Μπεκάτσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Εγω συμφωνώ με τα παιδιά το όριο που εχουμε στις μπεκάτσες ειναι μεγάλο ,πιστευω πως εως 5 πουλια ανα κυνηγό θα ηταν αρκετα καλή καρπωση και ταυτόχρονα να επιτρεπόταν τουλαχιστον το πρωινο καρτερι, δεν νομίζω πως το πρωι καποιος κυνηγος θα εχει την δυνατότητα να βαρεσει εως 5 πουλια ,και στο κάτω κατω ρε αδερφε υπάρχουν φίλοι που δεν έχουν σκύλο γιατι να μην μπορουν να καρπωθουν μια μπεκάτσα. Ξέρω μπεκατσαδες που για να δικαιολογήσουν τον τίτλο τους κάνουν καρτερι πρωι και απόγευμα με τα σκυλια στην κλουβα για να μαζεψουν πουλια μαζι με τα φερμαριστά και να βγαλουν φωτογραφια με καμιά 10ρια πουλια στο facebook. .Eγω προσωπικά το πρωί σπανια να δω 3 μπεκάτσες συνολικα ολη την χρονιά και δεν θα τις αφήσω να περασουν αναίμακτα , περσι δεν είδα σε 30 εξόδους για τσίχλα ουτε μια σιγα την ζημια που γίνεται απο τους τσιχλάδες. Τωρα για το μπιπερ μου χαλάει εντελως την αισθητική, στον σκυλο μου εβαζα και βαζω παντα τσοκανάκι και τον ειχα να κυνηγάει σε αποσταση βολής απο μένα και μου εδωσε ανεπαναληπτες εμπειρίες οχι σε ποσότητα αλλα σε ποιοτητα.
Φώτη μου μην κρίνεις μόνο από εσένα για το πρωινό καρτέρι γιατί αν επιτραπεί θα γίνεται σφαγή κάθε πρωί (όχι που δεν γίνεται τώρα) υπάρχουν " κυνηγοί " που κάθονται κάθε πρωί (μερικοί πριν πάνε στη δουλειά τους) με το πρόσχημα για τις πρωινές κιχλες. Ούτε η λύση είναι να απαγορευθεί το πρωινό στις κιχλες. Πολλά πουλιά τα οποία είτε πιάνουν σε σημεία που δεν μπορούν να ψάχτουν είτε είναι ακαταδεχτες στα σκυλιά γίνονται εύκολη λεία στα πρωινά και βραδυνα περάσματα. Συμφωνώ για τού νόμιμους κυνηγούς χωρίς σκύλο που δεν θα καρπωθούν τη μπεκατσα αλλα και το πρωινό καρτέρι δεν είναι η λυση, όπως δεν είναι για τους μη έχοντες λαγοσκυλα το βραδυνό κυνήγι του λαγού ή το καρτέρι στι νερό για τις πέρδικες. Όσο για τους "μπεκατσοκυνηγους" του καρτεριου αυτοί Φώτη μου είναι αξιολυπυπητοι, Δυστυχώς ή κυνηγετική τους πείνα και η αγωνιωδης αναγνώριση αυτών και ειδικά των σκύλων τους οδηγεί σε αυτή την πράξη ντροπής. Όπως έχω ξαναγραψει αυτό το υπέροχο θήραμα αν το κυνηγας όπως του αξίζει σου χαριζει μαγικές στιγμές.
* το να δω ένα πιτσιρικά που βράζει το αίμα του ή έναν παππού που δεν βαστανε τα πόδια του στο καρτέρι θα το σεβαστω, αλλά το κάθε μέρα πρωί βράδυ όχι.......

Last edited:
Ξαναλέω μην συγχέουμε το κυνήγι μπεκάτσας αλα κρόουλ που γίνεται στη Ρωσία, με το ''ξεκλήρισμα'' που γίνεται εδώ, στο παρανομο καρτέρι μπεκάτσας πρωί και βράδυ...
Οπως και εθελοτυφλούμε αν δεν παραδεχτούμε τις ''νόμιμες'' υπερβολές που γίνονται, στο ''μοδατο'' (δυστυχώς για την μπεκάτσα) μπεκατσοκυνήγι και στη χωρά μας και των γειτόνων Ιταλών κυνηγών, όχι στην Ιταλία βέβαια, που οι νόμοι πλέον είναι αυστηρότατοι, αλλά στους σταθμούς αποδημίας-ξεχειμωνιάσματος των πουλιών (Κροατία, Κριμαία, Βουλγαρία...)
Οσο για αυτούς που έχουν σκυλιά και την στήνουν στο καρτέρι το πρωί, στους πρόποδες του βουνού που θα κυνηγήσουν μπεκάτσες την υπόλοιπη μέρα, η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά...
Το μόνο που μπορώ να πω είναι...τσάμπα το σκατό των σκύλων, που σκουπίζουν όλο το χρόνο...

