Κυνηγετική Γωνιά - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Εμείς σήμερα έχουμε αρνάκι δικό μας τσιγαριαστο (ψημένο στο ελαιόλαδο και αλάτι πιπέρι)
Και πατατούλες,αγκινάρες,κουκιά καρότα και αυτά δίκη μας παραγωγής εκτός τα καρότα.. είμαστε στη διαδικασία ψησίματος.

xEcyCmb.jpg

MZy1Hrk.jpg

Η ώρα10,10. Ζεστός καφές στο τραπεζάκι δίπλα μου με το φως από την οθόνη του υπολογιστή και το λιγοστό φως που περνάει κάτω από τις τέντες δωμάτιο .Οι σταλαγματιές της βροχής είναι ο μόνος θόρυβος που ακούγεται σε μια ασυνήθιστη Κυριακάτικη ησυχία. Ελάχιστοι αυτοί που κυκλοφορούν έξω στους δρόμους και οι περισσότεροι απολαμβάνουν το κυριακάτικο πρωινό καφεδάκι τους στο σπίτι .Άλλοι με με καλή διάθεση και άλλοι προβληματισμένοι και βυθισμένοι σε σκέψεις και προβληματισμούς. Όλοι τους με μια διάθεση που εξαρτάται ,στις περισσότερες των περιπτώσεων , από άλλους ανθρώπους.

Έτσι κι εγώ λοιπόν είμαι προβληματισμένος και αναρωτιέμαι για πολλά. Προσωπικά δεν είμαι στην ευχάριστη διάθεση που ήμουνα όταν έμπαινα εδώ σ΄αυτό το χώρο που για μένα πέρα από χώρο γνώσης ,ανταλλαγής απόψεων ,πλάκας ,κλπ είχε και κάτι άλλο πιο σημαντικό τόσο για μένα ,αλλά και για πολλούς από δω μέσα. Τις ανθρώπινες σχέσεις και την μεταξύ μας επικοινωνία.Τις ανθρώπινες σχέσεις που αναπτύχτηκαν και γιγαντώθηκαν στην κυριολεξία , δημιουργώντας στενότερες, φιλικές, σχέσεις.

Έγιναν πολλά και ειπώθηκαν περισσότερα . Άλλα ευθέως και άλλα πλαγίως ,Δικαίως και αδίκως .Και λοιπόν ; Λάθη κάνουν όλοι. Ένα άτομο που δεν έχει κάνει ποτέ λάθος, ποτέ δεν προσπάθησε για κάτι.Το μεγαλείο είναι να έχεις τη δύναμη να αναγνωρίσεις τα λάθη και να προχωρήσεις πιο πέρα.

Προσπαθώντας πάντα να ζυγίζω τα πράγματα ,να κρατάω ίσες αποστάσεις και να μην επηρεάζομαι από σχέσεις φιλικές η μη ,έχω βρεθεί στο σημείο «μηδέν» και πραγματικά νοιώθω παγιδευμένος ανάμεσα σε σκέψεις ,προβληματισμούς ,λόγια του αέρα και λόγια με μαχαίρια.

Αναρωτιέμαι αν τελικά υπάρχει η υπήρξε ειλικρίνεια σ αυτό τον χώρο όπως και γενικότερα στη ζωή μας άλλωστε .Μήπως όλοι ανασαίνουμε ένα ψέμα ; Μήπως γυρνώντας την πλάτη τρως μαχαιριά πισώπλατα γιατί ξαφνικά κάποιοι άρχισαν να σε βλέπουν σαν υπονομευτή και μέλος άλλης ορχήστρας ;

Μα τι είναι αυτά που λες; θα μου πουν μερικοί. Είναι αυτό που βλέπω και αυτό που με λύπη αισθάνομαι μετά από τόσο καιρό εδώ. Αυτό που διατυπώνω όσο πιο ήρεμα μπορώ ,μήπως και θεωρηθώ «μπαχαλάκιας».Αν και κάτι μου λέει ότι ήδη πήρα τον τίτλο. Άλλωστε ξαφνικά έγιναν όλοι μπαχαλάκηδες και οργανοπαίχτες .Συνωμότες και ρουφιάνοι. Για να είναι κάποιος ένα άψογο μέλος ενός κοπαδιού προβάτων, πρέπει να είναι πάνω από όλα πρόβατο ; Όχι βέβαια.

images_29.jpg

Δεν θέλω να συνεχίσω και δεν έχω άλλο κουράγιο να γράψω. Απλά διατύπωσα κάποιες σκέψεις πίνοντας τον καφέ μου και θα επανέλθω άλλη στιγμη και σε άλλο επίπεδο.

Την καλημέρα μου σε όλα τα φιλαράκια.

Εμείς σήμερα έχουμε αρνάκι δικό μας τσιγαριαστο (ψημένο στο ελαιόλαδο και αλάτι πιπέρι)
Και πατατούλες,αγκινάρες,κουκιά καρότα και αυτά δίκη μας παραγωγής εκτός τα καρότα.. είμαστε στη διαδικασία ψησίματος.

xEcyCmb.jpg

MZy1Hrk.jpg
Αυτά είναι .well done..well done.
Μάγκες αυτό το αλάτι των Ιμαλαΐων το έχετε χρησιμοποιήσει ?
Έχω παρατηρήσει ότι αφήνει στην κατσαρόλα μετά το βράσιμο μια ασπριλα σαν χώμα .xm.
Λέτε να είναι μουφα ?

