Κυνηγετικές Ειδήσεις-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Διαβάστε την επιστολή που στάλθηκε στους θηροφύλακες της Δ ΚΟΣΕ και πιθανότατα και από τις υπόλοιπες Ομοσπονδίες και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα για την κατεύθυνση που έχει πάρει το κυνηγετικό οικοδόμημα..

Η 7 του Νοέμβρη ας γίνει ή αρχή γιά κάτι ουσιαστικά καλό. Άς αναλογιστουμε όλοι τής ευθύνες μάς καί όσοι ζουμε καί αναπνέουμε γιά αυτό που λέγεται κυνήγι νά συμπαρασιρουμε καί τους λιγότερο τρελαμένος καί όλοι μαζί να φτιάξουμε κάτι πολυ δυνατό που θα έχει σοβαρή Αποιχειση στα μέτρα της εξουσίας

Η κυνηγετική "ηγεσία", ανίκανη να εξασφαλίσει το ελεύθερο και παραδοσιακό κυνήγι, εξαπολύει τους λαθροκυνηγους ως μοχλό πίεσης στο παράλογο, αφερεγγυο και μπαταχτσιδικο κράτος.
Απορώ γτ δε σηκωνόμαστε να φύγουμε απ' αυτό το απέραντο κωλοχανειο.

Δ΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Θέμα:
ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Προς όλους τους Θηροφύλακες

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων, η Ομοσπονδία ανήκει στις πληττόμενες δραστηριότητες με τη δυνατότητα να θέσει σε αναστολή το προσωπικό της. Ως εκ τούτου σας γνωρίζουμε ότι από την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020 έως και τις 30 Νοεμβρίου 2020 θα βρίσκεστε σε αναστολή εργασίας. Όσοι αιτήθηκαν άδεια από τις 16/11/2020 έως τις 30/11/2020 δεν ισχύει και θα μεταφερθεί σε μεταγενέστερες ημερομηνίες. Ενημερωτικά η Ανακοίνωση: Στο πλαίσιο αυτό, για τον μήνα Νοέμβριο, οι πληττόμενες επιχειρήσεις βάσει ΚΑΔ θα υποβάλουν υπεύθυνες δηλώσεις στην ΕΡΓΑΝΗ για την αναστολή συμβάσεων εργασίας εργαζομένων τους από 15/11/2020 έως και την 7/12/2020. Αντίστοιχα, οι εργαζόμενοι θα υποβάλουν υπεύθυνες δηλώσεις στην ΕΡΓΑΝΗ στο ίδιο ανωτέρω διάστημα, δηλαδή από 15/11/2020 έως και την 7/12/2020, στις περιπτώσεις που τίθενται για πρώτη φορά οι συμβάσεις εργασίας τους σε αναστολή, ανεξαρτήτως προσώπου εργοδότη.
Μια τραγικη αποφαση....εφοσον ολοι εχουμε πληρωσει για φετος κανονικα τις αδειες μας. Δεν ειναι πληττομενοι! .

Μια τραγικη αποφαση που πλητει τα συμφεροντα των νομιμων κυνηγων.

Μια τραγικη αποφαση που θα την βρουμε μπροστα μας.

Τραγικοι και οσοι απο εμας ζητουσαν την αποφαση αυτη ως μετρο πιεσης στην κυβερνηση.

Κοντοφθαλμες πολιτικες...δυστηχως!

Δ΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Θέμα:
ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Προς όλους τους Θηροφύλακες

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων, η Ομοσπονδία ανήκει στις πληττόμενες δραστηριότητες με τη δυνατότητα να θέσει σε αναστολή το προσωπικό της. Ως εκ τούτου σας γνωρίζουμε ότι από την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020 έως και τις 30 Νοεμβρίου 2020 θα βρίσκεστε σε αναστολή εργασίας. Όσοι αιτήθηκαν άδεια από τις 16/11/2020 έως τις 30/11/2020 δεν ισχύει και θα μεταφερθεί σε μεταγενέστερες ημερομηνίες. Ενημερωτικά η Ανακοίνωση: Στο πλαίσιο αυτό, για τον μήνα Νοέμβριο, οι πληττόμενες επιχειρήσεις βάσει ΚΑΔ θα υποβάλουν υπεύθυνες δηλώσεις στην ΕΡΓΑΝΗ για την αναστολή συμβάσεων εργασίας εργαζομένων τους από 15/11/2020 έως και την 7/12/2020. Αντίστοιχα, οι εργαζόμενοι θα υποβάλουν υπεύθυνες δηλώσεις στην ΕΡΓΑΝΗ στο ίδιο ανωτέρω διάστημα, δηλαδή από 15/11/2020 έως και την 7/12/2020, στις περιπτώσεις που τίθενται για πρώτη φορά οι συμβάσεις εργασίας τους σε αναστολή, ανεξαρτήτως προσώπου εργοδότη.
Μετα λεμε τι εχουν τα ερμα και ψοφανε!Ολες αυτες τις μερες αυτο που σκεφτηκαν
ως μετρο πιεσης ηταν αυτο?Να βγει η θηροφηλακη σε αναστολη και να γινει ενα
τεραστιο μπαχαλο σε βουνα και καμπους?Να τρεχουμε μετα να αποδειξουμε οτι
δεν ειμαστε εμεις οι λαθροθηρες αλλα οι αλλοι ενω δεν υπαρχει κανενας λογος
απο την στιγμη που τα χρηματα ειναι ηδη στο ταμειο?Τελικα το καστρο πεφτει
απο μεσα παιδες και οχι απο τους εξω.Κυνηγοπατερες στο τελος δεν θα μπορειτε
να κυκλοφορησετε στους δρομους.

