Επιλογή κατάλληλου choke (τσοκ)

Καλά όλα αυτά βρε Παύλο, σίγουρα έγώ την κουλτούρα του Αμερικάνου καταναλωτή δεν μπορώ να την καταλάβω, δεν είμαι όμως πεπεισμένος ότι ψάχνεται περισσότερο από εμάς. Εμένα ξέρεις τι μου θυμίζουν εταιρίες σαν την jebs, κάποιον επενδυτή άσχετο με το κυνήγι που απευθύνεται σε έναν μηχανικό να του σχεδιάσει μια καινοτομία. Δεν νομίζω ότι η συνεργασία με τους μουσάτους δείχνει έλλειψη χρημάτων. Από την άλλη όμως επιμένω πως δεν μπορείς να γράφεις Α400 new, αν ήταν δική μου η εταιρία και έβλεπα κάτι τέτοιο θα τους έπαιρνε και θα τους σήκωνε. Τέλος, το τελευταίο που περιμένω για να βγάλω συμπεράσματα είναι ένα διαφημιστικό video ;)

Τολι ο Γιωργος με τον Αρι ηδη παιρνουν 10 μετρα επιπλεον απο τη γεωμετρια της καννης τους με κατι κωνους αεροδρομια, συν 10 μετρα απο διαστημικα τσοκ συν 10 μετρα απο το σπεσιαλ φυσιγγι συν 5 απο το βιολογικο αλευρι. Αν προσθεσεις ολα αυτα στο δραστικο βεληνεκες του Cal.12 ανετα βαρανε απο την μια οχθη του ποταμιου απεναντι. Το μονο προβλημα που βλεπω ειναι μηπως πετυχουν τον τουρκο σκοπο που ειναι καμμια 200αρια μετρα μακρια και δημιουργησουν διπλωματικο επεισοδιο.sarcastic.

Κόψε κάτι Παύλο, κόψε κάτι ... :) Τον Τούρκο δεν τον φτάνουν τα σκάγια, η αλήθεια είναι ότι μια μέρα ήταν ένας μάγκας στην σκοπιά που πρέπει να γουστάριζε τρελά. Είχε αφήσει όπλα, κράνη κτλ, είχε βγει στην βεράντα της υπερυψωμένης και έβλεπε το καλύτερο έργο τσάμπα και live ... .sarcastic..... If it flies, it dies !

Last edited by a moderator:
Εντάξει κύριοι με πεισατε.τώρα μια τελευταια ερώτηση.επειδή σε λίγο θα εξαρτηθεί απο ενα ραντεβού που έχω αν αύριο πάω για άδεια αγοράς για m2 ψάχνω για τσοκ Lm ποιοτικό.οι μπενελακηδες τι μου προτείνετε? Το kikcs η κάποιας άλλης εταιρείας? Τα κυνήγια μου τα ξέρετε.λίγο τρυγονι και φασσα και παρα πολύ τσίχλα.ευχαρίστως σας ακούω
Το ic της briley στο περπατητο κανει φοβερη δουλεια και δεν ειναι μονο για κοντινα.σε δπειρωμα crio σκετο αναφερομαι

