Μπεκάτσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Αφιερωμένη στους μπεκατσάδες

2r7x9o2.jpg

Καλησπερα στα μπεκατσοαδελφια(γιαννη κ κρις).Δεν ξερω γεια εσας φιλαρακια μου εγω θελω την κυρα δασκαλα. Μαρεσουνε οι δυσκολες τι να κανω... ειμαι μαζοχα, χαχαχαχα.....
Βρε καλώς τον,μόλις άκουσες για βασίλισσες εμφανίστηκες έτσι: καλά φιλαράκι, πάρε εσύ το "πουρό" και άσε σε μένα και τον Χρήστο τα "πιπίνια"
.sarcastic..sarcastic.
Χάρηκα που είσαι καλά φιλαράκι.

Μπεκατσαδες τα φωτα σας
Παρακολουθησα το παρακατω βιντεο 2-3 φορες
Εσεις τι γνωμη εχετε ?
Το πουλι μετα τον τραυματισμο του επιτεθηκε στον κυνηγο οπως γραφει ο αρθρογραφος η γυρισε προς την κουρνια κανοντας τον κυκλο ως εξοδο διαφυγης και απλα βρεθηκε μπροστα στον κυνηγο ?

http://www.ihunt.gr/content/epithesi-mpekatsas-se-kynigovideo

Μπεκατσαδες τα φωτα σας
Εσεις τι γνωμη εχετε ?
Το πουλι μετα τον τραυματισμο του επιτεθηκε στον κυνηγο οπως γραφει ο αρθρογραφος η γυρισε προς την κουρνια κανοντας τον κυκλο ως εξοδο διαφυγης και απλα βρεθηκε μπροστα στον κυνηγο ?

Καλησπερα. Η γνώμη μου είναι ότι εκανε το κλασικό κόλπο της,να κάνει κύκλο και να καθίσει πίσω απο το σκυλί. Τώρα βέβαια απ'αυτό το υπέροχο πουλί έχουμε δει τόσα τεχνάσματα που και πάλι δεν είσαι σίγουρος. Πάντως η ουρά βεντάλια ειναι όλα τα λεφτά.

Βλέπουμε τέτοια βραδιάτικα,αργεί ο χειμώνας, δεν υπάρχει και θεραπεία για αυτην την αρωστεια !!!!
.ha ha ha..ha ha ha..ha ha ha.

Last edited:
Μπεκατσαδες τα φωτα σας
Εσεις τι γνωμη εχετε ?

πιστεύω ότι δεν επιτέθηκε
βλέποντας το κι εγώ 6 φορές υποθέτω ότι το πουλί όταν χαμηλώνει δέχεται μια τουφεκιά άστοχη μπροστά του και ενστικτωδώς και τρομαγμένο κινείται για κάλυψη στο διάδρομο ανάμεσα στο πυκνό
θεωρώ επίσης ότι η τουφεκιά είναι τελείως άστοχη γιατί το πουλί είχε δύναμη που φάνηκε στα κοντινά πλάνα με δυνατό φτερούγισμα όπως δείχνει και η αργή κίνηση
σε κουβέντα να βρισκόμαστε βέβαια :)

Εγω πιστευω πως η μπεκατσα δεν εκανε τον κλασσικο κυκλο αλλα καποιος λογος την αναγκασε να γυρισει πισω. Εψαξα λοιπον στο βιντεο να βρω καποιους λογους που θα εκαναν μια μπεκατσα να γυρισει πισω. Βρηκα καποιους πιθανους που μπορει να ηταν χωριστα ο καθενας ή σε συνδυασμό ή ολοι μαζι:
  1. Ο αερας φυσαει αντιθετα απο την κατευθυνση που πηγε να πεταξει το πουλι οποτε το αναγκασε να γυρισει.
  2. Οπως πηγε να πεταξει το πουλι, εβγαινε σε ´´καθαρό´´ μερος, πραγμα που δε θα ηθελε, οποτε γυρισε πισω προς το πυκνο παιρνοντας οπως συνηθιζει το μονοπατι
  3. Αν δεχτουμε οτι την καμερα την εχει κυνηγος, προσεξα ακριβως στην αρχη του βιντεο, οτι υπαρχει και δευτερος κυνηγος. Με τη φερμα παρατηρησα τη σκια του δευτερου κυνηγου να ερχεται προς αυτον με την καμερα και υποθετω οτι βγηκε στο σημειο που πηγε να φυγει το πουλι. Το πουλι λοιπον βλεποντας τον δευτερο κυνηγο, τρομαζει και γυριζει πισω.
Τελος πιστευω πως το πουλι δεν επιτεθηκε αλλα οπως ηταν σαστισμενο πηγε να κατσει κοντα στον κυνηγο και βλεποντας τον, τρομαζει και ξανααπογειωνεται. Γι αυτο και στον τιτλο του αρθρου η λεξη ´´επιθεση¨ ειναι σε εισαγωγικα...