Ξερει ποσοι κυνηγοι ειναι που φοβουντε να κανουνε μπαμ το πρωι. Αν τους επιτραπει το καρτερι ξερεις ποσοι ακομα θα βγουνε στο κουρμπετι..αστο..
Δεν θελουμε να μαθουμε.....

Καρτερι δεν ειναι μονο η καρπωση αλλα χαλας και το κυνηγι του μπεκατσοκυνηγου. Οταν η μπεκατσα παει να καθησει το πρωι κ εσυ την αρχιζεις μπαμ μπουμ. Τοτε την διωχνεις την αλαζεις τοπο και το πουλι δεν ειναι ηρεμο....

Εχεις σκεφτει ποτε οτι αυτη την μια μπεκατσα που περναει απο πανω σου και την καρπωθεις,οτι εκεινη την στιγμη εχει ερθει καποιος αλλος συναδελφος σου με το σκυλακι του,που εχει κανει τοσα χιλιομετρα με το αυτοκινητο και συν το περπατημα που θα κανει στο βουνο για να ερθει να σηκωσει εστω αυτο το ενα πουλι για να ζησει ομορφες στιγμες με το πιστο του συντροφο... οτι εσυ θα του εχεις χαλασει αυτη την στιγμη...

Υγ. Ειναι πολλα που σχετιζοντε με το καρτερι,δεν ειναι απλα μια μπεκατσα το πρωι......

Φιλικα παντα....
Δεν διαφωνώ μαζί σου απλά το κυνηγι της μπεκάτσας συνήθως δεν διεξάγεται στα ίδια κυνηγοτόπια με τους ελαιώνες που κυνηγιέται η τσίχλα γι αυτο και συναντω καθε χρόνο 2 με 3 η καθόλου μπεκάτσες σε αυτα τα μέρη , δεν τίθεται ζήτημα χαλάστρας για τους μπεκατσοκυνηγους που κυνηγανε στο πουρναρι στα ρεματα και στα πυκνα. Απλά λέω οτι 2 με 3 μπεκάτσες το χρονο που σπάνια τυχαινουν το πρωι παντα στους τσιχλαδες να τις καρπωνονται νομιμα τωρα , καποιος που στήνεται στα ριζα στην Καρδίτσα το πρωι για μπεκάτσα ειναι σκοπιμο και αθεμιτο και θα πρεπει να είναι παράνομο και οντως χαλάει και το κυνηγι των συναδέρφων μπεκατσάδων γιατι ειναι καθαροι μπεκατσότοποι

Last edited:
Σε γενικες γραμμες θα συμφωνησω (για ακομα μια φορα) με το Σπυρο...
Τωρα η λεξη σεβασμος στο θηραμα, εχει ευρεια εννοια για μενα κ δεν συμβαδιζει παντα με τους νομους κ τους κανονες... Κ για μενα το οριο καρπωσης στη μπεκατσα ειναι υπερβολικο, κ ο καρτερητζης που βγαινει μια βδομαδα συνεχομενη πρωι βραδυ κατω απο την πλαγια γιετι το ντυμμα απο πανω εχει γεμισει μπεκατσες κ δεν τις εχει παρει ειδηση κανενας ειναι για ο ορισμος της καταντιας... Απο την αλλη καταντια ειναι κ να τις πετυχαινει καποιος με παγο στα ανοιχτα σαν ορτυκια κ να παιρνει 10, η καταντια ειναι να πηγαινουν 3-4 κυνηγοι για μπεκατσες με αλλα τοσα σκυλια κ να τρωει καθε πουλι 8-9 τουφεκιες μηπως κ πεσει... Νομιμο ειναι, ηθικο δεν ειναι... Η μπεκατσα θα επρεπε να κυνηγιεται με 1 η 2 το πολυ ατομα (κυριως για αφαλεια) αυστηρα, ο αριθμος των σκυλων δεν με απασχολει (καμια φορα θελει κ μαεστρια να κανεις 3 σκυλους να συνεργαζονται κ η στιγμη της φερμας ειναι μαγικη ), θες κ να απαγορευτει το μπιμπερ? Δεν θα ειχα κανενα απολυτως προβλημα, αναγκαιο κακο ειναι αλλωστε, οπου μπορω δεν θελω ουτε να το ακουω... Το καρτερι.... ΜΜμμμμμμμμ... Δεν με χαλαει σαν διαδικασια,δεν θα το εκανα απο τη στιγμη που εχω να διαλεξω τον τροπο κυνηγιου που της αξιζει, αλλα δεν μπορει να μπει σε ορια κ περιορισμους οποτε καλυτερα που απαγορευεται...

