Μπεκάτσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ένα φανταστικό κυνήγι σήμερα με το ζευγάρι μου.... κυνηγήσαμε από την ανατολή έως τη δύση του ηλίου.... γεμίσαμε όμορφες εικόνες και στιγμές από τα σκυλάκια μας.... απολογισμός... δέκα πουλιά σηκώσαμε.... και καρπωθηκαμε τα 7.... καλή συνέχεια σε όλους μαςView attachment 37139View attachment 37140View attachment 37141View attachment 37143
Μπράβο Βασίλη και το ηλιοβασίλεμα ωραίο και ο σκυλάκο ς ικανοποιημένος πάντα τέτοια .

Σήμερα μας έβγαλε τελικά ωραία μέρα και αποφάσισα να τραβιχτώ σχετικά λίγο ψηλότερα από τα πεδινά...foul υγρασία στο 100% και μόλις 7°C...κυνήγι από τις 08:30-12:30 με ένα μισαωράκι για ξεκούραση κ καφέ...με 2 ανύσιχες κυρίες ασχοληθείκαμε και με τη σέντρα, στα πρώτα 10' πέρνει την πρώτη αναθυμίαση απ'έξω η μικρή κ τρυπώνη στα κούφια, με αργό ποντάρισμα....μόλις μια φορά χτύπησε το beeper κ μου την έστείλε πανω στο κεφάλι μου....ευτυχώς είχα ψυχραιμία κ με χειρουργική τουφεκιά Μ.Ο στα 5m ήρθε το
1-0....:)
Έπειτα βρήκαμε άλλη μία η οποία ήταν παντελώς ακατάδεκτη κ μας έκανε βατραχοπηδήματα αρχικά κ τραβούσε μέσα στα πυκνά τρελένοντας τη σκυλίτσα στα πεύκα...την βρήκαμε κ 2η φορά αλλά με μαεστρικό τρόπο μας την έκανε....αφήσαμε ανοιχτό λογαριασμό με αυτήν...ήταν ένα όμορφο πρωινό...

View attachment 37135

Μια ζεστή θέση από τα βατραχοπηδήματα...

View attachment 37136
View attachment 37137

Φυσίγγια ιδιογώμοση: Sipe 33gr Νο:9 μισόταπο...ψήθεικε στον αέρα...

Υ.Γ. Η φωτό είναι αφιερωμένη στο φιλαράκι το Χρήστο @PredatoZ γιατί η χθεσινή ευχή του έπειασε.....big smile.
Έκανα και εγώ τη βόλτα μου σήμερα πιο χαμηλά , καθώς ψηλά είχε ομίχλη και κουράστηκα από τα 350 μετρα της Λωρυ σε ανήσυχα πουλιά , πήγα για να τσεκαρω το μέρος παρόλο που δεν χιόνισε ψηλά αλλά ούτε και η θερμοκρασία έπεσε κάτω από το μηδέν , τελικά βρήκα 4 πουλιά και κατάφερα τα δύο , το καινούργιο γιλέκο μου έφερε τύχη

photoupload
Η Κάρυ άρχισε να συναινεί στις φερμες της Λωρυ , ευτυχώς , γιατί δύσκολα θα έπιανα μπεκάτσα ...
Ένα φανταστικό κυνήγι σήμερα με το ζευγάρι μου.... κυνηγήσαμε από την ανατολή έως τη δύση του ηλίου.... γεμίσαμε όμορφες εικόνες και στιγμές από τα σκυλάκια μας.... απολογισμός... δέκα πουλιά σηκώσαμε.... και καρπωθηκαμε τα 7.... καλή συνέχεια σε όλους μαςView attachment 37139View attachment 37140View attachment 37141View attachment 37143
Μπράβο ρε παιδιά....και στα ταίρια τους.

