Κυνηγετική Γωνιά - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Eιπα και γω πως μονο ο δικος μου κηπος παει κατα διαολου, γενικο ειναι τελικα το φαινομενο. Τσαμπα σχεδον το νερο και ο κοπος μου... :(

Παντως και γω που παω σουπερμαρκετ προτιμω καταρχας τα ντοπια προιοντα, επειτα τα εντος Κρητης, επειτα τα Ελληνικα γενικοτερα, και μετα απλα δεν παιρνω. Προτιμω λεμονια κακομουτσουνα Χανιωτικα παρα τουμπανα Αργεντινης. Και οι ντοματες ναι, ειναι τσιμπημενες φετος, λογω τουτας.

Καντε οσοι θυμαστε μια αναγωγη του 2000 με το 1985, να καραφλιασετε ακομα περισσοτερο. Δεν πιστευω να εδινες 50δρχ το μαιντανο το 1985 και να ζουσε ο πωλητης να πει την ιστορια μετα.

Προτιμω λεμονια κακομουτσουνα Χανιωτικα παρα τουμπανα Αργεντινης.
Εννοείται φίλε, καταρχάς δεν μυρίζει λεμόνι το αργεντίνικο. Αλλά εγώ αναγκαστικά πρέπει να πάρω αν δεν βρώ ντόπια και πάλι λέω στους πελάτες καλύτερα μπουκαλάκι.....

Δημήτρη επειδή είναι η δουλειά μου αυτή και είμαι μέσα στα πράγματα για κάποιο λόγο φέτος έπαθαν μεγάλη ζημιά οι ντοματοπαραγωγοι από την τούντα. (Έντομο που τρυπάει τον καρπο).....
ακριβώς όπως τα λές στο Μαραθώνα τεράστια ζημιά οι παραγωγοί οι οποίοι αν ψεκάσουν όπως θέλει η τούντα για να χαθεί δεν τους συμφέρουν τα έξοδα για φάρμακα αλλά το κυριώτερο με τόσο φάρμακο δεν μπορούν και δεν πρέπει να την βγάλουν εμπορία

Με τον παραγωγό τα βρίσκεις η σου κάνει νούμερα ;.sarcastic.
Ενδιαφέρεσαι για μεσάζοντας; .sarcastic.

Και εδώ τα ίδια με τις τιμές. Για τη δική μου παραγωγή μπορώ να πω αρκετά φτωχότερη από άλλες χρονιές αλλά παρόλα αυτά κάτι γίνεται... Μόνο με χώμα και νερό. Ούτε κοπριά βάζω...:)

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Σκλαβενιτης είχε σκόρδα Κινας .hair.
Ολόκληρη Βοιωτια -Ηλεια γεμάτη σκόρδα είναι
Μην ξεγελαστειτε να αγορασετε
Είναι σαν νάιλον εγώ τα πεταξα
καλησπερα στη παρεα. κωστα 2 χρονια τωρα βρισκω μονο κινεζικα σκορδα και στα χανια. πηρα 1-2 φορες γιατι δεν εβρισκα ελληνικα πουθενα. ητανε απαραδεκτα και απο τοτε δεν ξαναπηρα. αλλα ρε φιλε τα ελληνικα ειναι δυσευρετα και πανακριβα ακομα και απο τη λαικη. ευτυχως διπλα στο σπιτι εχει ενας χωραφια κι εχει στησει μια παραγκα εξω απ το χωραφι και ψωνιζω απο κει ολα τα λαχανικα

......Προτιμω λεμονια κακομουτσουνα Χανιωτικα παρα τουμπανα Αργεντινης. ......
Την προηγούμενη εβδομάδα ο Σκλαβενιτης είχε σκόρδα Κινας .hair.
Ολόκληρη Βοιωτια -Ηλεια γεμάτη σκόρδα είναι
Μην ξεγελαστειτε να αγορασετε
Είναι σαν νάιλον εγώ τα πεταξα
καλησπερα στη παρεα. κωστα 2 χρονια τωρα βρισκω μονο κινεζικα σκορδα και στα χανια. πηρα 1-2 φορες γιατι δεν εβρισκα ελληνικα πουθενα.
τι στην ευχή μόνο καλά λουκάνικα έχουν από κια κάτω;;;;; .yelling..sarcastic.
Ενδιαφέρεσαι για μεσάζοντας; .sarcastic.

Και εδώ τα ίδια με τις τιμές. Για τη δική μου παραγωγή μπορώ να πω αρκετά φτωχότερη από άλλες χρονιές αλλά παρόλα αυτά κάτι γίνεται... Μόνο με χώμα και νερό. Ούτε κοπριά βάζω...:)
Χρήστο σας σώζει ότι έχετε άλλο κλίμα(λίγο πιο ψυχρό)και δεν ευνοούνται πολλοί φυτικοί εχθροί ;)

και αρνακια και κατσικακια και κρεατοτουρτες και στακες και αλλα πολλα κυριε μακη μας
δεν λέω για την Κρήτη που ότι βγάζει το τιμώ με το παραπάνω .well done.
λέω για τα σκόρδα κίνας και λεμόνια αργεντινής και από χθες τα λουκάνικα ινδίας .sarcastic.

