Επιλογή κατάλληλου choke (τσοκ)

εμεις γραψαμε στο φβ αποδεδειγμενα στοιχεια για αυτο το αποτελεσμα των wad-stripping συγκεκριμενα σε kicks αλλα και σε patternmaster code black ενας φιλος.... και βγηκε ενας -απο αυτους του σκοπευτηριου- αντιπροσωπος λογικα (ετσι φαινεται απο τις φωτο του) αλλης εταιριας τσοκ που ηρθε προσφατα στην ελλαδα και απεκτησε πολλους λατρεις(την οποια υπερεκτιμω και σεβομαι και γνωριζω για τα πολυ αποτελεσματικα προιοντα της)....και μας εκραζε με τα λιγα και τα πολλα επειδη θιχτηκε που προβαλλαμε στα μελη της ομαδας ως προσωπικη αποψη οτι τα τσοκ αυτα ειναι καλυτερα(και ξαναλεω για εμας) .....νομιζω δεν προσβαλλαμε κανεναν αναφεροντας μια προσωπικη μας αποψη την οποια υποστηριξαμε με επιχειρηματα ως τελους και αναγκαστηκε ο παραπανω φιλος να αποχωρησει "με την μακρια του ατρακτο οπως χαρακτηριστικα ειπε" διοτι προφανως δεν μπορουσε να αμφισβητησει με αποδειξεις ο ιδιος τα λεγομενα μας....προσεχετε παιδια τι λετε γιατι μπορει σαν εμας να βρειτε και τον μπελα σας λοιπον....

εμεις γραψαμε στο φβ αποδεδειγμενα στοιχεια για αυτο το αποτελεσμα των wad-stripping συγκεκριμενα σε kicks αλλα και σε patternmaster code black ενας φιλος
Φίλε Γιώργο, εγώ θα πρότεινα τα αποτελέσματα σας να τα παραθέσετε εδώ μέσα ώστε να ενημερωθούμε και εμείς. Το FB είναι άλλη φάση, εδώ τέτοιου είδους "πεσίματα" και "κραξίματα" δεν έχει. Ανταλλαγή απόψεων επιβάλλεται να υπάρχει. Πρόκειται για ένα αμιγώς κυνηγητικό forum, το FB όπως και να το κάνεις είναι άλλο πράγμα, γι'αυτό μην διστάζετε να γράφετε τις απόψεις σας, πόσο μάλιστα αν έχουν προκύψει από δοκιμές.

επειδη ετυχε και διαβασα το συγκεκριμενο ποστ στο fb θα ηθελα να αναφερω οτι ο γιωργος εκανε μια αναφορα στα τσοκακια με wad-stripping (και καλως την εκανε) και την οποια προσωπικα δεν θεωρω διαφημιση.....ο καθενας απο εμας εχει γνωση και κρινει ο ιδιος τι ειναι καλο και τι οχι για την προσωπικη του χρηση στο κυνηγι και καλο ειναι σε αυτους που δεν εχουν να δινεται βοηθεια.....

Τολη οντως δειχνει να εχει πιο κοντη ατρακτο στο βιντεο... Ωραιος... Δεν ειναι κακο το anaconda mid range απο τα λιγα θηραματα που εχω τουφεκισει, απλα ειναι λιγο ανοιχτο για καρτερι σε Benelli... Για περπατητο σε ανοιχτα μερη θα ειναι πολυ καλο...

• Like
Reactions: jnp
ετσι ειναι Αρη, αλλα επειδη εχω ρε γμτ σε carlson κ IC , LM το ηθελα πιο "κλειστο" , θα το δωσω μαλλον κ θα παρω το Long Range ;)
Σε Beretta θα ειναι αυτο που γραφει παντως!!

αν μπορεί κάποιος να απαντήσει, πως συμπεριφέρεται το anaconda mid range με φυσίγγια διασποράς ή με μαλλινόταπα. Εννοώ ανοίγουν οι τουφεκιές όντως, όπως στα συμβατικά τσοκς, ή λόγω του τρόπου που δουλεύουν το ποτηράκι που το σταματάνε για κάποια κλάσματα, δεν θα δω διαφορά? Ρωτάω για να δω αν μπορώ στην μπεκάτσα χρησιμοποιώντας αυτό το τσοκ να βάλω για πρώτο η και δεύτερο φυσίγγι διασποράς για τουφεκιές στα 15 μέτρα περίπου.

επειδη ετυχε και διαβασα το συγκεκριμενο ποστ στο fb θα ηθελα να αναφερω οτι ο γιωργος εκανε μια αναφορα στα τσοκακια με wad-stripping (και καλως την εκανε)

Εννοείται ότι έκανε καλά, δεν θα έπρεπε να το συζητάμε αυτό ... ;) Θα ήθελα πάντως ένα τσοκ μεσαίων και ελαφρώς μακρινών αποστάσεων, ας πούμε από τα 25 μέχρι τα 40 μέτρα, ώστε να αποφεύγω την αλλαγή από IC σε ΙΜ στην μετάβαση από χάραμα σε ξημέρωμα. Η περίπτωση όμως του porting με αποθαρρύνει λόγω αυξημένου θορύβου.

