Κ εγώ το ίδιο... Η sipe μου φάνηκε ψοφια, μπορεί να έπεσα κ στην παρτίδα... Η s4 πιο οργιαρα...Εκαψα 1 κιλο δεν τα βρηκα μαζη της..με την s4 ερωτας απο την πρωτη ματια
Κ εγώ το ίδιο... Η sipe μου φάνηκε ψοφια, μπορεί να έπεσα κ στην παρτίδα... Η s4 πιο οργιαρα...Εκαψα 1 κιλο δεν τα βρηκα μαζη της..με την s4 ερωτας απο την πρωτη ματια
Δεν με ακους κ εσυ χάνειςΕκαψα 1 κιλο δεν τα βρηκα μαζη της..με την s4 ερωτας απο την πρωτη ματια
η πρωτη ειναι απο βαρελι και την εχουν μοιρασει σε δοχεια του μισου κιλου και η δευτερη ειναι η συσκευασια απο το εργοστασιο ,η πρωτη εχει λοτ 11-19 και η αλλη 11-20Ξέρει κάποιος να μου πει, αν έχουν διαφορά μεταξύ τους οι δύο συσκευασίες; Η πρώτη έχει αρκετή ακόμη μέσα. Την δεύτερη και σφραγισμένη, την αγόρασα πριν μια εβδομάδα περίπου.
Μόνο αν έχεις πρόσβαση σε χρονογράφο και γεμίσεις ίδια φυσίγγια δύο από τη μια και δυο από την άλλη συσκευασία και τα ρίξεις θα μάθεις και συ ,θα μάθουμε κι εμείς........Συμφωνώ φίλε pit1982. Αναρωτιέμαι αν έχουν διαφορά στην απόδοση;
Μόνο αν έχεις πρόσβαση σε χρονογράφο και γεμίσεις ίδια φυσίγγια δύο από τη μια και δυο από την άλλη συσκευασία και τα ρίξεις θα μάθεις και συ ,θα μάθουμε κι εμείς........
Κατάλαβα. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.Η tecna είχε πολλά σκαμπανεβασματα στην προοδευτικοτητα της τα προηγούμενα χρόνια, εδώ και ένα χρόνο έχει και πάλι την αρχική της προοδευτικοτητα ( 36 έως 42. gr σε 12/70) και η lovex που την παράγει τώρα φαίνεται ότι την έχει βελτιώσει ακόμη περισσότερο. Αν ο διανομέας έχει τηρήσει το πρωτόκολλο οι δυο συσκευασίες δεν έχουν διαφορά αξια λόγου, αν όχι η αυθεντική είναι προτιμότερη.
Συμφωνώ φίλε pit1982. Αναρωτιέμαι αν έχουν διαφορά στην απόδοση;
Ευχαριστώ Βίκτωρα!Sipe, S4 και Τecna ειναι οπτικα ιδιες. H πυριτιδα ειναι μαλλον S4, αλλα επειδη το φυσιγγι ειναι αρκετα παλιο, προφανεστατα εχουν αλλαξει και οι ιδιοτητες της τωρινης S4.
Βασίλη, δεν ξέρω οι ... Ισπανίδες πόσο καλά κάνουν αυτό που εννοείς ... αλλά οι ισπανικές πυρίτιδες αυτό που πρέπει να κάνουν το κάνουν πάρα πολύ καλά !!!15 διαφορετικές πυρίτιδες ανάλογα τις καιρικές συνθήκες ...
Άλλη με βοριά, άλλη με νοτιά, άλλη με ψιλόβροχο, άλλη για αραιή συνεφιά και άλλη για ηλιοφάνεια ...
