Κυνηγετικές Πυρίτιδες Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλησπέρα σε όλους τους φίλους, έχω μια απορία, αυτά τα κουτιά στον στρατό τα έχουν με σφαίρες μέσα για χρόνια, εδώ λογικά υγρασία δεν περνάει,δεν κάνει για την αποθήκευση μπαρούτι ή φυσιγγίων;;;View attachment 2998
Όπως σου έγραψε και ο φίλος παραπάνω δες να υπάρχει το λάστιχο και να ασφαλίζει στο κλείσιμο.
Πυρίτιδα μην βάλεις.
Φυσίγγια όμως βαλε άφοβα.
Εγώ τέτοια έχω και βάζω τα κουτιά αλλά και χύμα.

Όπως σου έγραψε και ο φίλος παραπάνω δες να υπάρχει το λάστιχο και να ασφαλίζει στο κλείσιμο.
Πυρίτιδα μην βάλεις.
Φυσίγγια όμως βαλε άφοβα.
Εγώ τέτοια έχω και βάζω τα κουτιά αλλά και χύμα.
Για την πυρίτιδα ποιό θα ήταν το ιδανικό (σκεύος να το πω..;;;) κ από τη υλικό να είναι φτιαγμένο για την μακρόχρονη αποθήκευσή της....;;;

Για την πυρίτιδα ποιό θα ήταν το ιδανικό (σκεύος να το πω..;;;) κ από τη υλικό να είναι φτιαγμένο για την μακρόχρονη αποθήκευσή της....;;;
Γυαλινο βαζο Κωστα που σφραγιζει με λαστιχο απο πανω..σε τετοια βαζουν μαρμελαδες ζαχαρες κλπ οι γυναικες..κανει ωραια εμφραξη και δεν περναει υγρασια αλλα προσεχε μονο μην σου γλιστρισει κατα την μεταφορα στον χωρο γεμισματος και γεμισει ο τοπος μπαρουρια θα κλαις απο την μια για την πυριτιδα που χαθηκε και απο την αλλη απο τις παντοφλιες της γυναικας

Αν δειτε ομως γραφουν μερικες application: rifles και μερικες handguns....μηπως ειναι αλλες για shotguns; ή μηπως δεν ασχολουνται με λειοκαννα??
Ωραια ερωτηση!
Στα φυσιγγια λειοκαννου αναλαμβανουν αλλοι..
https://www.hunterslife.gr/forums/threads/Γνώμες-φυσιγγίων.1142/page-209#post-416215
Θα ανοιξω κ ενα special 36f να δω....

Κ σε ενα semi που ειχα ανοιξει αν θυμαμαι καλα ειχε m92s
QUOTE="Berben, post: 379519, member: 1573"]
Καλησπερα σε ολους και να εχουμε ενα καλο 3ημερο με Υγεια! Βαζω το
ROTTWEIL SEMI MAGNUM 40gr. No.2: Μεταλλο 23mm, διαμ. σκαγια 3.5 - 3.7mm, βαρος σκαγιων 39.9γρ. - 135 σκαγια,βαρος πυριτιδας 1.82γρ., Καλυκας 70mm! Γυαλισμενα καθαρα σκαγια ομως πολλα απο αυτα δεν ηταν τοσο στρογγυλα, δεν ξερω αν φαινεται στις φωτο!
[/QUOTE]
Ειναι στο γνωμες φυσιγγιων σελ.170!

S4 για 30-34 γρ διβασική από τσίχλες μέχρι λαγούς. Όμως αυτή που μου έκανε φοβερή εντύπωση είναι η G3000 καταπληκτικές τουφεκιές, χαμηλές πιέσεις στα 31-33γρ.
Στη g3000 είναι η ππεριεκτικότητα σε νιτρογλυκερίνη που κανει τη διαφορα σε 34 γρ πολυ δυνατη

