Μιλησε ο δασκαλος για το εαν ειναι καλη..Καλή είναι τούτη ;
Ερώτηση από άσχετο ...
Συμφωνω.....ειπανε οτι θα φερνανε τελος της εβδομαδας......τωρα λενε τελη του μηνα....ειδωμεν
Μιλησε ο δασκαλος για το εαν ειναι καλη..Καλή είναι τούτη ;
Ερώτηση από άσχετο ...
ακριβώς την ίδια εντύπωση έχω κι εγώ!Μπορεί να κάνω λάθος αλλά μου έμεινε η εντύπωση από τις συζητήσεις εδώ πως πολλοί δεν κατάλαβαν ότι όταν μιλάμε για σχέση πυριτιδας και υγρασίας, δεν αναφερόμαστε στις καιρικές συνθήκες αλλά στην υγρασία της πυριτιδας. Ακόμη και μια υγροσκοπική πυριτιδα αν έχει γεμιστει σε ξηρό περιβάλλον, έχει διατηρηθεί σωστά και έως την βολή δεν έχει έρθει σε επαφή με υγρασία, δεν θα επηρεαστεί η απόδοση της αν την ώρα της βολής η ατμοσφαιρική υγρασία είναι στο 90% .
Φίλε Μάριε, αυτή την εντύπωση (μάλλον πεποίθηση) έχω κι εγώ.έχω επίσης, την εντύπωση πως κάποιοι φίλοι συγχέουν την υγρασία στην ατμόσφαιρα με την ομίχλη......
Ναι αλλα υπαρχει περιπτωση να εχεις 100% υγρασια φθηνωπορο - χειμωνα χωρις ομιχλη;ακριβώς την ίδια εντύπωση έχω κι εγώ!
να συμπληρώσω στα όσα λέει ο φίλος μας ο Λευτέρης πως έχω επίσης, την εντύπωση πως κάποιοι φίλοι συγχέουν την υγρασία στην ατμόσφαιρα με την ομίχλη......
Η ομίχλη απαιτεί 100% υγρασία.Ναι αλλα υπαρχει περιπτωση να εχεις 100% υγρασια φθηνωπορο - χειμωνα χωρις ομιχλη;
για δες βρε παιδί μου πολλοί συγχωριανοί μαζευτήκαμε εδώ μέσα!Φίλε Μάριε, αυτή την εντύπωση (μάλλον πεποίθηση) έχω κι εγώ.
Και το είχα διατυπώσει προ καιρού σε σχετική συζήτηση ...![]()
https://www.hunterslife.gr/forums/threads/Επιλογή-φυσιγγίου-για-δύσκολες-καιρικές-συνθήκες.3438/post-611067
Νίκο αυτά από κάπου προφανώς τα έχεις βρεί.ΣΥΝΕΧΕΙΑ πυριτιδες..
View attachment 36420View attachment 36421View attachment 36422View attachment 36423
Αυτα απο εμενα...
Δεν τα λεω εγω.....οι κατασκευαστές τα λενε....
Τωρα εαν ξερει περισσοτερα ο κυρ Νικος ή ο κυρ Μητσος....εγω ....πασο....
Νίκο αυτά από κάπου προφανώς τα έχεις βρεί.
Κανένας κατασκευαστής δεν γράφει σε ελληνικά.
Οπότε ή ο μεταφραστής έβαλε λίγο σάλτσα ή τα έγραψε τρίτος όπως αυτός τα κατάλαβε.
Τράβα μια φωτογραφία από τις οδηγίες στο κουτί να δούμε αν το γράφει.
Αν πραγματικά γράφει τα ίδια για την υγρασία θα κάνω χαρακίρι.
Πάντως να ξέρεις ότι δεν λέμε αρλούμπες.
Υψηλή υγρασία είναι θετική για την τουφεκιά εκτός από το 100% με σχηματισμό ομίχλης ή βροχή.
Και δεν λέμε, γιατί πέρα από αυτά που γνωρίζουμε έχω ρωτήσει και ανθρώπους που το κατέχουν καλά το θέμα βλητική.
Για αυτό είμαι σίγουρος φίλε.
https://www.hunterslife.gr/forums/threads/Κυνηγετικές-πυρίτιδες.2043/page-91#post-644575Δεν ειπατε ομως.....ΟΙ διβασικες γιατι καιρους ειναι....και γιατι κατασκευαστηκαν ???
Εφοσον μας καλυπτουν οι μονοβασικες....ποιος ο λογος υπαρξης τους ???![]()
https://www.hunterslife.gr/forums/threads/Κυνηγετικές-πυρίτιδες.2043/page-91#post-644575
Σε αυτά είχαμε καταλήξει ...
Νίκο, πριν καιρό είχα βάλει δοκιμές με συγκριτικά τεστ από έναν από τους πιο σύγχρονους και αξιόπιστους βλητικους σταθμούς στον κόσμο, σε εκείνες τις δοκιμές όλες οι παράμετροι ελεγχονταν με απίστευτη ακρίβεια. Μου έκανε εντύπωση ότι πέρα από τα φυσίγγια που εγκλιματιζονταν όλα για 24 ώρες σε ειδικό θάλαμο με ελεγχόμενη θερμοκρασία και υγρασία, και σε κάθε τεστ χρησιμοποιουσε 5 φυσίγγια από κάθε σεταπ γεμισμένα με ευλαβική προσοχή, όπως κάνεις εσύ, αλλά μέχρι και το κανονάκι φρόντιζε να έχει σε κάθε βολή την ίδια θερμοκρασία ,πάλι σε αυστηρά κλιματιζομενο χώρο.
Όχι φίλε Νίκο ΔΙΑΦΩΝΩ!!!!
ΔΕΝ είσαι "απλος ιδιογομωτης"!!!!
"απλοί ιδιογομωτές" είναι κάποιοι σαν την αφεντιά μου
εσύ την πήγες αλλού την ιδιογόμωση!![]()