Μπεκάτσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ευχαριστώ βρε Γιάννη......πως πάει η σκυλίτσα;
Να σου πω αύριο κλείνει 12 μέρες οπότε θα μηλισω με τον γιατρό η να της κάνει τεστ η αιματολογικές εξετάσεις. Το Θεμα είναι ότι η σκυλίτσα δεν μου δείχνει ότι έχει πρόβλημα έχει πολύ όρεξη είναι μες τη τρελή χαρά και το σημαντικό είναι ότι δεν βήχει καθόλου που αυτό ει το σημάδι της δυροφυλαριας.Τωρα ότι πει ο γιατρός. Σε ευχαριστώ πάντως.

Ευχαριστώ Τάσο μου......για τις βασίλισσες μόλις άνοιξει ο οπλοβαστος μονο εκει παει το βλέμμα......και στο λέω εγω που όχι μονο αλλαζα όπλο μέρα παρά μερα αλλα και μεσα την ημέρα..... .big smile.

Μπράβο Γιάννη και για την καρπωση και για την αυτοσυγκρατηση...
Τι 16αρι τι είναι αν επιτρέπεται?
Θελω να πάρω ένα πλάγιο 16 για μπεκατσα πρέπει να είναι απόλαυση...
Βέλγος μοιάζει....
Για εμενα........

Ένα καλοζυγισμενο πλαγιοκαννο με ανοιχτά τσοκαρισματα είναι το απόλυτο οπλο για το κυνήγι της μπεκάτσας....
Και δεν το λέω μόνο για τον ρομαντισμό(που ουτως η αλλως διακατέχει τους μπεκατσοκυνηγους) αλλά γιατί έχει μόνο προτερηματα σε αυτό το κυνήγι....

Εξαλλου κ η τρίτη βολή εδώ περα σπανίζει..

Μπράβο Γιάννη και για την καρπωση και για την αυτοσυγκρατηση...
Τι 16αρι τι είναι αν επιτρέπεται?
Θελω να πάρω ένα πλάγιο 16 για μπεκατσα πρέπει να είναι απόλαυση...
Βέλγος μοιάζει....
Bernadelli uberto I.......

Κοίταγα (και) σήμερα τον σκυλακο και τον έφτυνα μην τον ματιασω.....Σήμερα δεν είχε εκείνο το φευγιό, βεβαια τον ειχα σε στενό μαρκάρισμα αλλα άλλες φορές αμα έβαζε πλώρη δεν τον κράταγε τίποτα. Αυτός ο σκυλάκος εχει το μεγάλο πλεονέκτημα του περσινού lockdown. Τον έβγαλα πολλες φορές δίχως το άγχος για καρπωση, είχε αρκετά πουλιά ολο το χρόνο πέρσι και κέρδισε ας πούμε χρονιά. Το ίδιο ακριβώς έγινε και με το κουτάβι επανιελ του ξαδέρφου μου.
Ο bravo αν δεν είχε αυτο το φευγιό για μενα προσωπικά θα ηταν ο τελείος σκύλος, εχει ενα αργό σταθερό τέμπο στην έρευνα που λες μπορεί να κυνηγάει ολη μέρα, δςν έχει τις τρελές ταχύτητες της Αρτεμουλας παράδειγμα, εχει τέλειο απορτ απο παντού, ηρεμος καλοπεσουλος χαρακτήρας και υπέροχος στη φέρμα και τη ποντα. Δεν εχει κάνει ποτέ λευκή φέρμα, πέραν τα 4-5 μπιπ σε κάποιες καυτές θέσης.

Γρήγορη έξοδος σήμερα.... ένα τρίωρο σε ανάμικτα πουρνάρια και μεσεδες....το πρώτο πουλί ανήσυχο δεν κράτησε φερμα.... άλλα δύο πουλιά τα οποία έκατσαν μια χαρά στη φερμα και με δύο μονές τουφεκιές ήρθαν μαζί μας. Όμορφες φάσεις.... μάλλον χθεσινή μετακίνηση....τα πουλιά κάθονταν 70 περίπου μέτρα το ένα από το άλλο....View attachment 36971View attachment 36972View attachment 36973
Μπράβο ρε παιδιά για τις εξόδους και τις συναντήσεις μαζί της. Όπως λέει και ένας φίλος, έχει ακόμα δρόμο η χρονιά.View attachment 36974View attachment 36975καλή συνέχειαView attachment 36976
View attachment 36969View attachment 36970
Ωραία μέρα εχθές ψάξαμε όρια χιονιού η νεαρή μου ποιντερ τα πήγε περίφημα ξετρελαθηκε για άλλη μια φορά με το ψάξιμο στο βουνό 2 βασίλισσες του δάσους βρήκε τη μια τη σήκωσε δύο φορές στο πρώτο σήκωμα δεν πρόλαβα να πάω στο μπιπερ στο δεύτερο σήκωμα πρόλαβα να πάω αλλα δεν στήθηκα έγω σωστά (δε πειράζει) και η δεύτερη κυρία και αυτή ανυπόμονη 5 λεπτά στο μπιπερ και μετά φάντασμα ίσα που είδα μέσα στα πυκνά έλατα τη φιγούρα της.Ευχαριστηθηκα το κυνηγετικό πάθος την έρευνα και τη Φέρμα της νεαρής μου ποιντερ 2η φορά που κατάφερα να την βγάλω στη μπεκάτσα. Μπράβο σε όλη τη παρέα και στα ταίρια τους!
Μπράβο σας παλικάρια μου......Θανάση δώσε εξόδους και ευκαιρίες στη σκυλίτσα....θα στο ανταποδώση.....

