Κυνηγετικές Πυρίτιδες Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Δεν αφησβητω τα λεγομενα σου φιλε απλα σου λεω πως παλιοτερα ηταν διαφορετικη απο οτι τωρα δεν ξερω ποτε αλαξε αλλα ουτε στο βιβλιο μας λεει τι λοτ ειναι η συγγεκριμενη ασε που δεν μπορει η μαξαμ να δινει τοσο επικινδινες δοσολογιες , θα .μιλαμε για 1500++ μπαρ στο 2,7χ32 σε 12/76 ατσαλινα 2000 μπαρ ;;;
Σε φωτογραφίες η ssb+150 είναι σε φυλλιδια τετράγωνα χρώματος γκρι σκούρο. Φαίνεται πως είναι πολύ ιδιαίτερη πυριτιδα πολύ διαφορετική απο όλες τις υπόλοιπες maxam. Στο βιβλιο αυτο έχει μια σπανια μελέτη με εξειδικευμένες δοκιμές για 66 πυριτιδες. Αυτη έχει το μεγαλυτερο δυναμικό απο ολες τις μονοβασικες οσο μια διβασικη και ασυνήθιστη καύση ισως επειδή φτιάχτηκε για ατσαλινα.

9 βολο με την mg2 μπορεις να παρεις 460 μ/δ τοσο εχω παρει εγω στο 10βολο 440 εισαι καλα στο 10 βολο 12/0 πηρα με την ssb σημερα κιολας το πρωι το εριξα ,430μ/δ ειναι πολυ καλα και αν δινει χαμηλα μπαρ οπως φαινεται απο τα γραφομενα στο σαιτ ειναι πλεονεκτημα

Δεν κυνηγαω γουρουνι....για ενα φιλο τα στηνω και τα δοκιμαζω....το 440μ/δ το θεωρω πολυ καλο
Αλλα ρωτωντας ''πας στην πολη''.....θα το δοκιμασω και με αυτην....
Σε ευχαριστω!!!

Οτα
Σε φωτογραφίες η ssb+150 είναι σε φυλλιδια τετράγωνα χρώματος γκρι σκούρο. Φαίνεται πως είναι πολύ ιδιαίτερη πυριτιδα πολύ διαφορετική απο όλες τις υπόλοιπες maxam. Στο βιβλιο αυτο έχει μια σπανια μελέτη με εξειδικευμένες δοκιμές για 66 πυριτιδες. Αυτη έχει το μεγαλυτερο δυναμικό απο ολες τις μονοβασικες οσο μια διβασικη και ασυνήθιστη καύση ισως επειδή φτιάχτηκε για ατσαλινα.
Οταν γυρισω σπιτι το απογευμα θα βγαλω μια φωτο διπλα- διπλα την παλια με την καινουρια και θα δεις και εσυ τι διαφορα εχουν πολλα μπορει να παιζουν δεν ξερουμε τι "μαγειρευει" η καθε εταιρια για να φτιαξουν την καθε πυριτηδα

Δεν κυνηγαω γουρουνι....για ενα φιλο τα στηνω και τα δοκιμαζω....το 440μ/δ το θεωρω πολυ καλο
Αλλα ρωτωντας ''πας στην πολη''.....θα το δοκιμασω και με αυτην....
Σε ευχαριστω!!!
Ουτε εγω ειμαι "καθαρος" γουρουνας αλλα εχω δυο παρεες που μπορω να παω να κυνηγισω και κανω 5-10 κυνηγια το χρονο και τους δινω φυσιγγια να δωκιμαζουν 10 βολο 12/0 τοσο καλο και με τετοια κατανομη δεν ειχα βγαλει και εχω και sp8 που εκαψα 250-300 γρ. Και δεν καταφερα να την καψω σωστα και ενοηται δεν εβγαλα και ταχυτητες

Δειχνει φωτο στο βιβλιο ; Πως σου φαινεται ποροδες η γιαληστερη ;;;

Ουτε εγω ειμαι "καθαρος" γουρουνας αλλα εχω δυο παρεες που μπορω να παω να κυνηγισω και κανω 5-10 κυνηγια το χρονο και τους δινω φυσιγγια να δωκιμαζουν 10 βολο 12/0 τοσο καλο και με τετοια κατανομη δεν ειχα βγαλει και εχω και sp8 που εκαψα 250-300 γρ. Και δεν καταφερα να την καψω σωστα και ενοηται δεν εβγαλα και ταχυτητες

Την sp8 δεν την εχω πιασει στα χερια μου....δεν χρειαστηκε μεχρι σημερα....δεν την ξερω καθολου...
Εαν ''μπερδευτω'' και με δ'αυτη.....θα σε ρωτησω...

