Μπεκάτσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Γιωργο γνωριζεις καποιο φυσιγγι με αυτα τα χαρακτηριστηκα;
Θα μας πει ο "αρθρογράφος" που τα σφάζει για το περιοδικό, εγώ δεν γνωρίζω. Πρέπει όμως να υπάρχουν αρκετά με αυτόν τον διασπορέα.

Γιάννη πότε χρειάζονται αυτά τα φυσίγγiα.xm.:).xm.
Καλησπέρα παρέα.
Χρήστο τα συγκεκριμένα ( διασποράς) φυσίγγια τα χρησιμοπειω σε συγκεκριμένα πολύ κλειστά σημεία που οι τουφεκιες είναι το πολύ μέχρι τα 10 μέτρα, με τσοκ 4 αστέρια και αποδεδειγμένα μου έχουν δώσει πολύ καλά αποτελέσματα. Τα Direct (προσωπικα) με έχουν απογοητεύσει, μεγάλες μεταβολές στον καιρό και ακανόνιστη διασπορά, έχω πάρει πουλιά που ήμουν αλλου για αλλού και έχω χάσει πουλιά που ήμουν κέντρο. Άλλοι βέβαια τα έχουν σαν τα καλύτερά, εγώ μιλάω σε προσωπικη βάση.

Last edited:
Θα μας πει ο "αρθρογράφος" που τα σφάζει για το περιοδικό, εγώ δεν γνωρίζω. Πρέπει όμως να υπάρχουν αρκετά με αυτόν τον διασπορέα.
Χρήστο τον συγκεκριμένο διασπορέα το έχουν τα gorilla, τα κίτρινα λαμπρo και πράσινα (classic), τα bashieri και σίγουρα κάποια άλλα που δεν τα ξέρω.

Last edited:
Χρηστο ο συγκεκριμενος διασποες υπαρχει στην πλειοψηφια των φυσιγγιων διασπορας, μερικα παραδειγματα εδωσε κ ο Γιαννης... Δεν δινει πολυ μεγαλη κοντινη διασπορα αλλα θα βαλει το θηραα στην τσαντα σιγουρα κ μεχρι τα 30 μετρα αν δεν ειμαστε αλλου γι αλλου...

Οκ Γιάννη και Άρη.
Τον συγκεκριμένο διασπορέα τον γνώριζα μόνο σαν όνομα ως ένα πετυχημένο προϊόν. Απλά επειδή δεν ασχολούμαι με την ιδιογόμωση, αλλά ούτε ποτέ ασχολήθηκα λεπτομερώς με το θέμα «διασπορέας», το ρώτησα μήπως αυτός που αναφέρει ο Γιώργος είναι κάποιος καινούριος τύπος...

Last edited:
Μεγαλο πραγμα να εμπιστευεσαι το φυσιγγι που κυνηγας μπεκατσα,σου δινει αισθημα σιγουριας και σε περιπτωση αστοχιας ξερεις οτι το λαθος ειναι δικο σου και οχι του φυσιγγιου...Δεν υπαρχουν δικαιολογιες ουτε περιθωρια,οταν καποια μερα δεν μας "παει" γενικοτερα απο θεμα καρπωσης,δεν προλαβαινες να επανελθεις μιας και τα θηραματα(μπεκατσα)ειναι συνηθως μετρημενα στα δαχτυλα του ενος χεριου...Αντιθετα στην τσιχλα,λογω πληθωρας θηραματων εχεις ευκαιριες να διορθωσεις καποια λαθη που μπορει να εκανες σε αστοχιες...Νομιζω οτι δεν ειναι λυση να αλλαζουμε τυπο φυσιγγιων καθε τρεις και λιγο,ριχνοντας το φταιξιμο σε αυτα...Χρειαζονται πιστωση χρονου,ωστε τα συμπερασματα που θα βγαλουμε,να ειναι ασφαλη!Θεωρω οτι τα "καλα" και λιγο τσιμπημενα σε θεμα τιμης φυσιγγια που κανουν για μπεκατσα εχουν απειροελαχιστες διαφορες...Οταν σημαδευουμε σωστα χωρις βιασυνη,το πουλι πεφτει,κάλλιο μία τουφεκια ζυγισμενη σωστα,παρα μια διπλετα-τριπλετα κατα ριπας...

