Καλημέρα Γιάννη. Συμφωνώ με όλα όσα λες παραπάνω. Κι εγώ αφού μένω εκτός πόλης και έχω τη φύση κοντά μου παίρνω κάθε απόγευμα το σκυλάκι μου και πάμε μια βόλτα (χωρίς όπλο). Αλλά πες ότι παίρνω όπλο και αυτοκίνητο για να πάω για κυνήγι και στη επιστροφή με σταματάνε οι ειδικοί φρουροί...θα μου ψάξουν το αυτοκίνητο θα βρουν όπλο,θήραμα κτλ. τι θα γίνει;Αγαπητέ Στράτο,
Το επίπεδο του φαρισαϊσμού που έχει πιάσει η κοινωνία μας, είναι ένδειξη κατάρρευσης. Διυλίζουμε τον κώνωπα και καταπίνουμε την κάμηλο – κανονικά! Θα πρέπει με κάποιον τρόπο να απαιτήσουμε απ’ τους "σοφούς" του κράτους να σκέφτονται ανα-λογικά και να προσφέρουν στο λαό τους την ουσία, και όχι να εφαρμόζουν ισοπεδωτικά τους τύπους. Εδώ πατάει και το σχόλιό μου περί στρατιωτών.
Τα μέτρα τα οποία πρέπει να εφαρμόζονται απ’ όλους μας εν μέσω πανδημίας, αφορούν τη διασπορά του ιού, όχι την προστασία της πανίδας ή την αποτροπή μποτιλιαρίσματος στις εθνικές οδούς. Οι κυνηγοί, όταν είναι μόνοι τους στο αυτοκίνητό τους και στη φύση, συμβάλουν στον περιορισμό της πανδημίας, δεν υπονομεύουν τις προσπάθειες, όπως θέλουν οι (αν)αρμόδιοι να υποστηρίζουν. Όταν λοιπόν, τηρείς (και με το παραπάνω) τα προβλεπόμενα μέτρα αποτροπής της διασποράς της πανδημίας και τον κυνηγετικό κανονισμό κατά γράμμα, το μόνο που μπορεί να σου καταλογίσει το όργανο είναι το παράπτωμα της ανυπακοής σε μια ισοπεδωτική οδηγία. Προβλέπεται κατάσχεση αυτοκινήτου και όπλου για τούτο το παράπτωμα;
Επίσης, δεν το δέχεται ο νους μου, υπηρεσίες που όλο το καλοκαίρι αποφεύγουν τεχνηέντως να ανταποκριθούν στις καταγγελίες μου για λαθροθηρία, να έρθουν το Νοέμβρη και να μου πουν, χωρίς κανένα ουσιαστικό επιχείρημα, ότι απαγορεύεται να κυνηγάω.
Προσωπικά, τηρώ πολύ περισσότερο τα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας περπατώντας μόνος στα βουνά κι όχι μένοντας στο σπίτι, αφού, από την Παρασκευή 6/11, φιλοξενώ (αναγκαστικά) ζευγάρι από την Αθήνα που αυτοκαλέστηκε τελευταία στιγμή για να περάσει στην εξοχή την καραντίνα (όπως και πολλοί άλλοι). Για πες μου λοιπόν, εδώ τώρα ποιος ευθύνεται και ποιος πρέπει να φάει το πρόστιμο; Εγώ που βγαίνω κάθε μέρα στο βουνό (και όχι μόνο για κυνήγι), δίχως παρέα, σκύλο και αμάξι, ή οι αρχές που δεν απαγόρευσαν την έξοδο από τη μόνιμη κατοικία αμέσως μόλις πάρθηκε η απόφαση για το lock down;
Η δικαιοσύνη δεν προκύπτει από την ισότητα, αλλά από την ισορροπία.
Οι αδικίες που έχουν προκύψει από την ισοπεδωτική εξίσωση των ανίσων, θα ανατραπούν με πρωτοφανή κτηνώδη τρόπο όταν έρθει η ώρα να γίνουμε πολεμιστές.
Καλή συνέχεια!
(έχω και μουσαφιραίους!...)
Μη ζητάς συγνώμη ρε φίλε...Συγνώμη σε όσους πρόλαβαν και διάβασαν τους χαρακτηρισμούς...
Πως μέσω της αναστολής από την στιγμή που το κυνήγι απαγορεύεται υπάρχει εκβιασμός ?κείμενο: Ακτήμων Κυνηγός Μόνο ως …αυτοκτονική μπορεί να χαρακτηριστεί η απόφαση της Δ ΚΟΣΕ και προφανώς όλων των Κυνηγετικών Ομοσπονδιών (συναποτελούν την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος) να θέσουν σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας των Ομοσπονδιακών θηροφυλάκων. Μια σπασμωδική και επικίνδυνη ενέργεια που πάρθηκε ως εκβιαστική απάντηση στην απόφαση της κυβέρνησης να μην εξαιρέσει την κυνηγετική δραστηριότητα
Ότι και καλά θα αναγκαστεί τώρα το κράτος να πληρώνει 800 ευρώ τον κάθε θηροφύλακα τον μήνα.... Θα ιδρώσει το αυτί τους δηλαδή που θα δώσουν μερικές χιλιάδες ευρώ, τόσο μυαλό έχει η ΚΣΕ...Πως μέσω της αναστολής από την στιγμή που το κυνήγι απαγορεύεται υπάρχει εκβιασμός ?
Αγαπητε Δημητρη, καταλαβαινω την αντιδραση και τα ερωτηματα που προκηπτουν. Νομιζω ομως οτι για καθε ενεργεια, υπαρχει καποιο σκεπτικο. Ας περιμενουμε λοιπον. Παντως, δεν νομιζω οτι υπαρχει εστω και ιχνος ή σκεψη εκβιασμου σε καμια κατευθυνση.Τέτοιες αποφάσεις μόνο ομόνοια δεν δημιουργούν αγαπητέ tzak. Δηλαδή τι πάνε να πετύχουν με αυτή την ενεργεια; Δεν μπορώ να την κατανοήσω. Το μόνο που ξέρω είναι ότι εγώ και όλοι εσείς θα χαζεύουμε τα όπλα λαδωμενα στους οπλοβαστους ενώ οι κρεατοσυλεκτες άνετοι πια θα αράζουν στα καρτερια της μπεκατσας και θα γυρνάνε όλη νυχτα με τα φώτα τα βουνά και τους κάμπους. Όπως πολύ εύστοχα γράφει κάποιος πιο πάνω τους 6 μήνες που απαγορεύεται το κυνήγι η θηροφυλακη έμπαινε σε αναστολη; Άστοχη η απόφαση Σταθόπουλου και πολύ φοβάμαι ότι θα λουστουμε όλοι μας τις συνέπειες δυστυχώς.
Μαζί με την ανακοίνωση δεν μας λέγαν και το σκεπτικό Ιακωβε να το ξέρουμε και εμείς που έχουμε πληρώσει για να έχουμε θηροφυλακη και θηροφυλακη δεν θα έχουμε;Αγαπητε Δημητρη, καταλαβαινω την αντιδραση και τα ερωτηματα που προκηπτουν. Νομιζω ομως οτι για καθε ενεργεια, υπαρχει καποιο σκεπτικο. Ας περιμενουμε λοιπον. Παντως, δεν νομιζω οτι υπαρχει εστω και ιχνος ή σκεψη εκβιασμου σε καμια κατευθυνση.