Καλησπερα σας.....βροχη ξανα απ'το απογευμα.

Σημερα το μεσημερι 14:15 καθως σχολασα κ πηγαινα σπιτι,ειδα ενα ωραιο σκηνικο....καθ'οδον κοιτάζω τυχαια δεξιά μου κ πεφτει το ματι μου σε ενα καλαμιώνα περίπου 40-50m απο το δρομο...εκείνη τη στιγμή σηκώνεται ενα πουλί....το παρατειρώ καλά και ΝΑΙ ηταν μπεκάτσα....:oops::eek: κ μαλιστα μπεκατσάρα σαν αεροπλανο....σηκωθεικε ψιλοτερα απ'τα καλαμια κ καβαλισε ενα δεντροπερίβολο με πορτοκαλιες κ μη την ειδατε, ηρεμο πεταγμα ειχε......ωραιο σκινηκό κ σπανιο...

Καλησπερα σας.....βροχη ξανα απ'το απογευμα.

Σημερα το μεσημερι 14:15 καθως σχολασα κ πηγαινα σπιτι,ειδα ενα ωραιο σκηνικο....καθ'οδον κοιτάζω τυχαια δεξιά μου κ πεφτει το ματι μου σε ενα καλαμιώνα περίπου 40-50m...εκείνη τη στιγμή σηκώνεται ενα πουλί....το παρατειρώ καλά και ΝΑΙ ηταν μπεκάτσα....:oops::eek: κ μαλιστα μπεκατσάρα σαν αεροπλανο....σηκωθεικε ψιλοτερα απ'τα καλαμια κ καβαλισε ενα δεντροπερίβολο με πορτοκαλιες κ μη την ειδατε, ηρεμο πεταγμα ειχε......ωραιο σκινηκό κ σπανιο...
Και παραξενο...
Γυρευε γιατί αποφάσισε να φυγει απο το μέρος που επέλεξε....
Αν ήταν κάποιος κυνηγός λογικά θα άκουγες κ την τουφεκιά.....

ΥΓ Παλιά εδώ κοντά στο χωριό είχα πεταξει πετρα σε καλαμιωνα για τσιχλοκοτσυφα κ σηκώθηκε μια μπεκάτσα σαν διάολος, δεν την προλαβα γιατί πηρε τα πυκνα...

ήταν κάποιος κυνηγός λογικά θα άκουγες κ την τουφεκιά.....
Δεν υπήρχε τιποτα..ηταν το 1ο πραγμα που κοιταξα Τασο...μαλιστα σηκωθεικε απο μια ξερη βελανιδια κ την ακολούθησε κ ενα γεράκι απο τα πολυ μεγάλα
(καφε χρωματος) αλλα αυτα πετουν πολυ πολυ αργά για να την πιασουν...

Δεν υπήρχε τιποτα..ηταν το 1ο πραγμα που κοιταξα Τασο...μαλιστα σηκωθεικε απο μια ξερη βελανιδια κ την ακολούθησε κ ενα γεράκι απο τα πολυ μεγάλα
(καφε χρωματος) αλλα αυτα πετουν πολυ πολυ αργά για να την πιασουν...
Τότε παιζει να την σήκωσε κ το γεράκι....
Κάπου είχα διαβάσει ότι είναι ένας από τους χειρότερους εχθρους της....

Τότε παιζει να την σήκωσε κ το γεράκι....
Κάπου είχα διαβάσει ότι είναι ένας από τους χειρότερους εχθρους της....
Οχι....το γερακι σηκωθεικε αφου ειχε παρει δρομο η μπεκατσα....ισως την ενοχλησε καποιο εδαφοβιο ζωντανο.

Μπράβο σας παλικάρια μου......Θανάση δώσε εξόδους και ευκαιρίες στη σκυλίτσα....θα στο ανταποδώση.....
Ευχαριστώ φίλε
Ισχύει, φαίνεται ότι υπάρχει μέλλον μπροστά της.Προσπαθω όσο μπορω και (με όσα λιγοστά μέρη γνωρίζω γτ με θεωρω πολύ αρχάριο και νέο στη μπεκάτσα...) να την φέρω όσο πιο κοντά σε αυτό "δάσος-ψαξιμο-προσεγγιση-μπλοκαρισμα-ντουφεκια-απορτ" αυτό που λέμε με δυο λόγια ολοκληρωμένη φάση δλδ!Να της χαρίσω δλδ έστω δύο-τρεις τέτοιες στιγμές τώρα στο ξεκίνημα της!Είμαι σίγουρος στη συνεχεια για το μετα.

Status
Not open for further replies.
Back