Επιλογή κατάλληλου choke (τσοκ)

Η kicks είναι μια εταιρεια εξ Αμερικής φυσικά φυσικά ή οποία για καλη μας τύχη βγάζει μια τεραστια γκάμα απο τσοκακια φρένου για ολα τα γούστα.....ακόμα πιο τυχεροί είμαστε γιατί το εν λόγω τσοκακια μπορούμε να τα βρούμε πλεον ελλαδα
Ή Kick's είναι η ίδια εταιρεία με την Comp n choke , Πατήρ και υιός ο πατέρας έχει μεγάλη φήμη για τα τσοκάκια για γαλοπουλες εδώ και κάμποσα χρόνια .

how to screenshot on windows 7

Ή Kick's είναι η ίδια εταιρεία με την Comp n choke , Πατήρ και υιός ο πατέρας έχει μεγάλη φήμη για τα τσοκάκια για γαλοπουλες εδώ και κάμποσα χρόνια .

how to screenshot on windows 7

Για τα Comp n έχω ακούσει πολύ καλά λόγια απο ανθρώπους που ψάχνονται συνέχεια, ποιο από τα δύο άραγε να είναι καλύτερο και γιατί άραγε ο γιος σαν νεότερη γεννιά δεν κράτησε την συνταγή του πατέρα; .xm.
Η αλήθεια είναι ότι αν κάποιο μου είχε κινήσει την περιέργεια για αγορά, αυτό είναι το Comp n , μάλλον λόγο των περίεργων οπών.

Φιλε μου καλε αφου εισαι στο καλυτερο δρομο με τα τσοκ φρενων,τι να τον κανεις το μακρυ κωννο?Καλεσε καποιον να ριξεις διπλα διπλα με μακρυκωννο,η να σου δωσουν μια συνταγη ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ σε συγκεντρωση, αυτοι που πιστευουν οτι αξιζει μια τετοια επεμβαση,ωστε να τη ριξεις και να αποφασισεις μονος σου αν αξιζει,τη πιο απλο?
Η αλήθεια είναι οτι θα ήθελα να δω σε χαρτόνι τουφεκιες απο αυλό 18.4 με επιμήκυνση κώνου να συγκρινω με την δικιά μου.....αν κάποιος έχει και μπορεί ας ανεβάσει φωτο να δουμε......

Tα τσοκ φρενων ολα την ιδια δουλεια κανουν,απευθηνονται στη χρηση ετοιμων φυσσιγκιων και ακοπων κυαθιων γενικα,η ψιλα σκαγια,η στη στεννη καννη,με συμβατικα φυσσιγκια κατα βαση.Γεννηθηκαν για να νικουν στους αγωνες των turkey-shoots,καννη-ετοιμο φυσσιγκι....αλλαζοντας την ατρακτο,καταφερναν να στειλουν περισσοτερα σκαγια πανω στη καρτα...πριν την τιναξουν περα τα σκαγια.....και φυσικα νικουν οποιαδηποτε καννη που δεν φοραει τετοιο τσοκ στα ψιλα σκαγια με συνδιασμο ετοιμων φυσσιγκιων.Με τα ματια μου εχω δει σε δοκιμη το φρενατο τσοκ να κανει 55-60% στα 40μετρα,με ετοιμα και ακοπα κυαθια,και τα υπολοιπα ανεξαρτητου γεωμετριας...50-55%,με 8αρακι.
Σαράντο αυτή η διαφορά στη συγκέντρωση που περιγράφεις και επιβεβαιώνω κι εγώ στις λίγες δοκιμές που έχω κάνει μπορεί να φαίνεται μικρή στο περισσότερο κόσμο είναι όμως στην ουσία πολύ μεγάλη. 5% αύξηση στο μέσο όρο σε απόλυτα νούμερα σημαίνει 10% βελτίωση γενικά και μάλιστα σε κάτι που είναι ήδη καλό. Αυτό το ποσοστό είναι πολύ αισθητό τόσο στο κυνήγι όσο και στη σκοποβολή.
Τώρα για να ρίξω και λίγο λάδι στη φωτιά, τι θα λέγατε αν κάποιος σας έλεγε να δοκιμάσετε μια κάννη φρένου για το όπλο σας η οποία βελτιώνει την ήδη βελτιωμένη Τουφεκιά 7 με 10%? Εγώ είμαι ήδη ψημένος.my man.