Πρεπει πλέον να σταματησουμε να λειτουργουμε παθητικα και μεσα σε αυτη την κριση που ζουμε , τωρα ειναι η ωρα να δουμε ποιοι ειναι μαζί μας ξεκινώντας σε τοπικο επίπεδο δημοτικους συμβουλους ,δημαρχους , περιφερειαρχες και μετα βουλευτες και αρχηγους κομματων τωρα που ολα γινονται ηλεκτρονικά ενα email ειναι αρκετο για να καταλαβουμε τις προθεσεις τους και να μην μενουμε αργότερα έκπληκτοι με τις θέσεις τους οπως εγινε τωρα με τον χαρδαλια
Μια λιστα που θα τους περιλαμβανει ολους στα χερια της ΚΣΕ και οταν ερθει η ωρα των εκλογων να την χρησιμοποιήσει αναλογα , μονο η απειλη της λιστας αυτης φτανει για να ταρακουνήσει τους καρεκλοκενταυρους

Βρε παιδιά δεν είναι η μόνη "πατάτα" της ΚΣΕ: στις αρχές του '20, η ανώτατη κυνηγετική μας... "ηγεσία" είχε φτάσει στο επαίσχυντο σημείο, προκειμένου να μην χάνει τα (όλο και συρρικνωμένα) έσοδα από τις πληρωμές των (όλο και λιγότερων) ετήσιων κυνηγετικών αδειών, να προτείνει επίσημα στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως κατά την προ μηνών συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για την τροποποίηση του νόμου περί όπλων το εξής "εξωφρενικόν":
εάν κι εφόσον, λέγανε οι της ΚΣΕ, ένας νόμιμος κάτοχος λειόκαννου κυνηγετικού όπλου (ενός ή περισσοτέρων) δεν πλήρωνε έστω και μία χρονιά το αντίτιμο για την ανανέωση της θηρευτικής του αδείας, αυτομάτως τα κυνηγετικά του όπλα να περάσουν αυτοδικαίως στην κατοχή της αστυνομίας...!!! Στυγνός εκβιασμός δηλαδή...!!!
Φυσικά, υπήρξε εντονότατος αντίλογος από τους, επίσης συμμετέχοντες στην εν λόγω συζήτηση, οπλουργούς και εμπόρους κυνηγετικών όπλων και έτσι, ευτυχώς, αυτό το παράλογο αίτημα της ΚΣΕ δεν εισακούστηκε από τον αρμόδιο Υπουργό και δεν πέρασε ποτέ στον αναθεωρημένο νόμο περί όπλων.
Αναριωτιέμαι λοιπόν: τελικά η ΚΣΕ όντως μάς στηρίζει "υποτίθεται", ή μήπως πράττει το αντίθετο...? Θα μας τρελάνουν...!

Ενδεικτικό της "αλλόκοτης" αυτής πρότασης της ΚΣΕ, είναι και το σχετικό άρθρο του Νικήτα Κυπρίδημου... http://oplognosia.com/?p=11637

Last edited:
Πρεπει πλέον να σταματησουμε να λειτουργουμε παθητικα και μεσα σε αυτη την κριση που ζουμε , τωρα ειναι η ωρα να δουμε ποιοι ειναι μαζί μας ξεκινώντας σε τοπικο επίπεδο δημοτικους συμβουλους ,δημαρχους , περιφερειαρχες και μετα βουλευτες και αρχηγους κομματων τωρα που ολα γινονται ηλεκτρονικά ενα email ειναι αρκετο για να καταλαβουμε τις προθεσεις τους και να μην μενουμε αργότερα έκπληκτοι με τις θέσεις τους οπως εγινε τωρα με τον χαρδαλια
Μια λιστα που θα τους περιλαμβανει ολους στα χερια της ΚΣΕ και οταν ερθει η ωρα των εκλογων να την χρησιμοποιήσει αναλογα , μονο η απειλη της λιστας αυτης φτανει για να ταρακουνήσει τους καρεκλοκενταυρους
Το φακέλωμα μας μάρανε Σταύρο δεν το λέω προσωπικά γενικά το λέω
Εδώ βάζουμε τα χέρια μας να βγάλουμε τα μάτια μας
Προσπαθούμε να απαξιωσουμε κάτι που έχουμε πληρώσει και έφερε αποτέλεσμα γιατί ορισμένοι φωστήρες νομίζουν ότι θα κάνουν κρέας τα μούτρα της κυβέρνησης
Ήθελα να ήξερα τι μυαλό κουβαλάνε

