Κυνηγετικές Πυρίτιδες Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Βασιλη μου....με ξερεις....Δεν ειπα οτι λετε αρλουμπες προς Θεου!!!
Τωρα δεν ξερω κατα ποσον εβαλε ''σαλτσα''.....δεν ειχε λογους ομως να κανει κατι τετοιο....
Δεν προσπαθω να αποδειξω ΤΙΠΟΤΑ....Λεω οτι διαβαζω.....Και περα απο αυτο....τα δικα μου συμπερασματα
τα εχω βγαλει φιλε μου καλέ !!!!
Οποιος θελει....μπορει να δουλευει οποια πυριτιδα γουσταρει και αγαπαει....
Εγω δεν θα ξανα παω με Α1 και νορμαλ σεταπ στην φουλ υγρασια....θα παω με SIPE...και ας κανω
ΛΑΘΟΣ φιλε μου!!!!
Το εχω δει το ''εργο''....το γνωριζω πολυ καλα....πιστεψε με...
Εχω φτασει τα φυσεκια μου σε ενα επιπεδο....που εαν δεν πεσει το θηραμα ξερω οτι απλα εχω αστοχησει....
και αυτο μου φτανει....
Τωρα να ξερεις το εξης,,....Σεβομαι οτι λετε και οτι γραφετε....αλλα εχω και τα δικα μου ''θελω''....και κανω
το κουμαντο μου με ποια πυριτιδα θα κυνηγησω...

ΥΓ. Γραψε με στους ''ξεροκεφαλους'' φιλε!!!! :)
Φιλέ Νίκο, να καταθέσω και εγώ αυτό που είδα, με τα λίγα που ξέρω...

Φέτος με νορμάλ σετάπ, 16/65 ρελιαστό με S4 n(πρώτη φορά με διβασική!), 27 γρ. δεν έχασα τουφεκιά σε πέρδικα και κουνέλι στο νησί, με φουλ υγρασία!
Όσο η ήμερα με την νύχτα με την Α1, βρήκα την υγειά μου!

Υ.Γ: Μαλακότατο, φονικότατο, χαμηλός κρότος, απόλαυση!, από την πρωινή υγρασία ως την ζέστη του μεσημεριού!

Αυτά...

Φιλικότατα,

Γιάννης

Ακόμα μια Κυριακή είδα ότι το EXPRESS 32 αλλά και το HIT της dorkas πήγαιναν πολύ καλά.Ακουσα ότι γεμίζεται με AQUILLA και πράγματι αφού άνοιξα ένα από περιέργεια αυτή φαίνεται ότι είναι.
Το περίεργο ήταν όταν την ζύγισμα βρήκα να είναι 1,40 γρ πυριτιδα και σκάγια 32,20 γρ.
Ο κατασκευαστής δίνει. 1,60 γρ πυριτιδα για 32 γρ.σκαγια.Περιεργο πράγμα.Μηπως χρησιμοποιούν τη AQUILLA V που είναι για τα 28 γρ.
Δύσκολο μου φαίνεται .Το έχει ψάξει κάποιος ?

Ακόμα μια Κυριακή είδα ότι το EXPRESS 32 αλλά και το HIT της dorkas πήγαιναν πολύ καλά.Ακουσα ότι γεμίζεται με AQUILLA και πράγματι αφού άνοιξα ένα από περιέργεια αυτή φαίνεται ότι είναι.
Το περίεργο ήταν όταν την ζύγισμα βρήκα να είναι 1,40 γρ πυριτιδα και σκάγια 32,20 γρ.
Ο κατασκευαστής δίνει. 1,60 γρ πυριτιδα για 32 γρ.σκαγια.Περιεργο πράγμα.Μηπως χρησιμοποιούν τη AQUILLA V που είναι για τα 28 γρ.
Το έχουμε συζητήσει προ ολίγου καιρού ενδελεχώς σε άλλο τοπικ. Κι εγώ με αυτήν το είχα βρει στο 1.49 και 33γρ σκάγια. Απ' τη δοσολογία ο κύριος @ΣΤΕΛΙΟΣ είχε καταλήξει και αυτός στο συμπέρασμα ότι μάλλον για τη σκοπευτική πρόκειται.
Κρίμα να κάνει τέτοιες αλχημείες η Δορκάς, γτ τη συμπαθώ σαν εταιρεία.
Πάντως η απόδοση τους δεν ήταν άσχημη.

