Λύκος

Ένα ζήτημα που απασχολεί την Ελλάδα δεκαετίες και πρέπει να διευθετηθεί.
Δεν υπάρχει καν το νομικό πλαίσιο να δικαιολογήσεις πυροδότηση κατά θηρευτών όπως ο λύκος, (συγγενής πήγε να βγει απ' το τρακτερ παρεπιπτώντος και παραλίγο να του ορμήξει πριν 3-4 χρόνια) η στην σπάνια περίπτωση που έχει συμβεί στο παρελθόν σε ορεινό δρόμο από αρκούδα (ένα περιστατικό νομίζω προς Πίνδο στην οποία ο κυνηγός την θανάτωσε). Κατευθείαν μπουζού με την ταμπέλα του φονιά και του λαθροθήρα...
Παραλογισμός.
Από την άλλη ορισμένες οικολογικές οργανώσεις μια χαρά ξέρουν να εξαμολούν, Οθωμανικές οχιές σ' όλη την Χαλκιδική, Λύγκες στον Όλυμπο, Λύκους στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.
Προβλεπόμενη οπλοφορία και νομικό πλαίσιο δικαιώματος οπλοχρησίας για προστασία του αγρότη, του ορειβάτη, του κυνηγού, μηδεν.
Απλά κρίμα.

Ο νομοθέτης όταν νομοθετούσε όλα τα χρόνια, ένα πράγμα είχε κολλήσει στο μυαλό του και με βάση αυτό νομοθετούσε.
Ο νους του ήταν με φοβία στον εμφύλιο και στα πολιτικά, με αποτέλεσμα οτιδήποτε ζωντανό στην ύπαιθρο/ φύση/ βουνό, που θα πρεπε να οπλοφορήσει σε διάφορες περιπτώσεις, να τον θεωρεί αμέσως Αστραπόγιαννο και έτσι οποιαδήποτε κίνηση με την πένα του νομοθέτη, γινόταν με αυτήν την φοβία, η οποία υπερίσχυσε της λογικής.

Αντί φυσικά να δει τα πράγματα λογικά και να δημιουργήσει τους απαραίτητους μηχανισμούς, ώστε η κατάσταση να είναι ελεγχόμενη και έτσι να μην χρειάζεται ν' ανησυχεί, εξ άλλου αυτές η ανησυχίες, δεν είναι τίποτα περισσότερο από φαντάσματα.

Με το καλό να γίνουμε Ευρώπη κάποια μέρα.

Last edited:
Ναι οι σπάνιοι......IMG-0cd108c1adf91aa7ba6ccf39964e240c-V.jpg
Αυτό είναι ότι απέμεινε από ένα κυνηγόσκυλο.... Νομός Κιλκίς.....σε μια περιοχή που υπάρχουν πολλές κτηνοτροφικές μονάδες και κυνηγιεται από γουρουναδες,λαγατζηδες και κάθε λογής κυνηγό..... από το Κιλκίς την Θεσσαλονίκη κτλ....

Ναι οι σπάνιοι......View attachment 79653
Αυτό είναι ότι απέμεινε από ένα κυνηγόσκυλο.... Νομός Κιλκίς.....σε μια περιοχή που υπάρχουν πολλές κτηνοτροφικές μονάδες και κυνηγιεται από γουρουναδες,λαγατζηδες και κάθε λογής κυνηγό..... από το Κιλκίς την Θεσσαλονίκη κτλ....
Βασίλη, αυτή είναι περίεργη φωτογραφία. Συνήθως τα σπλάχνα είναι τα πρώτα που τρώνε. Δεν φαίνονται πουθενά κάποια άλλα μέρη του σκύλου (οστά, κεφάλι, υπολείμματα), που φυσιολογικά θα υπήρχαν. Φαίνονται σαν κάποιος να τα άφησε στην συγκεκριμένη θέση

Βασίλη, αυτή είναι περίεργη φωτογραφία. Συνήθως τα σπλάχνα είναι τα πρώτα που τρώνε. Δεν φαίνονται πουθενά κάποια άλλα μέρη του σκύλου (οστά, κεφάλι, υπολείμματα), που φυσιολογικά θα υπήρχαν. Φαίνονται σαν κάποιος να τα άφησε στην συγκεκριμένη θέση
Δεν ξέρω ποιος την τράβηξε..... πάντως η συγκεκριμένη περιοχή έχει πολλούς λύκους. .... εξακριβωμένα.... από κόπρανα και πατημασιές που έχω δει εγώ προσωπικά, από ξυλοκόπους,βοσκούς και κυνηγούς που ξέρω και από τον κτηνίατρο μου που έχασε σκύλα εκεί και δεν ξαναπλησιαζει για κυνήγι..... και μάλιστα μου λέει πως πάτε εκεί για κυνήγι....δε φοβάστε;

Δεν ξέρω ποιος την τράβηξε..... πάντως η συγκεκριμένη περιοχή έχει πολλούς λύκους. .... εξακριβωμένα.... από κόπρανα που έχω δει εγώ προσωπικά, από ξυλοκόπους,βοσκούς και κυνηγούς που ξέρω και από τον κτηνίατρο μου που έχασε σκύλα εκεί και δεν ξαναπλησιαζει για κυνήγι..... και μάλιστα μου λέει πως πάτε εκεί για κυνήγι....δε φοβάστε;
Βασίλη, εννοείται ότι δεν σε αμφισβητώ. Ξέρω ότι δεν είναι δική σου η φωτογραφία. Απλά μόλις την είδα, μου ήρθαν στο μυαλό οι παραπάνω σκέψεις.

Back