Κυνηγετικές Πυρίτιδες Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Έχω την εντύπωση ότι αυτό που βάλατε κύριε Νίκο, συγκεντρώνει την υγρασία από τον περιβάλλοντα χώρο και την υγροποιεί με αποτέλεσμα να γεμίζει το πλαστικό δοχείο που φαίνεται στην φωτογραφία. Άλλο είναι το φακελάκι γεμισμένο με κάτι μπίλιες που αναφέρονται ως silica και οι οποίες δεσμεύουν την υγρασία στο εσωτερικό τούς.
Κρυστάλλους silica gel έχει κι αυτό Κώστα. (Έτσι κατάλαβα από λίγο ψάξιμο, γιατί δεν τη γνώριζα αυτή τη συγκεκριμένη συσκευή.)
Απλά το δοχείο είναι μόνο για την τοποθέτηση του σακουλακιού, για πρακτικούς λόγους. Δεν νομίζω να μαζεύει νερό στον πάτο του.
Αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα κάμει δουλειά η πατέντα του Νίκου. Αφού αυτό απορροφά τους υδρατμούς από τον αέρα. Η υγρασία που έχει (αν έχει) απορροφηθεί από την πυρίτιδα, δεν ξέρω πώς και αν θα μπορούσε να αποδεσμευτεί ...

Κρυστάλλους silica gel έχει κι αυτό Κώστα. (Έτσι κατάλαβα από λίγο ψάξιμο, γιατί δεν γνώριζα.) Απλά το δοχείο είναι μόνο για την τοποθέτηση του σακουλακιού, για πρακτικούς λόγους. Δεν νομίζω να μαζεύει νερό στον πάτο του.
Αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα κάμει δουλειά η πατέντα του Νίκου. Αφού αυτό απορροφά τους υδρατμούς από τον αέρα. Η υγρασία που έχει (αν έχει) απορροφηθεί από την πυρίτιδα, δεν ξέρω πώς και αν θα μπορούσε να αποδεσμευτεί ...

Στελιο μου , ο πνιγμενος απο τα μαλλια πιανεται....Αυτο εκανα και εγω φιλε.
Δεν ξερω εαν θα εχω θετικο αποτελεσμα....

Εγώ Νίκο θα την ζύγιζα καταρχήν.
Μετά θα την άφηνα στον ήλιο με το silica μέσα για να απορροφήσει ότι υγρασία υπάρχει με κλειστό δοχείο.
Ξαναζύγισμα.
Και μετά θα αφαιρούσα το silica και θα την άφηνα να απορροφήσει την υγρασία που χρειάζεται με ανοιχτό δοχείο.
Έλεγχος ξανά με ζύγισμα.

Στις δοκιμές θα την ξεκινούσα από ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΑ !!!!
Μπορεί να λέω μπαρούφες όμως.

Εγώ Νίκο θα την ζύγιζα καταρχήν.
Μετά θα την άφηνα στον ήλιο με το silica μέσα για να απορροφήσει ότι υγρασία υπάρχει με κλειστό δοχείο.
Ξαναζύγισμα.
Και μετά θα αφαιρούσα το silica και θα την άφηνα να απορροφήσει την υγρασία που χρειάζεται με ανοιχτό δοχείο.
Έλεγχος ξανά με ζύγισμα.

Στις δοκιμές θα την ξεκινούσα από ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΑ !!!!
Μπορεί να λέω μπαρούφες όμως.

Δεν λες μπαρουφες....αυτη την διαδικασια ακολουθω Βασιλη...Και ο θεος βοηθος!!!!
Ξερεις....δεν θα ''σκασω'' αν δεν φτιαξει....Της το εχω το κουστουμι ετοιμο για αυτην την περιπτωση φιλε !!! ;)

Κρυστάλλους silica gel έχει κι αυτό Κώστα. (Έτσι κατάλαβα από λίγο ψάξιμο, γιατί δεν τη γνώριζα αυτή τη συγκεκριμένη συσκευή.)
Απλά το δοχείο είναι μόνο για την τοποθέτηση του σακουλακιού, για πρακτικούς λόγους. Δεν νομίζω να μαζεύει νερό στον πάτο του.
Το συγκεκριμένο κουτάκι με το φακελάκι το βάζω εκεί που φυλάω τα όπλα, γι'αυτό γνωρίζω ότι το πλαστικό κουτί μαζεύει νερό. Όπως και να έχει μακάρι να πιάσει η πατέντα του κυρίου Νίκου και να έχει αποτέλεσμα.

Νίκο, αυτά τα υγροσκοπικα υλικά είναι χρήσιμα για να δεσμεύουν την υγρασία του χώρου όπου αποθηκεύεται η πυρίτιδα ,όχι για να αφαιρέσουν την υγρασία από την πυρίτιδα. Εγώ σε κάθε περίπτωση θα απέφευγα να εκθέσω την πυρίτιδα στον ήλιο, καταστρεφεται, νομίζω καλύτερα σε πολύ στεγνό χώρο απλωμενη μία ζεστή μέρα και ξανά την επόμενη. Πρώτα όμως πολύ προσεκτικό ζύγισμα πριν και μετά,όπως είπε ο Βασίλης.

