Η κάννη του ραβδωτού δεν έχει και τρελές απαιτήσεις στον καθαρισμό. Δεδομένου ότι, περνάει μέσα της μόνο ένα επιχαλκομενο βλήμα, χωρίς πλαστικά. Ούτε γυμνό μολύβι περνάει μέσα. Οπότε ένα καλό CLP και σπάνια ένα solvent είναι υπέρ αρκετά. Η τριχινη ορειχάλκινη βούρτσα δεν βλάπτει με κανέναν τρόπο την ατσάλινη κάννη. Εννοείται ότι σκληρότερο υλικό από τον ορείχαλκο απαγορεύεται να μπει μέσα. Νομίζω ότι δεν είναι όλα τα CLP το ίδιο, κάποια δουλεύουν καλύτερα από αλλά. Μια περίοδο χρησιμοποιούσα το M PRO 7 gun cleaner. Γενικά ήμουν ευχαριστημένος. Μια μέρα μετά από πολλές βολές στο σκοπευτήριο, ψεκάζω τη ράμπα της κάννης που ήταν σαν ψησταριά. Το αφήνω να δράσει, σκουπίζω ( είναι ιδιαίτερα γυαλισμένη επιφάνεια, καθαρίζει πάντα εύκολα) και προς έκπληξη μου δεν καθάρισε. Σβου από τις αγορές μου εννοείται. Μόλις ψεκασα break free σκούπισα και γυαλισε αμέσως.Δεν γνωρίζω τι απαιτήσεις έχουν τα ραβδωτα ως προς το καθαρισμό της καννης αλλά πιθανολογω ότι απαγορευονται τα...ζόρια (ότι κ στα αεροβολα)για να μην πληγωθουν οι ραβδώσεις...
Όσο αφορά τα λειοκαννα εχω καθαρίσει καννες με κάθε είδους σπρέι, από το ποιο φθηνό σπρέι όπλων μεχρι κ αντισκωριακα χωρίς κανένα προβλημα...
Αυτό θεωρώ πως έχει να κάνει με το αν εισαι άνθρωπος της βιασύνης η υπομονής....
Οποιος θέλει να ξεμπερδευει γρήγορα ας βάλει κάποιο προιον nitro solvent...
Αλλιώς με σάλιο κ υπομονή κ η κάννη γίνεται.....γυαλι..........
Οι (επαγγελματίες) οπλουργοι πως καθαρίζουν το εσωτερικό των καννων?
Δεν νομίζω να τους συμφέρει να αγοραζουν ακριβά προιοντα......
Θα μου πεις άλλο ο επαγγελματίας κ άλλο ο μερακλής "ερασιτεχνης" που θέλει να κρατάει στα χέρια του κάποιο επώνυμο προιον γιατι πιθανων έτσι να νιώθει κ καλυτερα.....