Μπεκάτσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Χεραιτω τη παρέα, σήμερα δεν εχει βιντεάκι.....peng
Και που δεν έψαξα, στα προσηλια, στα ανήλια, στο πουρναρι, στους κυπαρισσωνες, στο κάμπο, στις πλαγιές.......μάταια.....ούτε μυρωδιά.....ούτε μία, έστω φευγάτη.....στο γυρισμό περασα να τσεκάρω ενα μικρό κομμάτι και εκεί ειχε μεσα μια μπεκατσα-κομάντο....λάλησε εκει μεσα ο bravo, τον τρέλανε στο περπάτημα και το φτερό, μια ευκαιρία περίμενα αλλα στάθηκε τυχερή.....την επόμενη ίσως......ανοιξε η γης και τις κατάπιε......
Περίμενε και ο κουμπάρος μιυ ν' ακούσει καλα νέα για να βγει το μεσημέρι αλλα του εκανα τη καρδιά περιβόλι .sarcastic.
Συνεχίζουμε........

Ερώτηση στους έμπειρους.. που ξέρουν το χομπιστα αυτος πρέπει να έχει πάρει την κατηφόρα.. 3 μεγάλα λάθη θα σας πω.. ενα φερμαρει σκυλα φίλου παει μένει φερμα δίπλα της σπάει με ντορο και φεύγει.. η σκυλα παει 15μετρα ποντάροντας μένει στο πουλί σηκωθείκε. (1)
Μόνος του φερμαρει σταθερά 5λπτο και φεύγει περνάω από εκεί και ήταν η μπεκάτσα κατω σηκωθείκε από εμένα την παράτησε.(2)

Παω με σερνικο σήμερα φερμαρε και αυτος δεν τα επερνε ενώ ήμαστε στην φερμα το βλέπει σηκωθείκε το βαράει ο φιλος του κανει και απορτ.. ξανα το δικό του μένει σε φερμα παει μένει δίπλα το πονταρι έντονα και το σήκωσε..
Παει βρηκε ενα μονος το κρατάει 5λπτο αρχίζει το πονταρι και το σήκωσε..(3)
Πιστεύω ότι δεν έχει γυρισμό.

στο πρωτο που αναφερεις δεν το θεωρω 100% λαθος μιας και η μπεκατσα δεν ηταν εκει. αν και αν μιλουσαμε για εμπειρο σκυλι, θα την ξεκαθαριζε και θα την επερνε αυτος μετα το σπασιμο. για μενα διχνει σωστος αλλα με μικρη εμπειρια.
η σκυλα αυτην την φορα πιεσε το πουλι. λαθος της σκυλας

στα υπολοιπα διχνει πως το σκυλακι κανει λαθει λογο εμπειριας. οπως σου εγραψαν και παραπανω, επειδη εχει φετος μπεκατσες, βγαλτο μονο του, αλλα ριχνε μονο σε πουλια τα οποια ο σκυλος εχει ενεργισει σωστα. μην πας πισω απο τον σκυλο. τον πιεζεις ετσι. τον ζοριζεις. μξν βιαζεσαι να πας στην φερμα και πανε σχεδον αθορυβα και απεναντη απο τον σκυλο. σηκωνε την μπεκατσα εσυ και μην βαζεις τον σκυλο να την σηκωσει. εχεις ενα σκυλακι με περγαμινες. υπομονη και σωστη δουλεια θελεις. απο την στιγμη πουπερνει τοπο και βρισκει, ολα θα στρωσουν.

Last edited:
Συγχωρα με αν κανω λαθος Νικολα αλλα περαν της απειριας του καποια πραγματα ΙΣΩΣ να δειχνουν και δικα σου λαθη στην μεταξυ σας σχεση στο παρελθον οπως και ελειψη εμπιστοσυνης μεταξυ σας

Προσώπικα αφου εχετε μια εξαιρετικη οπως δειχνει χρονια θα εβγαινα οσο πιο πολυ μπορω στο πιο ευκολο τεραιν μονος μου μαζι του , απελευθερωμενοα απο την ενοια της καρπωσης αλλα με την ενοια της συναντησης
Θα τον παροτρυνα και θα τον γεμιζα αυτοπεποιθηση θα προσπαθουσα να κτισω ξανα την σχεση και την εμπιστοσυνη
Και θα βαρουσα τα πουλια που μπλοκαρε σωστα με μια μεγαλοποιηση της επιτυχιας στα ματια του-δειξιμο μεγαλης χαρας και επιβραβευσης
Ολα αυτα βεβαια απο το πληκτρολογιο που τα γραφω και χωρις να δω δεν σημαινει οτι ειναι σωστα
Ισως να εχω λαθος
Διοτι ισως εσυ να αντιλαμβανεσαι ετσι τα πραματα αλλα να μην ειναι
Χωρις να δω δεν μπορω να ειμαι απολυτος
Αλλα απο την περιγραφη σου εγω δεν βλεπω ουτε αβουλο σκυλι ουτε χωρις μυτη
Βλεπω ομως απειρια και ελειψη εμπιστοσυνης οπως ισως και καποιες φοβιες-ανασφαλειες