Δεν μιλαω προσοπικα φωτη αλλα γενικα.....
Το καταλαβαίνω οτι είσαι καλοπροαίρετος ,και το να διαφωνήσουμε δεν ειναι κακό υγεία είναι, απλως επειδη εχω κυνηγησει αρκετα χρόνια μπεκατσα και περδικα μπορω να σε καταλάβω τι θες να πεις , δεν έχω παροπίδες προς Θεου αυτα που αναφερεις ειναι πολυ ορθά και εχεις δίκιο,απλώς προσπαθώ να δω τα πράγματα πιο σφαιρικά και να αντιληφθώ και τις ανάγκες ενός ανθρώπου που δεν εχει σκύλο φέρμας και κανει και αυτός χιλόμετρα και εξοδα να χτυπήσει μερικες τσίχλες αν του τυχουν και 3 μπεκάτσες την χρονια το πρωι θα εχει λογο να βγαλει αδεια και την επόμενη χρονιά.

συγνωμη ρε παιδια αλλα απο οσο ξερω ειτε ελαιωνας ειναι ειτε ντυμενο ειτε πευκα οπουδηποτε τελος παντων που μπορει να πιασει μια μπεκατσα οποιος θελει ασ παει να περπατησει καμποσες ωρουλες και σιγουρα θα πεταχτει καποια μπεκατσα να την καρπωθει δεν χρειαζεται να καθησει καρτερι,οπως και οποιος εχει κυνηγησει περδικα σιγουρα εχει προγκυψει λαγο χωρις να τον φερμαρουν τα σκυλια του,αρα κανενα θηραμα δεν αποκλειετε για κανενα κυνηγο αρκει αυτος να θελει να προσπαθησει .,Το νομιμο και το ηθικο ειναι μια μεγαλη κουβεντα θελω να πιστευω οτι οποιο σεβεται τον εαυτο του σεβεται και το θηραμα.νομιμο ειναι και το να πετυχεις μπεκατσες στα μπασιματα και για μια βδομαδα να βαρας 10 την ημερα ηθικο ειναι ομως?γιατι κυνηγαμε?αν κυνηγας για χομπι
ηθικο ειναι και να χτυπησεις 70 μπεκατσες σε μια βδομαδα.αν κυνηγας ομως απο ενστικτο απο αγαπη για την φυση απο θαυμασμο στο τροπο εργασιας των σκυλιων σου δεν ειναι ηθικο.ο μεντορας μου στην μπεκατσα ελεγε χτυπα οσα θηραματα μπορεις να φας εσυ και οι οικογενεια σου ουτε ενα παραπανω,με το συχρονο τροπο ζωη δεν εχουμε αναγκη το θηραμα σαν τροφη καθαρα αρα χτυπα οσα λιγοτερα μπορεις.τωρα τα μπιπερ τα gps και ειναι αλλη μεγαλη κουβεντα που ξεκιναει απο τη εκτροφη σκυλων μεγαλης ερευνας.εγω προσωπικα βαζω κουδουνακι μονο στη μπεκατσα καιθα ηθελα καποια στιγμη να αγορασω gps απο υπερβολικη αγαπη στα σκυλια μου μην γινει οτιδηποτε και χασω καποιο ενα κουταβι που παρασυρθηκε ενα σκυλο που μπηκε σε μια σαρα και δεν τον βλεπω.επιδη ζω σε αγροτικη περιοχη μπορω με βεβαιοτητα να πω οτι το καρτερι ειναι τεραστια πληγη για την μπεκατσα τροπο να κοπει δεν βλεπω και ανησυχω πραγματικα .συγνωμη αν εγραψα πολλα αλλα τοσα θα μπορουσα να γραψω χωρις καμια διαθεση να πειραξω κανεναν αλλωστε περιμενω απαντησεις να συνεχισουμε την ωραια μα πονεμενη κουβεντα μας

