Μπεκάτσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ο κανόνας που λέει δεύτερη μέρα στο ίδιο μέρος να ξαναβρείς πουλιά επαληθεύτηκε. Εψαξε ολο το κάμπο ι σκυλάκος, ούτε μυρωδιά, μιλάμε για απίστευτο τέμπο, δεν άφησε γωνιά αψαχτη. Σκέφτηκα να ανέβω λίγο ψηλότερα στο λοφακι μιας και είχα περιορισμένο χρόνο, εκεί βρήκα δυο πουλάκια, η μια έπεσε με περιπέτεια, η δεύτερη φερμαρίστηκε 3 φορές αλλα η κατάβαση ηταν ζόρικη και δεν ηθελα να ρισκάρω για το γόνατο. Το πουλί στη τουφεκιά πήρε σκάγια, αν και την είδα ελάχιστα να περνει το κατήφορο ήμουν σίγουρος οτι θα πέσει παρακάτω. Πηρε ο Bravo το κατήφορο και αυτός, για 10 λεπτά άκουγα βαθιά στο λακωμα να φερμαρει και να σπάει αμέσως συνεχόμενα, κατάλαβα οτι το πουλί είναι λαβωμενο και ή του περπατάει ή του κανει φτερό....Τελικά ο λεβέντης μου ανέβασε τη μπεκατσουλα, αν ο σκυλάκος δεν επέμενε στο απορτ η βασίλισσα θα πήγαινε χαμένη.
Άλλαξε ο καιρός σε βορια και έφυγαν απο χαμηλά, σκέφτομαι οτι ισως να ανέβηκαν ψηλά αλλα δεμ μπορώ και δεν πρέπει να παω στα ψηλά πουρναρωτα ρισκάροντας για το γόνατο. Θα συνεχίσω στα εύκολα ισιωματα και να είμαι ευγνώμων που παω και εκεί.20211213_112317.jpg

Last edited:
γιασας παιδεςςς και εγω ελεγα σημερα να βγω αλα μας χιονησε στα σχετικα ψιλααα τα ξημερωματα και τωρα βρεχη,, δεν πηραζη θα κανουμε υπωμονη για της αλες μερεςςςς,,,,παντως φιλος γουρουνας που εκωβε την κυριακη το πρωι σηκωσε 3 4 πουλια επανω στον δρομο μαλλων αρχησε να βαζη νεα πουλιαααα ;)

Σήμερα δεν είχε πρωινο για παπιες οπως συνηθως , ομως το ανήσυχο πνευμα του κυνηγού δεν με αφηνε.
Κατα τις 11 παιρνω τον πατερα του λεω να ερθω για μπεκατσα? Αστο μου λεει εχει κρυο , παιρνω τον αδερφο αστο μου λεει θα ξεκουραστω , παιρνω τον κουμπαρο αστο μου λεει θα ξαπλωσω . Ρε πουστη μου λεω 7 χρονια εχω να παω για μπεκατσα σημερα δεν θελει κανεις?
Κατα τη μια το μεσημερι τρωω φλασια ντυνομαι , παιρνω το αμαξι και παω στο πατρικο μου 50κμ αποσταση . Παιρνω την πλέων "γερασμένη" σκυλα την φορτωνω στο τζιπ και φευγουμε .

Στα πρωτα 15 λεπτα πηρα και αυτο το ωραιο πουλι που η φωτογραφια το αδικεί . Φωναζα σαν τρελος απο την χαρα μου .
Και το κυνηγι με το σκυλί εχει αλλη χαρη . Ευτυχως εχω το προτέρημα να τα κανω και τα δυο οποτε θελω . Συνηθως πηγαινω χωρις σκυλο αλλα σημερα μου ξυπνησε ωραιες αναμνησεις ο αγαπημενος συντροφος του ανθρωπου και μου εδωσε μια μοναδικη στιγμη να θυμαμαι .
Για μενα η χαρα ειναι τεραστια ειχα να βαρεσω μπεκατσα πανω απο 12 χρονια γιατι δεν την κυνηγω καθολου , σημερα ομως ηταν η μερα μου.