Εννοείται ότι έκανε καλά, δεν θα έπρεπε να το συζητάμε αυτό ... ;) Θα ήθελα πάντως ένα τσοκ μεσαίων και ελαφρώς μακρινών αποστάσεων, ας πούμε από τα 25 μέχρι τα 40 μέτρα, ώστε να αποφεύγω την αλλαγή από IC σε ΙΜ στην μετάβαση από χάραμα σε ξημέρωμα. Η περίπτωση όμως του porting με αποθαρρύνει λόγω αυξημένου θορύβου.
αρα πας στην λυση του Μ......ναι το porting εχει ενα θεμα με τον θορυβο αλλα......για να πω την μαυρη μου αληθεια θα ηθελα να δοκιμασω καποια στιγμη τα muller αλλα (προσωπικη μου αποψη) τα θεωρω τσιμπημενα αρκετα στην τιμη και για ενα νεο σχετικα προιον στην αγορα και αυτος ηταν ενας απο τους λογους που κατεληξα στα kicks σε M

• Like
Όχι απλά τσιμπημένα, πανάκριβα είναι . Όταν τα πήρα εγώ από Αμερική ήταν αρκετά πιο κάτω από όσο έχουν τώρα. Από muller αξίζει πάντως να δοκιμάσεις το UFO τολμώντας να σηκώσεις το όπλο εκεί που μέχρι τώρα δεν το σήκωνες. Αρκεί να μην περνάνε κάτω από τα 35 μέτρα γιατί ενδέχεται να σε ξεφτιλίσουν. Μιλάμε για σκοτώματα και όχι απλά τραυματισμούς κοντά στα 80 μέτρα.

αρα πας στην λυση του Μ......ναι το porting εχει ενα θεμα με τον θορυβο αλλα......για να πω την μαυρη μου αληθεια θα ηθελα να δοκιμασω καποια στιγμη τα muller αλλα (προσωπικη μου αποψη) τα θεωρω τσιμπημενα αρκετα στην τιμη και για ενα νεο σχετικα προιον στην αγορα και αυτος ηταν ενας απο τους λογους που κατεληξα στα kicks σε M
..... δεν εχει σημασια εαν ειναι νεο ή παλιο το προιον, δυστυχως οι εποχες ειναι δυσκολες .... και 130 για τσοκακι ... ε χτυπαει λιγο :-)
Δεν βλεπω καμια δοκιμη του passing. Τοσα ατομα το εχετε ρε παιδια βαλτε 2-3 βολες απο 30 εως 45 μετρα να δουμε

Όχι απλά τσιμπημένα, πανάκριβα είναι . Όταν τα πήρα εγώ από Αμερική ήταν αρκετά πιο κάτω από όσο έχουν τώρα. Από muller αξίζει πάντως να δοκιμάσεις το UFO τολμώντας να σηκώσεις το όπλο εκεί που μέχρι τώρα δεν το σήκωνες. Αρκεί να μην περνάνε κάτω από τα 35 μέτρα γιατί ενδέχεται να σε ξεφτιλίσουν. Μιλάμε για σκοτώματα και όχι απλά τραυματισμούς κοντά στα 80 μέτρα.
....
UFO.jpg
muller UFO !!!!

Δεν βλεπω καμια δοκιμη του passing. Τοσα ατομα το εχετε ρε παιδια βαλτε 2-3 βολες απο 30 εως 45 μετρα να δουμε
Εγώ δεν το έχω καπετάνιο, το ufo έχω από κυνηγητικά και τα u2, u3 από σκοπευτικά.

χαχαχαχαχαχα......εγω δεν το σηκωνω σε τετοιες αποστασεις.....
Κοίτα, ούτε εγώ το σήκωνα και ούτε το σηκώνω εύκολα. Βασικά δεν νοιώθω άνετα να το κάνω συχνά γιατί δεν θέλω να έρθω στην περίεργη θέση να πεταχτεί κανείς και να πει καμιά μαλακία και να γίνουμε μπίλιες. Επειδή όμως είναι συχνό το φαινόμενο να καταβάλλονται πουλιά σε τέτοιες αποστάσεις 50-80 μέτρα με αυτό το τσοκ, δεν σου κρύβω ότι ψάχνω ευκαιρία, αν δεν έχει κόσμο να το βιδώσω πάνω και να κάνω μερικές τέτοιες τουφεκιές. Το πραγματικά δύσκολο είναι να τολμήσεις την προσκόπευση μιας τέτοιας βολής.

• Like
ΕΓΩ ΕΝΑ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ..ΟΣΟΙ ΕΧΕΤΕ MULER ΟΛΟΙ ΤΑ ΠΑΙΝΕΥΕΤΕ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΜΙΑ ΔΟΚΙΜΗ ΝΑ ΔΟΥΜΕ..ΜΙΠΟΣ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ 130 ΠΟΥ ΔΩΣΑΤΕ?ΑΣΤΕΙΕΥΟΜΑΙ ΦΥΣΙΚΑ.yelling.

Έχω βάλει Στέλιο τουφεκιές με τα muller :)

γιατι σε τραβερσα στα 80 μετρα ...... αν το κατεφερεις βεβαια (θα σου κανουν αγαλμα μετα αχαχα) θες ισα με 10+++ μετρα προσκοπευση , μια νταλικα μπροστα .sarcastic.

Back