Last edited:
Σιγα μην πηγε να τον αρπαξει κ με τα νυχια της... .sarcastic.
Σκαγι ξοφαλτσα στο κεφαλι πηρε το πουλι κ απο το σοκ εχασε τον προσανατολισμο της κ ετυχε να γινει αυτο... Συμβαινει πολλες φορες σε πολλα θηαραματα... Το θηραμα επειδη το σκαγι δεν το σκοτωνει ακαριαια προφανως επηρεαζονται καποιες λειτουργιες του εγκεφαλου του... Μετα απο λιγο πεφτει κατω αλλα μπορει γρηγορα να ξανασηκωθει για μεγαλη αποσταση μερχι τελικα η αιμοραγια να το καταβαλει...
Εχει συμβει κ με το Γιωρικα κ ενα παπι στον Εβρο που ενω επεσε κατευθειαν μπροστα του, οταν πηγε να το πιασει με αδειο οπλο ξανασηκωθηκε κ χαθηκε στον οριζοντα...

Τωρα παρατηρησα και εγω οτι το δαχτυλο χρησιμοποιειται απο τον συναδελφο για στοχαστρο .asking. .xm.
Καινουργια μεθοδος για τα πλαγιοκαννα δεν την ηξερα :rolleyes: .sarcastic.

Γεια σας μπεκατσοπαρεα,χαθηκαμε παιδια,το χειμωνα ομως παλι εδω θα ειμαστε,αλλα οποιος θελει μπορει να με βρει στο ριμαδο φεις μπουκ που μπαινω καθε μερα
με το ονομα μου,ηλιας τριανταφυλλου,,ας μου κανουν αιτημα τα φιλαρακια που θελουν

Λοιπον τα νεα μας,εχω δυο δικα μου κουταβια να βγαλω φετος και σιγα σιγα θα αρχισουμε τις βολτες εξω,,μακαρι να εχει πουλια και να πανε ολα καλα να μπορουμε ολοι να κανουμε το κεφι μας
,εγω εχω θηραματα διπλα απο το σπιτι μου,αλλα για αλλους φιλους που μενουνε αθηνα θα ειναι πιο δυσκολα φετος,ελπιχω να εχουμε και φυχολογια να παμε να κανουμε το κεφι μας ολοι

τωρα η μπεκατσα θα σας πω τι μπορη να επαθε,,επιδη μου εχει τυχη και εμενα δυο φορες να γυρισει πισω μετα την τουφεκια κατεληξα στο εξης συμπερασμα αφου μαδησα και τα δυο αυτα πουλια,
η εφαγε σκαγι ξυστα στο κεφαλι,και λεω ξυστα γιατ ιαμα το φαει καλα πεταει συνηθος πρως τα επανω και χωρις αισθηση του χωρου που πεταει,αμα το φαει ξυστα τοτε κανει γυρισμα η προς τα πισω,η αμεσως δεξια η αριστερα,κοβει εντελος αλλη πορια δηλαδη, και ενας αλλος λογος ειναι να νομιζε λογο του χορου που εγινε η τουφεκια οτι χτυπηθηκε απο την αντιθετη κατευθηνση απο αυτη που ηταν ο κυνηγος
και γυρισε πισω,,επιθεση δεν κανει ποτε η μπεκατσα,,αλλα πολλες φορες διαλεγει να διαφυγη περνωντας πανω απο το κεφαλι μας για να μας δυσκολεψη στην τουφεκια,η για να μας μπει μεσα τον ηλιο αφου δεν εχει τιποτα αλλο καλητερο να βαλει αναμεσα μας,επιδη την κυνηγαω πολλα χρονια και εχω κανει πολλα σηκωματα εχω δει κατα καιρους πουλια πολυ εξυπνα που διαφευγουν ακομα και ζβαρνα με αργο πεταγμα
βαζοντας το σκυλι μπροστα απο τις κανες σου,αλλα αυτη ειναι και η μαγεια της ομως παιδια,και εχει καθε δικαιωμα να ξεφυγει γιατι παλευει για την ζωη της

Καλησπέρα σε ολη την παρέα. Ηλία φιλαράκι,ψιλοχαθηκαμε. Χαίρομαι που είσαι καλά. Εξάλλου μόλις κάνει τα πρώτα κρύα και εμφανιστούν οι πρώτες βασίλισσες θα ξεχάσουμε τα προβληματα μας, λέμε τώρα, και θα την ακολουθήσουμε στο δύσκολο βασίλειο της με τους τετράποδους πιστούς μας φίλους. Γιατί φίλε οι στιγμές "αγωνίας" στη φερμα και ο γλυκός μελωδικός, στα αυτιά μας, ήχος των φτερών της,ειναι το καλύτερο φάρμακο για να ξεχάσουμε, έστω και για λίγο, τα θέματα μας.
Φίλε δεν εχω facebook, όποτε απο εδω θα τα λέμε.
Καλή δύναμη. .well done.

γεια σου γιαννη φιλε μου,ετσι ειναι φιλε,υγεια να εχουμε και ολα θα τα παλεψουμε,ειμαστε πολεμηστες αλλωστε και δεν μασαμε
να εισαι καλα φιλαρακι και να περνας καλα

Μας άνοιξες την όρεξη και έχουμε πολλή ακόμα μέχρι το Νοέμβρη.Το έχω δεί και με μπεκάτσες και μπεκατσίνια να ψηνονται μπροστα στο τζάκι, κρεμασένα με σπάγγο από τη μύτη.
Πάντως εμας αντιγράφουν πάλι, η τεχνική, έιναι κάτι αναμεσα σε κοντοσούβλι και κρητικό αντικριστό και τα ψωμάκια στη λαμαρίνα, σαν αυτά που βάζουμε κάτω από το αρνί το Πάσχα για να πέσουν τα ζουμιά απάνω.sarcastic.

Status
Not open for further replies.
Back