλλαξω λαστιχα στο αυτοκινητο μου,suzuki jimny (2007),ειμαι αναμεσα σε δυο μαρκες...
Η μια ειναι αυτη που φοραω ηδη εδω και 4 χρονια,Yokohama geolandar at-s 205/70/15 http://www.yokohama.gr/tires/suv/g012/
και η δευτερη ειναι Michelin lattitude cross http://www.michelin.gr/tyres/michelin-latitude-cross
Φιλος μου που εβαλε τα Michelin πριν απο λιγο καιρο,μου λεει τα καλυτερα...
Βεβαια και γω με τα geolandar που φοραω μια χαρα ευχαριστημενος ειμαι.
Ακουω γνωμες....

Καλημερα παιδια,λεω να αλλαξω λαστιχα στο αυτοκινητο μου,suzuki jimny (2007),ειμαι αναμεσα σε δυο μαρκες...
Η μια ειναι αυτη που φοραω ηδη εδω και 4 χρονια,Yokohama geolandar at-s 205/70/15 http://www.yokohama.gr/tires/suv/g012/
και η δευτερη ειναι Michelin lattitude cross http://www.michelin.gr/tyres/michelin-latitude-cross
Φιλος μου που εβαλε τα Michelin πριν απο λιγο καιρο,μου λεει τα καλυτερα...
Βεβαια και γω με τα geolandar που φοραω μια χαρα ευχαριστημενος ειμαι.
Ακουω γνωμες....
Γνώμη μου να ξανά βάλεις το ίδια Yokohama geolandar at-s και εγώ αυτά είχα, αυτά ξανά έβαλα.....

Εχω εδω και 19 μήνες τα Yokohama geolanter στο Maverick.Απο τον πρώτο κιόλας χρόνο βλέπω οτι σε απότομα φρεναρίσματα μέσα στην πόλη το λάστιχο δεν ανταποκρίνεται , με αποτέλσμα να δουλεύει συνέχεια το ΑΒS.Με έχουν κατατρομάξει πολλές φορές.Δεν πρόκειται να τα ξαναβάλλω με τίποτα.
Αν δεν με έτσουζαν τα 150 € , θα αγόραζα μια τετράδα ζάντες της μάνας του απο τρακαρισμένο ,θα τα φόραγα και θα τα άφηνα στο χωριό να τα χρησιμοποιώ στους χωματόδρομους οταν ανεβαίνω πάνω.

Βαγγελη το Vitara που πηρα μεταχειρσιμενο περυσι φοραζω τα lattitude cross ωστοσο μετα απο ενα χρονο μαζι τους δεν μπορω να εκφερω σαφη αποψη... Πρωτον γιατι το αμαξι εχει μονιμη τετρακινηση κ ετσι το "σωζει" απο μικρογλυστριματα κ δευετρον γιατι δεν χρειαστηκε ποτε, δοξα το Θεο, να το φερω στα ορια του...
Ωστοσο, το λαστιχο δεν εχει θορυβο στο δρομο κ τα ταξιδια, δεν με εχει προβληματισει ποτε κ στα φρεναρισματα σε κανονικες κλιματολογικες συνθηκες ανταποκρινεται πολυ καλα...
Εκτος δρονου ειναι μια μεση λυση, χωρις υπερβολες θα σε παει παντου αλλα να θες να εκμεταλλευτεις στο επακρο τις δυνατοτητες του jimny μαλλον θα πρεπει να δεις κατι πιο "αγριο"... Στο χιονι ψιλογλιστρανε λιγο αλλα κ παλι μεσα στα αναμενομενα πλαισια...

βλέπω οτι σε απότομα φρεναρίσματα μέσα στην πόλη το λάστιχο δεν ανταποκρίνεται , με αποτέλσμα να δουλεύει συνέχεια το ΑΒS.
Για να ανταποκριθεί το λάστιχο μέσα στην πόλη που η άσφαλτος είναι σαν γυαλί, πρέπει να είναι πάρα πολύ μαλακό πχ mishelin energy,που σε τζιποιδες δεν μπορούμε να τα βάλουμε. Κανένα λάστιχο 50-50 δεν είναι καλό για ΜΕΣΑ στην πόλη.Γνώμη μου.

