Καθαρισμός Αρχείο

Status
Not open for further replies.
καλησπέρα.
μια συζητηση σχετικά με τον καθαρισμό των οπλων.
πόσο συχνα πρέπει να λύσουμε το κοντακι και να καθαρίσουμε την βάση από ενα s/p?
είμαι κάτοχος ενός beretta 692 δεν το έχω ανοίξει καμία φορά για να καθαρίσω την βαση ( λίπανση κλπ κλπ )

Άμα βρεις σε προσφορά και Bisley phosphor bronze, ευκαιρία που ειναι η κόρη σου εκει, πάρε 3-4 και είσαι κομπλέ για μια ζωή.
Γιάννη αυτό ακριβώς προσπαθώ μετά την δική σου πληροφόρηση, τις έχω βρει 3 λίρες αλλά κάπου κολλάει η παραγγελία...
(Για να επιβεβαιώσω τον φίλο μου τον Κώστα που με λέει αρρωστάκι ;) )

καλησπέρα.
πόσο συχνα πρέπει να λύσουμε το κοντακι και να καθαρίσουμε την βάση από ενα s/p?
είμαι κάτοχος ενός beretta 692 δεν το έχω ανοίξει καμία φορά για να καθαρίσω την βαση ( λίπανση κλπ κλπ )
Θέλει προσοχή.
Οι πείροι σ αυτό φευγουν ευκολα.(οι εφαρμογες του ξυλου τους συγκρατεί).
Φυσημα προσεκτικό με την παλάμη από κάτω να συγκρατεί τους πείρους της βάσης.
Καθάρισμα αναλόγα την χρήση.

καλησπέρα.
Ένας Εγγλέζος μάστορας στα εγγλέζικα χειροποίητα δικαννα συνιστούσε άνοιγμα, καθαρισμό και λιπανση κάθε 1000 φυσίγγια.
Σε καλά όπλα σειράς τύπου beretta θα έλεγα κάθε 5-10.000 φυσίγγια. Εκτός αν το όπλο βραχεί γερά οπότε άμεσο άνοιγμα. Σφίξιμο τζαβέτας περίπου με 8-10Nm.
Αυτά εφαρμόζω στα δικά μου σειράς 686/687.

Ένας Εγγλέζος μάστορας στα εγγλέζικα χειροποίητα δικαννα συνιστούσε άνοιγμα, καθαρισμό και λιπανση κάθε 1000 φυσίγγια.
Σε καλά όπλα σειράς τύπου beretta θα έλεγα κάθε 5-10.000 φυσίγγια. Εκτός αν το όπλο βραχεί γερά οπότε άμεσο άνοιγμα. Σφίξιμο τζαβέτας περίπου με 8-10Nm.
Αυτά εφαρμόζω στα δικά μου σειράς 686/687.
+ ειδικά στο 692 σφίξιμο κ κόλλα σπειρωμάτων στην βίδα που συγκρατει την βάση πάνω κ ανάμεσα από την υποδοχή της τζαβέτας γιατί λύνει κ κόβεται στα 2..

Last edited:
Aν ο μάστορας τα 1000 φυσίγγια τα εννοεί με γραβάτα, γιλέκο και μπάτλερ να γεμίζει, τότε μάλλον δεν είναι ενδεικτικό το νούμερο για μας.... :cool:

+ ειδικά στο 692 σφίξιμο κ κόλλα σπειρωμάτων στην βίδα που συγκρατει την βάση πάνω κ ανάμεσα από την υποδοχή της τζαβέτας γιατί λύνει κ κόβεται στα 2..
Καλά που το ανέφερες, ενώ στα 686 /687 δεν έχω τέτοιο θέμα.
Αλήθεια και στο 692 μπροστά από την σκάνδαλοθήκη έχει μεγάλη βίδα με μικρή ασφαλειοβιδα;
Στο BREDA Vega Lusso (686) είχα καταφέρει σχετικά εύκολα να την ξεβιδωσω, στο 687 αναγκάστηκα και πήγα στον Παπαϊωάννου και μου το άνοιξε κτυπώντας το κατάλληλα, μάλλον είχε κάποιου τύπου κόλλα σπειρωματων.
Στα Σκοπευτικά όπλα που κάποια ρίχνουν 10-20.000+ φυσίγγια το χρόνο πιστεύω ότι μια φορά το χρόνο πρέπει να τα ανοίγει έμπειρος μάστορας που ξέρει και προλαβαίνει φθορές εξαρτημάτων που ένας ερασιτέχνης δεν γνωρίζει.

Last edited:
Δεν θυμάμαι.
Το έχω δώσει.
Πολύ ωραίο όπλο.
Μπορώ ναπώ ότι το έχω ψιλομετανιώσει.
Δεν το έχω ρίξει.
Μου αρέσει πολύ το 694, πιστεύω έχει σχεδόν φθάσει την τελειότητα στην μεσαία κατηγορία.Αν ήμουν νεώτερος θα το σκεφτόμουν σοβαρά.

Δεν το έχω ρίξει.
Μου αρέσει πολύ το 694, πιστεύω έχει σχεδόν φθάσει την τελειότητα στην μεσαία κατηγορία.Αν ήμουν νεώτερος θα το σκεφτόμουν σοβαρά.
Καλό, πολύ καλό είναι.
Σε ορισμένα ακούστηκε ότι κουνάει το μέταλλο στην πάπια με το ξύλο.
Γενικά ΟΛΑ τα όπλα κάπου πονάνε.

Δεν το έχω ρίξει.
Το 694 έχει μια ιδιαιτερότητα που για μένα είναι άξια απορίας.
Το σίδερο της πάπιας δεν έρχεται σε επαφή με το μάνταλο.
Εννοώ μέταλλο με μέταλλο.
Μεταξύ τους υπάρχει μόνο ξύλο!
Δεν το έχω ξαναδεί...
Δε μπορώ να καταλάβω τον λόγο που αντί να προτιμούν την στιβαρότητα της πρώτης περίπτωσης,επιλέγουν αυτόν τον τρόπο συνδεσμολογίας.
Όπως δεν καταλαβαίνω και τα δύο διαφορετικά κομμάτια μετάλλου κι όχι χρήση ενός όπως 682,686...

Καλό, πολύ καλό είναι.
Σε ορισμένα ακούστηκε ότι κουνάει το μέταλλο στην πάπια με το ξύλο.
Γενικά ΟΛΑ τα όπλα κάπου πονάνε.
Στηρίζεται το σίδερο στο ξύλο με μια περαστη βίδα 1,5 -2 πόντους από το τελείωμα του ξύλου και με πάχος ξύλου,στο σημείο, γύρω στα 8mm.
Εν δυνάμει,αβαρία.

Status
Not open for further replies.
Back