Φώτη μου μην κρίνεις μόνο από εσένα για το πρωινό καρτέρι γιατί αν επιτραπεί θα γίνεται σφαγή κάθε πρωί (όχι που δεν γίνεται τώρα) υπάρχουν " κυνηγοί " που κάθονται κάθε πρωί (μερικοί πριν πάνε στη δουλειά τους) με το πρόσχημα για τις πρωινές κιχλες. Ούτε η λύση είναι να απαγορευθεί το πρωινό στις κιχλες. Πολλά πουλιά τα οποία είτε πιάνουν σε σημεία που δεν μπορούν να ψάχτουν είτε είναι ακαταδεχτες στα σκυλιά γίνονται εύκολη λεία στα πρωινά και βραδυνα περάσματα. Συμφωνώ για τού νόμιμους κυνηγούς χωρίς σκύλο που δεν θα καρπωθούν τη μπεκατσα αλλα και το πρωινό καρτέρι δεν είναι η λυση, όπως δεν είναι για τους μη έχοντες λαγοσκυλα το βραδυνό κυνήγι του λαγού ή το καρτέρι στι νερό για τις πέρδικες. Όσο για τους "μπεκατσοκυνηγους" του καρτεριου αυτοί Φώτη μου είναι αξιολυπυπητοι, Δυστυχώς ή κυνηγετική τους πείνα και η αγωνιωδης αναγνώριση αυτών και ειδικά των σκύλων τους οδηγεί σε αυτή την πράξη ντροπής. Όπως έχω ξαναγραψει αυτό το υπέροχο θήραμα αν το κυνηγας όπως του αξίζει σου χαριζει μαγικές στιγμές.Εγω συμφωνώ με τα παιδιά το όριο που εχουμε στις μπεκάτσες ειναι μεγάλο ,πιστευω πως εως 5 πουλια ανα κυνηγό θα ηταν αρκετα καλή καρπωση και ταυτόχρονα να επιτρεπόταν τουλαχιστον το πρωινο καρτερι, δεν νομίζω πως το πρωι καποιος κυνηγος θα εχει την δυνατότητα να βαρεσει εως 5 πουλια ,και στο κάτω κατω ρε αδερφε υπάρχουν φίλοι που δεν έχουν σκύλο γιατι να μην μπορουν να καρπωθουν μια μπεκάτσα. Ξέρω μπεκατσαδες που για να δικαιολογήσουν τον τίτλο τους κάνουν καρτερι πρωι και απόγευμα με τα σκυλια στην κλουβα για να μαζεψουν πουλια μαζι με τα φερμαριστά και να βγαλουν φωτογραφια με καμιά 10ρια πουλια στο facebook. .Eγω προσωπικά το πρωί σπανια να δω 3 μπεκάτσες συνολικα ολη την χρονιά και δεν θα τις αφήσω να περασουν αναίμακτα , περσι δεν είδα σε 30 εξόδους για τσίχλα ουτε μια σιγα την ζημια που γίνεται απο τους τσιχλάδες. Τωρα για το μπιπερ μου χαλάει εντελως την αισθητική, στον σκυλο μου εβαζα και βαζω παντα τσοκανάκι και τον ειχα να κυνηγάει σε αποσταση βολής απο μένα και μου εδωσε ανεπαναληπτες εμπειρίες οχι σε ποσότητα αλλα σε ποιοτητα.
* το να δω ένα πιτσιρικά που βράζει το αίμα του ή έναν παππού που δεν βαστανε τα πόδια του στο καρτέρι θα το σεβαστω, αλλά το κάθε μέρα πρωί βράδυ όχι.......
Last edited: