Κυνηγετικές Ειδήσεις

• Thread starter Thread starter tsakalos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Η ιστορία με το Δέλτα του Έβρου είναι μία καλοφτιαγμένη χωριάτικη σαλάτα τέτοια που αν το Ελληνικό κράτος αποφάσιζε βάση αδειών επαγγελματιών ψαράδων και έλεγε...ναι πρέπει να έχετε παρουσία στα σύνορα.Πόσοι είσαστε?15... ωραία! Φτιάχνω ένα συγκρότημα από 15 isobox με 2 κρεβάτια το κάθε ένα για τον κάθε ψαρά και βοηθό του μόνο αυτόνομα σε νερό και ρεύμα έχοντας στο 16ο 2 θηροφυλακες που εναλλάσονται από διάφορες περιοχές αλλά θα γκρεμίσετε τις καλύβες σας θα γινόταν εμφύλιος πόλεμος.Η σάλτσα ότι φυλάμε Θερμοπύλες βγάζοντας ένα μεροκάματο από ψάρια που δεν φτάνουν να φάνε στο σπίτι, βαράμε και κανένα παπί να βάλουμε στο φούρνο τους κρύους μήνες του χειμώνα είναι που ξεφτιλιζει το σκηνικό.Αυτο μπορεί να πουληθεί σε κανένα άσχετο αλλά ξέρουμε καλύτερα και με ταρίφες τι γίνεται.Ειναι σαν τα χωράφια που νοικιάζονται στο Νεοχώρι,τα Πασχαλινά καρτερια στα νησιά και άλλα πολλά.Με λίγα λόγια αν δεν είχε κυνηγετικό ενδιαφέρον ο Έβρος θα ήταν 3 ψαράδες σε μία καλύβα.
Ρε σύ Αλέξανδρε,δεν περίμενα να τ'ακούσω από σένα αυτά,για "σάλτσες"για "άσχετους"και τέτοια. Επίσης,να συγκρίνεις τις καλύβες στον Έβρο,με τους νταβατζήδες,των τρυγονοκάρτερων, στα Ιόνια.
Δεν διαφώνησε κανείς, ότι θα υπάρχουν και λαμόγια.Αλλά εδώ, τα ισοπεδώσαμε όλα.
Θα στείλω ένα μήνυμα στον Αποστολόπουλο και αν θέλει,ας μπεί,να γράψει κάποια πράγματα.
Γνωρίζω πολύ καλά,τον αγώνα που έχει δώσει,εδώ και χρόνια,για τις καλύβες και όχι μόνο.

μόνο στον Έβρο βλέπετε πεντάρα καραμπίνα, στα γουρούνια ανά την Ελλάδα όχι? Η μόνο στον Έβρο βλέπετε κάποιον με φιντες?
Τα ομοιώματα τα κουβαλάνε οι κυνηγοί στον Έβρο ? ή τα αγοράζουν από εκεί ?
Μήπως τα βρίσκουν μέσα στις καλύβες ?

Το ότι γίνονται παρανομίες αλλού σημαίνει ότι εξαγνίζονται οι παρανομίες σε άλλο μέρος ?
Υπάρχει καλυβιέρης που θα σου κάνει παρήρηση ή θα φωνάξει θηροφυλακή για την πεντάρα, ή το μολύβι, ή τα ομοιώματα και τις σφιρίχτρες ?
Αν υπάρχει τέτοιος άνθρωπος μπράβο του.
Ή μήπως θα κάνει τα ίδια άλλος καλυβιέρης αν σε δει (φιλότιμος και σωστός ?)

Είναι πολλά τα λεφτά Άρη και μαύρα και μακάρι να ήταν μόνο από το κυνήγι ...
Άστο να πάει.

Όποιος θέλει να παρανομησει το κάνει παντού...
Φυσικά αλλά αλλού υπάρχει πολύ μεγαλύτερος έλεγχος και πολλοί πρόθυμοι ντόπιοι να σε καρφώσουν σε χρόνο dt.
Αυτή είναι η διαφορά.
Ο φόβος φυλάει τα έρμα.
Ο Έβρος είναι far west με μηδενικό έλεγχο.
Αν έχουν βελτιωθεί τα πράγματα τώρα να μου το πείτε.

οποιος βρει κατω απο 50ευρω το κεφαλι ας στειλει πρωσοπικο μυνημα.
Δώσε κάτι παραπάνω βρε άνθρωπε να έχεις extra full περιποίηση.
Με λιγότερα από 50€ σε βλέπω να κυνηγάς σε χωματερή.
Τα μόνα που θα κινούνται θα είναι τα φτερά των mojo. .yel.

