Γιάννη αυτή η φράση του τυχάρπαστου μπορεί να κοστίσει πολλά λεφτά σε κάποιον.... Εγώ σκέφτομαι όμως οτι όπως δε θα ρισκάρω να πάω πχ για λαγό τη Παρασκευή,έτσι δε θα ρισκάρω να πάω και τώρα μέχρι τέλος του μηνα...Γιατί να ρισκάρω να μου πάρουν όπλο σκυλί,αυτοκίνητο η ότι άλλο σκεφτεί το κάθε όργανο...και να με τρέχουν χρόνια χωρίς μάλιστα να μπορώ να χαρώ αυτό που μου αρέσει; Αυτο είναι και η μεγάλη διαφορά με αυτούς που πάνε στα ρακοκαζανα...έχουμε πιο πολλά να χάσουμε...
Ούτε στρατιωτάκια γίναμε ούτε τρέχουμε να κρυφτούμε από κανεναν ούτε κολωνουμε σε τιποτα. Υπομονή μα αν είμαστε πολεμιστές θα το δείξουμε όταν χρειαστεί....
Αγαπητέ Στράτο,
Το επίπεδο του φαρισαϊσμού που έχει πιάσει η κοινωνία μας, είναι ένδειξη κατάρρευσης. Διυλίζουμε τον κώνωπα και καταπίνουμε την κάμηλο – κανονικά! Θα πρέπει με κάποιον τρόπο να απαιτήσουμε απ’ τους "σοφούς" του κράτους να σκέφτονται ανα-λογικά και να προσφέρουν στο λαό τους την ουσία, και όχι να εφαρμόζουν ισοπεδωτικά τους τύπους. Εδώ πατάει και το σχόλιό μου περί στρατιωτών.
Τα μέτρα τα οποία πρέπει να εφαρμόζονται απ’ όλους μας εν μέσω πανδημίας, αφορούν
τη διασπορά του ιού, όχι την προστασία της πανίδας ή την αποτροπή μποτιλιαρίσματος στις εθνικές οδούς. Οι κυνηγοί, όταν είναι μόνοι τους στο αυτοκίνητό τους και στη φύση,
συμβάλουν στον περιορισμό της πανδημίας, δεν υπονομεύουν τις προσπάθειες, όπως θέλουν οι (αν)αρμόδιοι να υποστηρίζουν. Όταν λοιπόν, τηρείς (και με το παραπάνω) τα προβλεπόμενα μέτρα αποτροπής της διασποράς της πανδημίας και τον κυνηγετικό κανονισμό κατά γράμμα, το μόνο που μπορεί να σου καταλογίσει το όργανο είναι το παράπτωμα της ανυπακοής σε μια ισοπεδωτική οδηγία. Προβλέπεται κατάσχεση αυτοκινήτου και όπλου για τούτο το παράπτωμα;
Επίσης, δεν το δέχεται ο νους μου, υπηρεσίες που όλο το καλοκαίρι αποφεύγουν τεχνηέντως να ανταποκριθούν στις καταγγελίες μου για λαθροθηρία, να έρθουν το Νοέμβρη και να μου πουν, χωρίς κανένα ουσιαστικό επιχείρημα, ότι απαγορεύεται να κυνηγάω.
Προσωπικά, τηρώ πολύ περισσότερο τα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας περπατώντας μόνος στα βουνά κι όχι μένοντας στο σπίτι, αφού, από την Παρασκευή 6/11, φιλοξενώ (αναγκαστικά) ζευγάρι από την Αθήνα που αυτοκαλέστηκε τελευταία στιγμή για να περάσει στην εξοχή την καραντίνα (όπως και πολλοί άλλοι). Για πες μου λοιπόν, εδώ τώρα ποιος ευθύνεται και ποιος πρέπει να φάει το πρόστιμο; Εγώ που βγαίνω κάθε μέρα στο βουνό (και όχι μόνο για κυνήγι), δίχως παρέα, σκύλο και αμάξι, ή οι αρχές που δεν απαγόρευσαν την έξοδο από τη μόνιμη κατοικία αμέσως μόλις πάρθηκε η απόφαση για το lock down;
Η δικαιοσύνη δεν προκύπτει από την ισότητα, αλλά από την ισορροπία.
Οι αδικίες που έχουν προκύψει από την ισοπεδωτική εξίσωση των ανίσων, θα ανατραπούν με πρωτοφανή κτηνώδη τρόπο όταν έρθει η ώρα να γίνουμε πολεμιστές.
Καλή συνέχεια!
(έχω και μουσαφιραίους!...)