Το φακέλωμα μας μάρανε Σταύρο δεν το λέω προσωπικά γενικά το λέω
Εδώ βάζουμε τα χέρια μας να βγάλουμε τα μάτια μας
Προσπαθούμε να απαξιωσουμε κάτι που έχουμε πληρώσει και έφερε αποτέλεσμα γιατί ορισμένοι φωστήρες νομίζουν ότι θα κάνουν κρέας τα μούτρα της κυβέρνησης
Ήθελα να ήξερα τι μυαλό κουβαλάνε
Κατοχικά σύνδρομα που κάποιοι τα έχουν ακόμα στο dna τους
Δεν μου προκαλεί καμία εντύπωση το γλείψιμο της σόλας των ανωτέρων
με μόνο όφελος εν έτη 2020 το πορτοφόλι τους
Δυστυχώς οι αξίες οι παραδόσεις η καθαρή ψυχή τείνουν να εξαλειφθούν
Βρωμιά δυσοσμία υπόνομος

Γιάννη αυτή η φράση του τυχάρπαστου μπορεί να κοστίσει πολλά λεφτά σε κάποιον.... Εγώ σκέφτομαι όμως οτι όπως δε θα ρισκάρω να πάω πχ για λαγό τη Παρασκευή,έτσι δε θα ρισκάρω να πάω και τώρα μέχρι τέλος του μηνα...Γιατί να ρισκάρω να μου πάρουν όπλο σκυλί,αυτοκίνητο η ότι άλλο σκεφτεί το κάθε όργανο...και να με τρέχουν χρόνια χωρίς μάλιστα να μπορώ να χαρώ αυτό που μου αρέσει; Αυτο είναι και η μεγάλη διαφορά με αυτούς που πάνε στα ρακοκαζανα...έχουμε πιο πολλά να χάσουμε...
Ούτε στρατιωτάκια γίναμε ούτε τρέχουμε να κρυφτούμε από κανεναν ούτε κολωνουμε σε τιποτα. Υπομονή μα αν είμαστε πολεμιστές θα το δείξουμε όταν χρειαστεί....
Αγαπητέ Στράτο,

Το επίπεδο του φαρισαϊσμού που έχει πιάσει η κοινωνία μας, είναι ένδειξη κατάρρευσης. Διυλίζουμε τον κώνωπα και καταπίνουμε την κάμηλο – κανονικά! Θα πρέπει με κάποιον τρόπο να απαιτήσουμε απ’ τους "σοφούς" του κράτους να σκέφτονται ανα-λογικά και να προσφέρουν στο λαό τους την ουσία, και όχι να εφαρμόζουν ισοπεδωτικά τους τύπους. Εδώ πατάει και το σχόλιό μου περί στρατιωτών.

Τα μέτρα τα οποία πρέπει να εφαρμόζονται απ’ όλους μας εν μέσω πανδημίας, αφορούν τη διασπορά του ιού, όχι την προστασία της πανίδας ή την αποτροπή μποτιλιαρίσματος στις εθνικές οδούς. Οι κυνηγοί, όταν είναι μόνοι τους στο αυτοκίνητό τους και στη φύση, συμβάλουν στον περιορισμό της πανδημίας, δεν υπονομεύουν τις προσπάθειες, όπως θέλουν οι (αν)αρμόδιοι να υποστηρίζουν. Όταν λοιπόν, τηρείς (και με το παραπάνω) τα προβλεπόμενα μέτρα αποτροπής της διασποράς της πανδημίας και τον κυνηγετικό κανονισμό κατά γράμμα, το μόνο που μπορεί να σου καταλογίσει το όργανο είναι το παράπτωμα της ανυπακοής σε μια ισοπεδωτική οδηγία. Προβλέπεται κατάσχεση αυτοκινήτου και όπλου για τούτο το παράπτωμα;

Επίσης, δεν το δέχεται ο νους μου, υπηρεσίες που όλο το καλοκαίρι αποφεύγουν τεχνηέντως να ανταποκριθούν στις καταγγελίες μου για λαθροθηρία, να έρθουν το Νοέμβρη και να μου πουν, χωρίς κανένα ουσιαστικό επιχείρημα, ότι απαγορεύεται να κυνηγάω.