Σιγά μην κόβουν και απόδειξη λιανικής στην ταμειακή της καλύβας Δημήτρη.
Καταγγελία σημαίνει πέφτει σύρμα και δεν ξανακυνηγάς εκεί.
Μας τα έχουν κάνει τσουρέκια με τις καλύβες τους.
Άντε μην συνεχίσω.
Μέγαλο φάουλ φίλε!!!

Ρε σύ Αλέξανδρε,δεν περίμενα να τ'ακούσω από σένα αυτά,για "σάλτσες"για "άσχετους"και τέτοια. Επίσης,να συγκρίνεις τις καλύβες στον Έβρο,με τους νταβατζήδες,των τρυγονοκάρτερων, στα Ιόνια.
Δεν διαφώνησε κανείς, ότι θα υπάρχουν και λαμόγια.Αλλά εδώ, τα ισοπεδώσαμε όλα.
Θα στείλω ένα μήνυμα στον Αποστολόπουλο και αν θέλει,ας μπεί,να γράψει κάποια πράγματα.
Γνωρίζω πολύ καλά,τον αγώνα που έχει δώσει,εδώ και χρόνια,για τις καλύβες και όχι μόνο.
Δημήτρη... κάνεις δεν είπε ότι δεν πρέπει να είναι εκεί.Κανεις δεν είπε ότι δεν ξέρουν την περιοχή σαν την παλάμη τους και κατά καιρούς έχουν βοηθήσει στρατό και εθνοφρουρά για διάφορα θέματα.Αλλο είμαι επαγγελματίας ψαράς και έχω ένα καλύβι για τα δίχτυα τα κουζινικα μου και ένα κρεβάτι για να ξαποστάσω και άλλο έχω μία καλύβα για μπίζνα.Να μην μιλήσω για τις ταρίφες που πέφτουν στους κυνηγούς του εξωτερικού.Να μην θυμηθώ έναν που γυαλιζε σπαθιά και έχει καλύβα πάνω για τα κυνήγια του επειδή γουσταρει.Αλλο το ένα και άλλο το άλλο.Στην τελική από την στιγμή που έχουν "σωματείο" κολυμπήθρα και αγιάζουν όλοι το πρόβλημα δικό τους.Μια ερώτηση έχω μόνο...αν πάω στα Ελληνοβουλγαρικά στο Μπέλες και μπηξω ένα ξύλινο σπίτι με 10 κρεβάτια και τα νοικιάζω σε κυνηγούς θα με μαζέψουν ναι ή όχι?Αν πάω να κάνω το ίδιο σε μια λίμνη η ποταμό που επιτρέπεται το κυνήγι?Δεν θα γλύψω κανέναν από ανάγκη ή επειδή έχω να λαμβάνω.Μιλαω ξερά και νέτα.

Τα ομοιώματα τα κουβαλάνε οι κυνηγοί στον Έβρο ? ή τα αγοράζουν από εκεί ?
Μήπως τα βρίσκουν μέσα στις καλύβες ?

Το ότι γίνονται παρανομίες αλλού σημαίνει ότι εξαγνίζονται οι παρανομίες σε άλλο μέρος ?
Υπάρχει καλυβιέρης που θα σου κάνει παρήρηση ή θα φωνάξει θηροφυλακή για την πεντάρα, ή το μολύβι, ή τα ομοιώματα και τις σφιρίχτρες ?
Αν υπάρχει τέτοιος άνθρωπος μπράβο του.
Ή μήπως θα κάνει τα ίδια άλλος καλυβιέρης αν σε δει (φιλότιμος και σωστός ?)

Είναι πολλά τα λεφτά Άρη και μαύρα και μακάρι να ήταν μόνο από το κυνήγι ...
Άστο να πάει.