Οταν σημαδευουμε σωστα χωρις βιασυνη,το πουλι πεφτει,κάλλιο μία τουφεκια ζυγισμενη σωστα,παρα μια διπλετα-τριπλετα κατα ριπας...
Αυτο ακριβως Δημητρη... Με βρισκει απολυτα συμφωνω...;)

ο χρόνος που σου δίνει το πουλί είναι ελάχιστος ειδικά όταν κυνηγάς μόνος σου οι άρτιες ντουφεκιες τουλάχιστον για εμενα είναι ελάχιστες παρότι δεν έχω καμία διάθεση βιασυνης;)
τα πουλια που σου δίνουν το χρόνο να τα σημαδέψεις συνήθως τα παίρνεις αλλα μιλάμε για ένα στα δεκα σηκώματα:)

Καλησπέρα. Σωστός ο Δημήτρης, χρειάζεται ψυχραιμία και ζυγισμένη τουφεκιά αν σού δώσει βέβαια χρόνο να πλησιάσεις κοντά γιατί, όπως λέει και ο mangio, όσο περνάν τα χρόνια γίνονται και πιο αναλαφρες, λίγες πλέον δέχονται τα σκυλιά,όσο επιφυλακτικά και να είναι, αρκετά λεπτά. Το άλλο θέμα όσο αφορά την ψύχραιμη τουφεκιά, όταν είσαι κοντά στο σκυλί και βλέπεις την όλη φάση, οι παλμοί χτυπάνε κόκκινο και εύκολα κάνεις το λάθος. Πάντως, προσωπική άποψη μου είναι πως αν ξεπεράσεις το σύνδρομο της τσάντας και απολαύσεις το σκυλί σου και την όλη διαδικασία έχεις καλύτερα αποτελέσματα.
Καλοκαίρι και εμείς το μυαλό μας στις βασίλισσες, μας έχουν "μαγέψει"!!!!!!!!!

Εγώ είμαι της άποψης οτι κάθε ενας βολεύεται με οτι του κάθετε η οτι αυτός πιστεύει οτι ειναι καλύτερο..σίγουρα το σωστό ειναι κοντόκαννα όπλα κ ανοιχτά τσοκ για αυτο το κυνηγι..εχω φίλο όπως εχω ξαναγράψει που πάμε μαζί κυνηγι.(αγγλικό σέττερ εχει).και ένα πλάγιο σταθερό τσοκ1-3 σε τέτοια πεπερισσή όπως γνωρίζεται ειναι απαραίτητο το φυσίγγι διασποράς.ε λοιπόν φίλοι μου ούτε να τα ακούει δεν θέλει..παντα ρίχνει 32γρ 9αρια συγκεντρωτηρα!σιγουρα εχει αστοχίες εχει κ επιτυχίες όμως.μου λεει ρε Τάσο δεν σου κάνω τον καλό σκοπευτή όμως δεν μπορώ αυτά τα φυσιγγια..(φοβατε οτι θα φεύγουν τραυματισμένες..).ειναι ψυχολογικός ο λόγος δηλαδή..κ καπιοι άλλη ψάχνουν τουφεκιά να ανοίγει σαν "αλώνι".πιστευω οτι υπάρχουν κυνηγοι που πάνε παντα σε εναν ακραίο συνδυασμό..άσχετα τη θήραμα κυνηγούν...