Την sp8 δεν την εχω πιασει στα χερια μου....δεν χρειαστηκε μεχρι σημερα....δεν την ξερω καθολου...
Εαν ''μπερδευτω'' και με δ'αυτη.....θα σε ρωτησω...
Τι να με ρωτησεις αφου δεν μπορεσα να την καταφερω , αστη την πουτανα ειναι πολυ ιδιοτροπη και εγω το μετανιωσα που την πηρα ασε που τελικα εκει που ηθελα να μεινω με 3-4 μπαρουτια τα εκανα απο 6-10 και δεν κυνηγισαμε και καλα φετος και δεν ξερω τι να τα κανω αυτα που εχω ετοιμασει για δοκιμη !!

Υγρασία, θερμοκρασία , ατμοσφαιρική πιεση, οι τρεις χαριτες Μαριε, οι τρεις παραμετροι που μετράνε οι τοπ εταιρίες φυσιγγιων στα κλιματικά κελιά τους, λες να το κάνουν για να περασει η ωρα ;;;;;
γιατί όλες οι κορυφαίες εταιρίες φυσιγγιων έχουν φτιάξει κελιά , στα οποια αλλάζουν όπως θέλουν όλες τις κλιματικές συνθήκες , κ μεσα στα οποία πυροδοτουν το κανονακι με τα φυσιγγια τους ;;;;;
Κ γιατί τότε η ΒP η RC η Clever έχουν φτιάξει κλιματικά κελιά μέσα στα οποία είναι τα κανονακια τους κ αλλάζοντας υγρασία θερμοκρασία κ ατμοσφαιρική πιεση ρίχνουν ;;; λες να ξέρουν κάτι παραπανω ;;;; η οι ειδικοί οι δικοί μας τα ξέρουν όλα ;;;
Το εξηγεί η Bassieri Pellagri, οχι εγώ, αλλά τα έχετε μάθει όλα πλεον , την μπασιερι θα ακουσετε ;;

Αφού δεν απάντησες θα εξηγήσω γιατί το κάνουν αυτό οι εταιρίες φυσιγγίων.
Η αρχική ερώτηση ήταν αν οι εξωτερικές συνθήκες θερμοκρασίας, πίεσης και υγρασίας επηρεάζουν την εσωτερική βλητική ...
Η απάντηση (όπως σου είχα ήδη πει) είναι ότι την επηρεάζουν γιατί επηρεάζουν την πυκνότητα του αέρα μέσα στην κάνη και εμπρός από το φυσίγγι ... δεν γνωρίζω να υπάρχει άλλος λόγος.
Η αντίσταση του αέρα επηρεάζει και την πίεση πίσω από την γόμωση, εξ ου και το κανονάκι.

Ο κυνηγός δεν μπορεί να ρυθμίσει τις συνθήκες του αέρα μέσα στην κάνη άρα για αυτόν είναι κάτι αδιάφορο.

Οι εταιρίες τώρα το κάνουν για
1. Απαίτηση προτύπων (cip ?)
2. Μοντελοποίηση δοκιμών
3. Quality control. Ουσιαστικά τα φυσίγγια να βγάζουν τις ίδιες ταχύτητες στις ίδιες συνθήκες.
Το αν βγάζουν τις μισές στους -30 είναι άσχετο. Αυτό έχει να κάνει με το καψούλι και την πυρίτιδα.
4. και πολλούς άλλους λόγους

Ξέρεις όμως για τι διαφορές μιλάμε από 20-30c, 5-95%rh, και συνήθεις βαρομετρικές πιέσεις ?
Είναι υπερβολή να λέμε ότι κάποιος που δεν διαθέτει κλιματικό θάλαμο στο κανονάκι δεν μπορεί να βγάλει άριστο και ασφαλές φυσίγγι.

ps
Μην μου απαντήσεις με ερώτηση :)

Untitled 1.jpg

Η αρχική ερώτηση ήταν αν οι εξωτερικές συνθήκες θερμοκρασίας, πίεσης και υγρασίας επηρεάζουν την εσωτερική βλητική ...
Η απάντηση (όπως σου είχα ήδη πει) είναι ότι την επηρεάζουν γιατί επηρεάζουν την πυκνότητα του αέρα μέσα στην κάνη και εμπρός από το φυσίγγι ... δεν γνωρίζω να υπάρχει άλλος λόγος.
Η αντίσταση του αέρα επηρεάζει και την πίεση πίσω από την γόμωση, εξ ου και το κανονάκι.

