Μπεκάτσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Μερικες φωτοστιγμες απο μπεκατσοκυνηγια φετινα!Να ειμαστε καλα να τα χαρουμε και την επομενη σεζον...

SkBGq7L.jpg

l8T9oAj.jpg

bItWTHA.jpg

Last edited by a moderator:
Μερικες φωτοστιγμες απο μπεκατσοκυνηγια φετινα!Να ειμαστε καλα να τα χαρουμε και την επομενη σεζον...

Δημήτρη καλώς ήρθες και απο μένα αρχικά..Αν είναι δυνατόν θα σε παρακαλούσα να ανεβάζεις τις φώτο με τον τρόπο που έχουμε αναφέρει στο ανάλογο thread..
http://www.hunterslife.gr/forums/threads/Ανέβασμα-Φωτογραφίας.35/

Και πάλι καλωσήρθες και καλή παραμονή.

Πολυ ωραιο στιγμιοτυπο και πολυ καλη ερωτηση. Απλα να συμπληρωσω με τι οπλο, αυλο καννης και τι τσοκ;

Πολύ ωραίο στιγμιότυπο. Μήτσο ποια φυσιγγια εμπιστεύεσαι στην μπεκάτσα;

Φυσιγγια χρησιμοποιω τα Lambro Feltro με μαλλινη ταπα,σαν 1ο και 2ο(στο κλειστό) και συνηθως τα Beretta Special 34gr σαν τελευταιο ή καμια φορα και 2o-3o σε ανοιχτα μερη...
Το όπλο ειναι μονιμα μια Breda Altair Lusso,με κομμενη κανη στους 57 ποντους,και οπως ειπε και ο Altair Lusso(Γιωργος) με κυλινδρο...Δεν αλλαζω τσοκ και την χρησιμοποιω ορτυκι-μπεκατσα...Για αυλο κανης δυστυχως δεν το γνωριζω!

Χρηστο πες μου και εσυ τι χρησιμοποιεις φιλε!!Εχει ενδιαφερον η ανταλλαγη πληροφοριων και αποψεων...

Πολυ ωραιες εικονες... Δεν την κυνηγαω την μπεκατσα δυστυχως...
Μια φορα πηγα ομως και η καρδια μου δουλευε 150 παλμους μονιμα....big smile..big smile..big smile.

DSC00801.JPG DSC00890.JPG View attachment 391 View attachment 391 Πολύ ωραία η φώτο με τη βασίλισσα να σηκώνεται Δημήτρη.
Εγώ παιδιά από φυσίγγια δουλεύω τα Mygra σε μάλλινο και σε διασποράς, όταν χρειάζεται, oscar ή jordan. Χρησιμοποιώ μια Es 100 με 66 εκ. κάνη χωρίς ρίγα και πλάγιο baikal Ij 53. Και μια φώτο έτσι για να θυμόμαστε τα παλιά.

Last edited:
όταν χρειάζεται, oscar ή jordan
Γιάννη πότε χρειάζονται αυτά τα φυσίγγια;

Χρηστο πες μου και εσυ τι χρησιμοποιεις φιλε!!Εχει ενδιαφερον η ανταλλαγη πληροφοριων και αποψεων...
Δημήτρη ίσως σου φανεί αστείο αλλά μετά από πολλές δοκιμές δεν έχω καταλήξει σε κάποιο συγκεκρμένο φυσίγγι... .xm.:)
Αυτό ίσως που μου άρεσε για την ταχύτητά του αλλά με αφιβολίες για το πολύ κρύο είναι το WOLF ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ 32gr. Αυτό που μου έχει μπει στο μυαλό για δοκιμή του χρόνου είναι ένα καλό μαλλινόταπο( ; ) σε συνδυασμό με τσοκ seminole spreader. Το όπλο είναι Beretta Optima Bore 18,6. .xm.

Εγω τη γνωμη μου για τα διασπορας την εχω πει, θα την ξαναπω αλλη μια φορα... Η επιλογη μας εξαρταται απο το τι ψαχνουμε,τη μερη κυνηγαμε κ ποσο εμπιστοσυνη εχουμε στη σκοπευτικη μας ικανοτητα... Για παραδειγμα δεν γινεται να παρουμε στα 15 μετρα μεγαλη διασπορα παρα μονο απο φυσιγγια με αποκεντρωτηρα ( Direct, max d) κ τη διασπορα που θα μας δωσουν αυτα δεν θα την παρουμε απο κανενα τσοκ κ κανενα φυσιγγι διασπορας... Απο την αλλη αν τουφεκαμε τα πουλια κ εματ τα 20 μετρα αυτα τα φυσιγγια θα φανουν λιγα κ θα εχουμε πολλα ζωντανα, θελουμε αλλο συνδυασμο...
Η καλυτερη μικρη για μενα επιλογη ειναι τσοκ 5 η 4 αστρα και ενα καλο φυσιγγι διασπορας με ψιλα σκαγια... Σε συνδυασμο με λιγο ψυχραιμη σκοπευση θα μας δωσουν πουλια κ κοντινα και σε μεσαιες αποστασεις αλλα σε καμια περιπτωση δεν θα παρουεμ ανοιγμα ενος μετρου στα 10 κ 15 μετρα...