Σήμερα είχαμε έξοδο αν και Κυριακή (αποφεύγω τα Σ/Κ). Εγώ με τον σκύλο μου...φτάνω στο μέρος που ήθελα να κυνηγήσω και αμέσως μου περνάει από το μυαλό οτι είμαι στον ...Σκλαβενίτη στο τμήμα με τα τυριά και παίρνω χαρτάκι για την σειρά προτεραιότητας.....όπως είναι φυσικό για μένα....ούτε σταμάτησα....κατεύθυνση λοιπόν για λίγο παρακάτω οπού αρχίζω και ανεβαίνω σε υψόμετρο και φτάνοντας στο σημείο που λέω να κυνηγήσω....φτάνω στο τμήμα ...αλλαντικών του ίδιου σούπερ μάρκετ....χαρτάκι δεν πήρα ούτε εδώ....και ανοίγω το google maps....για να δω από δορυφόρο την περιοχή....βλέπω ένα ύψωμα το οποίο δεν έχω επισκεφθεί...και πορεία προς τα εκεί....αφού έφτασα το σημείο αποτελείται από έλατα, βελανιδιές και στην βάση πουρνάρι.....με έντονη κλίση αλλά χωρίς την λαοθάλασσα...(άλλο ένα αυτοκίνητο βρήκα). Βουρ λοιπόν στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα....μπαίνει ο σκύλος στο πυκνό και μετά από 30 μέτρα μπαίνω και εγώ....με το μπου περνάω ένα μεγάλο πουρνάρι ακούω ακριβώς από πίσω του τον χαρακτηριστικό ήχο απογείωσης της μακρομύτας....δεν την είδα ...λυπήθηκα αλλά και χάρηκα μαζί για την παρουσία της....στην συνέχεια έχω κατέβει αρκετά προς τα κάτω και ο σκύλος ψάχνει πιο ψηλά από εμένα...σε κάποιο σημείο που είχα ορατότητα μπροστά από τον σκύλο και όχι προς αυτόν....βλέπω μια μπεκάτσα να την κάνει ελαφριά καμιά 50αριά μέτρα μπροστά του και μόνο με τον ήχο του μπίπερ....τουλάχιστον αυτήν την είδα....εδώ δεν χάρηκα ..μόνο λυπήθηκα....και μετά από κανά 10λεπτο ακούω το μπίπερ του σκύλου να χτυπάει 100 μέτρα περίπου προς τα κάτω....είναι νεαρός και έτσι κοντοστέκομαι λίγο για να δω εάν θα συνεχίσει να είναι σε φέρμα ή όχι....το μπίπερ συνεχίζει να χτυπάει και έτσι πορεία προς τα κάτω ανοιχτά ώστε να βρεθώ από κάτω του μπας και έχω εικόνα εάν σηκωθεί το πουλί.... φτάνω στον σκύλο...και τότε αρχίζει πόντα - φέρμα προς τα πάνω ....την συγκεκριμένη στιγμή που βιώνω εκείνη την στιγμή την έχω δει μόνο με τον προηγούμενο σκύλο μου έμπειρο σε πέρδικα και μπεκάτσα, σε ποδάρωμα στις ρήγισσες του βουνού...μπεκάτσα με τόση διαδρομή δεν μου είχε ξανατύχει....σε σημείο να αμφιβάλλω λόγω του ότι γνωρίζω οτι δεν είναι έμπειρος ο συγκεκριμένος αλλά τώρα ξεκινάει...πρέπει να πήγαμε έτσι σε ανηφόρα με πουρνάρια στην βάση πάνω από 50 μέτρα...σε ανηφόρα...οπού ο σκύλος καρφώνεται και δεν κάνει βήμα..παίρνω θέση όσο μπορώφ σε αυτό το σημείο και εύχομαι να κάνει δεξιά όπου θα μπορώ να την δώ καλύτερα....ναι ..σιγά... σηκώνεται αριστερά η κυρία και η 2 τουφεκιές μου δυστυχώς δεν την σταματούν.....depon εγώ για τον πονοκέφαλο μέχρι και τώρα που την βλέπω ακόμα να πηγαίνει...αλλά τουλάχιστον ο νεαρός φέρμαρε και ποντάρισε σε καλή απόσταση την κυρία...

ΥΓ1. φωτό δεν έχει....είχα νεύρα .hair.

