Επιλογή κατάλληλου choke (τσοκ)

σου εχω ξαναπει ότι ολοι οι κορυφαιοι σκοπευτες που ριχνουν με οπτιμα καννες μπερεττα εχουν κανει πορτινγκ στην κανη , μεγαλο το οφελος και βλητικα και σκοπευτικα , εσυ όμως επιμενεις ότι οι τρυπες αεριων κανουν την ιδι αδουλεια , μπορουν οι τρυπες των αεριων μεσα στον αυλο να εξαφανισουν σχεδόν την ανωση της κανης κατά τον πυροβολισμο ?? ΟΧΙ , μπορουν να μειωσουν κατά ένα μεγαλο ποσοστο την παραγομενη δευτερογενή ανακρουση ? ΟΧΙ , μπορουν να μειωσουν την εκρηξη στομιου βελτιώνοντας ετσι τις κατανομες ?? ΟΧΙ , μπορουν να ..... βαριέμαι να γραψω αλλα
Ότι έγραψες κάποιους σκοπευτές, μου έγραψες, κυνηγούς δεν μου έγραψες. Ο δίσκος για να σπάσει δεν χρειάζεται την ίδια δύναμη που θέλει ένα θήραμα για να καταβληθεί. Ειδικά ο δίσκος με την φυγόκεντρο που αναπτύσσει, πολλές φορές μπορεί να σπάσει και με ένα σκάγι. Οπότε αν η χρήση της καραμπίνας μου ήταν μόνο για σκοπευτήριο μπορεί να το δεχόμουν, από την στιγμή που προορίζεται για κυνήγι, δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να υπερισχύει σε δύναμη κρούσης μια optima με porting από μια optima χωρίς porting. Μην ξεχνάς ότι σε διάτρηση, δύσκολα βρίσκεις κάννη να ξεπεράσει την optima. Η μεγαλύτερη διαφυγή αερίων θα της ρίξει την διάτρηση, ίσως όχι τόσο πολύ για να το καταλάβεις στα 30 μέτρα, αλλά εκεί που την θέλω εγώ να μου δίνει τα μέγιστα, θα την γονατίσει.

Ότι έγραψες κάποιους σκοπευτές, μου έγραψες, κυνηγούς δεν μου έγραψες. Ο δίσκος για να σπάσει δεν χρειάζεται την ίδια δύναμη που θέλει ένα θήραμα για να καταβληθεί. Ειδικά ο δίσκος με την φυγόκεντρο που αναπτύσσει, πολλές φορές μπορεί να σπάσει και με ένα σκάγι. Οπότε αν η χρήση της καραμπίνας μου ήταν μόνο για σκοπευτήριο μπορεί να το δεχόμουν, από την στιγμή που προορίζεται για κυνήγι, δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να υπερισχύει σε δύναμη κρούσης μια optima με porting από μια optima χωρίς porting. Μην ξεχνάς ότι σε διάτρηση, δύσκολα βρίσκεις κάννη να ξεπεράσει την optima. Η μεγαλύτερη διαφυγή αερίων θα της ρίξει την διάτρηση, ίσως όχι τόσο πολύ για να το καταλάβεις στα 30 μέτρα, αλλά εκεί που την θέλω εγώ να μου δίνει τα μέγιστα, θα την γονατίσει.
μα πως βγαζει ςμονος σου συμπερασματα δεν μπορω να το καταλαβω , το εχεις δοκιμασει και ? το εχεις μετρησει ?πως το κρινει ςκαι το καταδικαζεις ? εσυ δεν υποστηριζεις ότι το μηκος κανης δεν παιζει ολο και ότι ο πυριτιδες καίγονται στα50 εκατοστα ? ετσι δεν γραφεις παντα ? τωρα τι αλλαξε ? πως θα σου κοψει δυναμη το πορτιγκ ? και οσο αφορααυτο με του κυνηγους που εγραψες παρε τηλεφωνο τον Ηφαιστο να τον ρωτήσεις να σου πει σε ποσα τετοια οπλα εχει κανει πορτινγκ και γενικα σε ποσα αεριου ημιαυτόματα εχει κανει πορτινγκ

Last edited:
εχεις μετρησει ποτε με παχυμετρο τα στομια των τσοκ που ριχνεις ? αν όχι καντο και πες μας
ΜΕΤΡΙΜΕΝΑ ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΦΙΛΕ..ΤΟ ΚΟΜΠ ΜΕ ΤΟ ΚΙΚS ΗΤΑΝ ΟΛΟΗΔΙΑ..ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΚΡΙΒΟΣ ΟΜΩΣ ΠΟΣΟ ΕΧΩ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΠΟΥ ΤΑ ΕΙΧΑ ΓΡΑΜΜΕΝΑ..

ΜΕΤΡΙΜΕΝΑ ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΦΙΛΕ..ΤΟ ΚΟΜΠ ΜΕ ΤΟ ΚΙΚS ΗΤΑΝ ΟΛΟΗΔΙΑ..ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΚΡΙΒΟΣ ΟΜΩΣ ΠΟΣΟ ΕΧΩ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΠΟΥ ΤΑ ΕΙΧΑ ΓΡΑΜΜΕΝΑ..
τα ειχες κοιταξει προσεκτικα στο εσωτερικο τους ? το παραλληλο κομματι ηταν μεγαλυτερο σε μηκος σε καποιο από τα δυο ?