Φυσικά αλλά αλλού υπάρχει πολύ μεγαλύτερος έλεγχος και πολλοί πρόθυμοι ντόπιοι να σε καρφώσουν σε χρόνο dt.
Αυτή είναι η διαφορά.
Ο φόβος φυλάει τα έρμα.
Ο Έβρος είναι far west με μηδενικό έλεγχο.
Αν έχουν βελτιωθεί τα πράγματα τώρα να μου το πείτε.
Ξέρω πολλούς που δεν έχουν ομοιώματα στην καλύβα, ξέρω κ άλλους που όταν σε δούν δίπλα τους με ομοιώματα ναι παίρνουν τη θυροφυλακη... Υπάρχουν αρκετές ιστορίες τέτοιες... Αν θές να σου συστήσω μερικούς αν ενδιαφέρεσαι να ανέβεις...
Όπως σε όλα τα πράγματα στη ζωή αυτό που ψάχνει αυτός που πάει σε ένα μέρος θα το βρεί... Όπως κ παντού... Ο άνθρωπος κάνει τη διαφορά... Κ ο φιλοξενούμενος κ ο οικοδεσπότης... Δεν σε υποχρεώνει κανένας να παρανομησεις, εσύ θα το κάνεις αν ψαχνεσαι...
Αυτή είναι άλλη κουβέντα όμως... Παντού στην Ελλάδα αν πάει κάποιος που ψάχνεται να παρανομησει θα βρει έναν ντόπιο με το κατάλληλο τίμημα να κάνει τη δουλειά του...

Το να είμαστε κυνηγοί όμως κ να είμαστε εναντίον των καλυβων κ της σημασίας τούς είναι για μένα πάντα, απίστευτο... Για μένα πάντα, με τη δική μου λογική κ τα αμέτρητα σκηνικά που έχω ζήσει σε αυτό τον τόπο...
Το λατρεύω τον Έβρο, αν είχα δυο τελευταίες μέρες ζωής, η μια θα ήταν να δώ την οικογένεια μου κ η άλλη να μπω στο δέλτα... Έχει να προσφέρει πολλά βιώματα για κάποιον που είναι πρωτόγνωρα στις μέρες μας κ στη σύγχρονη κοινωνία... Αν μείνει ο καθένας σε αυτά, θα είναι πολύ ευτυχισμένος...
Παπιά δεν εγγυάται, τα παπιά τα σκοτώνει ο καιρός επάνω κ καιρούς δεν κάνει πλέον... Είτε βάλεις φιντες, είτε κάνεις πεντάρα την καραμπίνα είτε θές να παρανομησεις, αν τα παπιά δεν πετάνε, δεν πετάνε τέλος... Παπιά προσφέρει σε όποιον περπατήσει, ψάξει η πέσει στον καιρό κ δυστυχώς για τον φρέσκο επισκέπτη μόνο ο καιρός του απομένει... Το Δέλτα είναι επικίνδυνο, δεν μπορεί κάποιος αν δεν έχει εμπειρία να έχει απαιτήσεις...
Έχουν πολλά προβλήματα οι άνθρωποι εκεί πάνω πάντως, ας μην επιδείνωνουμε μόνοι μας μια κατάσταση χωρίς λόγο... Ας προσέχουμε τι λέμε αν δεν έχουμε άποψη...
Έντιμοι καλυβιερηδες υπάρχουν, ο κάθε επισκέπτης ψάχνει κ τον ανάλογο καλυβιερη, ανάλογα με το τι ψάχνει, όπως παντού στην ζωή...
Λες κ λυσαμε όλα τα υπόλοιπα προβλήματα κ μας έμειναν οι καλύβες του δέλτα η τα ατσάλινα... :(

https://reporter.com.cy/article/202...gia-tis-tropopoieseis-ston-peri-skulon-nomou/

".. τα τέλη για στειρωμένους σκύλους πρέπει να είναι 24 ευρώ, για τους μη στειρωμένους σκύλους 72 ευρώ, ενώ για τους σκύλους που εμπίπτουν στις επικίνδυνες φυλές (ράτσες), στα 300 ευρώ"

Στο τελος θα ζητήσουν και κώλο !
Απο δω το πανε ,απο κει το φέρνουν , μονο το χρήμα τους νοιάζει αφου κατά τ άλλα το σύστημα δεν θέλει να δει σε βάθος και ουσιαστικά το προβλημα . Αποσπασματικά και οπως μας βολεύει .

Λες κ λυσαμε όλα τα υπόλοιπα προβλήματα κ μας έμειναν οι καλύβες του δέλτα η τα ατσάλινα... :(
Και κάπως έτσι ο καθένας κάνει ότι του καπνίσει.

Πλέον δεν πάω Έβρο ούτε να με πληρώνουν, όχι να πληρώσω.
Και όποιος δεν έχει δώσει χρήμα ξέρει πολύ καλά το γιατί.
Μακάρι όσοι πάνε να περάσουν καλά.