Το ορυκτό αλάτι (Ιμαλαίων) έχει και άλλα μέταλλα (καλά-κακά πάντως είναι μέταλλα) λόγω της προέλευσής του.....το πλέον ακίνδυνο και υγειινό είναι το θαλασσινό αλάτι λένε οι μελέτες που έχω διαβάσει

Το ορυκτό αλάτι (Ιμαλαίων) έχει και άλλα μέταλλα (καλά-κακά πάντως είναι μέταλλα) λόγω της προέλευσής του.....το πλέον ακίνδυνο και υγειινό είναι το θαλασσινό αλάτι λένε οι μελέτες που έχω διαβάσει
Σωστός.Το καλύτερο αλάτι είναι το θαλασσινό και το Μεσολογγίου ενα από τα καλύτερα.

Αυτά είναι .well done..well done.
Μάγκες αυτό το αλάτι των Ιμαλαΐων το έχετε χρησιμοποιήσει ?
Έχω παρατηρήσει ότι αφήνει στην κατσαρόλα μετά το βράσιμο μια ασπριλα σαν χώμα .xm.
Λέτε να είναι μουφα ?
Το βάζει Κώστα η γυναίκα καμία φορα αυτό το αλάτι Ιμαλαιων..αλλά τα παραδοσιακά φαγητά τα κάνει όπως της τα έμαθε η μάνα μου και βάζει κανονικό αλάτι..Ηπειρωτισσα βλέπεις είναι και το τσιγάριάστο (αρνί-κατσίκι) εδώ το έμαθε..

Καλημέρα στην παρέα. Ένα γρήγορο ψαρεματάκι το πρωί με τον αδερφό μου και 2 φίλους και επιστρέψαμε όταν έπιασε δυνατή βροχή. Είχε κάτι κυνήγια λίγο πιο αργά απ'ότι τα περιμέναμε. Εγώ έπιασα 2 ψαράκια αλλά ξεψαρίστηκαν και τα δύο, κρίμα γτ το πρώτο το έφερα σχεδόν μέχρι έξω... Το επόμενο ΣΚ που είναι και τριήμερο πάλι ελπίζοντας σε απόχιασμα! Φέτος έχω πάει 4 φορές ψάρεμα και τις 3 χτύπησα ψάρι κάτι που με χαροποιεί ιδιαίτερα καθώς πέρισυ μπορώ να πω πως το ποσοστό αυτές τις λίγες φορές που πήγα ήταν 1/15

Γιάννη το τσιγαριστό το έφαγα πρώτη φορά σε ένα μαγειρείο στη Χερσόνησο. Άπαιχτο πραγματικά!
Ναι είναι πολύ καλό και εύκολο στο ψήσιμο.αν είναι και κατσίκι μικρό φουριαρικο(ζώο που είναι εντελώς ελεύθερο στη φύση και τα πιάνουν με παγίδες η με τουφέκι) ακόμα καλύτερα.συνοδευετε με τηγανητή πατάτα χοντροκομμένη ντόπια με αραπαλατσο(το ντόπιο αλάτι που σας έλεγα ) και καλό ντόπιο κόκκινο κρασί..

Καλησπέρα λεβεντιες.
Μπηκα εδω μεσα βαζοντας σε ολους 10 χωρις να σας ξερω, με διαθεση να προσφερω και να μαθω. Βασικο χαρακτηριστικο του φορουμ ηταν η ελευθερια του λογου και της εκφρασης διαφορετικων αποψεων. Το καθε μελος εχει θεση στο δημοσιο βημα προκειμενου να προσφερει στους υπολοιπους. Απο τη στιγμη που δεν μπορει ομως να εκφρασει την αποψη του μιας και υπαρχουν νομικα προβληματα τοτε χανεται μερος του πραγματικου σκοπου του φορουμ(φυσικα καθ η διαχ. Δεν φταιει για τα νομικα κολληματα) ισως να φταιει για αλλα.. Η διαχείρηση που βαλλεται συχνα αποτελειται απο διαφορετικους ανθρωπους, ομως η πορεια πλευσης αυτης ειναι κοινη και δυστηχως ακομα και το λαθος του ενος το επιμεριζονται και οι υπολοιποι.
Προσωπικα δεν συμφωνω με την οποια εναντιωση ορισμενων εαν το οποιο μυνημα που γραφηκε δεν βοηθαει την καλη εικονα του φορουμ. Η εικονα θα πρεπει να ειναι η πραγματικη και οχι μια πλασματικη μονο και μονο για να υπαρχει ενα πλαστο "σωστο" φαινεσθαι.
Εδω και καιρο νιωθω στασιμος, γιατι ειμαι μελος ενος στασιμου φορουμ. Αυτο που με πειραξε πραγματικα ειναι η ελλειψη της αντιμετωπισης που θα ηθελα να λαβω. Και δεν εννοω αυτη που φαινεται. Προσωπικα εμαθα να ειμαι καθαρος και να σεβομαι τις βασικες αρχες των ανθρωπινων δικαιωματων. Οταν αυτο δεν γινεται για μενα, απλα φευγω.
Γενικολογα ισως πειτε, βαλτα λογια ισως καποιοι αλλοι. Τιποτα απο αυτα δεν ισχυουν.
Καιρο τωρα το σκεφτομαι και το γνωριζουν αρκετοί.
Οι λογοι που φευγω ειναι ουσιαστικοι και εχουν βαρος και ουσιαστικη υποσταση. Οποιος εχει λιγη επιγνωση θα καταλαβει το γιατι.
Ηρθα με ορεξη και φευγω χαλασμενος.
Ο τελευταιος να κλεισει την πορτα φευγοντας.
Επιθυμω την διαγραφη μου.
Καλο βραδυ :)
μη φυγει κανενας ρεεεεε!!

Status
Not open for further replies.
Back