ευχαριστω για τη φιλοφρονηση Δημητρη,αλλα δεν ειπαμε οτι δεν θα μιλαμε με αριθμους για να μην στεναχωριομαστε,o_O,,γιαυτο μιας και εισαι πιο ειδικος με τον αλλο τροπο εκφρασου ελευθερα,.shake hands.
ότι πεις εσυ εγω θα το κανω , για την εκφραση εχεις κανει καποιες δοκιμες ? εχεις καποιους αριθμούς ?

Μαγγες καταλαβαινω οτι ολοι λιγο η πολυ εχετε αρκετες γνωσεις πανω στο θεμα, ο καθενας μαλιστα το βλεπει απο τη δικη του οπτικη γωνια, αλλα θα ηταν προτιμοτερο πιστευω να αναφερετε την αποψη σας χωρις ειρωνιες για τον τροπο που στηριζει ο καθενας τις θεσεις του... Καταλαβαινω επισης οτι πολλοι γνωριζοσαστε (γνωριζομσαστε ) κ πιο προσωπικα κ οτι τα περισσοτερα σχολια εχουν κ μια δοση πειραγματος μεσα, αλλα καλο ειναι να μην βγαινουμε συνεχεια εκτος θεματος... ;)
Σκοπος μας δεν ειναι να αποδειξουμε ποιος εχει τις περισσοτερες η τις πιο σωστες αποψεις, σκοπος ειναι να συζηταμε κ να συλλεγουμε πληροφοριες... Το πως τις διαχειριζεται ο καθενας ειναι αλλο θεμα... ;)

Κ για να ξαναμπουμε στο θεμα... Αυτο το Anaconda βρισκεται πιο κοντα στο να το αποκτησω... Ενα μονο μειονεκτημα εχει που με την εκτενη χρηση ισως ειναι θεμα... Το καθαρισμα... Οι βολτες πιανουν ευκολα μαυριλα και δειχνουν να μειωνονται σε εκταση... Θα δουλευει το ιδιο αραγε καθαρο κ μετα απο 500 φυσιγγια ακαθαριστο... Αυτος ειναι κ ο μονος λογος που σκεφτομαι να δοκιμασω τσοκ φρενου με τρυπες...

Θελλω να παρω ενα kiks smoke me porting im ξερετε αν ειπαρχει προβλημα που η κανη τηςΜ1 εχει porting. exei κανει καποιος καμια δωκ. να μου πει?

Θελλω να παρω ενα kiks smoke me porting im ξερετε αν ειπαρχει προβλημα που η κανη τηςΜ1 εχει porting. exei κανει καποιος καμια δωκ. να μου πει?
ακομα δεν το εχεις βιδωσει στην κανη ? ΙΜ στην κανη σου ξερεις τι συσφιξη είναι ?

Στην θέση σου θα έκανα μια ερώτηση στον κατασκευαστή του τσοκ ή στον αντιπρόσωπο στην Ελλάδα.

Αν δεν δουλεψει φιλος μην φοβασε εχω σιδηροστοκο προχειρο

Μαγγες καταλαβαινω οτι ολοι λιγο η πολυ εχετε αρκετες γνωσεις πανω στο θεμα, ο καθενας μαλιστα το βλεπει απο τη δικη του οπτικη γωνια, αλλα θα ηταν προτιμοτερο πιστευω να αναφερετε την αποψη σας χωρις ειρωνιες για τον τροπο που στηριζει ο καθενας τις θεσεις του... Καταλαβαινω επισης οτι πολλοι γνωριζοσαστε (γνωριζομσαστε ) κ πιο προσωπικα κ οτι τα περισσοτερα σχολια εχουν κ μια δοση πειραγματος μεσα, αλλα καλο ειναι να μην βγαινουμε συνεχεια εκτος θεματος... ;)
Σκοπος μας δεν ειναι να αποδειξουμε ποιος εχει τις περισσοτερες η τις πιο σωστες αποψεις, σκοπος ειναι να συζηταμε κ να συλλεγουμε πληροφοριες... Το πως τις διαχειριζεται ο καθενας ειναι αλλο θεμα... ;)

Κ για να ξαναμπουμε στο θεμα... Αυτο το Anaconda βρισκεται πιο κοντα στο να το αποκτησω... Ενα μονο μειονεκτημα εχει που με την εκτενη χρηση ισως ειναι θεμα... Το καθαρισμα... Οι βολτες πιανουν ευκολα μαυριλα και δειχνουν να μειωνονται σε εκταση... Θα δουλευει το ιδιο αραγε καθαρο κ μετα απο 500 φυσιγγια ακαθαριστο... Αυτος ειναι κ ο μονος λογος που σκεφτομαι να δοκιμασω τσοκ φρενου με τρυπες...
ΑΡΗ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΦΙΛΕ ΜΙΝ ΜΑΣΑΣ...ΑΝ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ.