Στα λεγόμενα των φίλων παραπάνω εμένα προσωπικά δεν με στεναχωρει αν την τουφεκισουν το πρωί με την έννοια ότι το πουλί θα αλλάξει συμπεριφορά ή θα πιάσει σε άλλο μέρος, έχω εμπιστοσύνη στα σκυλιά μου και θα τη βρω, τώρα αν δε τη βρω χαλαλι της ίσως κάποια αλλη μέρα. Τα πουλιά δεν είναι δεμένα να μας περιμένουν, πρέπει να κουραστουμε και να ματωσουμε κάποιες φορές. Με στεναχωρει που θα χαθεί άδικα χωρίς να δώσει τη μάχη της. Τώρα για το ηθικό που λέμε, όντως θα συμφωνησω πως το νόμιμο δεν είναι πάντα ηθικό, νομίζω πως ο καθένα ς μας που σέβεται και αγαπάει αυτο το υπέροχο πουλί βάζει τα δικά στάνταρ νομιμότητας και ηθικής. Αναρωτιέμαι χρόνια τώρα για το μπιμπερ, όντως κάποιες φορές μας βοηθάει σαφώς πολλή περισσότερο από το κουδούνι. Δυστυχώς και το λέω εγώ που το χρησιμοποιω και αυτό το βοήθημα είναι εναντίον της.

παιδιά μην δαιμονοποιουμαι τα διάφορα βοηθήματα ας έρθει οποίος θέλει μα κυνηγήσει μαζί μου σε σφιχτά ντυμένα πουρναροτα που κυνηγάω εγώ κάι αν δεν είναι γνωστής του τόπου και δεν έχει πόδια να κάνει κύκλους οπότε βρει το σκυλί του φορμαρισμένο να μου γράψει.το λέω εγώ που δεν το θέλω το μπιπερ για άλλους λόγους. Έτσι λοιπόν κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και δεν με απασχολεί αυτός που θα βγει να κυνηγήσει σωστά αν θα έχει κουδούνι μπιπερ η GPS

παιδιά μην δαιμονοποιουμαι τα διάφορα βοηθήματα ας έρθει οποίος θέλει μα κυνηγήσει μαζί μου σε σφιχτά ντυμένα πουρναροτα που κυνηγάω εγώ κάι αν δεν είναι γνωστής του τόπου και δεν έχει πόδια να κάνει κύκλους οπότε βρει το σκυλί του φορμαρισμένο να μου γράψει.το λέω εγώ που δεν το θέλω το μπιπερ για άλλους λόγους. Έτσι λοιπόν κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και δεν με απασχολεί αυτός που θα βγει να κυνηγήσει σωστά αν θα έχει κουδούνι μπιπερ η GPS
Σωτήρη έχεις δίκιο, απλά σκέφτομαι ότι και το μπιμπερ είναι ένα βοήθημα που είναι εναντίον της, εξάλλου χωρίς αυτό τα περισσότερα σκυλιά είναι άχρηστα στο κυνήγι της λόγω απόστασης που ψαχνουν. Προσωπικά δεν μπορώ και δεν θέλω να κυνηγαω με το gps κρεμασμένο στο λαιμό μου.

Συγνωμη ρε γιαννη εσυ απο αυτο το κομματι που εγραψα καταλαβες οτι εσυ εχεις σκυλια καλα και εμεις δεν εχουμε. Γιατι αυτο γραφεις.

Στα λεγόμενα των φίλων παραπάνω εμένα προσωπικά δεν με στεναχωρει αν την τουφεκισουν το πρωί με την έννοια ότι το πουλί θα αλλάξει συμπεριφορά ή θα πιάσει σε άλλο μέρος, έχω εμπιστοσύνη στα σκυλιά μου και θα τη βρω, τώρα ανδε τη βρω χαλαλι της ίσως κάποια αλλη μέρα.

Προσεχετε τι διαβαζετε και τι γραφετε......

Και ακουω πολλα για νομιμοτιτες και ηθικο. Η νομιμοτιτα ειναι μια και ισχυει για ολους. Για το ηθικο ειναι ξεχωριστο κομματι ειναι για το πως νιωθει ο καθε ανθρωπος μεσα του. Οποτε ο κσθενας να εχει την αποψη ηθικο στον εαυτο του.
Λάμπρο μου εγώ δεν εννοώ ότι έχω τα καλύτερα σκυλιά και εσείς όχι, εγώ έγραψα ότι η βασίλισσα δεν θα δώσει τη μάχη της απέναντι σε μας και τα σκυλιά μας. Αν την καθαρίσουν στο καρτέρι θα έχει πεσει αμαχητί.

Συγνωμη ρε γιαννη εσυ απο αυτο το κομματι που εγραψα καταλαβες οτι εσυ εχεις σκυλια καλα και εμεις δεν εχουμε. Γιατι αυτο γραφεις.
Λάμπρο μου εγώ δεν εννοώ ότι έχω τα καλύτερα σκυλιά και εσείς όχι, εγώ έγραψα ότι η βασίλισσα δεν θα δώσει τη μάχη της απέναντι σε μας και τα σκυλιά μας. Αν την καθαρίσουν στο καρτέρι θα έχει πεσει αμαχητί.
Ειρήνη υμήν μπεκατσοεραστές!!!.love.
Α! ρε νεράιδα των δασών...στην ποδιά σου σφάζονται 2 παλικάρια....sarcastic.

