Επιλογή κατάλληλου choke (τσοκ)

η οποια θα ειναι λεμε τωρα 3-4 μετρα.....δεν μπορω πραγματικα να σκεφτω........
τι 4 μετρα βρε Κωστα εισαι καλα!!! μιλαμε ισα με 10 μετρα θελει, εδω στα 50 μετρα βαζουμε τοσο, μη σ πω κ παραπανω

γιατι σε τραβερσα στα 80 μετρα ...... αν το κατεφερεις βεβαια (θα σου κανουν αγαλμα μετα αχαχα) θες ισα με 10+++ μεταρ προσκοπευση , μια νταλικα μπροστα .sarcastic.

Royal ήταν Τόλη, τρία ψαλίδια, μπορεί να ήταν και πιο ψηλά, ο μοναδικός μάρτυρας στην φάση ήταν ο Άρις, ο οποίος υποστήριξε την απόσταση και με βρίσκει σύμφωνο. Τα ψαλίδια φαίνονταν σαν σταυρουδάκια , όπως χαρακτηριστικά είχε πει και ο ίδιος , το φυσίγγι μολύβι ν.4 στα 37γρ με buffer. Στο λέω από μόνος μου επειδή ξέρω ότι θα ρωτήσεις :D. Ελπίζω να μην την πας αλλού την κουβέντα. :) Έπεσε το μεσαίο πουλί και την ώρα που το έπιασα στα χέρια μου ψόφησε, χωρίς να το χτυπήσω. Σπασμένη φτερούγα και ένα σκάγι στο στήθος. Η προσκόπευση, αν μπορώ να την υπολογίσω, κοντά στα 10 μέτρα (μπορεί και παραπάνω) όντως με σταθερή κίνηση της κάννης με την ταχύτητα των πουλιών.

Γιωργη δεν αντιλεγω οτι γινετε, φυσικα ειδικα με καλο φυσιγγι, μαλλον το αλευρι που ειχε βαλει ο Αρης ηταν θηβαικο .sarcastic. , και χωρις το σκαι στο στηθος ...αναγκαστικα θα επεφτε φιλε, αρα στη σπασμενη φτερουγα ειτε με καποιο μαμα 1* ειτε με το UFO παλι ιδια κυνητικη ενεργεια θα ειχε το σκαι ...οποτε θα επεφτε

ο γιωργος εκανε μια προσκοπευση 10+ μετρα.....το πουλι επεσε με ενα σκαγι στο στηθος και σπασμενη φτερουγα.......μιλαμε για τρελες αποστασεις.......να το παρω να τουφεκαω απο το επιτρεπομενο στο απαγορευμενο και να τα μαζευω μετα........χαχαχαχαχαχαχα

ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΜΕ ΤΟ ΟΤΦΟ..

Optima Plus Muller UFO, απόσταση 50 μέτρα, Lambro Blue n.6

H τουφεκιά μου έφυγε ελάχιστα πιο κάτω γιατί αναγκαστικά έπρεπε να βγω λίγο πάνω από το επίπεδο του πίνακα ώστε να πιάσω ακριβώς τα 50 μέτρα. Δυστυχώς πιο χοντρά σκάγια δεν είχα μαζί, έχετε υπόψη ότι το ufo δίνει τα μέγιστα μέχρι το νούμερο 4.

ασχετα αν η τουφεκια εφυγε λιγο κατω το παπι τα κεντρικα σκαγια θα το κανανε σουρωτηρι........
Και το ξαναλέω Κώστα, πρόκειται για σκάγια νούμερο 6, ο κατασκευαστής αυτό το τσοκ το βγάζει για να αποδίδει τα μέγιστα από 00 μέχρι ν.4, αν διαβάσεις το manual.
Σε δοκιμή που έκανα στα 60 μέτρα με ν.1, φυσίγγι 33γρ, έβαλε 17 ασσέους στο κέντρο του τενεκέ του λαδιού.

οσοι εχουμε ported wad stripping chokes ομως πληρωνουμε το τιμημα δεν μπορουμε να ριξουμε φυσιγγια με flight control wad και πιστευω το ufo(non-ported) θα ηταν μια καλη επιλογη αν θα θελαμε να ριξουμε black cloud ή blind side...

Και το ξαναλέω Κώστα, πρόκειται για σκάγια νούμερο 6, ο κατασκευαστής αυτό το τσοκ το βγάζει για να αποδίδει τα μέγιστα από 00 μέχρι ν.4, αν διαβάσεις το manual.
Σε δοκιμή που έκανα στα 60 μέτρα με ν.1, φυσίγγι 33γρ, έβαλε 17 ασσέους στο κέντρο του τενεκέ του λαδιού.
αρα γιωργο αν καταλαβα καλα απο αυτα που λες το ufo για να εχει αποδοση στα μεγιστα (τετοιες αποστασεις) θα πρεπει να το δουλεψεις με χοντρα νουμερα......και οχι με 6 αρακι

αρα γιωργο αν καταλαβα καλα απο αυτα που λες το ufo για να εχει αποδοση στα μεγιστα (τετοιες αποστασεις) θα πρεπει να το δουλεψεις με χοντρα νουμερα......και οχι με 6 αρακι