Προσωπικά, τηρώ πολύ περισσότερο τα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας περπατώντας μόνος στα βουνά κι όχι μένοντας στο σπίτι, αφού, από την Παρασκευή 6/11, φιλοξενώ (αναγκαστικά) ζευγάρι από την Αθήνα που αυτοκαλέστηκε τελευταία στιγμή για να περάσει στην εξοχή την καραντίνα (όπως και πολλοί άλλοι). Για πες μου λοιπόν, εδώ τώρα ποιος ευθύνεται και ποιος πρέπει να φάει το πρόστιμο; Εγώ που βγαίνω κάθε μέρα στο βουνό (και όχι μόνο για κυνήγι), δίχως παρέα, σκύλο και αμάξι, ή οι αρχές που δεν απαγόρευσαν την έξοδο από τη μόνιμη κατοικία αμέσως μόλις πάρθηκε η απόφαση για το lock down;

Η δικαιοσύνη δεν προκύπτει από την ισότητα, αλλά από την ισορροπία.
Οι αδικίες που έχουν προκύψει από την ισοπεδωτική εξίσωση των ανίσων, θα ανατραπούν με πρωτοφανή κτηνώδη τρόπο όταν έρθει η ώρα να γίνουμε πολεμιστές.

Καλή συνέχεια!
(έχω και μουσαφιραίους!...)

Κατοχικά σύνδρομα που κάποιοι τα έχουν ακόμα στο dna τους
Δεν μου προκαλεί καμία εντύπωση το γλείψιμο της σόλας των ανωτέρων
με μόνο όφελος εν έτη 2020 το πορτοφόλι τους
Δυστυχώς οι αξίες οι παραδόσεις η καθαρή ψυχή τείνουν να εξαλειφθούν
Βρωμιά δυσοσμία υπόνομος
Λυπάμαι ρε φιλε που το ειδες ετσι σιγουρα κάποια συνδρομα κουβαλας και εσυ , τελος παντων δεν θελω να το επεκτεινω γιατι ειναι μεγαλη προσβολη για μένα αυτο που γραφεις , εγω λεω οτι ειναι ωρα να δουμε ποιοι ειναι μαζι μας , θετικη λιστα, εαν εχεις να προτείνεις κατι αλλο γραψτο

Λυπάμαι ρε φιλε που το ειδες ετσι σιγουρα κάποια συνδρομα κουβαλας και εσυ , τελος παντων δεν θελω να το επεκτεινω γιατι ειναι μεγαλη προσβολη για μένα αυτο που γραφεις , εγω λεω οτι ειναι ωρα να δουμε ποιοι ειναι μαζι μας , θετικη λιστα, εαν εχεις να προτείνεις κατι αλλο γραψτο
Σε καμία περίπτωση δεν αναφερθηκα σε εσένα αλλά ούτε σε κάποιος μέλος του φόρουμ
άρα λάθος το σχόλιο σου προς το άτομο μου

Σε καμία περίπτωση δεν αναφερθηκα σε εσένα αλλά ούτε σε κάποιος μέλος του φόρουμ
άρα λάθος το σχόλιο σου προς το άτομο μου
Μπέρδεμα έγινε και λύθηκε μάγκες
Σταύρο καταλαβαίνω πως το λές και δίκιο έχεις γιατί το μόνο που αγχώνει τους πολιτικους είναι το να μην τους ψηφίσουν είναι η μόνη πίεση που πιάνει τόπο στα σίγουρα
Αλλά όπως φαίνεται πάσχουμε φίλε και εκ των έσω κάνουμε κινήσεις χωρίς καθαρό μυαλό μόνο για το θεαθήναι που αντί να κάνουν τα πράγματα καλύτερα τα χειροτερεύουν

Μόνο από αυτή την απόφαση καταλαβαίνετε το επίπεδο και τις ικανότητες των συλλογικών οργάνων του κυνηγιού. Για μια ακόμη φορά αποδομούν το κυνηγετικό οικοδόμημα με την αναστολή της θηροφυλακής. Εκτός και αν σκόπιμα αναστέλουν την λειτουργία της: 1) για να μην έρθουν σε ρίξη με συναδέρφους στο πεδίο πολύ απλοϊκή σκέψη ή 2) αφαιρούν την δυνατότητα να απαντήσουν στον Rosco για το επιχείρημα του περί αδυναμίας της ΕΑ να ελέγξει τους κυνηγούς. Σε κάθε περίπτωση η αντίδραση τους είναι ερασιτεχνική και απαράδεκτη. Τέτοιοι κυνηγοί είμαστε τέτοιες ηγεσίες έχουμε.

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back