Οι καλύβες καλώς υπάρχουν μέσα στο δέλτα. Αν δεν υπήρχαν το δέλτα θα ήταν τούρκικο τώρα. Τόσο απλά. Κάθε μέρα γίνονται προσπάθειες να το καταπατησουν οι απέναντι. περνάνε τα ζωντανά τους μέσα για να τα βοσκησουν τάχα μου και μόλις το πάρουν χαμπάρι οι δικοί μας τους πιέζουν να ξαναγυρίζουν στην τουρκική μεριά. Σύνορο που δεν το πατάς το χάνεις. Ενώ έχουν χαρακτηριστεί ως αυθαίρετες εξοχικές κατοικίες κανένας δεν τολμάει να τις κατεδαφισει γιατί επεμβαίνει ο στρατός.

Οι καλύβες καλώς υπάρχουν μέσα στο δέλτα. Αν δεν υπήρχαν το δέλτα θα ήταν τούρκικο τώρα. Τόσο απλά. Κάθε μέρα γίνονται προσπάθειες να το καταπατησουν οι απέναντι. περνάνε τα ζωντανά τους μέσα για να τα βοσκησουν τάχα μου και μόλις το πάρουν χαμπάρι οι δικοί μας τους πιέζουν να ξαναγυρίζουν στην τουρκική μεριά. Σύνορο που δεν το πατάς το χάνεις. Ενώ έχουν χαρακτηριστεί ως αυθαίρετες εξοχικές κατοικίες κανένας δεν τολμάει να τις κατεδαφισει γιατί επεμβαίνει ο στρατός.
Να φανταστείς Σταμάτη ότι και τώρα με τόσο κόσμο που κινείται μέσα στο Δ και πάλι οι Τούρκοι μπαίνουν και αφήνουν μετανάστες. Είχα πάθει πλάκα με τις εικόνες που αντίκρισα σε σημεία που τους ξεφόρτωναν οι βάρκες. Ρούχα , σακίδια , σωσίβια και βουνα πραγμάτων. Φανταστείτε λοιπόν αν όλη αυτή η έκταση χαρακτηριστεί όπως χαρακτηριστεί , απαγορευτεί το κυνήγι , φύγουν οι Καλύβες κλπ τι Θα γινει από τους Τούρκους. Δεν πα να κτίσουν εκατό φράχτες ,θα περνάνε κόσμο μεσα απο το Δ ολο το 24ωρο. Και μη μου πείτε ότι θα το φυλάει ο στρατός γιατί εδώ θα πέσει πολύ γέλιο .Ο στρατός φυλακή το ποτάμι και παρόλα αυτά βλέπετε τι γίνεται. Είναι τεράστια η συνοριογραμμή και δέχεται πίεση από εκατό μεριές.
Το θέμα είναι πολύ λεπτό είπαμε και θέλει ιδιαίτερους χειρισμούς δεν μπορεί να ισοπεδωθούν όλα και να δούμε μεμονωμένα ένα μόνο πράγμα.

Είχα πάθει πλάκα με τις εικόνες που αντίκρισα σε σημεία που τους ξεφόρτωναν οι βάρκες.
Κι όταν λέμε βάρκες και σωσίβια,ευτελούς αξίας και ποιοτητας.Σκεφτείτε πάντως,πόσο απελπισμένοι μπορεί να είναι αυτοί οι άνθρωποι,να επιχειρούν με τέτοια μέσα και τέτοιες συνθήκες....Πολλές φορές, παρασυρόμενοι, καταλήγουν στα δίχτυα των ψαράδων ....

Ρε παιδιά γιατί μπλέκουμε μήλα με πορτοκάλια; Είπε κανείς ότι κακώς υπάρχουν οι καλύβες μέσα στο Δ;
Τί σχέση έχει αυτό με τη συμπεριφορά κάποιων οι οποίοι καπηλευομενοι την αναγκαιότητα της παρουσίας τους εκει εκμεταλλεύονται κάποιους άλλους για να κονομήσουν; Και σαφώς δεν είναι όλοι έτσι, το πιστεύω ότι ο κ. που έβαλε την ιστορία του ο @Γράμμος είναι αγνός, το πιστεύω ότι ο @aris_kalamata βλέπει την άλλη, σωστή πλευρά των καλυβιέρηδων, αυτοί οι σωστοί όμως δεν θα έπρεπε να αποβάλλουν μόνοι τους αυτούς που αμαυρώνουν την εικονα τους;

Back