Περί ορέξεως .., κανένα πρόβλημα .Και γιατί να το βγάζω/βάζω συνέχεια, αφού μπορώ να το αφήσω επάνω και να καθαρίζεται η λερωμένη μέσα μερια μαζί με την καννη;
Περί ορέξεως .., κανένα πρόβλημα .Και γιατί να το βγάζω/βάζω συνέχεια, αφού μπορώ να το αφήσω επάνω και να καθαρίζεται η λερωμένη μέσα μερια μαζί με την καννη;
Αυτός που μπορει θα τα διαθέσει , αυτός που δεν μπορεί θα σκαρφιστεί κάτι άλλο …. Πενία τέχνας κατεργάζεται .Αυτά τα "εξειδικευμένα" για πυροβόλα όπλα τα χρυσοπληρώνεις χωρίς να προσφέρουν κάτι παραπάνω από τα "μη εξειδικευμένα". Είχα πρόσφατα μια συζήτηση με τον Γιάννη @jnp και μου έδωσε κάποιες προτάσεις για υλικά καθαρισμού - συντήρησης (όπως το permatex) με τα οποία κάνω την ίδια ίσως και καλύτερη δουλειά από τα εμπορικά καθαριστικά στο 1/3 της τιμής. Πλέον για μένα η αγορά εμπορικών καθαριστικών είναι πεταμένα λεφτά.
Φυσικά και αλλάζω τουλάχιστον δύο ή τρεις φορές τη μέρα.Τσοκ στον κυνηγοτοπο δεν αλλάζεις ποτέ; Εγώ το πρωί στις μαύρες έχω bell και μετά βάζω mr .Στο δικανο μπορεί να έχεις κάνει προεπιλογή ανοιχτό κλειστό τσοκ αλλά κι εκεί μπορεί να χρειαστεί κάτι να αλλάξεις.Με το βγάλε -βαλε θα λερώνονται τα πάντα.
Δεν σημαίνει ότι αν θες να το αλλάξεις δεν μπορείς, το εξηγώ παραπάνω.Περί ορέξεως .., κανένα πρόβλημα .
Το ίδιο σουγιά έχουμε ... αλλά ο δικός μου σε περτικαλί.View attachment 63158
Για λεγκια πήγα με hoppes γύρισα...... Σορυ φίλε @kollias αλλά έπαιξε καλό Ντιλ. Με πολύ δύναμη ψυχής και αρκετή αυτοσυγκράτηση σταμάτησα στα ανωτέρω....
Πάρκινσον,ένα μόνο θα σου πω όταν η γυναίκα μου μου δίνει το κινητό της να της βγάλω φωτογραφία μου λέει, πάλι κουνημενη την έβγαλες.Και τα κουτάκια εσωτερικά θα είναι μέσα στο γράσο.Φυσικά και αλλάζω τουλάχιστον δύο ή τρεις φορές τη μέρα.
Αν το τσοκ είναι έσω έξω το πιάνεις μόνο από το έξω μέρος και το βάζεις στο κουτάκι του*. Αν είναι μόνο έσω το μεταφέρεις στο κουτάκι του με το κλειδί σφίξιματος. Με λίγη προσοχή δεν λερωνεσαι αρκεί να μην έχεις παρκινσον.
* σαν κουτάκι, αν δεν έχεις, είναι πολύ πρακτικά τα κουτιά για βιταμίνες αναβραζουσες. Είναι συνήθως μεγάλα και αν χρειάζεται τα κόβεις ανάλογα. Τα δικά σου τσοκ πρέπει να έχουν κουτί δικό τους, βάλε μια φωτό να καταλάβουμε και θα σου πω.
Αν είσαι τρεμουλιαρης άστο καλύτερα , το θέμα είναι να περνάμε καλά. Αν είναι να γίνεις σα γρασσαρισμενος μηχανικός πλοίου μην βάζεις τίποτα, αλλά μετά το κυνηγι βγάλε το τσοκ και καθάρισε και την φωλιά του.Πάρκινσον,ένα μόνο θα σου πω όταν η γυναίκα μου μου δίνει το κινητό της να της βγάλω φωτογραφία μου λέει, πάλι κουνημενη την έβγαλες.Και τα κουτάκια εσωτερικά θα είναι μέσα στο γράσο.
Αυτό το "κοίλου κάννης" που είχαμε στο στρατό,με ποιο μπορεί να έχει τα ίδια χαρακτηριστικά;Κάνει για τα δικά μας ή μπορεί να είναι περισσότερο "διαβρωτικό"ας πούμε...1) Ballistol: δεν το έχω δουλέψει.
2)EdsRed με ακετονη: έχω σωθεί εδώ και χρόνια, καθαρίζω την κάννη εσωτερικα
3)Γρασσο λιθιου: στα κλειδιά του δίκαννο, το λάδι θα τρέξει στα ξυλα ότι και να κάνεις...
4)γρασσο antiseize: το χρησιμοποιώ 30+ χρόνια απροβληματιστα.
CLP άγνωστης σύνθεσης ήταν. Με αυτό καθαριζαμε και λιπαιναμε τα ταλαίπωρα Μ1 πριν 50 χρόνια.Αυτό το "κοίλου κάννης" που είχαμε στο στρατό,με ποιο μπορεί να έχει τα ίδια χαρακτηριστικά;Κάνει για τα δικά μας ή μπορεί να είναι περισσότερο "διαβρωτικό"ας πούμε...
Μπορεί και το ανάποδο ( εγώ να παρακολουθώ τον πατριώτη μου)...Μας παρακολουθεί ο Κοσκινάς.
Με έπιασε το καταναλωτικό μου σήμερα και αγόρασα δύο γρασσα, παρήγγειλα το γνωστό anti seize ( permatex) όχι όμως με το αλουμινιο δεν ήταν διαθέσιμο και πήρα με τον χαλκό, και πήρα και ένα εξειδικευμένο για τσοκ, το μοναδικό που βρήκα, για να δω αν υπαρχει διαφορα .. πήρα και ένα λαδάκι για σκανδάλη
Αμ και γω από εκεί το πήρα...ενώ το είχε κανονικά διαθέσιμο και με άφησε να κάνω παραγγελία, με πήρε μετά τηλ να μου πει ότι δεν...και έτσι πήρα το άλλοΚαι εγώ δεν το έβρισκα. Δύο φορές ύστερα από ον-λάϊιν παραγγελία με πήραν τηλ οτι δεν υπάρχει διαθέσιμο. Βρέθηκε τελικά στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης. Γι'αυτό αγαπάμε Κρήτη λίγο παραπάνω.
Αμ και γω από εκεί το πήρα...ενώ το είχε κανονικά διαθέσιμο και με άφησε να κάνω παραγγελία, με πήρε μετά τηλ να μου πει ότι δεν...και έτσι πήρα το άλλο
Γι αυτό με ρώταγε ο τύπος τι το θέλω...και πιάσαμε ολόκληρη κουβέντα περί γρασσων και υψηλών θερμοκρασιών. ΕξυπηρετικοτατοςΟπότε εγώ πήρα το τελευταίο. Πριν 5 μέρες περίπου παρέλαβα