Κυνηγετικές Πυρίτιδες Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλησπέρα σε όλους τους φίλους!

Αν διαλέγατε(η έστω είχατε MONO AYTH TH ΔΥΜΑΤΟΤΗΤΑ!) ΔΥΟ ΜΟΝΟ πυρίτιδες για τα κυνήγια που κάνετε, ποιες θα διαλέγατε και γιατί;

Υ.Γ: Νομίζω θα βγάλουμε και καλά "στατιστικά" , για τις "προτιμήσεις" σε πυρίτιδες και γιατί όχι για τις πυρίτιδες τις ίδιες!

Φιλικότατα,

Γιάννης
ΜΒ32 μεχρι 34gr και MB36 απο 35gr και πάνω

Να είσαι καλά για τις προτάσεις!

'Ελεγα να απαντήσω αργότερα αφού άνοιξα το θέμα...αλλά αφού ήρθε έτσι...

S4 26/27 γρ. και ΜΒ Χ 32 27/28 γρ., με καλύπτουν για το τουφέκι μου και το ενδημικό που κυνηγάω στο νησί...

Για τα γούστα μου βέβαια, όσον αφορά την απόδοση και την "συμπεριφορά" του κάθε στησίματος φυσιγγίου...

Τα "ελαφριά" μ' αρέσουνε...
Δεν θα έχεις όφελος αν χρησιμοποιείς την s4 και την ΜΒ32 στις γομώσεις που αναφέρεις. Μπορείς και με την μία από αυτές. Μεταξύ των 2 είμαι λάτρης της s4

Στελιο αν θες δώσε καμία συνταγή με c7 Νο 6-7 σε 32-33-34 γραμμάρια σκάγια......
Βαγγέλη τώρα την ψάχνω στα 1.55/1.60x31/32 κ στο 1.70/1.75x33/34 για χοντρά.
Ο λόγος που την προτιμώ είναι το classica 32 κ το 34αρι της nsi που μου καθονται πολύ καλά ιδίως το δεύτερο στις πέρδικες φιλε αλλά κ ότι τη γέμιζα παλιότερα με πολύ μεγάλη επιτυχία. Η τωρινή νομίζω έχει αγριέψει αλλά την προτιμώ από την επίσης αγαπημένη s4 που είναι κάπως ιδιότροπη κ ανεβάζει μπαρ για πλάκα

Για την ΜΒ Χ 32..."λόξες" είναι αυτές...
....λόξα η mb 32 ρε Γιαννη;;;.yel..sarcastic.
Με την mb32 θα μπορούσα να κάνω χαλαρά όλα μου τα κυνήγια... Είναι βέβαια κι αυτή η sipe που τώρα έβαλα στα χέρια μου και δείχνει καλή διαγωγή...
Κάνε μια σούμα στο τέλος να δούμε ποια θα πάρει τα πρωτεία....

....λόξα η mb 32 ρε Γιαννη;;;.yel..sarcastic.
Με την mb32 θα μπορούσα να κάνω χαλαρά όλα μου τα κυνήγια... Είναι βέβαια κι αυτή η sipe που τώρα έβαλα στα χέρια μου και δείχνει καλή διαγωγή...
Κάνε μια σούμα στο τέλος να δούμε ποια θα πάρει τα πρωτεία....
Στέλιο μου ,το "λοξά" είναι "τρόπος του λέγειν"....sarcastic.

Επί του πεδίου... την την επέλεξα μαζί με την S4!
Πολύ καλή , για τα "γούστα" μου!

Ως καθαρή διβασική η S4 έχει ένα προβάδισμα στις υγρασίες στο νησί στα 26/27 γρ. που τη δουλεύω .Ως "ελαφρύτερη" δε της Sipe, κατά την γνώμη μου ταιριάζει καλυτέρα στο 16αρι από την Sipe, σ' αυτά τα γραμμάρια...

Φέτος έριξα 40 τουφεκιές μ' αυτήν μόνο, 27 γρ. Νο 7 μολύβδινα η Νο 6 επινικελωμένα , 16/65 ρελιαστό με τζαμάκι, στο ενδημικό (πέρδικα και κουνέλι) και πήρα 30 θηράματα , από τα 25 ως και τα 35+ μέτρα, από την πρωινή υγρασία ως την ζεστή του μεσημεριού μαλακή και φονικότατη!

Την ΜΒ Χ 32 την θέλω 27/28 γρ., στα "χαμηλά" της(πάει και παραπάνω το ξέρεις, αλλά δεν θέλω εγώ!), παρόμοιο στήσιμο 16/65 ρελιαστό με χαρτάκι 27 γρ. μολύβδινα, την δοκίμασα στα τελειώματα, στο χαρτί μου άρεσε πολύ, και στο θήραμα πήρα την τελευταία πέρδικα της σεζόν καθαρά, χωρίς αίματα...στους 17 βαθμούς την έριξα...
Θέλει όμως βελτίωση, ειδικά για την έναρξη με τις ζέστες... λίγο ακόμα πιο μαλακή θέλω να την κάνω...να την αλλάξω με άλλη αποκλείεται, "κλείδωσα"!
Μόνο ρέλι κλείνω...

Το 16αρι, μην ξεχνάς ως μικρότερο διαμέτρημα, "προάγει" την αύξηση των πιέσεων, και το δικό μου τουφέκι ειδικά έχει και "κοντούς" κώνους!

Ο πίνακας που δουλεύω είναι αυτός...

Guida-Ricarica-Calibro-16.jpg

Υ.Γ: Τα τουφέκια με "κοντούς" κώνους "αγαπούν" τις μάλλινες τάπες (γνήσιες όμως!), και σκέφτομαι ότι ίσως το εκμεταλλευτώ με την ΜΒ , γιατί την έστησα με συγκεντρωτήρα...;)

Last edited:
Βαγγέλη τώρα την ψάχνω στα 1.55/1.60x31/32 κ στο 1.70/1.75x33/34 για χοντρά.
Ο λόγος που την προτιμώ είναι το classica 32 κ το 34αρι της nsi που μου καθονται πολύ καλά ιδίως το δεύτερο στις πέρδικες φιλε αλλά κ ότι τη γέμιζα παλιότερα με πολύ μεγάλη επιτυχία. Η τωρινή νομίζω έχει αγριέψει αλλά την προτιμώ από την επίσης αγαπημένη s4 που είναι κάπως ιδιότροπη κ ανεβάζει μπαρ για πλάκα
Και γω λόγω του classica την προσπάθησα χωρίς αξιόλογα αποτελέσματα ,για αυτό σε ρώτησα.......

Βαγγέλη καλημερα
Λες να χρησιμοποιούν άλλη στα εμπορικά? Σε ποιες δοσολογίες την έστησες κ τι είδες?
Έκανα πολλές δοκιμές...... Καλά πήγε στο 1,60x30 με gt24 και V.0. επίσης στο 1,65x32 με gt21 και κάψουλι 686. Γενικά όμως δεν μπορώ να πω ότι με ικανοποίησε αφού πολλοί άλλοι συνδυασμοί μου σκορπάνε η έχουν χαμηλές ταχύτητες.......

Status
Not open for further replies.
Back