Τα χάζευα και γω αυτά, ξενέρωσα όμως όταν άνοιξα τις επιλογές και είδα να γράφουν δίπλα στην Extrema 2 (crio choke system), είναι δυνατόν; Άσε που δεν έχει ξεκάθαρη επιλογή "optima plus", έχει mobilchoke, έχει Α400 (new) και Extrema 2 (crio choke system). Είναι τώρα αυτές περιγραφές για να προσελκύσεις πελάτη που προσδοκά από σένα την εξειδίκευση και το διαφορετικό; Όσο καλός και να είσαι, αν δεν μπορείς να γράψεις τις περιγραφές των εταιριών .... κλάφτα Χαράλαμπε.
ΜΗΝ ΨΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΕΡΑΝ KICKS ΚΑΙ PATTERNMASTER ΦΙΛΕ..ΕΙΝΑΙ ΝΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΕΑ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΝΑ ΣΕ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ..ΕΓΩ ΣΕ ΟΤΙ ΔΟΚΙΜΕΣ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΤΣΟΚ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΚΑΠΙΟ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ.ΑΝ ΘΕΣ ΚΑΤΙ ΦΘΗΝΩΤΕΡΟ ΣΕ ΤΙΜΗ Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ CARLSONS ΚΑΙ ΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΣΩ ΕΞΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ..ΑΝ ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΚΡΙΒΑ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ 15-20 ΕΥΡΩ ΕΠΙΠΛΕΩΝ ΠΕΡΒΕΙΣ KICKS ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΑ ΠΑΠΙΑ ΝΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΡΑΕΙ ΡΕΥΜΑ.4 ΧΡΟΝΙΑ ΔΟΥΛΕΥΩ ΤΑ KICKS ΚΑΙ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ..ΣΤΗΝ M2 ΕΙΧΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ HIGH FLYER ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΟΘΗΚΕ ΧΩΡΗΣ ΚΟΝΟΥΣ ΚΤΛΠ.ΣΤΗΝ ΜΑXUS ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΕΝΑ HIGH FLYER MOD ΓΙΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΠΑΠΙΑ ΣΤΑ ΡΥΖΙΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΠΑΡΑΓΚΗΛΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ SMOKE FULL ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΩ ΕΝΑ ANACONDA MID RANGE ENA SHORT RANGE KAI ENA CODE BLACK DUCK.

Στέλιο σεβαστή η γνώμη σου. Το μόνο τσοκ που για μένα θέλει ψάξιμο είναι ένα τσοκ που να κάνει την ΜΕΓΑΛΗ διαφορά. Όταν λέω την μεγάλη διαφορά, εννοώ αυτό που το 90% των κυνηγών θεωρούν ακατόρθωτο. Αυτό λοιπόν που στα δικά μου τα μάτια και στις δικιές μου εμπειρίες έκανε το αδύνατο - δυνατό, είναι το Muller UFO. Ξέρεις τι είναι να παίρνεις ένα τυχαίο κουτί νούμερο 4 με κόστος 7€ και να ρίχνεις από τα 50 μέτρα και να σε ρωτάει κάποιος άγνωστος, τι φυσίγγι είναι αυτό που έριξες; Από εκεί και πέρα και για όλες τις υπόλοιπες συσφίξεις γιατί να ψαχτώ, δεν υπάρχει κανένας λόγος. Άσε που για μένα ο Muller είναι πολύ μάγκας που έβγαλε αυτό το choke, τολμώντας να το σφίξει όσο καμιά άλλη εταιρία δεν τόλμησε. Χάζευα χθες το βράδυ τις συσφίξεις των Kicks High Flier, σε πληροφορώ ότι το Full δεν είναι ούτε καν 2*, είναι λίγο πιο ανοιχτό. Δεν αντιλέγω ότι μπορεί να βγάζουν καταπληκτικά chokes σε διάφορες συσφίξεις, εγώ πάλι από τότε που αγόρασα το όπλο, αγόρασα από Αμερική ένα ζευγάρι Trulock σε ονομαστικές συσφίξεις IC και ΙΜ. Είναι τα μόνα choke που χρησιμοποιώ σε όλα τα κυνήγια, όταν όμως νοιώθω αυτοπεποίθηση και έχω καλή ψυχολογία, βάζω στα παπιά το UFO σε ημερήσιο.