ΥΓ2 ..Σας ζάλισα

Last edited:
Σήμερα είχαμε έξοδο αν και Κυριακή (αποφεύγω τα Σ/Κ). Εγώ με τον σκύλο μου...φτάνω στο μέρος που ήθελα να κυνηγήσω και αμέσως μου περνάει από το μυαλό οτι είμαι στον ...Σκλαβενίτη στο τμήμα με τα τυριά και παίρνω χαρτάκι για την σειρά προτεραιότητας.....όπως είναι φυσικό για μένα....ούτε σταμάτησα....κατεύθυνση λοιπόν για λίγο παρακάτω οπού αρχίζω και ανεβαίνω σε υψόμετρο και φτάνοντας στο σημείο που λέω να κυνηγήσω....φτάνω στο τμήμα ...αλλαντικών του ίδιου σούπερ μάρκετ....χαρτάκι δεν πήρα ούτε εδώ....και ανοίγω το google maps....για να δω από δορυφόρο την περιοχή....βλέπω ένα ύψωμα το οποίο δεν έχω επισκεφθεί...και πορεία προς τα εκεί....αφού έφτασα το σημείο αποτελείται από έλατα, βελανιδιές και στην βάση πουρνάρι.....με έντονη κλίση αλλά χωρίς την λαοθάλασσα...(άλλο ένα αυτοκίνητο βρήκα). Βουρ λοιπόν στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα....μπαίνει ο σκύλος στο πυκνό και μετά από 30 μέτρα μπαίνω και εγώ....με το μπου περνάω ένα μεγάλο πουρνάρι ακούω ακριβώς από πίσω του τον χαρακτηριστικό ήχο απογείωσης της μακρομύτας....δεν την είδα ...λυπήθηκα αλλά και χάρηκα μαζί για την παρουσία της....στην συνέχεια έχω κατέβει αρκετά προς τα κάτω και ο σκύλος ψάχνει πιο ψηλά από εμένα...σε κάποιο σημείο που είχα ορατότητα μπροστά από τον σκύλο και όχι προς αυτόν....βλέπω μια μπεκάτσα να την κάνει ελαφριά καμιά 50αριά μέτρα μπροστά του και μόνο με τον ήχο του μπίπερ....τουλάχιστον αυτήν την είδα....εδώ δεν χάρηκα ..μόνο λυπήθηκα....και μετά από κανά 10λεπτο ακούω το μπίπερ του σκύλου να χτυπάει 100 μέτρα περίπου προς τα κάτω....είναι νεαρός και έτσι κοντοστέκομαι λίγο για να δω εάν θα συνεχίσει να είναι σε φέρμα ή όχι....το μπίπερ συνεχίζει να χτυπάει και έτσι πορεία προς τα κάτω ανοιχτά ώστε να βρεθώ από κάτω του μπας και έχω εικόνα εάν σηκωθεί το πουλί.... φτάνω στον σκύλο...και τότε αρχίζει πόντα - φέρμα προς τα πάνω ....την συγκεκριμένη στιγμή που βιώνω εκείνη την στιγμή την έχω δει μόνο με τον προηγούμενο σκύλο μου έμπειρο σε πέρδικα και μπεκάτσα, σε ποδάρωμα στις ρήγισσες του βουνού...μπεκάτσα με τόση διαδρομή δεν μου είχε ξανατύχει....σε σημείο να αμφιβάλλω λόγω του ότι γνωρίζω οτι δεν είναι έμπειρος ο συγκεκριμένος αλλά τώρα ξεκινάει...πρέπει να πήγαμε έτσι σε ανηφόρα με πουρνάρια στην βάση πάνω από 50 μέτρα...σε ανηφόρα...οπού ο σκύλος καρφώνεται και δεν κάνει βήμα..παίρνω θέση όσο μπορώφ σε αυτό το σημείο και εύχομαι να κάνει δεξιά όπου θα μπορώ να την δώ καλύτερα....ναι ..σιγά... σηκώνεται αριστερά η κυρία και η 2 τουφεκιές μου δυστυχώς δεν την σταματούν.....depon εγώ για τον πονοκέφαλο μέχρι και τώρα που την βλέπω ακόμα να πηγαίνει...αλλά τουλάχιστον ο νεαρός φέρμαρε και ποντάρισε σε καλή απόσταση την κυρία...

ΥΓ1. φωτό δεν έχει....είχα νεύρα .hair.