Εγω τη γνωμη μου για τα διασπορας την εχω πει, θα την ξαναπω αλλη μια φορα... Η επιλογη μας εξαρταται απο το τι ψαχνουμε,τη μερη κυνηγαμε κ ποσο εμπιστοσυνη εχουμε στη σκοπευτικη μας ικανοτητα... Για παραδειγμα δεν γινεται να παρουμε στα 15 μετρα μεγαλη διασπορα παρα μονο απο φυσιγγια με αποκεντρωτηρα ( Direct, max d) κ τη διασπορα που θα μας δωσουν αυτα δεν θα την παρουμε απο κανενα τσοκ κ κανενα φυσιγγι διασπορας... Απο την αλλη αν τουφεκαμε τα πουλια κ εματ τα 20 μετρα αυτα τα φυσιγγια θα φανουν λιγα κ θα εχουμε πολλα ζωντανα, θελουμε αλλο συνδυασμο...
Η καλυτερη μικρη για μενα επιλογη ειναι τσοκ 5 η 4 αστρα και ενα καλο φυσιγγι διασπορας με ψιλα σκαγια... Σε συνδυασμο με λιγο ψυχραιμη σκοπευση θα μας δωσουν πουλια κ κοντινα και σε μεσαιες αποστασεις αλλα σε καμια περιπτωση δεν θα παρουεμ ανοιγμα ενος μετρου στα 10 κ 15 μετρα...

Άρη σωστά αυτά που γράφεις. Και εγώ τα διασποράς Νο 8 με **** τα ρίχνω. Απλά κάθε φορά που βγαίνεις δεν ξέρεις ποια θα είναι η συμπεριφορά των πουλιών. Άλλες φορές δέχονται τη φέρμα και έχεις άνετες τουφεκιές. Άλλες φορές περπατάνε και δεν ξέρεις πότε θα σηκωθούν. Άλλες φορές σηκώνονται μετά από φέρμα 1-2 δευτερολέπτων. Άλλες φορές σηκώνονται μόνο από την πόντα και άλλες φορές φορές σηκώνονται ακόμη πριν τα πλησιάσει ο σκύλος. Έτσι λοιπόν ψάχνουμε κάτι να μας καλύπτει αν όχι όλες αλλά τις περισσότερες των περιπτώσεων και νομίζω πως εκεί χάνουμε την μπάλα... :)

Έτσι λοιπόν ψάχνουμε κάτι να μας καλύπτει αν όχι όλες αλλά τις περισσότερες των περιπτώσεων και νομίζω πως εκεί χάνουμε την μπάλα... :)
Σε αυτες τις περιπτωσεις αναφερομουν με τον συνδυασμο 4 η 5 αστρα και ενα κανονικο διασπορας...

Aπο τώρα αρχίζουμε να την αναπολούμε και να ονειρευόμαστε νέες περιπέτειες μαζι της
μας στοιχειώνει η γοητεία της:)
λίγες φωτο απο την φετινή χρονιά που ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς και τελείωσε με πολλές όμορφες παραστάσεις μαζί της:)
και μια υποσημείωση φέτος δοκίμασα τα gorila 36g διασποράς που στις κοντινές και δύσκολες τουφεκιές γρήγορα με γέμισαν αυτοπεποίθηση στις ποιο μακρινές και εύκολες πολλές φορές απορούσα με το τι φταίει περαν απο την ανικανότητα την δικιά μου:)

Σε αυτες τις περιπτωσεις αναφερομουν με τον συνδυασμο 4 η 5 αστρα και ενα κανονικο διασπορας...
Αρη τα 5 αστρα και διασπορας δεν το εχω δοκιμασει και θα το κανω. Παντως τη δοκιμη μαλλινοταπου με spreader θα την κανω ;) (περιμενω και τις δοκιμες του Βικτωρα του Κρητικου).

Χρήστο, έτσι όπως τα περιγράφεις, την μεγαλύτερη κάλυψη θα μου την έδινε ο κύλινδρος με ένα 8άρι στα 33γρ με αυτόν τον συγκεντρωτήρα
http://www.gualandi.it/en/products_plastic_wads/super_g.html
Γιωργο γνωριζεις καποιο φυσιγγι με αυτα τα χαρακτηριστηκα;

Status
Not open for further replies.
Back