Στέλιο σεβαστή η γνώμη σου. Το μόνο τσοκ που για μένα θέλει ψάξιμο είναι ένα τσοκ που να κάνει την ΜΕΓΑΛΗ διαφορά. Όταν λέω την μεγάλη διαφορά, εννοώ αυτό που το 90% των κυνηγών θεωρούν ακατόρθωτο. Αυτό λοιπόν που στα δικά μου τα μάτια και στις δικιές μου εμπειρίες έκανε το αδύνατο - δυνατό, είναι το Muller UFO. Ξέρεις τι είναι να παίρνεις ένα τυχαίο κουτί νούμερο 4 με κόστος 7€ και να ρίχνεις από τα 50 μέτρα και να σε ρωτάει κάποιος άγνωστος, τι φυσίγγι είναι αυτό που έριξες; Από εκεί και πέρα και για όλες τις υπόλοιπες συσφίξεις γιατί να ψαχτώ, δεν υπάρχει κανένας λόγος. Άσε που για μένα ο Muller είναι πολύ μάγκας που έβγαλε αυτό το choke, τολμώντας να το σφίξει όσο καμιά άλλη εταιρία δεν τόλμησε. Χάζευα χθες το βράδυ τις συσφίξεις των Kicks High Flier, σε πληροφορώ ότι το Full δεν είναι ούτε καν 2*, είναι λίγο πιο ανοιχτό. Δεν αντιλέγω ότι μπορεί να βγάζουν καταπληκτικά chokes σε διάφορες συσφίξεις, εγώ πάλι από τότε που αγόρασα το όπλο, αγόρασα από Αμερική ένα ζευγάρι Trulock σε ονομαστικές συσφίξεις IC και ΙΜ. Είναι τα μόνα choke που χρησιμοποιώ σε όλα τα κυνήγια, όταν όμως νοιώθω αυτοπεποίθηση και έχω καλή ψυχολογία, βάζω στα παπιά το UFO σε ημερήσιο.
ΤΑ HIGH FLYER EINAI AΝΟΙΧΤΟΤΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΑΝΟΙΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΝ WATTERFOWL GIA ΑΤΣΑΛΙΝΑ.ΠΑΡΕ ΕΝΑ SMOKE ΧFULL H FULL ΚΑΤΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΣΕ ΣΥΣΦΙΞΗ ΜΕ ΤΟ UFO ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΔΟΚΙΜΗ ΝΑ ΔΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΑ.ΕΓΩ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑ ΚΑΝΤΗΝ ΚΙ ΕΣΥ.

Τολι ο Γιωργος με τον Αρι ηδη παιρνουν 10 μετρα επιπλεον απο τη γεωμετρια της καννης τους με κατι κωνους αεροδρομια, συν 10 μετρα απο διαστημικα τσοκ συν 10 μετρα απο το σπεσιαλ φυσιγγι συν 5 απο το βιολογικο αλευρι. Αν προσθεσεις ολα αυτα στο δραστικο βεληνεκες του Cal.12 ανετα βαρανε απο την μια οχθη του ποταμιου απεναντι. Το μονο προβλημα που βλεπω ειναι μηπως πετυχουν τον τουρκο σκοπο που ειναι καμμια 200αρια μετρα μακρια και δημιουργησουν διπλωματικο επεισοδιο.sarcastic.
μπα το ποληπολη να τον αλευποσουν λιγο.sarcastic.

Και εγω με το UFO. Πανω στον ΣΒΕ1 εχω τελ. με το θεμα κλιστου τσοκ.+1 LF BRILEY KAI ENA IC BRILEY, ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ.

Ωραιο το ufo το ζαχαρωνα αλλα πολλα τα 150 ευροπουλια ρε alter στη σημερινη εποχη

Και εγω με το UFO. Πανω στον ΣΒΕ1 εχω τελ. με το θεμα κλιστου τσοκ.+1 LF BRILEY KAI ENA IC BRILEY, ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ.
Αστα σαπια εσυ μην σου παρω παλι πισω εκεινο το LF ενα 4 αρι και πολυ του και καλο του ειναι

Το μονο προβλημα που βλεπω ειναι μηπως πετυχουν τον τουρκο σκοπο που ειναι καμμια 200αρια μετρα μακρια και δημιουργησουν διπλωματικο επεισοδιο.sarcastic.
Παυλο γι αυτο δεν ανεβαζω πυριοτιδα πανω απο το 2,20... .yelling..sarcastic. Σορρυ... .off topic.

Ωραιο το ufo το ζαχαρωνα αλλα πολλα τα 150 ευροπουλια ρε alter στη σημερινη εποχη
Αφου γουσταρετε τα χοντρα σκαγια κ τις μακρινες τουφεκιες αξιζει τον κοπο... Τον εαυτο του τον βρισκει σε σκαγια απο ν4 κ πιο χοντρα πραγμα που πιστευω οτι σας ενδιαφερει...
Αν καταληξω σε Kicks την σειρα Smoke θα κοιταξω ωστε να ψωνισει ενα 2αρι με συσφιξη 0,7 περιπου... Τα High Flyer με χαλαει που τσουβαλιαζουν τις συφσιξεις σε τρεις κ απευθυνονται κυριως σε ατσαλινα, μου αρεσει να εχω ακριβεια σε μερικα πργαματα...

