Mαριε , πρωτα απ'ολα σεβομαι την ολη προσπαθεια και τον κοπο σου.....Απο εκει και μετα ομως.....
για μενα οι δοκιμες σου ειναι πολυ ''προχειρες''.....και χωρις σωστα ( ? ) αποτελεσματα!!!!
Απο την στιγμη που καθε δεκατο του χιλιοστου στο ρελιασμα ειναι 10-15 bar + - αναλογα το σεταπ
και την πυριτιδα....τι αλλο να συζητησουμε φιλε???
Δεν ειχες το βασικοτερο εργαλειο ( ταχογραφο )...
.Αλλες πυριτιδες ο Αμερικανος αλλες αυτες που δουλευουμε εμεις....Αλλο κλεισιμο ο Αμερικανος ....αλλο ο Ευρωπαιος.... κτλ κτλ κτλ....
Και σταματω εδω....γιατι δεν εχει ( για μενα ) νοημα να συνεχισω...
Και βεβαια χωρις ιχνος αντιπαραθεσης....και ΠΑΝΤΑ σεβομενος τις γνωσεις σου....Αλλα εδω φιλε
αστοχισες....
Φίλε μου Νίκο, σεβαστή η γνώμη σου, αλλά δεν νομίζω ότι αστόχησα διότι ακολούθησα ορθή μεθοδολογία.....
Σε κάθε πείραμα, δεν γίνεται να ακολουθήσεις σωστή μέθοδο και να καταλήξεις σε λάθος συμπεράσματα....
Έχεις δίκιο για το ρέλιασμα, αλλά εξ΄ αρχής είχα αποφασίσει να δοκιμάσω εμπορικά φυσίγγια, αυτά που αποτελούν την συντριπτικότατη πλειοψηφία των καταναλωμένων φυσιγγίων (ειδικά την δεκαετία του 90 που ιδιογομωτές ήταν ελάχιστοι)....
Ο ταχογράφος είναι πολύ χρήσιμο εργαλείο αλλά για την συγκεκριμένη δοκιμή ΔΕΝ ήταν βασικό εργαλείο πολλώ δε μάλλον "το βασικότερο εργαλείο"... αυτό διότι για την συγκεκριμένη δοκιμή οι αρχικές ταχύτητες δεν με ενδιέφεραν τόσο όσο ΟΙ ΜΕΝΟΥΣΕΣ στον στόχο, - η βλητική του τέλους - την οποία έλεγξα σχολαστικά, ελέγχοντας ΔΙΑΤΡΗΣΕΙΣ και κατανομές........
Οι σημαντικές ελλείψεις στην δοκιμή ήταν: 1ον η έλλειψη βαρόμετρου 2ον ο σχετικά μικρός αριθμός φυσιγγίων
Το ζητούμενο ήταν η απάντηση στην ερώτηση:
επηρεάζει η υγρασία την απόδοση του φυσιγγίου ναι ή όχι;
Συνεπώς κρατούμε
σταθερές ΟΛΕΣ τις παραμέτρους και αλλάζουμε ΜΟΝΟΝ την υγρασία, χρησιμοποιούμε ποιοτικά φυσίγγια του εμπορίου σαν αυτά που ρίχνουμε στο κυνήγι κι ελέγχουμε την βλητική του τέλους!
Τι να κάνω που δεν βρήκα αξιοσημείωτες διαφορές;;;;
Προφανώς εσύ Νίκο φίλε μου και οι άλλοι φίλοι έχετε καταλήξει σε διαφορετικά συμπεράσματα με βάση τις εμπειρίες σας.... σέβομαι την γνώμη σας και την λαμβάνω υπόψη μου.
Όσον αφορά τον ταχογράφο, Νίκο έχεις δίκιο, ότι αποτελεί χρησιμότατο εργαλείο για τον ψαγμένο ιδιογομωτή! Μαζί με την ανάλυση της βλητικής του τέλους θα του δείξουν τι πρέπει να κάνει.
Όταν αργότερα πήρα τον κρόνυ διαπίστωσα ότι υπήρχαν περιπτώσεις εξαίρεσης από τον κανόνα: υψηλότερες αρχικές ταχ. = μεγαλύτερες διατρήσεις. Τουτέστιν κάπου σε κάποιες συνθέσεις υπήρχε ένα σημείο καμπής όπου αυξάνοντας τις αρχικές ταχ. η διάτρηση μειώνονταν προφανώς λόγω παραμορφώσεων.... χωρίς ταχογράφο δεν θα μπορούσα να το διαπιστώσω, μπορεί και να οδηγούμουν σε λάθος συμπέρασμα ότι μειώνονται οι αρχικές.......
Υ.Γ.1 δεν κάνω ΠΟΤΕ "πρόχειρες" δοκιμές, τεστ που δεν ακολουθούν συγκεκριμένη μεθοδολογία και χωρίς ικανό στατιστικό πλήθος δεν τα θεωρώ δοκιμές, ούτε βγάζω συμπεράσματα από αυτά....
Υ.Γ.2 φυσικά και δεν τίθεται ζήτημα "αντιπαράθεσης" εδώ κάνουμε μια φιλική συζήτηση και καταθέτουμε τις απόψεις και τους προβληματισμούς μας αλοίμονο αν αρχίσουμε να "μαλώνουμε" για την υγρασία κ.λ.π.