Σαράντο πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες σου.
Παύλο, λες; Το έχω ξαναγράψει, μήπως οι κάννες της Beretta εκτός των υπολοίπων χαρακτηριστικών, υπερέχουν σε κατανομές λόγω των οπών αερίων; Μήπως έχουμε ένα μικρό porting ή φρένο και δεν το ξέρουμε; :)

Για τα Comp n έχω ακούσει πολύ καλά λόγια απο ανθρώπους που ψάχνονται συνέχεια, ποιο από τα δύο άραγε να είναι καλύτερο και γιατί άραγε ο γιος σαν νεότερη γεννιά δεν κράτησε την συνταγή του πατέρα; .xm.
Η αλήθεια είναι ότι αν κάποιο μου είχε κινήσει την περιέργεια για αγορά, αυτό είναι το Comp n , μάλλον λόγο των περίεργων οπών.
ΕΧΩ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΤΑ 2 ΤΣΟΚ.ΤΟ ΚΙCKS ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ..

Παύλο, λες; Το έχω ξαναγράψει, μήπως οι κάννες της Beretta εκτός των υπολοίπων χαρακτηριστικών, υπερέχουν σε κατανομές λόγω των οπών αερίων; Μήπως έχουμε ένα μικρό porting ή φρένο και δεν το ξέρουμε; :)
Γιώργο δεν το θεωρώ καθόλου απίθανο αυτό.

Με διαφορά κι'όλας ε; Οκ, ευχαριστώ !
ΝΑΙ ΦΙΛΕ...ΣΥΓΚΡΙΝΑ MOD ME MOD ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ.ΟΧΙ ΟΤΙ ΤΟ COMP ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟ ΑΛΛΑ Η ΤΟΥΦΕΚΙΑ ΤΟΥ KICKS ΕΡΧΟΤΑΝ ΠΙΟ ΣΦΥΧΤΗ ΜΕ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΣΚΑΓΙΑ.TO COMP ΕΙΧΕ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΝΟΝΗ ΑΛΛΑ ΠΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ

Δεν ξέρω ακριβώς αλλά υποθέτω ότι ήθελε να φτιάξει κάτι δικό του ή είδε κάποια βελτίωση, είναι και η μόδα των άλλων με τις ίδιες οπες patternmaster, rhino . Οι κάθετες οπες πρέπει να είναι παλιά πατέντα γιατί έχω δει σε μεταχειρισμενα παλιά αμερικάνικα όπλα το porting γινόταν έτσι, τρεις κάθετες γραμμές στις δύο πλευρές της κανης.

Αρη εσύ τελικά που κατέληξες???
Δεν εχω καταληξει Κωστα, απλα ρωταω μιας κ ενω ηθελα να δωσω 2-3 τσοκ γιατι ειχα μαζεψει πολλα κ ειχαν παροπλιστει, τελικα με λιγο ψησιμο απο φιλους κ γνωστους, εμεινα μονο με 2, ενα Anaconda Mid Range και ενα UFO... Πως τα καταφερα κ εμεινα στο τελος χωρις 2 αστερια που ειναι κ το αγαπημενο μου δεν ξερω... .buy buy. Πρεπει να αναπληρωσω το κενο κ ειμαι αναμεσσα σε αυτα τα δυο...

και που θα το βρω ελλαδα αρη?

Δυστυχως δεν θα το βρεις, μονο με αγορα μεσω ιντερνετ... Η διαφορα του στον πινακα ειναι ενα 5-7 καμια φορα κ 10 % αναλογα με τα σκαγια κ το φυσιγγι σε σχεση με καποα LM και IC... Ωστοσο η διαφορα στην πραξη σε τουφεκιες περα απο τα ορια του τσοκ ειναι μεγαλη...

Η αλήθεια είναι οτι θα ήθελα να δω σε χαρτόνι τουφεκιες απο αυλό 18.4 με επιμήκυνση κώνου να συγκρινω με την δικιά μου.....αν κάποιος έχει και μπορεί ας ανεβάσει φωτο να δουμε......