ΔΗΜΗΤΡΗ τα τσοκ που περνο για την Μ1 ειναι για Beretta optima plus
μα η κανη σου πλεον είναι βερετα οπτιμα φιλε , τετοια τσοκ πρεπει να φορας πλεον, το ΙΜ αν εχει στομιο 17,7 στην κανη σου είναι περιπου φουλ , γι αυτό σε ρωτησα παραπανω

Άρη δες και αυτά http://www.jebschokes.com/
Τα χάζευα και γω αυτά, ξενέρωσα όμως όταν άνοιξα τις επιλογές και είδα να γράφουν δίπλα στην Extrema 2 (crio choke system), είναι δυνατόν; Άσε που δεν έχει ξεκάθαρη επιλογή "optima plus", έχει mobilchoke, έχει Α400 (new) και Extrema 2 (crio choke system). Είναι τώρα αυτές περιγραφές για να προσελκύσεις πελάτη που προσδοκά από σένα την εξειδίκευση και το διαφορετικό; Όσο καλός και να είσαι, αν δεν μπορείς να γράψεις τις περιγραφές των εταιριών .... κλάφτα Χαράλαμπε.

Last edited by a moderator:
Τα χάζευα και γω αυτά, ξενέρωσα όμως όταν άνοιξα τις επιλογές και είδα να γράφουν δίπλα στην Extrema 2 (crio choke system), είναι δυνατόν; Άσε που δεν έχει ξεκάθαρη επιλογή "optima plus", έχει mobilchoke, έχει Α400 (new) και Extrema 2 (crio choke system). Είναι τώρα αυτές περιγραφές για να προσελκύσεις πελάτη που προσδοκά από σένα την εξειδίκευση και το διαφορετικό; Όσο καλός και να είσαι, αν δεν μπορείς να γράψεις τις περιγραφές των εταιριών .... κλάφτα Χαράλαμπε.
Σας βλέπω μετρά Γιώργη… Μαζί με τον άλλο κανονιέρη ... να τα κατεβάζετε με τα αλευρά από τα 80 μ ..έτοιμα παναρισμένα θα κατεβαίνουν τα παπάκια!! :-)

Γιωργο παρακολουθω κι εγω στενα αυτα τα τσοκακια, τα οποια εχουν φοβερη πατεντα. Το πως δουλευουν, αν δουλευουν ειναι μια αλλη ιστορια. Περιμενω συντομα να δω βιντεακια απο τους μουσατους σε flooded timber και δυσκολα πουλια για να βγαλω καποια συμπερασματα. Οι μουσατοι τα χρησιμοποιουν αποκλειστικα απο φετος και η jebs ειναι απλα μια βιοτεχνια με πολυ περιορισμενο μπατζετ για διαφημιση.
Γενικα και αυτο ισχυει σε ολα τα αμερικανικα τσοκακια που ερχονται τωρα στην αγορα. Κανενας δεν περιγραφει πως λειτουργουν, ο συναγωνισμος ειναι τεραστιος οι ιδεες παρα πολυ κοντα η μια με την αλλη. Για να σου δωσω ενα παραδειγμα κοιτα το Cremator της carlson το οποιο ειναι φοβερο απο οτι μαθαινω απο Αμερικη απο πλευρα βλητικης αποδοσης, εχει εσωτερικα εξογκωματα και ολοι νομιζαν οτι ειναι φρενου που ομως δεν ειναι. Στην ιστιοσελιδα της Carlson τσιμουδια. Οι εταιρειες στην αμερικη ειναι τοσο πεπεισμενες απο τα προιοντα τους που τα αγοραζεις και τα επιστρεφεις αν δεν σου κανουν.
Ο Αμερικανος δοκιμαζει και κρινει αν του κανει η οχι, εμεις δυστυχως πρεπει να το αγορασουμε κι αν δεν μας κανει ατυχησαμε, πραγμα που κανει τον αγοραστη πολυ δυσπιστο σε καθε καινοτομια.

Σας βλέπω μετρά Γιώργη… Μαζί με τον άλλο κανονιέρη ... να τα κατεβάζετε με τα αλευρά από τα 80 μ ..έτοιμα παναρισμένα θα κατεβαίνουν τα παπάκια!! :)

Τολι ο Γιωργος με τον Αρι ηδη παιρνουν 10 μετρα επιπλεον απο τη γεωμετρια της καννης τους με κατι κωνους αεροδρομια, συν 10 μετρα απο διαστημικα τσοκ συν 10 μετρα απο το σπεσιαλ φυσιγγι συν 5 απο το βιολογικο αλευρι. Αν προσθεσεις ολα αυτα στο δραστικο βεληνεκες του Cal.12 ανετα βαρανε απο την μια οχθη του ποταμιου απεναντι. Το μονο προβλημα που βλεπω ειναι μηπως πετυχουν τον τουρκο σκοπο που ειναι καμμια 200αρια μετρα μακρια και δημιουργησουν διπλωματικο επεισοδιο.sarcastic.

Back