Ο κυνηγός δεν μπορεί να ρυθμίσει τις συνθήκες του αέρα μέσα στην κάνη άρα για αυτόν είναι κάτι αδιάφορο.

2. Μοντελοποίηση δοκιμών
3. Quality control. Ουσιαστικά τα φυσίγγια να βγάζουν τις ίδιες ταχύτητες στις ίδιες συνθήκες.
Το αν βγάζουν τις μισές στους -30 είναι άσχετο. Αυτό έχει να κάνει με το καψούλι και την πυρίτιδα.

Ξέρεις όμως για τι διαφορές μιλάμε από 20-30c, 5-95%rh, και συνήθεις βαρομετρικές πιέσεις ?
Είναι υπερβολή να λέμε ότι κάποιος που δεν διαθέτει κλιματικό θάλαμο στο κανονάκι δεν μπορεί να βγάλει άριστο και ασφαλές φυσίγγι.

ps

View attachment 23594
Αρχίζεις κ μπαίνεις στον σωστό δρόμο όπως κ κάποιοι άλλοι

Αρχίζεις κ μπαίνεις στον σωστό δρόμο όπως κ κάποιοι άλλοι
Έχω μπει από καιρό.
Ρίχνω μόνο RWF σε "σοβαρά θηράματα" :) :) :)

.big smile.

(RWF= Remington Winchester Federal)
(Σοβαρά θηράματα = Γουρούνια, Λαγός, Παπιά) :)

Last edited:

2. Μοντελοποίηση δοκιμών

ps

View attachment 23594
Καλημέρα. Θα προσπαθήσω να τα γράψω απλα και κατανοητά. Τα στοιχεία που δίνουν οι εταιρείες είναι σε συνθήκες στάνταρ( 15° , 780mm Hg, 66% υγρασία). Αυτό γιατί και η εξωτερική και η εσωτερική βλητικη επηρεάζονται αισθητά. Ακόμη και μέσα στον καλυκα εισχωρεί η υγρασία ( αργα αλλά σταθερά), οχι μόνο απο τις οπές αλλά και τους μικροπορους που έχει το πολυαιθυλενιο καθώς και με οσμωση. Ομοίως η θερμοκρασία της πυριτιδας τείνει να εξομοιώνεται με αυτη του περιβάλλοντος. Οταν η στήλη των σκαγιων βγαίνει απο το στομιο δεν είναι η θερμοκρασία ή η υγρασία απο μονες τους που την επηρεάζουν, αλλά οι συνδυασμοί τους. Παράδειγμα χαμηλή θερμοκρασία σε συνδυασμό με υψηλή βαρομετρικη πίεση αυξάνουν παρα πολυ την πυκνότητα του αερα με οτι αυτό συνεπάγεται. Σωστά υπολογίζεις και την συμπίεση του αέρα μεσα στην κανη ειναι ομως μικρότερης σημασίας ( επηρεάζει την Pmax, και την πίεση εντος του κυαθιου που τείνει να ανοίξει την δέσμη των σκαγιων).

Φίλοι μου σας χαιρετώ
Μου έδωσε ένας μπάρμπας αυτό το μπαρούτι
Ξέρει κάποιος να μου πει τι μπαρούτι είναι και τι αναλογίες μου προτείνετε;
πριν λίγο καιρό είχα βάλει φωτό κι εγώ ακριβώς την ίδια πυρίτιδα, εμένα ο πατέρας μου την είχε χύμα σε μπετονάκια με την επιγραφή απ' έξω "σοκολ"
δυστυχώς δε βρήκα κάποιο χαρτάκι με αναλογίες μαζί του

Θα μπορουσαμε να πουμε ότι είναι κάποιος τυπος των πυριτιδων prima.....
Oσο κ ξεφτερι ιδιογωμοτης κ να ειναι κάποιος είναι πολυ δυσκολο να ειπωθεί κάτι με σιγουριά κ για αυτό κ δεν είναι κ σωστο να δωθουν δοσολογίες......
Εδώ τρομάζουμε να αναγνωρισουμε μια πυριτιδα που την ξέρουμε κ ξαφνικά αλλάζει
χαρακτηριστικά.....

Μονο αν υπάρχει το αρχικό κουτί αλλά κ εκει καμμια φορά γινόταν κ μεταγγίσεις.........

Status
Not open for further replies.
Back