Σας ευχαριστώ όλους σας για τις συμβουλές σάς σίγουρα το μεγαλύτερο μέρος ευθύνης το φέρω εγώ και όχι ο σκυλος όπως τον έμαθα θα κυνηγήσω.. σήμερα βόλτα η δυο μας το άφησα να δω πως θα πάει 2 κοταρισμα και σήκωμα μακριά και 2 άλλες πολύ δεκτικες και ένα φάντασμα.. δεν είχα παλι σεττερ ισως δεν τον καταλαβαίνω.

Σας ευχαριστώ όλους σας για τις συμβουλές σάς σίγουρα το μεγαλύτερο μέρος ευθύνης το φέρω εγώ και όχι ο σκυλος όπως τον έμαθα θα κυνηγήσω.. σήμερα βόλτα η δυο μας το άφησα να δω πως θα πάει 2 κοταρισμα και σήκωμα μακριά και 2 άλλες πολύ δεκτικες και ένα φάντασμα.. δεν είχα παλι σεττερ ισως δεν τον καταλαβαίνω.
Το κάθε ζώο είναι διαφορετικό... δεν έχει να κάνει μόνο με τη φυλή... προσπάθησε να τον καταλάβεις πώς συμπεριφέρεται στην αναθυμίαση του πουλιού, πώς το προσεγγίζει αν πιέζει ή κρατάει απόσταση. Οι πολλές έξοδοι και οι συναντήσεις θα φτιάξουν την μεταξύ σας σχέση και τη συμπεριφορά του πάνω στα πουλιά. Προσπάθησε να τον κυνηγάς σε σχετικά εύκολο τερέν....τα πουρνάρια δεν είναι εύκολο... βέβαια απ'όλα τα τερέν κάτι θα κερδίζει ανάλογα το μυαλό που έχει... καλή δύναμη και είπαμε...ΥΠΟΜΟΝΗ και επιμονή. Όχι φωνές και μαλωματα.... επιβράβευση και προσπάθησε να του δώσεις πουλιά να δαγκώσει....

Μια γρήγορη βολτα το μεσημέρι πριν ξανα παω για δουλειά,ειχε ως αποτέλεσμα να ασχολειθούμε με μια παλια γνώριμη δασκάλα η οποία μας ειχε ταλαιπωρίσει σε αλλες 2 προηγούμενες εξόδους.....κ σήμερα ηταν ανύσηχη κ μας σηκώνονταν, πολύ πριν φτάσουμε κοντά της κ τις 2 φορές...η Ria επέμεινε αρκετά όμως κ στο 3ο μπλοκάρισμα την έκλεισε τέλεια, τόσο, που έφτασε να την πιάσει στον "ύπνο"...τη στρείμωξε σε ένα ημιδιαμπερες φράχτη από κισσό κ αγριοτριανταφυλλιά κ την έπειασε καθώς σηκώθεικε μόλις μισό μέτρο από το έδαφος....αυτό δεν περίμενα ποτε να το δω...να φύγω ατουφέκιστος κ με μπεκάτσα στο γιλέκο....
Ένα Gordon, για να μας τινάζει τα μυαλά στον αέρα!!

Φυσίγγια ιδιογόμωση: Άρπα βούτα & κουτούπο σε Σκωτσέζικο Gordon κάλυκα....yel..yel..yel.

20211214_160759.jpg

Last edited:
Μια γρήγορη βολτα το μεσημέρι πριν ξανα παω για δουλειά,ειχε ως αποτέλεσμα να ασχολειθούμε με μια παλια γνώριμη δασκάλα η οποία μας ειχε ταλαιπωρίσει σε αλλες 2 προηγούμενες εξόδους.....κ σήμερα ηταν ανύσηχη κ μας σηκώνονταν, πολύ πριν φτάσουμε κοντά της κ τις 2 φορές...η Ria επέμεινε αρκετά όμως κ στο 3ο μπλοκάρισμα την έκλεισε τέλεια, τόσο, που έφτασε να την πιάσει στον "ύπνο"...τη στρείμωξε σε ένα ημιδιαμπερες φράχτη από κισσό κ αγριοτριανταφυλλιά κ την έπειασε καθώς σηκώθεικε μόλις μισό μέτρο από το έδαφος....αυτό δεν περίμενα ποτε να το δω...να φύγω ατουφέκιστος κ με μπεκάτσα στο γιλέκο....