Ετσι οπως γραφτηκε εχει αλλη εννοια γιαννη η τουλαχιστον ετσι το καταλαβενω εγω....

Εγω ειπα οτι τουφεκανε το πρωι και χαλανε την ηρεμια και το σημειο που παει να πιασει.και εσυ λες οτι δεν σε στεναχωρει...Αν το κανουνε συνεχεια το πουλι δεν θα ξανα περασει και θα αλλαξει τοπο.Αναφερθηκαμε στο καρτερι.και το ΚΑΚΟ που γινετε εκει δεν ειναι ΜΟΝΟ η θηρευση αλλα οτι ΧΑΛΑΝΕ και τα πουλια που περνανε και δεν τα περνουνε....

Ολοι εχουμε εμπιστοσυνη στα σκυλια μας και τα θεωρουμε τα καλυτερα.. αλλιως δεν θα τα ειχαμε........

ΠΑΝΤΟΝΤΕ ΜΙΛΑΩ ΦΙΛΙΚΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ .shake. .kiss me.
Εντάξει φιλαρακι, απλά από τα δύο κακά το χειρότερο είναι η θυρευση της.
Φιλάκιααααααααα!!!!!!!!!!!!!!!
.exciting..exciting..sarcastic..sarcastic.

Σημερα ειχαμε τραπεζι απο φτερωτα..... η γιαγια μου με την παλιακι σπεσεαλιτε της εκανε 3 μπεκατσουλες με σαλτσα κοκκινιστη και 2 περδικια ψητα στα καρβουνα..... και παρεα με τον παππου μου τις κανονησαμε με συνοδεια ντοπιου κρασι απο τα αμπελια μας.... η συζητηση ατελειωτες μπεκατσοιστοριες που εχει ζησει και τις εχω ακουσει χιλιαδες φορες αλλα δεν τις βαριεμε ποτε. Ειναι παντα σαν να τις ακουω πρωτη φορα... χαχαχαχα........

screen capture software

forum imπage hosting
Αυτά είναι γούστα, φίλε!!!
Κυνήγια στο τραπέζι και ιστορίες απο τους παλιούς...
Δε ξέρω αλλά αυτές οι κυνηγοιστορίες απο τους παλιούς, έχουν μια μαγεία που σε κάνει να κάθεσαι να τις ακούς όπως τα μικρά παιδιά τα παραμύθια...
Αυτές οι πέρδικες στη σχάρα πολύ μου αρέσουν στο μάτι, δεν στύβει το κρέας?

Σημερα ειχαμε τραπεζι απο φτερωτα..... η γιαγια μου με την παλιακι σπεσεαλιτε της εκανε 3 μπεκατσουλες με σαλτσα κοκκινιστη και 2 περδικια ψητα στα καρβουνα..... και παρεα με τον παππου μου τις κανονησαμε με συνοδεια ντοπιου κρασι απο τα αμπελια μας.... η συζητηση ατελειωτες μπεκατσοιστοριες που εχει ζησει και τις εχω ακουσει χιλιαδες φορες αλλα δεν τις βαριεμε ποτε. Ειναι παντα σαν να τις ακουω πρωτη φορα... χαχαχαχα........

screen capture software

forum image hosting
Μόνο μια λέξη: Απόλαυση! .well done.

screen capture software

forum image hosting
Αυτά είναι! Η αλήθεια είναι ότι πέρδικα στα κάρβουνα δεν έχω δοκιμάσει ποτέ

Σπυρο οταν ακουω το παππου μου να μου λεει τετοιες ιστοριες δεν θελω τιποτα αλλο εκεινη την στιγμη..... τις περδικες τις ριχνω ενα βρασιματακι πρωτα και μετα με λιγο λαδακι τις ριχνω στην σχαρα για να παρουνε λιγο χρωματακι.....
Βράσιμο με σκέτο νερό;

Αυτά είναι! Η αλήθεια είναι ότι πέρδικα στα κάρβουνα δεν έχω δοκιμάσει ποτέ
Χάνεις Μύρο..
Έμενα η πέρδικα όπως κ αν μαγειρευτεί είναι το αγαπημένο μου γευστικά θήραμα.Πρωτα αυτή κ μετά ολα τα υπόλοιπα..

Status
Not open for further replies.
Back