Παλικαρια πως φυλασονται η πυριτηδες για πολλυ καιρο ?? Στην αρχικη συσκευασια η οχι ??

Και στην δικη τους συσκευασια,,,,αλλα βαλε χαρτοταινια γυρω γυρω απο το καπακι....και ενα
συλλεκτη υγρασιας στο ντουλαπι που τις εχεις !!!

εικόνα_Viber_2021-12-13_22-53-20-730.jpg

Παλικαρια πως φυλασονται η πυριτηδες για πολλυ καιρο ?? Στην αρχικη συσκευασια η οχι ??
Το πιο βασικό απο ολα είναι να την προφυλαξεις από την υγρασία.....
Νομίζω ότι κ μέσα στα βάζα η στην συσκευασία της μια χαρά είναι....
Αλλά επειδή δεν είμαι κ ιδιογωμοτης ίσως κάποιος φίλος να έχει κάποια καλυτερη λυση.....

Μήπως έτυχε να ανοίξεις κ hit 8 να δουμε αν αυτό γεμίζετε ακόμα με ισπανική?
Γιατί νομίζω πως έτσι κ γίνει η αρχή...........
Οχι πως είναι κ απαραίτητα κακό... Αλλά......

Και στην δικη τους συσκευασια,,,,αλλα βαλε χαρτοταινια γυρω γυρω απο το καπακι....και ενα
συλλεκτη υγρασιας στο ντουλαπι που τις εχεις !!!

View attachment 37674
Αυτή η συλλέκτες Νίκο κάνουν πραγματι δουλειά?
Για να λεω την αλήθεια μου φαίνονται σαν κάτι "ψευτικο" αλλά ίσως να πεφτω έξω.....

Το πιο βασικό απο ολα είναι να την προφυλαξεις από την υγρασία.....
Νομίζω ότι κ μέσα στα βάζα η στην συσκευασία της μια χαρά είναι....
Αλλά επειδή δεν είμαι κ ιδιογωμοτης ίσως κάποιος φίλος να έχει κάποια καλυτερη λυση.....

Μήπως έτυχε να ανοίξεις κ hit 8 να δουμε αν αυτό γεμίζετε ακόμα με ισπανική?
Γιατί νομίζω πως έτσι κ γίνει η αρχή...........
Οχι πως είναι κ απαραίτητα κακό... Αλλά......
Ακριβως το ίδιο και αυτό.Παντως δεν είναι κακή αρχή.Τα βρίσκω καλύτερα από πριν .Για να μην πω αρκετά καλύτερα.Η γομμωση μου έκανε εντύπωση.

Πολυ καθαρές κ στεγνές, αποθηκεύονται σε χαρτοκιβώτιο σφραγισμένο καλα, δίπλα από το πετρογκάζ......:cool:.big smile...αν εχεις κότσια κάντο ρε....yelling.

Υ.Γ Έλα στο μαγαζί να σου δώσω συλλέκτες υγρασίας σαν του Νίκου πιο πάνω...εχουμε..τέτοιους εχω κι εγώ..

20211213_230605.jpg

Αυτή η συλλέκτες Νίκο κάνουν πραγματι δουλειά?
Για να λεω την αλήθεια μου φαίνονται σαν κάτι "ψευτικο" αλλά ίσως να πεφτω έξω.....

ΝΑΙ Τασο....κανουν καλη ''δουλεια'' φιλε!!!! Και στην αποθηκευση φυσιγγιων...Δοκιμασμενο....

Πολυ καθαρές κ στεγνές, αποθηκεύονται σε χαρτοκιβώτιο σφραγισμένο καλα, δίπλα από το πετρογκάζ......:cool:.big smile...αν εχεις κότσια κάντο ρε....yelling.

Υ.Γ Έλα στο μαγαζί να σου δώσω συλλέκτες υγρασίας σαν του Νίκου πιο πάνω...εχουμε..τέτοιους εχω κι εγώ..

View attachment 37675
Το πετρογκαζι τη να κανει τρελο αγορι .micle. Σκευτομουνα.think..think. τωρα που θα κανει κρυο να της φυλαξω στο θερμοκιπιο δηπλα στο λεβητα που θα παρει μπροστα. Για τον παγο..sarcastic..sarcastic..sarcastic.