Attachments

• 265206473_620512485817004_4427437374025697373_n.jpg
    265206473_620512485817004_4427437374025697373_n.jpg
    76,7 KB · Προβολές: 60
Χεραιτω τη παρέα.
Του Αγίου Σπυρίδωνα σηνερα βοήθεια μας , σημαδιακή μέρα για εμάς.
Ειχα σκοπό να έβγαινα το μεσημεράκι μια βόλτα μιας και επιτέλους σταμάτησε η βροχή αλλα ο αγαπητός μου κουμπάρος με εναν ακομα καλο φιλο με ενημέρωσαν οτι βρήκαν πουλιά, έτσι 10:30 με 12:30 εκανα τη βόλτα μου με το Bravο, για δυο ωρίτσες σούπερ ήταν. Σε ψαγμένα κομμάτια βρήκα 4 πουλάκια, με περίεργη συμπεριφορά μιας και δεχόταν τον σκυλακο αλλα για ελάχιστα, χωρίς καμία ενόχληση απο μέρος μου εκαναν φτερό κοντά και παλι τα ίδια. Κατάφερα να αγκαλιάσω δυο κορίτσια και με λιγο ακόμα τυχη θα ειχα αλλες δυο ευκαιρίες αλλα δεν πρόλαβα για ελάχιστα μέτρα να τις δω στα σήκωματα. Δεν πειράζει καθόλου όμως και πάλι νιώθω γεμάτος που κατάφερα να κρατήσω τις όμορφες βασίλισσες στα χέρια μου. Συνεχίζουμε με υγεία και δύναμη να έχουμε.....
View attachment 37561View attachment 37562
Μπράβο συνονόματε!

Έτσι να ακούγεται και το αγαπημένο 16αρι!
Εύχομαι και στις επόμενες!!!

Φιλικότατα,

Γιάννης

Ο κανόνας που λέει δεύτερη μέρα στο ίδιο μέρος να ξαναβρείς πουλιά επαληθεύτηκε. Εψαξε ολο το κάμπο ι σκυλάκος, ούτε μυρωδιά, μιλάμε για απίστευτο τέμπο, δεν άφησε γωνιά αψαχτη. Σκέφτηκα να ανέβω λίγο ψηλότερα στο λοφακι μιας και είχα περιορισμένο χρόνο, εκεί βρήκα δυο πουλάκια, η μια έπεσε με περιπέτεια, η δεύτερη φερμαρίστηκε 3 φορές αλλα η κατάβαση ηταν ζόρικη και δεν ηθελα να ρισκάρω για το γόνατο. Το πουλί στη τουφεκιά πήρε σκάγια, αν και την είδα ελάχιστα να περνει το κατήφορο ήμουν σίγουρος οτι θα πέσει παρακάτω. Πηρε ο Bravo το κατήφορο και αυτός, για 10 λεπτά άκουγα βαθιά στο λακωμα να φερμαρει και να σπάει αμέσως συνεχόμενα, κατάλαβα οτι το πουλί είναι λαβωμενο και ή του περπατάει ή του κανει φτερό....Τελικά ο λεβέντης μου ανέβασε τη μπεκατσουλα, αν ο σκυλάκος δεν επέμενε στο απορτ η βασίλισσα θα πήγαινε χαμένη.
Άλλαξε ο καιρός σε βορια και έφυγαν απο χαμηλά, σκέφτομαι οτι ισως να ανέβηκαν ψηλά αλλα δεμ μπορώ και δεν πρέπει να παω στα ψηλά πουρναρωτα ρισκάροντας για το γόνατο. Θα συνεχίσω στα εύκολα ισιωματα και να είμαι ευγνώμων που παω και εκεί.View attachment 37634
Μπράβο Γιάννη!
Το γόνατο να προσέχεις μην υποτροπιάσεις...
Μας αφήνει η καψούρα θα μου πεις;
Δίκιο έχεις!!!

Ερώτηση στους έμπειρους.. που ξέρουν το χομπιστα αυτος πρέπει να έχει πάρει την κατηφόρα.. 3 μεγάλα λάθη θα σας πω.. ενα φερμαρει σκυλα φίλου παει μένει φερμα δίπλα της σπάει με ντορο και φεύγει.. η σκυλα παει 15μετρα ποντάροντας μένει στο πουλί σηκωθείκε. (1)
Μόνος του φερμαρει σταθερά 5λπτο και φεύγει περνάω από εκεί και ήταν η μπεκάτσα κατω σηκωθείκε από εμένα την παράτησε.(2)

Παω με σερνικο σήμερα φερμαρε και αυτος δεν τα επερνε ενώ ήμαστε στην φερμα το βλέπει σηκωθείκε το βαράει ο φιλος του κανει και απορτ.. ξανα το δικό του μένει σε φερμα παει μένει δίπλα το πονταρι έντονα και το σήκωσε..
Παει βρηκε ενα μονος το κρατάει 5λπτο αρχίζει το πονταρι και το σήκωσε..(3)
Πιστεύω ότι δεν έχει γυρισμό.