Για να ανταποκριθεί το λάστιχο μέσα στην πόλη που η άσφαλτος είναι σαν γυαλί, πρέπει να είναι πάρα πολύ μαλακό πχ mishelin energy,που σε τζιποιδες δεν μπορούμε να τα βάλουμε. Κανένα λάστιχο 50-50 δεν είναι καλό για ΜΕΣΑ στην πόλη.Γνώμη μου.
Μύρο πριν απ αυτά είχα τα lattitude και πιο πριν απο αυτά τα brigestone AT 694 Με κανένα δεν ειχα αυτά τα προβλήματα απο τον πρώτο χρόνο.Τα προηγούμενα λάστιχα αρχιζαν να με προβληματίζουν απο τα 65.000 χλμ και πάνω και τα άλλαζα περίπου στα 75000 χλμ.
Εχω ξαναγράψει οτι και απο τα δυο προηγούμενα ,έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος με την διαφορά οτι το lattitude -cross ειχε θεμα στην λάσπη.Μπούκωνε ευκολα και οταν εβγαινα σε ασφαλτόδρομο εξακολουθούσε να παραμένει μπουκωμένο με αποτελαεμα σε επαρχιακους ασφαλτόδρομους με στροφες ,στην αρχή να γλιστράει μέχρι να ξεμπουκώσει.

είμαι σε διαδικασία αλλαγής ελαστικών και θα θελα την γνώμη σας !
* το αυτοκίνητο: renault megane coupe 1.4cc 130 ίππους tourbo . 205/55/r16 - η χρίση: στην πολύ και αρκετά ταξίδια , περίπου 25.000 + χιλιόμετρα τον χρόνο . στιλ οδήγησης : γενικά "ήσυχος".
είχα τα continetal sport con 2 γενικά ευχαριστημένος (όχι τέλεια) , πριν ενάμιση χρόνο έβαλα μόνο μπροστά τα Dunlop Sport Bluresponse , στην αρχή τέλειο και μετά απο 8-10 μήνες άλλαξε πολύ η συμπεριφορά τους σε σημείο να σπινιάρω όταν ξε παρκάρω !!

τώρα οι περιπτώσεις που έχω σκεφτεί είναι οι παρακάτω
good gyear EfficientGrip ( ανάμικτες εντυπώσεις για την good gyear σε παλαιότερο αυτοκίνητο )
είναι σε καλή τιμή και οπού έχω διαβάσει έχουν καλύτερες κριτικές !
http://www.skroutz.gr/s/7324713/Goodyear-EfficientGrip-Performance-205-55R16-91V.html
http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2015-Auto-Bild-215-55-R16-Technical-Tyre-Test.htm
Michelin Primacy 3 (πάντα μου άρεσαν τα Michelin )
Continental ContiPremiumContact 5

Εγω απο τα τρια θα επαιρνα τα Continental... Τι δεν σου αρεσε στα Sport Contact που ειχες? Εμενα μιας κ πριν αλλαξω αυτοκινητο ημουν αρκετα ζωηρος κ νευρικος με το αυτοκινητο οσες φορες κ αν εβαλα τα Sportcontact 3 σε τρια διαφορετικα αμαξια ειχα τις καλυτερες εντυπωσεις... Πληρης ελεγχος του αυτοκινητου σε οποιεσδηποτε συνθηκες κ ειιδικα με βροχη...

Εγω απο τα τρια θα επαιρνα τα Continental... Τι δεν σου αρεσε στα Sport Contact που ειχες? Εμενα μιας κ πριν αλλαξω αυτοκινητο ημουν αρκετα ζωηρος κ νευρικος με το αυτοκινητο οσες φορες κ αν εβαλα τα Sportcontact 3 σε τρια διαφορετικα αμαξια ειχα τις καλυτερες εντυπωσεις... Πληρης ελεγχος του αυτοκινητου σε οποιεσδηποτε συνθηκες κ ειιδικα με βροχη...

Τα Continental που είχα ήταν τα Sportcontact 2 . Δυστυχώς στις διαστάσεις μου 205/55/16 δεν βγαίνει ούτε το Sportcontact 3 ούτε 4 ούτε 5:(
το "καινούριο τις Continental που βγαίνει στις διαστάσεις μου είναι το ContiPremiumContact 5 αλλά οι κριτικές γενικά ειναι μέτριες .
το μόνο θέμα στα Sportcontact 2 που είχα ήταν η πολύ γρήγορη φθορά και αργούσαν κάπως να δουλέψουν στην πόλη .
βέβαια το κράτημα τους ήταν εξαιρετικό παρά την φθορά !

ήταν η πολύ γρήγορη φθορά
Η αληθεια ειναι οτι εξωτερικα παντα φαινοταν η φθορα πιο εντονα απο αλλα, αλλα οπως ειπες κ εσυ η αποδοση παρεμενε πολυ υψηλοτερα απο αλλα με φαινομενικα λιγοτερη φθορα... Ειδικα στο βρεγμενο ακομα κ μετα λαστιχα στα τελευταια τους μου ηταν πολυ δυσκολο εως αακατορθωτο να κανω μια Alfa romeo 147 που ειχα να γλιστρησει οσο κ αν προσπαθουσα...

Back