Φυσίγγια ιδιογόμωση: Άρπα βούτα & κουτούπο σε Σκωτσέζικο Gordon κάλυκα....yel..yel..yel.

View attachment 37713
Ειναι θεοπαλαβη η Ρια.
Μπραβο πολυ γατα η ρουφιανα.

Μετά κόπων και βασάνων χθές κατάφερα και βγήκα για πρώτη φορά φέτος μία ώρα
Έφαγα και έναν παπά γιατί εκεί που ήθελα να πάω βρήκα άλλους μπροστά
Το σκυλί μόνο που δεν έβγαλε ταπεράκια να κάνει κανονικό πικ νικ τίποτα το έφαγε η κλεισούρα των τελευταίων χρόνων
Μπεκάτσα μηδέν ένα σπάνιο ζαρκάδι σήκωσα από αυτά που δεν μπορούν να βρουν οι σπάνιοι λύκοι για να φάνε

View attachment 37713
Σταμάτα να γεμίζεις φυσίγγια. .δεν χρειάζονται

Καλησπέρα σε όλουα...είπα να κανω μια εκδρομή και έτσι ανέβηκα με τον σκύλο μου Γρεβενά...να του δώσω καμμιά εμπειρία...χτες 2 πουλάκια πήραμε αφού κυνήγησα μαζί με τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου που έμεινα...συνολικά 5 σηκώματα και όλα μια χαρά..σήμερα βγήκα μόνος πήρα δυο φέρμες αλα δεν μπόρεσα να πάρω τα πουλιά δυστυχώς για τον σκύλο...αν και η ψυχολογία σήμερα χάλασε νωρθς όταν φέρμαρε ο σκύλος στα 140 μέτρα σύμφωνα με το νέο εργαλείο και ξεκίνησα να πηγαίνω..ντούσκα με κέδρα ανάμεικτα το μέρος..και αφού έφτασα πήρες λίγω γιατί έιχε και κάτι παλούρια κια βάτα στην ρεματιά...βλέπω ξαπλωμένο τον κύριο να φερμαρει..μαγική είκόνα..αυτό ήθελα να δω...και μετά από λίγο σηκώνεται η κυρία κάθετα και εγώ να λέω η πρώτη έγινε για σήνερα...πατάω σκανδάλη και ακούω ένα κλακ...το κλείστρο δεν είχε κλείσει καλά και έμεινα να την χαζεύω να φεύγει...το όπλο τελικα γλύτωσε και δεν το έσπασα...αλλά χαλάστηκα για όλη την υπόλοιπη ημέρα..

ΥΓ.1. Γιάννη το κοντάκι είναι μια χαρά
ΥΓ2. Μέχρι τώρα έχω δει 4 φορές ζαρκάδι.
ΥΓ3 Ο σκύλος την πρώτη μέρα φοράει και το gps του άλλου παιδιού για να τσεκάρω το νέο το δικό μου....γιαυτο φαίνεται σαν εξωγήινος.

Screenshot_20211214-165950_Gallery.jpg

imagehostingμετα απο πωλεςςςς μερες απραξια βγηκαμε σημερα το πρωι,,το μερως σφυχτω πουρναρι με παλιουρη,,με το καλημερα η πρωτη φερμα και μπαινη γυλεκοοοο,,μετα απο καμια 200αρια μετρα παλι φερμα και σηκωνονται δυο συριζα με τα πουρναρια, τουφεκαω την μια γεμιζη ο τοπος πουπουλα την ψαχνω μιση ωρα αλα το μερως βουρτσαααα μαλων επεσαι πανω σε κανενα πουρναρι,,,, παρακατω αλλες δυο σε φερμα και κραταω την μια,,και πρως το τελος κυνηγιου μας πωδαρωνη μια κυρια κανα μισαωρο και δεν λεη να σηκωθηηηη μετα πωλα μας εφυγε καμια 30αρια μετρα μπρωστα την κανω εναν ντουμπλε και βλεπω λιγα πουπουλα αλα πουλι τιποτα,,,,τα πουλια σχετικα μαζεμενα τωρα περασμα κατεβηκανε απο το βουνο λογο χιονιααα .think.

View attachment 37713
Τρομερό! Εύγε στο σκυλάκι!