Δεν πειραζει, φιλε, θα κιτας εμενα οταν θα βαραω τα ψηλα με αυτο.
Εγω φταιω που σου βρισκω τα πουλια σε βαζω να καθεσαι διπλα μου και μου βγαζεις και γλωσσα.hair..hair..seveys.

Παυλο γι αυτο δεν ανεβαζω πυριοτιδα πανω απο το 2,20... .yelling..sarcastic. Σορρυ... .off topic.

Αφου γουσταρετε τα χοντρα σκαγια κ τις μακρινες τουφεκιες αξιζει τον κοπο... Τον εαυτο του τον βρισκει σε σκαγια απο ν4 κ πιο χοντρα πραγμα που πιστευω οτι σας ενδιαφερει...
Αν καταληξω σε Kicks την σειρα Smoke θα κοιταξω ωστε να ψωνισει ενα 2αρι με συσφιξη 0,7 περιπου... Τα High Flyer με χαλαει που τσουβαλιαζουν τις συφσιξεις σε τρεις κ απευθυνονται κυριως σε ατσαλινα, μου αρεσει να εχω ακριβεια σε μερικα πργαματα...
Και εγω ενα 2 και ισως λιγο ποιο κλειστο ψαχνω γιατι το μαμα σαπισε,αλλα οχι κατι υπερβολικα κλειστο γιατι κατι τετοιο εχω

Χάζευα χθες το βράδυ τις συσφίξεις των Kicks High Flier, σε πληροφορώ ότι το Full δεν είναι ούτε καν 2*, είναι λίγο πιο ανοιχτό

Γιώργο ειναι πολυ δύσκολο να βγάλεις συμπέρασμα σε σύγκριση τσοκ σύσφιξης με τσοκ φρένου μονο με τη διάμετρο στομίου. Το patternmaster Classic για παράδειγμα εχει διάμετρο στομίου Μ και σου αποδιδει Τουφεκιά F έως ΧF ανάλογα του νουμερου σκαγιών που χρησιμοποιείς.

Γιωργο παρακολουθω κι εγω στενα αυτα τα τσοκακια, τα οποια εχουν φοβερη πατεντα. Το πως δουλευουν, αν δουλευουν ειναι μια αλλη ιστορια. Περιμενω συντομα να δω βιντεακια απο τους μουσατους σε flooded timber και δυσκολα πουλια για να βγαλω καποια συμπερασματα. Οι μουσατοι τα χρησιμοποιουν αποκλειστικα απο φετος και η jebs ειναι απλα μια βιοτεχνια με πολυ περιορισμενο μπατζετ για διαφημιση.
Γενικα και αυτο ισχυει σε ολα τα αμερικανικα τσοκακια που ερχονται τωρα στην αγορα. Κανενας δεν περιγραφει πως λειτουργουν, ο συναγωνισμος ειναι τεραστιος οι ιδεες παρα πολυ κοντα η μια με την αλλη. Για να σου δωσω ενα παραδειγμα κοιτα το Cremator της carlson το οποιο ειναι φοβερο απο οτι μαθαινω απο Αμερικη απο πλευρα βλητικης αποδοσης, εχει εσωτερικα εξογκωματα και ολοι νομιζαν οτι ειναι φρενου που ομως δεν ειναι. Στην ιστιοσελιδα της Carlson τσιμουδια. Οι εταιρειες στην αμερικη ειναι τοσο πεπεισμενες απο τα προιοντα τους που τα αγοραζεις και τα επιστρεφεις αν δεν σου κανουν.
Ο Αμερικανος δοκιμαζει και κρινει αν του κανει η οχι, εμεις δυστυχως πρεπει να το αγορασουμε κι αν δεν μας κανει ατυχησαμε, πραγμα που κανει τον αγοραστη πολυ δυσπιστο σε καθε καινοτομια.
Παύλο έχεις δίκιο και ειδικά στα γαλοπουλοτσοκ και γενικά long-range γίνεται χαμός από γνωστές και λιγότερο γνωστές εταιρείες.

Back