Έλεος ... τελικά οι Ισπανίδες μόνο ένα πράγμα ξέρουν και κάνουν καλά![]()
Σημειώθηκε Στέλιο ... γράψτε λάθος τότε ...Βασίλη, δεν ξέρω οι ... Ισπανίδες πόσο καλά κάνουν αυτό που εννοείς ... αλλά οι ισπανικές πυρίτιδες αυτό που πρέπει να κάνουν το κάνουν πάρα πολύ καλά !!!![]()
Και πουθενά και ποτέ η ΜΑΧΑΜ δεν είπε, ούτε άφησε να εννοηθεί, ότι ο μεγάλος αριθμός και διαφοροποίηση των πυρίτιδων που παράγει έχει να κάνει με τις καιρικές συνθήκες. Εξάλλου όλες έχουν την ίδια χημική σύνθεση, καθαρά μονοβασικές νιτροκυτταρινούχες. Η διαφοροποίηση έχει να κάνει μόνο με την ταχύτητα καύσης, ανάλογα με το βάρος γόμωσης που καλείται η καθεμιά να προωθήσει, και βασίζεται κυρίως στη διαφορετική πυκνότητα. Όσο για τη διαφοροποίηση ως προς το σχήμα των φυλλιδίων (τετράγωνα - στρογγυλά) όμοιων βλητικά πυρίτιδων, ίσως έχει κάποια σχέση με τον όγκο (που πιάνει μέσα στον κάλυκα), για καλύτερο πάντρεμα με ελαφρώς διάφορετικού ύψους βύσματα, ανάλογα και με την εκάστοτε γόμωση που θέλει κάποιος να φτιάξει. Ίσως είναι και εμπορικό τρύκ και θέμα μάρκετινγκ μόνο ... Πάντως δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με τις διάφορες καιρικές και κλιματολογικές συνθήκες.
Αυτό τον διαχωρισμό των πυρίτιδων γενικώς, σε κατάλληλες ή μη για τις διάφορες καιρικές συνθήκες, τον κάνουν μόνο οι Ιταλοί και οι Έλληνες ... Δε νομίζω πουθενά αλλού στον κόσμο να απασχολεί κανέναν σοβαρά αυτό το θέμα.![]()
ειναι οντως πολυ ενδιαφερον πώς η Maxam εγινε κορυφαια παγκοσμια , χωρις να χρειαζεται διβασικη πυριτιδα. Κατι πολυ σημαντικο λεει αυτο, και βγαινουν συμπεραασματα για το που παει το μαρκετινγκ του χωρουΒασίλη, δεν ξέρω οι ... Ισπανίδες πόσο καλά κάνουν αυτό που εννοείς ... αλλά οι ισπανικές πυρίτιδες αυτό που πρέπει να κάνουν το κάνουν πάρα πολύ καλά !!!![]()
Και πουθενά και ποτέ η ΜΑΧΑΜ δεν είπε, ούτε άφησε να εννοηθεί, ότι ο μεγάλος αριθμός και διαφοροποίηση των πυρίτιδων που παράγει έχει να κάνει με τις καιρικές συνθήκες. Εξάλλου όλες έχουν την ίδια χημική σύνθεση, καθαρά μονοβασικές νιτροκυτταρινούχες. Η διαφοροποίηση έχει να κάνει μόνο με την ταχύτητα καύσης, ανάλογα με το βάρος γόμωσης που καλείται η καθεμιά να προωθήσει, και βασίζεται κυρίως στη διαφορετική πυκνότητα. Όσο για τη διαφοροποίηση ως προς το σχήμα των φυλλιδίων (τετράγωνα - στρογγυλά) όμοιων βλητικά πυρίτιδων, ίσως έχει κάποια σχέση με τον όγκο (που πιάνει μέσα στον κάλυκα), για καλύτερο πάντρεμα με ελαφρώς διάφορετικού ύψους βύσματα, ανάλογα και με την εκάστοτε γόμωση που θέλει κάποιος να φτιάξει. Ίσως είναι και εμπορικό τρύκ και θέμα μάρκετινγκ μόνο ... Πάντως δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με τις διάφορες καιρικές και κλιματολογικές συνθήκες.
Αυτό τον διαχωρισμό των πυρίτιδων γενικώς, σε κατάλληλες ή μη για τις διάφορες καιρικές συνθήκες, τον κάνουν μόνο οι Ιταλοί και οι Έλληνες ... Δε νομίζω πουθενά αλλού στον κόσμο να απασχολεί κανέναν σοβαρά αυτό το θέμα.![]()