Εγώ είμαι της άποψης οτι κάθε ενας βολεύεται με οτι του κάθετε η οτι αυτός πιστεύει οτι ειναι καλύτερο..σίγουρα το σωστό ειναι κοντόκαννα όπλα κ ανοιχτά τσοκ για αυτο το κυνηγι..εχω φίλο όπως εχω ξαναγράψει που πάμε μαζί κυνηγι.(αγγλικό σέττερ εχει).και ένα πλάγιο σταθερό τσοκ1-3 σε τέτοια πεπερισσή όπως γνωρίζεται ειναι απαραίτητο το φυσίγγι διασποράς.ε λοιπόν φίλοι μου ούτε να τα ακούει δεν θέλει..παντα ρίχνει 32γρ 9αρια συγκεντρωτηρα!σιγουρα εχει αστοχίες εχει κ επιτυχίες όμως.μου λεει ρε Τάσο δεν σου κάνω τον καλό σκοπευτή όμως δεν μπορώ αυτά τα φυσιγγια..(φοβατε οτι θα φεύγουν τραυματισμένες..).ειναι ψυχολογικός ο λόγος δηλαδή..κ καπιοι άλλη ψάχνουν τουφεκιά να ανοίγει σαν "αλώνι".πιστευω οτι υπάρχουν κυνηγοι που πάνε παντα σε εναν ακραίο συνδυασμό..άσχετα τη θήραμα κυνηγούν...
τι να λέμε τώρα Τάσο. Έχω δει σε μπεκατσοτοπι εδώ στο νησι, Κουτουμανος διασποράς 40 γρ. σεμί σε Νο 9. Γνωστός μου χρησιμοποιεί Λάμπρο σεμί Νο 7 με κύλινδρο. Νομίζουν τα πολλάααααα γραμμάρια θα καλύψουν την κακή επωμισει και την ανασφάλεια τους απέναντι στη βασίλισσα.

Έτσι ακριβώς Γιάννη.οπως ειχε γράψει κάποτε και ο ιορδανογλου ειναι υπερβολή να ρίχνουμε 40γρ σκάγια σε ενα πουλί που ειναι 15μετρα μακριά μας...ΥΓ ποτέ μου δεν κατάλαβα γιατι γεμίζουν διασποράς 40γρ κ μαλιστα τα λένε κ μπεκατσοφυσιγγα..δηλαδή η μπεκατσα θέλει ενα "απλόχερο"σκάγια για να πέσει?(!!!!)

Παντως εγω περσι που ψαχνόμουν για τοβ λαγο για διασποράς για κατι που να μου δινει ανοικτή κατανομη στα 15-30 μετρα αλλα κ την σωστη διάτρηση κατεληξα στο κιτρινο λαμπρο το 36αρι.
πολλοι μου ελεγαν για το ντιρεκτ αλλα οι δοκιμες που ειδα δεν με επεισαν.
μολις μπω σε πυκνο που συνηθως δεν στεκει στην φερμα η με τημ φερμα φευγει κ εχω μικρα ανοιγματα κ συνηθως περιθωριο μονο για την πρωτη αυτο βαζω.
θα το προτεινα κ για την μπεκατσα σε 8αρι αν κ νομίζω εκει εχει αλλη πυριτιδα κ έτσι δεν εθμαι σιγουρος αφου δεν ειδα δοκιμη.
στον λαγο παντως με καλυψε απολυτα κ με μεγαλη επιτυχια.
στην μπεκατσα κ στο ορτυκι σαν δευτερο χρησιμοποιω το μαλινοταπο της λαμπρο το πρασινο στην δευτερη με τσοκ 2.
Κ με αυτο πολυ ευχαριστημενος.
καιρους κ συνθηκες δεν βλεπω.
οπλο ζαμπαλα πλαγιο .αυλοι 18.5
καννες 66 εκ.

Σε 8αρι εχει τέκνα χρυσανθε κ ειναι πράγματι πολύ καλο φυσίγγι.κ για κοντά αλλα κ μακρύτερα(λογω διασπορεα).τα σκάγια απο ν7 και κάτω εχουν s4 αν θυμαμε καλα..

Τώρα που ξαναδα το μήνυμα το κιτρινο ειναι 34αρι στα μεγέθη πιυ χρηδιμοποιω εγω.
απλα διορθωση.

Status
Not open for further replies.
Back