Κυνηγετικές Πυρίτιδες Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Το ''ειχες''......απο μικρος με τις μπαρουτες..... :) Σε ''παρακολουθω'' στην ιδιογομωση...και τα πας
πολυ καλα !!!! ;)
Το προσπαθώ κύριε Νίκο, και απο εσάς τους έμπειρους μαθαίνω πάρα πολλά, και σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ, γιατί ο καθένας βάζει και απ' ένα λιθαράκι..love.

Βλέπω την συγκεκριμένη ΜΒ Χ 36 στον Κένταυρο , σε έλλειψη ....αλλού δεν την βρίσκω. Αν έρθει αυθεντική Ιταλική συσκευασία στην Ιταλία κοστίζει 89 ευρώ το κιλό !Εδώ ποιος θα την πάρει?
Καλητερα να φτιαξο δηκιαμου.ασταθες ληγο ναι.αλα μπαμ θα κανει .big smile. .hunter.

Νικο κανε μου μια χαρη.κανε 2 γραμες περιπου ειδιες πλατος μικος στα 2 λοτ.αναψετες σηνχρονος να δεις σημπεριφορα στην καυση.χρονο και καταλιπα.αν αφηση καταλιπα μαυροκητρινα τοτε εχει υγρασεια στανταρ

Στην εκανα την ''χαρη'' κουζουλε μου !!!! Την μετρησα ....την εκαψα.....την ζυγισα...την συγκρινα.....
μεγαλες οι διαφορες....
Κατεληξα στο συμπερασμα οτι η πυριτιδα εχει τραβηξει υγρασια.....Αυτο εδειξε η καυση της και το
βαρος της με την ΙΔΙΑ μεζουρα.
ΛΟΤ -4/17-11067 = 1,454 βαρος και γαζωνε..
ΛΟΤ- 4/17 -11070 = 1,540 Βαρος και φολα !!

Σε συγκριση χρονου καψιματος το 11070 αργεί αρκετα...Θα ανεβαζα βιντεο αλλα δεν ξερω..
Ανεβαζω φωτο την συγκριση χρονου καψιματος .

εικόνα_Viber_2022-03-17_10-26-12-490.jpg

Στην εκανα την ''χαρη'' κουζουλε μου !!!! Την μετρησα ....την εκαψα.....την ζυγισα...την συγκρινα.....
μεγαλες οι διαφορες....
Κατεληξα στο συμπερασμα οτι η πυριτιδα εχει τραβηξει υγρασια.....Αυτο εδειξε η καυση της και το

Σε συγκριση χρονου καψιματος το 11070 αργεί αρκετα...Θα ανεβαζα βιντεο αλλα δεν ξερω..

View attachment 44570
Ευτηχος εφηγε το ανχοςςςςς

Ευτηχος εφηγε το ανχοςςςςς
Γιάννη προς το παρόν, όσο η sipe παράγεται από την lovex μην ανησυχείς, αλλά ειδικά τώρα με τις τρελές αυξήσεις στις πρώτες ύλες, θα πιάσουν πάτο σε ποιότητα σχεδόν όλες οι ευρωπαϊκές πυριτιδες και τα υλικά γενικότερα. Ήδη σε όλο τον κόσμο οι βιομηχανίες που παράγουν νιτρογλυκερινη και νιτροκυταρινη έχουν περιοριστεί πάρα πολύ και από αυτές τις ελάχιστες αγοράζουν και παράγουν πυρίτιδα όλοι οι υπόλοιποι. Στην Ευρώπη πρέπει να έχουν απομείνει μόνο τρεις που παράγουν τα βασικά υλικά για πυριτιδες . Τα τελευταία 50 χρόνια ενώ η τεχνολογία προχωράει η ποιότητα των πρώτων υλών χειροτερεύει, ακόμη χειρότερα πάει η κατάσταση στην διαδικασία παραγωγής, ενώ οι δύο που έμειναν στην Αμερική λόγω μεγάλου όγκου και αγοράς παράγουν ακόμα πυριτιδες με μεγάλη σταθερότητα και αρκετή φροντίδα, εδώ μια διαδικασία που θα έπρεπε να διαρκέσει 5 μήνες την τρέχουν σε ένα μήνα, γιαυτό και τα παρατράγουδα.

μεγαλες οι διαφορες....

View attachment 44570
Πως πήρε υγρασία
Την πήρε στον χώρο που την είχες;

Την πήρε από την συσκευασία της;

Πως πήρε υγρασία
Την πήρε στον χώρο που την είχες;

Την πήρε από την συσκευασία της;

Αυτο που λεει ο Μαριος Νικολα....Απο το εργοστασιο ηρθε ετσι....
Ολες οι πυριτιδες που εχω....ειναι ΟΚ φιλε....

99,99% έτσι ήρθε από το εργοστάσιο

100% Μαριε....Διαφορετικα θα ειχαν και οι αλλες πυριτιδες ''θεμα''....
Κοιτα τι εκανα...μηπως και την σωσω...

εικόνα_Viber_2022-03-17_17-43-30-805.jpgεικόνα_Viber_2022-03-17_17-43-42-722.jpgεικόνα_Viber_2022-03-17_17-43-47-780.jpg
Η πυριτιδα 250 γραμμαρια....με 300 γραμμαρια αφυγραντικο μεσα στο βαζο.

100% Μαριε....Διαφορετικα θα ειχαν και οι αλλες πυριτιδες ''θεμα''....
Κοιτα τι εκανα...μηπως και την σωσω...

View attachment 44631View attachment 44632View attachment 44633
Η πυριτιδα 250 γραμμαρια....με 300 γραμμαρια αφυγραντικο μεσα στο βαζο.
Έχω την εντύπωση ότι αυτό που βάλατε κύριε Νίκο, συγκεντρώνει την υγρασία από τον περιβάλλοντα χώρο και την υγροποιεί με αποτέλεσμα να γεμίζει το πλαστικό δοχείο που φαίνεται στην φωτογραφία. Άλλο είναι το φακελάκι γεμισμένο με κάτι μπίλιες που αναφέρονται ως silica και οι οποίες δεσμεύουν την υγρασία στο εσωτερικό τούς.

Έχω την εντύπωση ότι αυτό που βάλατε κύριε Νίκο, συγκεντρώνει την υγρασία από τον περιβάλλοντα χώρο και την υγροποιεί με αποτέλεσμα να γεμίζει το πλαστικό δοχείο που φαίνεται στην φωτογραφία. Άλλο είναι το φακελάκι γεμισμένο με κάτι μπίλιες που αναφέρονται ως silica και οι οποίες δεσμεύουν την υγρασία στο εσωτερικό τούς.

Δεν εχω τετοια εμπειρια Κωστα. Πρωτη φορα εβαλα....αλλα και αυτη η συσκευασια μπιλιες εχει μεσα.
Οταν την ζυγισω...θα δω εαν εγινε ''δουλεια'' !!

Λες να είναι τα ίδια και αυτο

Που να ξερω Νικολα μου ???
Το ενα μπουκαλι ιδιο λοτ ζυγισμενη η ''παλια'' δλδ αυτη που δουλευε με την ιδια μεζουρα εδωσε 1,454
και αυτη που δεν δουλευε 1,540....μιλαμε για μεγαλη διαφορα..Και στο τεστ του χρονου καψιματος
που ειπε ο κουζουλος ( μεγαλη πτανα ;) ) ηταν πολυ αργοτερη η δευτερη !!

Status
Not open for further replies.
Back