ΥΓ2 ..Σας ζάλισα
Ωραία φαση...Αν την επαιρνες θα ηταν τελεια!Δεν πειραζει ομως σκεψου οτι αρχιζει ο σκυλος κ κανει αυτα που ονειρευεσαι...Φαντασου αντιστροφα να ειχες παρει μια μπεκατσα τυχαια κ ο σκυλος να μην τραβαγε.Καλη συνεχεια να εχεις

Ωραία φαση...Αν την επαιρνες θα ηταν τελεια!Δεν πειραζει ομως σκεψου οτι αρχιζει ο σκυλος κ κανει αυτα που ονειρευεσαι...Φαντασου αντιστροφα να ειχες παρει μια μπεκατσα τυχαια κ ο σκυλος να μην τραβαγε.Καλη συνεχεια να εχεις
Έτσι είναι Πέτρο. Έχεις δίκιο.

IMG_20211205_163100_1.jpg
Η φωτογραφία βγήκε τιμής ένεκεν για ένα σκύλο ο οποίος έφτασε 10 χρονών και έχει βαρύνει.... του άξιζε λοιπόν να έχουμε μια φωτογραφία για να θυμόμαστε τις στιγμές που ζήσαμε μαζί του.... ευχομαι να ζήσει όσα περισσότερα χρόνια γίνεται και να μας χαρίσει κι άλλες όμορφες στιγμές....ΡΕΞ σε ευχαριστούμε για τις φάσεις που ζήσαμε μαζί σου....

Last edited:
Καλημέρα σε όλους!

Εμείς...στην Κορινθία.....χάσαμε με 5-0! Μαζέψαμε την κυνηγετική μας αξιοπρέπεια....και γυρίσαμε σπίτι! Ούτε μπάμ που λένε δεν προλάβαμε να κάνουμε!

Τα πουλιά πρέπει να ήταν πολύ φρέσκα αφού και τα 5 τα βρήκαμε σχεδόν στο ίδιο σημείο με εξαίρεση από ένα ζευγάρι (που σηκώθηκε μαζί)....τα υπόλοιπα δεν είχαν ούτε 50 μέτρα απόσταση μεταξύ τους!

Το τοπίο ήταν πανέμορφο με την πρωινή ομίχλη....και την παγωνιά!

Συνεχίζουμε!

Χεραιτω τη παρέα.
Σ-Κ έκανα και εγω τη βόλτα μου παρέα βέβαια με το σκυλακο τον bravo. Βρήκαμε απο 2-3 σρ κάθε έξοδο, κάποιες έκαναν φτερό και περπάτημα, κάποιες έμειναν στη φέρμα αλλα όλες σε πυκνά απάτητα σημεία, ίσως ο νοτιάς τις έκανε να έχουν αναστατη συμπεριφορά. Σε σχετικα βατό σημείο μονο δυο φορές έμεινε πουλί αλλα δεν πρόλαβα να φτάσω κοντά γιατί και μονο στην υποψία παρουσίας μου τα πουλιά τιναξαν οσο και να προσπάθησα να προσεγγίσω αθόρυβα.
Συνεχίζουμε μόλις μας άφησει ξανα ο καιρός γιατί απο χθες ρίχνει πολλή νερό.

και εγω παιδες μια βωλτουλα σχετικα χαμηλα, με 4 κυριες ασχωληθηκαμε μεσα σε σφυχτο μερως, η μια μαλιστα την ειχανε τα σκυλια φερμα στα 7 8 μετρα μπρωσταμου δινη ενα φτερο ευθεια η κυρια τρωη 2 τουφεκια αλα ακωμη πεταηηηη, την ξαναβρηκαμε καμια 50αρια μετρα παρακατω αλα ακαταδεχτη,,ωπος και η αλες κυριες.hair.

5 ωρες ψαξιμο σημερα με φουλ νοτιά...Ενα πουλι δεκτικό ηρθε μαζι μου μετα απο μια πολυ ωραια φερμα...καταφερα μαλιστα να την δω κατω!Αλλη μία ακαταδεκτη σε απατητο σημειο δεν καταφερε να την μπλοκαρει το σκυλι μετα απο 3-4φερμουλες,μονο την ακουσα.20211206_121603.jpg

Status
Not open for further replies.
Back