Καλησπέρα σε όλουα...είπα να κανω μια εκδρομή και έτσι ανέβηκα με τον σκύλο μου Γρεβενά...να του δώσω καμμιά εμπειρία...χτες 2 πουλάκια πήραμε αφού κυνήγησα μαζί με τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου που έμεινα...συνολικά 5 σηκώματα και όλα μια χαρά..σήμερα βγήκα μόνος πήρα δυο φέρμες αλα δεν μπόρεσα να πάρω τα πουλιά δυστυχώς για τον σκύλο...αν και η ψυχολογία σήμερα χάλασε νωρθς όταν φέρμαρε ο σκύλος στα 140 μέτρα σύμφωνα με το νέο εργαλείο και ξεκίνησα να πηγαίνω..ντούσκα με κέδρα ανάμεικτα το μέρος..και αφού έφτασα πήρες λίγω γιατί έιχε και κάτι παλούρια κια βάτα στην ρεματιά...βλέπω ξαπλωμένο τον κύριο να φερμαρει..μαγική είκόνα..αυτό ήθελα να δω...και μετά από λίγο σηκώνεται η κυρία κάθετα και εγώ να λέω η πρώτη έγινε για σήνερα...πατάω σκανδάλη και ακούω ένα κλακ...το κλείστρο δεν είχε κλείσει καλά και έμεινα να την χαζεύω να φεύγει...το όπλο τελικα γλύτωσε και δεν το έσπασα...αλλά χαλάστηκα για όλη την υπόλοιπη ημέρα..

ΥΓ.1. Γιάννη το κοντάκι είναι μια χαρά
ΥΓ2. Μέχρι τώρα έχω δει 4 φορές ζαρκάδι.
ΥΓ3 Ο σκύλος την πρώτη μέρα φοράει και το gps του άλλου παιδιού για να τσεκάρω το νέο το δικό μου....γιαυτο φαίνεται σαν εξωγήινος.

View attachment 37741
Συγνώμη για τα λάθη του κειμένου...έγραφα από κινητό και με φακούς επαφής...δηλαδή συνδιασμός ..ΔΕΝ ΒΛΈΠΩ τίποτα

Ημέρα ορόσημο η σημερινή.
Η 15 μηνών Γκρέτα πήρε 3 καθαρές φέρμες δικές τις. Με διστακτικότητα στην συνενεση καθώς ήθελε να βγαίνει μπροστά από την Σίμπα. Με μέτρα έρευνας ακόμα και στα 300.
Το μέλλον σου ανήκει μικρούλα μου.

View attachment 37745

View attachment 37746

View attachment 37747
Καλησπέρα
Πανέμορφα Σκυλιά
Ιδανικά Terrain
Διηγηματικές Φωτογραφίες
Συγχαρητήρια
Πάντα τέτοια !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Επειδή έχω γίνει πιά γερόλυκος ας μου επιτραπεί μια 100% φιλική παρένθεση- διαπίστωση- συμβουλή όχι για τον Maniako αλλά για όλους όσους έχουν προσωπικές επιτυχίες στο κυνήγι αλλά και σε άλλες πτυχές των δραστηριοτήτων τους.

Στα 55 χρόνια που περιφέρω το σαρκίο μου ανά τον κόσμο, αλλά ειδικότερα στην Ελλάδα, δυστυχώς έχω αλλάξει και τον ορισμό της φιλίας και της συντροφικότητας αφού πλέον σε οποιοδήποτε πρόβλημα που τυχόν παρουσιαστεί μπορεί να με βοηθήσει και να με συντρέξει και ένας απλά γνωστός ή ακόμη και ένας άγνωστος για τους δικούς του λόγους ο καθένας , χωρίς απαραίτητα να είναι φίλοι μου.

Εκεί που πλέον αξιολογώ τους χαρακτήρες γύρω μου και αυτούς που θέλω να συγκαταλέγω στους πραγματικά φίλους μου είναι όταν σημειώνω πρόσκαιρες ή και μεγαλύτερης διαρκείας επιτυχίες , από κυνηγετικές έως και προσωπικές ή και οικογενειακές.
Εκεί βλέπω ποιος , ποιοι χαίρονται πραγματικά με την χαρά μου..................................................
Αυτούς θέλω να Εχω δίπλα μου.........................
Δοκιμάστε όταν θα έχετε χαρές επαγγελματικές , οικογενειακές, προσωπικούς στόχους , γεννήσεις, απόκτηση σπιτιού, αυτοκίνητου και φυσικά επιτυχίες στα σκυλιά κυνηγι κλπ.

Με τις καλύτερες ευχές μου για υγεία, καλούς φίλους και μέσα- χρόνο ευχέρεια να κάνουμε ότι αγαπάμε............!!!!!!!!!!!

Status
Not open for further replies.
Back