Συσκευή αεροστεγούς σφραγίσματος σακούλας με ή χωρίς αφαίρεση του αέρα, γατάκια :)
Η συσκευασία μέσα στην σακούλα και σφράγισμα της σακούλας.
Πετάξτε την και στην θάλασσα μετά ...

Δεν το έχω δοκιμάσει αλλά δεν βλέπω τον λόγο να μην δουλέψει ...

Όσα έχουν πει παραπάνω ο Νίκος και ο Βασίλης, συν σε όσο πιο σταθερή και χαμηλή θερμοκρασία γίνεται.

Συσκευή αεροστεγούς σφραγίσματος σακούλας με ή χωρίς αφαίρεση του αέρα, γατάκια :)
Η συσκευασία μέσα στην σακούλα και σφράγισμα της σακούλας.
Πετάξτε την και στην θάλασσα μετά ...

Δεν το έχω δοκιμάσει αλλά δεν βλέπω τον λόγο να μην δουλέψει ...

Βασιλη μου , καποτε αποθηκευσα πυριτιδα μεσα σε χοντρη ναυλον σακουλα. Δεν εβγαλα τον αερα...
εβαλα ομως χαρτοταινια γυρω γυρω στο κλεισιμο...Αποτελεσμα....τραβηξε υγρασια...εβαλα μεσα στην
πυριτιδα αφυγραντικα απο ακουστικα βαρηκο'ι'ας.....περισσοτερα λεφτα πεταξα στα αφυγραντικα απο το
να αγοραζα καινουργια πυριτιδα....Τελικα η πυριτιδα εγινε προσαναμα για το τζακι φιλε!!!

Λογικό ... Δεν είναι αεροστεγές και η σακούλα αναπνέει.
Το κλείσιμο που λέω είναι τελείως αεροστεγές.
Δες

ΠΑΛΙ σε εξοδα θα μας βαλεις ??? Δικιο εχεις.....αλλα δεν θα ''παρω''....εχω βρει τροπο και τις κραταω
στεγνες!!! :)

Αυτό Βασίλη είναι καλό αλλά πρέπει ο αέρας μέσα να έχει χαμηλή υγρασία, διαφορετικά θα συμβεί ότι λέει ο Νίκος, θα απορροφήσει την υγρασία η πυρίτιδα.
Ο αέρας μέσα στην σακούλα θα έχει την υγρασία του αέρα κατά το κλείσιμο.
Αν είναι υψηλή το κλείνεις άλλη ημέρα.
Αν θες βάζεις και ένα φακελάκι silica gel μέσα αν και δεν νομίζω ότι είναι καλή ιδέα γιατί δεν ξέρεις πόση υγρασία θα απορροφήσει.

Αν υπάρχει η παραμικρή τρύπα οι διαφορές θερμοκρασίας κάνουν την σακούλα να αναπνέει (φεύγει αέρας στην ζέστη και μπαίνει στο κρύο) οπότε ξεχνάς την σταθερή υγρασία.

Δεν το έχω διαβάσει πουθενά απλά το θεωρώ λογικό.

ΠΑΛΙ σε εξοδα θα μας βαλεις ??? Δικιο εχεις.....αλλα δεν θα ''παρω''....εχω βρει τροπο και τις κραταω
στεγνες!!! :)
Φθηνά είναι ...
Αν έχεις βρει τρόπο δεν το συζητώ ...

Λογικά τα καινούργια κουτιά πυρίτιδας πρέπει να κλείνουν αεροστεγώς, έτσι δεν είναι ???

Φθηνά είναι ...
Αν έχεις βρει τρόπο δεν το συζητώ ...

Λογικά τα καινούργια κουτιά πυρίτιδας πρέπει να κλείνουν αεροστεγώς, έτσι δεν είναι ???

Ναι....και νομιζω το πλαστικο που εχουν δεν δημιουργει υγρασια εσωτερικα....ετσι μου εχουν πει...
εαν ειναι λαθος δεν ξερω....
Με χαρτοταινια γυρω γυρω απο το πωμα....και εναν συλλεκτη υγρασιας....δεν παθαινει τιποτα...αυτο
εχω διαπιστωσει.

Status
Not open for further replies.
Back