Καθαρισμός Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ναι κάτι για καθαρό έγραφε δεν θυμάμαι καλά γιατί είναι χρονιά από όταν το είχα δει αλλά και λόγου προέλευσης του έριξα άκυρο στα λεφτά του για λίπανση και μονο έχω πολύ καλύτερο το legia
Το legia οντως ειναι πολυ καλό. Το καινουργιο ομως που γραφει improved formula πρασινο στο κατω μερος του μπουκαλιου
https://www.vendors.gr/el/αξεσουαρ-...υ/6058-λάδι-browning-legia-gun-oil-200ml.html

Έπρεπε να τραβήξω φωτό σε μια σκανδαλοθήκη από μια Franchi.
Τα κοτέτσια του Βάγγου είναι παλάτια ...

Και επίσης σκανδαλοθήκες από κάτι Vitoria ... αυτές ήταν ότι χειρότερο έχω δει στην ζωή μου.
Ξύλα, φύλλα, λάσπες κτλ
"Έχω ακούσει/διαβάσει ότι οι σκανδαλοθηκες Βιτόρια δεν είναι και τόσο καλή φάση"🤣

Για να βρει κάποιος πραγματικά στα μηχανικά μέρη,πόσο μάλλον στον πιο πολυσύνθετο δηλαδή τον μηχανισμό σκανδάλης (πούπουλα,κλαδάκια κλπ...) Σημαίνει ότι πάει πολύ κυνήγι ,δεν προσέχει καν το όπλο στον κυνηγότοπος και μετέπειτα δεν το συντηρεί ,δεν το καθαρίζει καθόλου.

Μια καλή συντήρηση ανά 3 κυνήγια είναι επιθυμητή.για να μην τα ρίχνουμε όλα στον σχεδιασμό των όπλων.ακου εκεί η Βιτόρια έτσι κι έτσι γιατί βρήκαμε πράγματα μέσα! Αν ο άλλος έχει παραμελήσει και κρατάει καλούσα και ματσετα το όπλο,οι εταιρίες δεν φτάνει
Τι ειναι καλούσα?

Το legia οντως ειναι πολυ καλό. Το καινουργιο ομως που γραφει improved formula πρασινο στο κατω μερος του μπουκαλιου
https://www.vendors.gr/el/αξεσουαρ-οπλων-ανταλλακτικα/καθαριστικα-οπλων/λαδια-σπρευ/6058-λάδι-browning-legia-gun-oil-200ml.html
Oλα μου κάναν μια χαρα τη δουλειά τους και το παλιό που ήταν στο κόκκινο μπουκάλι μου άρεσε πολύ

Αυτό με την τοξικότητα στα λάδια πάντα το είχα απορία και δεν ήξερα τι να κάνω. Ειδικά με την κάννη στα δίκαννα που την πιάνω συνέχεια και έχει λάδι.
Γάντια μιας χρήσης πάντα για να αποφύγεις επαφή λαδιών με το δέρμα.
Σχεδόν κανένα λάδι δεν είναι αθώο.

ps
Δεν το κάνω ποτέ :)

Μια και πιάσαμε αυτή τη κουβέντα , υπάρχει κίνδυνος για τους ιδιογομωτες που έρχονται σε άμεση επαφή με τα μολυβένια σκάγια αναπνέουν την οποία σκόνη τους; Ο μόλυβδος ξέρουμε ότι είναι καρκινογόνος .
Πλύσιμο χεριών μετά το τέλος.
Δεν έχει σκόνη.
Ή γάντια μιας χρήσης πάλι αν δεν ιδρώνει το χέρι. Το βρίσκω υπερβολή.

Πόσα σκάγια έχεις καταπιεί ;;;

Προσωπικές απόψεις.

26 χρόνια πισω.....
...Ειναι ακίνδυνο αν έρθει σε επαφή με το στομα....

View attachment 61104
https://www.super-lube.com/safety-data-sheets

Διάλεξα ένα sds (safety data sheet) στην τύχη από τα food grade λάδια.
Κάτι για αποφυγή επαφής με δέρμα λέει και για γιατρούς.

Παιδιά σχεδόν κανένα λάδι δεν είναι ακίνδυνο.
Να συμβουλεύεστε τα sds των προϊόντων όχι λόγια πωλητών.

Ουσία που τώρα είναι ακίνδυνη μετά από 5 χρόνια κατατάσεται στις καρκινογόνες.
Προσοχή λοιπόν.

Attachments

Έχω μπερδευτεί! Από την μια ειναι εντελώς ακίνδυνο, οικολογικο, από την άλλη έχει πετρέλαιο!
Βρες το sds.
Οι εταιρίες και οι μεταπωλητές τους είναι υποχρεωμένες ΜΕ ΝΟΜΟ να τα διαθέτουν στον οποιοδήποτε ενδιαφερόμενο.
Αν το ζητήσεις θα στο στείλουν.

Status
Not open for further replies.
Back