Νίκο, αυτά τα υγροσκοπικα υλικά είναι χρήσιμα για να δεσμεύουν την υγρασία του χώρου όπου αποθηκεύεται η πυρίτιδα ,όχι για να αφαιρέσουν την υγρασία από την πυρίτιδα. Εγώ σε κάθε περίπτωση θα απέφευγα να εκθέσω την πυρίτιδα στον ήλιο, καταστρεφεται, νομίζω καλύτερα σε πολύ στεγνό χώρο απλωμενη μία ζεστή μέρα και ξανά την επόμενη. Πρώτα όμως πολύ προσεκτικό ζύγισμα πριν και μετά,όπως είπε ο Βασίλης.

Καλοδεχουμενες ολες οι γνωμες των φιλων Λετευρη !!!! Οπως και ν'αχει πειραμα κανω φιλε !!!
Ναι μονο με ζυγισμα θα βγαλω ''ακρη''....Εαν ερθει στο ιδιο βαρος με την προηγουμενη...τοτε θα την
δοκιμασω σε φυσιγγιο και βλεποντας και κανοντας!!!

Δεν ξερω ποσος χρονος χρειαζεται για να απορροφησει την υγρασια....αλλα οι ενδειξεις ειναι
ενθαρρυντικες...( ? )
Δεν εχει κλεισει 24 ωρες ακομα και στο ζυγισμα που τωρα εκανα επεσε λιγο..
Δλδ απο 1,540 πηγε στο 1,501...

εικόνα_Viber_2022-03-18_11-51-18-675.jpg

Οι οδηγίες της ΑLLIANT αναφορικά με την ζέστη και τον ήλιο, αυτούσιες...;)

View attachment 44651

STORAGE & HANDLING​

How To Check Smokeless Powder For Deterioration

Although modern smokeless powders are basically free from deterioration under proper storage conditions, safe practices require a recognition of the signs of deterioration and its possible effects.

Powder deterioration can be checked by opening the cap on the container and smelling the contents. Powder undergoing deterioration has an irritating acidic odor. (Don't confuse this with common solvent odors such as alcohol, ether and acetone.)

Check to make certain that powder is not exposed to extreme heat as this may cause deterioration. Such exposure produces an acidity which accelerates further reaction and has been known, because of the heat generated by the reaction, to cause spontaneous combustion.

Considerations For Storage Of Smokeless Powder

Smokeless powder is intended to function by burning, so it must be protected against accidental exposure to flame, sparks or high temperatures.

For these reasons, it is desirable that storage enclosures be made of insulating materials to protect the powder from external heat sources.

Recommendations For Storage Of Smokeless Powder

STORE IN A COOL, DRY PLACE. Be sure the storage area selected is free from any possible sources of excess heat and is isolated from open flame, furnaces, hot water heaters, etc. Do not store smokeless powder where it will be exposed to the sun's rays. Avoid storage in areas where mechanical or electrical equipment is in operation. Restrict from the storage areas heat or sparks which may result from improper, defective or overloaded electrical circuits.

100% Μαριε....Διαφορετικα θα ειχαν και οι αλλες πυριτιδες ''θεμα''....
Κοιτα τι εκανα...μηπως και την σωσω...

View attachment 44631View attachment 44632View attachment 44633
Η πυριτιδα 250 γραμμαρια....με 300 γραμμαρια αφυγραντικο μεσα στο βαζο.

ο λόγος που δεν έβαλα ποτέ μέσα στο όπλο μου φυσίγγια μη εμπορικά...

ο λόγος που δεν έβαλα ποτέ μέσα στο όπλο μου φυσίγγια μη εμπορικά...

ΟΚ...Εαν πιστευεις οτι τα εμπορικα ειναι οτι καλυτερο....πολυ καλα εκανες...
Αλλωστε γουστα ειναι αυτα...επιλογες του καθε ενος μας !!!

Οι οδηγίες της ΑLLIANT αναφορικά με την ζέστη και τον ήλιο, αυτούσιες...;)

View attachment 44651

STORAGE & HANDLING​

How To Check Smokeless Powder For Deterioration

Although modern smokeless powders are basically free from deterioration under proper storage conditions, safe practices require a recognition of the signs of deterioration and its possible effects.

Powder deterioration can be checked by opening the cap on the container and smelling the contents. Powder undergoing deterioration has an irritating acidic odor. (Don't confuse this with common solvent odors such as alcohol, ether and acetone.)

Check to make certain that powder is not exposed to extreme heat as this may cause deterioration. Such exposure produces an acidity which accelerates further reaction and has been known, because of the heat generated by the reaction, to cause spontaneous combustion.

Considerations For Storage Of Smokeless Powder

Smokeless powder is intended to function by burning, so it must be protected against accidental exposure to flame, sparks or high temperatures.

For these reasons, it is desirable that storage enclosures be made of insulating materials to protect the powder from external heat sources.

Recommendations For Storage Of Smokeless Powder

STORE IN A COOL, DRY PLACE. Be sure the storage area selected is free from any possible sources of excess heat and is isolated from open flame, furnaces, hot water heaters, etc. Do not store smokeless powder where it will be exposed to the sun's rays. Avoid storage in areas where mechanical or electrical equipment is in operation. Restrict from the storage areas heat or sparks which may result from improper, defective or overloaded electrical circuits.

Εαν το εβαζες και μεταφρασμενο....θα ηταν ακομα καλυτερα Καπτεν μου !!! .big smile.

Status
Not open for further replies.
Back