Καταρχήν πιστεύω ότι ήμουν πολύ προσεκτικός και δεν προσέβαλα κανέναν,ευτυχώς που μου υπενθυμίσεις για το όριο των 12 τρυγονιών γιατί το είχα ξεχάσει μετά απο25 χρόνια που βγάζω άδεια .χωραφι δεν έχω για να αποκτήσω ακρίδες συγγνώμη ,ούτε στα παιδιά που πήγαν εκεί αναφέρθηκα καλά κάνουν και να περνάνε παντα καλά αλλά εσείς που είστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι με τις φωτό που αναρτούν στο fb κάποιοι μακελάρηδες και τους κατακεραυνώνεται και καλά κάνουμε εδώ γιατί να μην ισχύουν αυτές δεν τις βλέπουν οι ¨οικολογοι ;;;;τρία μέτρα και 18 σταθμά
Θέλω απλά να πω κάτι για τα τρια μέτρα και 18 σταθμά που αναφέρεσαι.
Με όλη την καλή διάθεση θέλω να σου υπενθυμίσω οτι οι φωτογραφίες που αναρτώνται στο fb ,πέρα απο την κακογουστιά και την προκλητική παρουσίαση των θηραμάτων αφορούν κυνήγια που γίνονται στην επικράτεια.Δεν πρέπει να τα συγκρίνουμε με κυνήγια που γίνονται στο εξωτερικό ,σε οποιαδήποτε χώρα και αν ειναι αυτή.Απο την Ν.Αφρική εως τον Καναδά και την Αμερική με τους σωρούς απο της χήνες και μέχρι την Αγγλία με το βουνά απο τις φάσσες.Άλλες χώρες ,άλλοι νόμοι ,άλλη διαχείριση.Και ένα είναι το σίγουρο .Πως αυτοί ξέρουν και διαχειρίζονται καλύτερα το θέμα κυνήγι και τους πληθυσμούς των θηρεύσιμων ειδών από πολλές δεκαετίες πριν.
Εδώ στην χώρα της αναμπουπμπούλας ,του τίποτα και του δήθεν , δεν φτάνει που δεν υπάρχει καμιάς μορφής διαχείριση ,αλλά ούτε σωστό πλαίσιο που να ορίζει και να ξεκαθαρίζει πράγματα και αρμοδιότητες ,δεν φτάνει είμαστε στοχοποιημένοι σε μόνιμη βάση και επειδή και το επίπεδο του μέσου Ελληνα είναι στο επίπεδο του μπρόκολου,δίνουμε δικαιώματα από μόνοι μας προβάλλοντας πρώτα την φάτσα μας και πίσω τα κυνήγια σαν λάφυρα.
Τι δουλειά έχουν οι οικολόγοι απο την Ελλάδα να ασχοληθούν με το τι συμβαίνει κυνηγητικά ,απο την Αφρική ,έως την Αγγλία.Καμία απολύτως .Ας πάνε μαζί με τους ασχετους να πετάνε καλαμπόκι στον χιονισμένο δρόμο να φανε οι πάπιες .Αν ειναι δυνατόν.Υπάρχουν κι εκει οικολογικές οργανώσεις και λειτουργουν τελειως διαφορετικά απ ότι εδώ,αφού είναι γνωστες και υπάρχουν μελέτες και στοιχεία για τα πάντα.
Νομίζω οτι περισσότερο η ένστασή σου είναι στις φωτογραφίες απ όπου κι αν προέρχονται, οι οποίες όντως μερικές φορές είναι ...κάπως.
Τέλος πάντων αυτά ειχα να πω στα γρήγορα .