Μπεκάτσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
κοιτα τωρα που δεν εχει φασσες η περιοχη μας, αρχησα την μπεκατσα, εδω και καμαι 3-4 εξοδους. αλλα λογου αγνιας θηραματος, μπαινω μεσα στης οξιες και γυρνω σαν την αδικη καταρα..fiurius.
Καλησπέρα. Γιαννη. Επειδη πρωτη φορά ασχολησε με το συγκεκριμένο θήραμα ειναι φυσικό να μην ξερεις τα σημεια που πιανουν τα πουλιά, αυτα θα τα μάθεις με το καιρο. Αυτην την εποχη τα πουλια δεν εχουν "στρώσει" ακόμα, μπορει δηλαδή σ'ενα μέρος σήμερα να μην υπάρχει καμία και αύριο να βαλει 8-10 πουλια. Αυτην την εποχη που τα πουλια μπαινουν θελουν στα ψηλά και σε ανοίγματα γιατι την νύχτα πεφτουν στις άκρες και στα φωτεινά σημεία του δάσους. Ρώτα κάποιους γνωστους σου να σε βοηθησουν για τέτοια μερη. Πιο μετά που θα αρχισουν και οι καλές βροχές και τα κρύα τα πουλια θα απλωθουν και θα κατεβουν και στα χαμηλά, αν και με το πουλί αυτό δεν είσαι ποτε σίγουρος. Καλη συνέχεια εύχομαι και κοντα ειναιη ωρα της πρωτης "αγκαλιάς" με τη βασίλισσα. ;)

κοιτα τωρα που δεν εχει φασσες η περιοχη μας, αρχησα την μπεκατσα, εδω και καμαι 3-4 εξοδους. αλλα λογου αγνιας θηραματος, μπαινω μεσα στης οξιες και γυρνω σαν την αδικη καταρα..fiurius.

Γιάννη κάποια στιγμή θα ανταμειφτείς για την προσπάθειά σου και αυτό δεν θα το ξεχάσεις ποτέ. Αν όχι απίθανο, είναι πολύ δύσκολο κάποιος μπεκατσάς να σου πει μέρος που έχει πουλιά. Απλά έχε τα αυτιά σου ανοιχτά στις πιάτσες της περιοχής σου και ψάξε μόνος σου σε περιοχές που θα ακούσεις. Για τώρα ψάξε σε υψόμετρο περίπου 800 μέτρα και σε μέρη που έχουν υγρασία... Βέβαια έχουμε στο φόρουμ και τους σπεσιαλίστες του είδους μπορούν να μας δώσουν τα φώτα τους όπως έκανε ο Γιάννης από Κέρκυρα ... :)

Σημερινο κυνηγι με τον μπεμπι πηραμε 3 πουλακια(αλλα ητανε λες και πηρα 10) το καθε ενα το επερνα στο 3 4 σηκωμα,πολυ σκληρα για να τα βαλεις χερι.βρηκαμε αλλα 2 φαντασματα που απλα τα ακουγαμε στο πεταγμα τους....
0385.jpg

0387.jpg

Μπράβο και πάλι ρε φίλε! .well done.

βασικα σιγουρα εχει μπεκατσες στο μερος που παω και ψαχνω. ειναι μπεκατσομερος, γιατι το ξερω απο την στιγμη που κυνηγουσα φασσα. σηκωνα παντα μπεκατσες, και μαληστα καθε χρονο επεφτα σε περασματα, και επερνα τηλ τους μπεκατσαδες. μπεκατσες εχει σιγουρα, αλλα δεν ξερω που να της ψαξω. το μερος ειναο ολο βουνο με οξιες.
οπως ας πουμε ενα ερωτημα που εχω ειναι το εξης. προτιμα μερη που βλεπει ο ηλιος η οχι? αποφευγει μερη που τα πιανει ο αερας? που προτιμαμε να ψαξουμε μεσα στης οξιες? τα κρατημενα νερα στους χωματοδρομους του βουνου οξιας, παιζουν ρολο?

και την ξερω πολυ καλα....
Ναι Λάμπρο μου εσύ τις ξέρεις πολύ καλά, το θέμα είναι όταν σε μαθαίνουν εκείνες είναι πολλή αργά γι'αυτες .fff. .sarcastic.
Καλή συνέχεια φίλε και μην ακούς τον Τάσο να πας για κιχλες, θα σε επικυρηξουν οι κιχλαδες. .sarcastic.