Κωστα οτιδηποτε γινεται σωστα κ βελτιωνει τη γεωμετρια της καννης, ειδικα στα ψιλα σκαγια που δεχονται πολλες παραμορφωσεις, αυξανει τη συγκεντρωση, τις μενουσες ταχυτητες, και τη σταθεροτητα της καννης... Απο κει κ περα παιζει ρολο κ πως αξιολογεις τις αλλαγες... Ενα 10% για καποιον ειναι πολυ μικρη διαφορα, για καποιον αλλο ειναι πολυ μεγαλη... Για μενα ενα σταθερο 5-10% ειναι μεγαλη βελτιωση, σε μια γομωση με 300-400 ας πουμε σκαγια ειναι αλλα 30-40 σκαγια εντος του κυκλου...δεν τα λες κ λιγα... Δεν εχει κανενα νοημα να σου δειξει καποιος τουφεκια να τις συγκρινεις με τη δικια σου μιας κ θα ειναι απο εντελως αλλη στιγμη κ χωρις κανενα συγκρισιμο δεδομενο... Σε καννη φιλου με Benelli και αυλο 18,3 ειδαμε μεγαλες διαφορες στα ψιλα σκαγια,στα χοντρα λιγοτερες, μειωσε την περιεφερεια αρκετα κ περα απο τα στατικα δεδομενα, η αποδοση του οπλου στο κυνηγι με ψιλα σκαγια απογειωθηκε... Αυτο δεν μετραται δυστυχως...
Υπαρχει συζητηση κ στο φορουμ με τοτλο "βλετιωσεις-παρεμβασεις" στα Οπλουργικα, ριξε μια ματια για να μην χαλαμε τη συζητηση για τα τσοκ...;)

Δεν εχω καταληξει Κωστα, απλα ρωταω μιας κ ενω ηθελα να δωσω 2-3 τσοκ γιατι ειχα μαζεψει πολλα κ ειχαν παροπλιστει, τελικα με λιγο ψησιμο απο φιλους κ γνωστους, εμεινα μονο με 2, ενα Anaconda Mid Range και ενα UFO... Πως τα καταφερα κ εμεινα στο τελος χωρις 2 αστερια που ειναι κ το αγαπημενο μου δεν ξερω... .buy buy. Πρεπει να αναπληρωσω το κενο κ ειμαι αναμεσσα σε αυτα τα δυο...
Παρε το kicks smoke IM και θα με θυμηθεις!!!!!!.RESPECT.

Οι διάφορες που έχουν πέρα απο την εμφάνιση είναι οτι τα high flyer προορίζονται κατα κύριο λογο για βάλτο για αυτό και ή λεξη fly (ή αλλιως the duck stops here) ενω τα smoke καλυτερα στα μολύβια...παράδειγμα στο high flyer mod που έχω τα ατσάλινα δίνουν κατανομές πίνακα για τριαρακι τσοκ ενω στα μολύβια έχω πιο ανοιχτή τουφέκια προς το ic περισσοτερο
Για όλα κάνουνε Κώστα το λέει στη σελίδα τους από ορτικι, τριγονι και υδροβια φυσικά που είναι το φόρτε τους. Για τους φίλους του εικοσαριου το high flyer modified το προτείνει για αποστάσεις από 15 μέχρι 35 γιαρδες αποστάσεις για ένα καλό all around τσοκακι για περπατητο και καρτέρι.

Kicks Ind. Benelli Crio Plus High Flyer 20g
http://www.kicks-ind.com/product/HFBenCrioPls20g.html

ΝΑΙ ΦΙΛΕ...ΣΥΓΚΡΙΝΑ MOD ME MOD ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ.ΟΧΙ ΟΤΙ ΤΟ COMP ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟ ΑΛΛΑ Η ΤΟΥΦΕΚΙΑ ΤΟΥ KICKS ΕΡΧΟΤΑΝ ΠΙΟ ΣΦΥΧΤΗ ΜΕ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΣΚΑΓΙΑ.TO COMP ΕΙΧΕ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΝΟΝΗ ΑΛΛΑ ΠΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ
ποια ακριβως τσοκ δοκιμασες ? τι κωδικο ειχαν ? μετρησες στομια ειχαν ιδια ακριβως συσφιξη ? και κατι τελευταιο , ποια τουφεκια θεωρεις καλυτερη , αυτή με το πολύ εντονο κεντρο η αυτή με ολο το δραστικο κυκλο σκαγια χωρις κενα ?