υ.σ. γύρω στης 11.00 μ ένα φίλο ήπιαμε 2-3 τσικουδιές με γραβιέρα Κρήτης και παξιμάδι από χαρούπι ;)

Αναφέρω μερικές τιμές , τότε που είχαμε δραχμές και κάντε τις συγκρίσεις σας :)

Τις πληροφορίες τις πήρα από το retromania.gr

Τυρόπιτα 120 δρχ 1992

Πίτα γύρος 200 δρχ 1993

Ψωμί το κιλό 150 δρχ 1992 (?)

Παγωτό Φλωρεάλ Δέλτα 100 δρχ 1990 και για αρκετά χρόνια.

Κόκα κόλα μπουκάλι 250 ml 60 δρχ σε καφενείο 1990

Ποτό σε μπαρ 600 δρχ 1995

Γαριδάκια μικρού μεγέθους 5 δραχμές το 1984

Σουβλάκι καλαμακι με πίτα και σαλατικά, 80 δραχμές το 89.

Καλοκαιρι 1990 , απο το μπακαλικο της γειτονιας 50 δρχ το κουτακι 330 ml coca-cola.

1984: Σόκο φρέτα 18 δρχ.
Kiss 5 δρχ (και ήταν μεγαλύτερο)
Μικρή lacta 5 δρχ.
Κουκου ρούκου 5 δρχ
Η απλή τσίχλα 1 δρχ. και όταν δεν είχε να σου δώσει ρέστα ο φούρναρης σου πέταγε 1 τσίχλα από το συρτάρι

Το 1978-79 τα Κερανης εκαναν 27 δρχ το πακετο και το Παλλας 30

καφες 1990 (φραπες) 250 δραχμες
σινεμα 1993 1200 δρχ

Πριν λίγο είχα πάει να ψωμίσω κάποια πραγματάκια στο S.M αλλά και στην λαική.Η κατάσταση εχει ξεφύγει ρε παιδιά τελείως και μεις καθόμαστε στα 4.
Τι θέλω να πω.Οι ντομάτες τέτοια εποχή 1,70 και 1,80 στην λαική της εργατικής συνοικίας του Περισσού.Τα λεμόνια 3,50 και τα σταφύλια πάνω απο 2 €.
Αν λοιπόν οι λαϊκές πουλάνε όσο τα σουπερ μάρκετ ,γιατί τρέχουνε όλοι σαν μαλάκες στις λαικές ;
Απο την τσατίλα μου δεν πήρα ούτε ντομάτες ουτε λεμόνια και έφυγα .Οσο για τα σταφύλια πήρα Μοσχάτο που μου αρέσει παρα πολύ .Τις σταφίδες που ξεβρωμάνε απο το θειάφι και ειναι τούμπανο στην ορμόνη ,οχι 2 € δεν την πληρώνω ,ούτε να μου την χαρίσουν.Ουτε να την πιάσω δεν θέλω γιατί μετα βρωμάνε τα χέρια για ώρες.
Παει αυτο που λεμε λαικη Δημητρη τελος κοροιδια καποια πραγματα τα πουλανε και πιο ακριβα απο το σ.μ

Πριν λίγο είχα πάει να ψωμίσω κάποια πραγματάκια στο S.M αλλά και στην λαική.Η κατάσταση εχει ξεφύγει ρε παιδιά τελείως και μεις καθόμαστε στα 4.
Τι θέλω να πω.Οι ντομάτες τέτοια εποχή 1,70 και 1,80 στην λαική της εργατικής συνοικίας του Περισσού.Τα λεμόνια 3,50 και τα σταφύλια πάνω απο 2 €.
Αν λοιπόν οι λαϊκές πουλάνε όσο τα σουπερ μάρκετ ,γιατί τρέχουνε όλοι σαν μαλάκες στις λαικές ;
Απο την τσατίλα μου δεν πήρα ούτε ντομάτες ουτε λεμόνια και έφυγα .Οσο για τα σταφύλια πήρα Μοσχάτο που μου αρέσει παρα πολύ .Τις σταφίδες που ξεβρωμάνε απο το θειάφι και ειναι τούμπανο στην ορμόνη ,οχι 2 € δεν την πληρώνω ,ούτε να μου την χαρίσουν.Ουτε να την πιάσω δεν θέλω γιατί μετα βρωμάνε τα χέρια για ώρες.
Και σε μας ετσι αδερφέ.
Κ το αγγουρι πανω απο 2.
Καλα το λεμονι μην το συζητας.

Status
Not open for further replies.
Back