βασικα σιγουρα εχει μπεκατσες στο μερος που παω και ψαχνω. ειναι μπεκατσομερος, γιατι το ξερω απο την στιγμη που κυνηγουσα φασσα. σηκωνα παντα μπεκατσες, και μαληστα καθε χρονο επεφτα σε περασματα, και επερνα τηλ τους μπεκατσαδες. μπεκατσες εχει σιγουρα, αλλα δεν ξερω που να της ψαξω. το μερος ειναο ολο βουνο με οξιες.
οπως ας πουμε ενα ερωτημα που εχω ειναι το εξης. προτιμα μερη που βλεπει ο ηλιος η οχι? αποφευγει μερη που τα πιανει ο αερας? που προτιμαμε να ψαξουμε μεσα στης οξιες? τα κρατημενα νερα στους χωματοδρομους του βουνου οξιας, παιζουν ρολο?
Κοίτα Γιαννη, οταν έχει ανομβρια και ξηρασια θα τις βρεις σε μερη με υγρασία που δεν μπαίνει ηλιος, τετοια μερη ειναι όπου εχει όμηρο, μανιτάρια. Οταν φυσάει επιλέγει απανεμα μερη γιατί πρωτα την ενδιαφέρει να ακούει και μετά να βλέπει, οταν βρέχει μπορει να ειναι παντού, τις βρισκω συνήθως στις άκρες. Κατι ακόμα, οταν έρθει η ωρα τις πρώτης φερμας προσπαθησε να παρεις θεση, αν ειναι εφικτό, απενσντι απο το σκύλο, προσπάθησε να πας στη φερμα οσο πιο αθόρυβα μπορεις και ηρεμία να μην μεταδοσεις την νευρικοτητα σου στο σκύλο, τωρα αν στη φερμα νιωσεις να τρεμει το φιλοκαρδι σου μην ανησυχήσες, ειναι απόλυτα φυσιολογικό και εμενα τρεμει όπως την πρωτη φορά, γι'αυτό δεν υπάρχει θεραπεία. .ha ha ha..sarcastic.
Συνεχισε και μην απογοητευεσε, θα ανταμοιφθεις για τους κοπους σου.
Ελπιζω να βοήθησα, αν και για τη βασίλισσα μπορουμε να μιλαμε μέρες και μερες γιατι μ'αυτο το πουλί παντα κατι καινούργιο μαθαίνεις.

αλλο ενα ομορφο πρωινο σημερα μα τα σκυλακια μου, 2 πουλια παλι βρηκα(κολλησαμε στα δυο) και τα τουφεκισε ο συγκηνυγος μου και τα καταφερε σταθερα στα 800μ ,καλημερα απο την βορειο ελλαδα
icon_wink.gif

Τα εχουμε βρει μακη για αυτο κανουμε καλα κυνηγια με τον μπεμπι κα την σιμπα.... ειμαστε και 3 καψουρες και εχουμε παθος για μπεκατσοκυνηγια
DSC00208.jpg
Ρε παλι τις προχθεσινες μας δειχνεις; χαχαχαχαχ βαρααααα μεχρι να ερθω γιατι τοτε θα σε εχω χωρις οπλο να μας τραβας βιντεο χεχεχεχε

αλλο ενα ομορφο πρωινο σημερα μα τα σκυλακια μου, 2 πουλια παλι βρηκα(κολλησαμε στα δυο) και τα τουφεκισε ο συγκηνυγος μου και τα καταφερε σταθερα στα 800μ ,καλημερα απο την βορειο ελλαδα
icon_wink.gif
Μπράβο Βίκτωρα, θυμάμαι τέτοια εποχη πέρσι λέγαμε που δεν ειχε παρά ελάχιστα πουλιά και φέτος βρισκεις σταθερά πουλια σε καθημερινή βάση. Καλη συνέχεια φιλε.

• Like
Reactions: BIK
Πολλέε μπεκάτσες εμφανίστηκαν και εδώ.Καθε πρωί βρίσκω στο δρόμο νέες αφίξεις.
Χθες γυρίζοντας στο σπίτι είδα απο το αυτοκίνητο ένα ζευγάρι να περνά πανω απο τον δρόμο.

5.5 ωρες περπατημα μεσα στης οξιες σημερα, αλλα ουτε μια φερμα. εγω και ενας φιλος με την σκυλιτσα του.
Γιάννη καλησπερα, μήπως να πήγαινες στα Έλατα ψηλά; θυμάμαι παλιά τετοια εποχή πηγαίναμε Ήπειρο στα ελατα και βρίσκαμε πουλια, αλλες φορές λίγες άλλες φορές πολλες. Ελάχιστες φορές δεν βρήκαμε, στη χειρότερη που θυμαμαι σηκωναμαι 2-3 πουλια.

Status
Not open for further replies.
Back