χωρις 2 αστερια που ειναι κ το αγαπημενο μου δεν ξερω
Gemini ported crio plus σε συσφιξη XF είναι το τσοκακι σου στα 45 μονο ευρω και με στομιο 8 δεκατα από τον αυλο σου , τουφεκια τρομερη και οικονομικη , σου αρεσω ??????? αριθμούς αποδοσης δεν ξερω , ρωτα τον ειδικο Σαραντο

Gemini ported crio plus σε συσφιξη XF είναι το τσοκακι σου στα 45 μονο ευρω και με στομιο 8 δεκατα από τον αυλο σου , τουφεκια τρομερη και οικονομικη , σου αρεσω ??????? αριθμούς αποδοσης δεν ξερω , ρωτα τον ειδικο Σαραντο
Μμμμμ, ελεγα να παω σε κατι με φρενο για να ειμαι ειλικρινης που μου αρεσαν σαν αισθηση... Θα δω... Gemini δεν εχω δοκιμασει ποτε αλλα εχω ακουσει πολυ καλα λογια κ ειναι κ σε πολυ καλη τιμη... Θα δω, αμα δεν μου κανει το κεφι το φρενατο θα σε εμπιστευτω...
Μην σας φοβιζει το Χf που λεει ο Δημητρης, σχεδον ολες οι aftermarket εταιριες στα σφιχτα τσοκ τους η συσφιξη ειναι αρκετα πιο ανοιχτη απο τα αναγραφομενα... Το XF συνηθως ειναι 2 με 1,5 αστρο...

ποια ακριβως τσοκ δοκιμασες ? τι κωδικο ειχαν ? μετρησες στομια ειχαν ιδια ακριβως συσφιξη ? και κατι τελευταιο , ποια τουφεκια θεωρεις καλυτερη , αυτή με το πολύ εντονο κεντρο η αυτή με ολο το δραστικο κυκλο σκαγια χωρις κενα ?
ΔΟΚΙΜΑΣΑ MOD HIGH FLYER KAI COMP N AΠΟ ΤΑ WATRERFOWL TO MOD..ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΕΙΔΗ ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ΚΑΤΑΝΟΜΕΣ ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ..ΒΕΒΕΑ ΑΥΤΟ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΚΑΛΟΣ ΣΚΟΠΕΥΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ.ΣΤΗΝ ΒΕΝΕLLI ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΤΟΤΕ ΗΘΕΛΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΜΕΣ..ΟΠΟΤΕ ΤΟ KICKS ΜΕ ΚΑΛΥΨΕ ΠΛΗΡΩΣ ΜΕ ΜΙΑ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΕΝΤΡΑ..ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΣΤΗΝ M2 ΤΟ COMP N ΜΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ ΠΟΛΥ ΣΤΑ ΑΤΣΑΛΙΝΑ ΣΚΑΓΙΑ..ΕΧΩ ΚΡΑΤΙΣΕΙ ΜΙΑ ΦΩΤΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΗΝ ΠΟΣΤΑΡΩ ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΔΕΙΣ.

Last edited:
σου εχω ξαναπει ότι ολοι οι κορυφαιοι σκοπευτες που ριχνουν με οπτιμα καννες μπερεττα εχουν κανει πορτινγκ στην κανη , μεγαλο το οφελος και βλητικα και σκοπευτικα , εσυ όμως επιμενεις ότι οι τρυπες αεριων κανουν την ιδι αδουλεια , μπορουν οι τρυπες των αεριων μεσα στον αυλο να εξαφανισουν σχεδόν την ανωση της κανης κατά τον πυροβολισμο ?? ΟΧΙ , μπορουν να μειωσουν κατά ένα μεγαλο ποσοστο την παραγομενη δευτερογενή ανακρουση ? ΟΧΙ , μπορουν να μειωσουν την εκρηξη στομιου βελτιώνοντας ετσι τις κατανομες ?? ΟΧΙ , μπορουν να ..... βαριέμαι να γραψω αλλα

Last edited by a moderator:
Back