QUOTE="Berben, post: 379519, member: 1573"]
Καλησπερα σε ολους και να εχουμε ενα καλο 3ημερο με Υγεια! Βαζω το
ROTTWEIL SEMI MAGNUM 40gr. No.2: Μεταλλο 23mm, διαμ. σκαγια 3.5 - 3.7mm, βαρος σκαγιων 39.9γρ. - 135 σκαγια,βαρος πυριτιδας 1.82γρ., Καλυκας 70mm! Γυαλισμενα καθαρα σκαγια ομως πολλα απο αυτα δεν ηταν τοσο στρογγυλα, δεν ξερω αν φαινεται στις φωτο!
Ειναι στο γνωμες φυσιγγιων σελ.170!
[/QUOTE]
Τελικα στα σκαγια οι ελληνες κατασκευαστες έχουν πολυ καλύτερη πιοτητα

Τι γνώμη έχετε για την (Πολωνικής καταγωγής) αν δν κάνω λάθος,πυρίτιδα Kuropatwa...;;
Αν κάποιος την έχει δουλέψει παλιότερα τη γνώμη έχει σχηματίσει.....;;
Είναι ιδανική για ζεστό καιρό ή αντέχει να ριχτεί και με κρύο...;;;
Από πόσα γραμμάρια σκάγια έως πόσα μπορεί να ριχτεί;;;
Και με τη δοσολογία....;;; :)

Τι γνώμη έχετε για την (Πολωνικής καταγωγής) αν δν κάνω λάθος,πυρίτιδα Kuropatwa...;;
1.80 34 γρ γρηγορο καψυλιο συγκεντρωτηρας αστερι φτανει μεχρι 36 γρ οι παλιοτερες γομωσεις με φερμε ηταν 2.05 34 γρ μαλλινη ταπα η 2.10_2.15 35 γρ μαλλινη ταπα ρελι σε χαρτινο

Σωβαρεψου .sarcastic.

Στα 33 την έβαζα με cx2000 165 και στροφείο Λαναρά το βαθύ για ρελι στα 57.5 με zm21 για κρύο και υγρασία και θέριζε.Με το sp2 omv δε σκότωνε ούτε σπουργιτι
Τόλη πες κανα σετ απ' στα 34 δεν την έχω δοκιμασει
Cx 2000 G3000 1.90×34 Giovanni22 57.8

Kαλησπερα σε όλους , καθώς έψαχνα καινούργια φυσίγγια έβλεπα τα χαρακτηριστικα τους . Αυτό που σίγουρα δεν είμαι γνώστης είναι οι τύποι της πυρίτιδας. Σύμφωνα με αυτά που διάβασα κατέληξα οτι με τα δεδομένα που κυνηγάω πάπιες σε υγρασία και κρύο (βαλτους , ποταμια) οι καταλυροτεροι τύποι είναι οι παρακάτω . Ξαναλέω σύμφωνα με αυτα που διάβασα , μπορεί να είναι και εντελώς ακατάλληλες . Για αυτό λοιπόν μπορείτε να μου πείτε αν όντως ειναι καλές αυτές για τις συνθήκες που ανέφερα?

M92S - για κρύο και έντονα καιρικά φαινόμενα
MBx36 - για εποχή Οκτώβριο Νοέμβριο και μισα Δεκεμβρίου
PSB-2 απο Σεπτέμβρη μεχρι νοεμβριο

Kαλησπερα σε όλους , καθώς έψαχνα καινούργια φυσίγγια έβλεπα τα χαρακτηριστικα τους . Αυτό που σίγουρα δεν είμαι γνώστης είναι οι τύποι της πυρίτιδας. Σύμφωνα με αυτά που διάβασα κατέληξα οτι με τα δεδομένα που κυνηγάω πάπιες σε υγρασία και κρύο (βαλτους , ποταμια) οι καταλυροτεροι τύποι είναι οι παρακάτω . Ξαναλέω σύμφωνα με αυτα που διάβασα , μπορεί να είναι και εντελώς ακατάλληλες . Για αυτό λοιπόν μπορείτε να μου πείτε αν όντως ειναι καλές αυτές για τις συνθήκες που ανέφερα?

M92S - για κρύο και έντονα καιρικά φαινόμενα
MBx36 - για εποχή Οκτώβριο Νοέμβριο και μισα Δεκεμβρίου
PSB-2 απο Σεπτέμβρη μεχρι νοεμβριο
Εγώ φίλε μου κυνηγάω παπί σε υγρασία φουλ πάνω από 75% και ποτάμι και βάλτους, με PSB 2 από Σεπτέμβρη έως και που τελειώνει, χωρίς κανένα παράπονο

Status
Not open for further replies.
Back