Κοίτα Κώστα, την τουφεκιά την βλέπεις. Αν σε ικανοποιεί αυτή η τουφεκιά για νούμερο 6 στα 50 μέτρα, δεν σου απαγορεύει κανείς να το κάνεις. Εγώ για παράδειγμα στο παπί, όπου και να πετάει, πιο χοντρό από 4 νούμερο σκάγι δεν βάζω με τίποτα. Η αλήθεια είναι ότι όσο χοντραίνει το σκάγι...αγριεύει, ωστόσο από πολύ διάβασμα που έχω ρίξει σε αμερικάνικα φόρουμ, διαβάζω ότι χάνει στα 00 σε σχέση με άλλα της κατηγορίας του. Θεωρώ ότι είναι κορυφαίο για σκάγια από ν.1 ώς νούμερο 4.

οσοι εχουμε ported wad stripping chokes ομως πληρωνουμε το τιμημα δεν μπορουμε να ριξουμε φυσιγγια με flight control wad και πιστευω το ufo(non-ported) θα ηταν μια καλη επιλογη αν θα θελαμε να ριξουμε black cloud ή blind side...
Δεν νομίζω ότι θα με απασχολήσει ποτέ αυτό, εκτός και αν πιάσω το τζόκερ την κυριακή :D

ΕΓΩ ΕΝΑ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ..ΟΣΟΙ ΕΧΕΤΕ MULER ΟΛΟΙ ΤΑ ΠΑΙΝΕΥΕΤΕ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΜΙΑ ΔΟΚΙΜΗ ΝΑ ΔΟΥΜΕ..ΜΙΠΟΣ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ 130 ΠΟΥ ΔΩΣΑΤΕ?ΑΣΤΕΙΕΥΟΜΑΙ ΦΥΣΙΚΑ.yelling.
Αν δεν κάνω λάθος 96 $ πουλιούνται στην Αμερική κ δεν δίαβασα κάτι το ιδιάιτερο σε κριτικές τους.

ζουμε σε ενα 3διαστατο κοσμο...η κατανομη της τουφεκιας ειναι επισης 3διαστατη...τα χαρτονια σου δειχνουν μονο 2 διαστασεις υψος και πλατος...δεν σου δειχνουν "βαθος" που ειναι και η αποσταση απο το πρωτο ως το τελευταιο σκαγι και μπορω να νας αποδειξω οτι η αποσταση αυτη σε ορισμενες περιπτωσεις μπορει να ξεπερασει και τα 10 μετρα....σε μια αποσταση 40 μετρων!! Χρειαζεσαι μια 3διαστατη κατανομη για να σκοτωσεις παπιες και χηνες ....οι κατανομες 2 διαστασεων ειναι χρησιμες μονο οταν τουφεκας σε φωτογραφιες με παπιες και χηνες....οχι σε πραγματικο κυνηγι με λαιβ θηραματα

Optima Plus Muller UFO, απόσταση 50 μέτρα, Lambro Blue n.6

H τουφεκιά μου έφυγε ελάχιστα πιο κάτω γιατί αναγκαστικά έπρεπε να βγω λίγο πάνω από το επίπεδο του πίνακα ώστε να πιάσω ακριβώς τα 50 μέτρα. Δυστυχώς πιο χοντρά σκάγια δεν είχα μαζί, έχετε υπόψη ότι το ufo δίνει τα μέγιστα μέχρι το νούμερο 4.

Για τα σαρσελια είναι ότι πρέπει.

ζουμε σε ενα 3διαστατο κοσμο...η κατανομη της τουφεκιας ειναι επισης 3διαστατη...τα χαρτονια σου δειχνουν μονο 2 διαστασεις υψος και πλατος...δεν σου δειχνουν "βαθος" που ειναι και η αποσταση απο το πρωτο ως το τελευταιο σκαγι και μπορω να νας αποδειξω οτι η αποσταση αυτη σε ορισμενες περιπτωσεις μπορει να ξεπερασει και τα 10 μετρα....σε μια αποσταση 40 μετρων!! Χρειαζεσαι μια 3διαστατη κατανομη για να σκοτωσεις παπιες και χηνες ....οι κατανομες 2 διαστασεων ειναι χρησιμες μονο οταν τουφεκας σε φωτογραφιες με παπιες και χηνες....οχι σε πραγματικο κυνηγι με λαιβ θηραματα
Πολύ σωστός, να προσθέσω ότι λες λίγα για 10 μέτρα ουρά, έχω δει πολύ μεγαλύτερες ουρές σε δοκιμές σε νερό, με κάτι χχfull, turkey κτλ.

Για τα σαρσελια είναι ότι πρέπει.
Όλα έχουν να κάνουν με το που πετάνε, σε νορμάλ συνθήκες τα σαρσελάκια θέλουν 7άκι διασποράς :). Μου έτυχε πρόσφατα να περάσει τραβέρσα κοπάδι στα 50-60 μέτρα και να έχω βιδωμένο το UFO και να πέσουν 4 ή 5 .

Back