Last edited:
Ερώτηση στους έμπειρους.. που ξέρουν το χομπιστα αυτος πρέπει να έχει πάρει την κατηφόρα.. 3 μεγάλα λάθη θα σας πω.. ενα φερμαρει σκυλα φίλου παει μένει φερμα δίπλα της σπάει με ντρο και φεύγει.. η σκυλα παει 15μετρα ποντάροντας μένει στο πουλί σηκωθείκε. (1)
Μόνος του φερμαρει σταθερά 5λπτο και φεύγει περνάω από εκεί και ήταν η μπεκάτσα κατω σηκωθείκε από εμένα την παράτησε.(2)

Παω με σερνικο σήμερα φερμαρε και αυτος δεν τα επερνε ενώ ήμαστε στην φερμα το βλέπει σηκωθείκε το βαράει ο φιλος του κανει και απορτ.. ξανα το δικό του μένει σε φερμα παει μένει δίπλα το πονταρι έντονα και το σήκωσε..
Παει βρηκε ενα μονος το κρατάει 5λπτο αρχίζει το πονταρι και το σήκωσε..(3)
Πιστεύω ότι δεν έχει γυρισμό.
Τα λάθη είναι δικά σου πιστεύω... και το κυριότερο είναι το εξής: αφού ο σκύλος βρίσκει δικά του πουλιά και τα φερμαρει κυνήγησε τον μόνο του... ξέρω ότι είναι σπαστικό αλλά τουλάχιστον για φέτος που έχει πουλιά κάνε τη θυσία να κυνηγάς μόνο μαζί του. Μπορεί να πιέζει τα πουλιά λόγω ζήλιας και ανταγωνισμού που αισθάνεται με τα άλλα σκυλιά.
Τώρα σε ότι αφορά πουλιά που είναι μόνος του και μένει στη φερμα και μετά τα σηκώνει μπορεί να οφείλεται σε δικό σου λάθος...τον αγχωνεις και πιέζει... είτε τρέχεις να κλείσεις στη φερμα, είτε τον προσπερνας.... θέλει πολύ υπομονή και ψυχραιμία προκειμένου να κτιστεί η σχέση εμπιστοσύνης και να ξέρει ότι μόνο σε συνεργασία με εσένα θα δαγκώσει πουλιά... έτσι θα μάθει να περιμένει μέχρι να φτάσεις εσύ στο σημείο που θέλεις και μετά να ξεσηκώσει το θήραμα. Τα υπόλοιπα θα έρθουν από μόνα τους.... καλή συνέχεια και ΥΠΟΜΟΝΗ....

Αφήστε το κόσμο να εκφράζεται όπως θέλει. Έτσι θα καταλαβαίνουμε τι σκούφια κουβαλάει ο καθένας.
ο κοσμος λαμπρο εκφραζεται ωπος θεληηηηη,,εση τι θελης να μαθης απο που κραταη η σκουφια του καθενααα;;:rolleyes:

Μπράβο παιδιά για τις βόλτες σας!!
Εδώ ξεσκιστηκε στο νερό... Έγιναν και ζημιές...λιγο και μια ιωσουλα που με ταλαιπωρεί... Σπίτι μου σπιτάκι μου χαχαχα
Καλημέρα

Κράτα δυνάμεις γερόλυκε και φυλάξου για λίγο που λένε στα χωριά διότι εκτιμώ ότι θα έρθει καλός Βοριάς με ότι αυτό συνεπάγεται και θα πρέπει να είσαι έτοιμος να το εκμεταλλευτείς!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μην Διαβάζεις αργά το βράδυ δεν καταλαβαίνεις τι γράφω. Το πρωί με το καφεδάκι διάβασε. Οχι από που κρατάει η σκούφια σου. Αλλά τι σκούφια κουβαλάς μέσα στο κεφάλι σου.
και τι σε μελη εσενα ρε λαμπρο τη σκουφια κουβαλαη ο καθενασμας ωρε ωρες εισαι απαιχτωςςςς .sarcastic.

Status
Not open for further replies.
Back