Μπεκάτσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Χιόνια σήμερα και είπα να πάω δυτικά προς τα παράλια της πόλης που τα χιόνια ήταν λιγότερα σε σημείο που κυνηγάω τσίχλες να δω για μπεκατσες.μπεκατσες δεν βρήκα αλλά τσίχλες και κοτσύφια πανικός,έτσι μπήκα στο πειρασμο και χτυπησα μερικές όπως και μερικές γερακοτσιχλες που είχα χρόνια να δω.Αργότερα έφυγα από εκεί να πάω πιο δυτικά προς τα παράλια της Κομοτηνής που γνωρίζω ότι κατεβαινουν μπεκατσες με τέτοιο καιρό σε μμέρος με πολλά πουρνάρια και δεν το ξέρω καλά.Έψαξα για λίγη ώρα δεν βρήκα τίποτα όμως κάθε είκοσι λεπτά εμπαινε και ένα μεγάλο κοπάδι φάσες και αμέτρητες σιταριθρες έτσι άρχισα να τις κυνηγάω ποτε φάσες και ποτε σιταριθρες χωρίς μεγάλη επιτυχία ώσπου ανάμεσα στα πουλιά μια μπεκατσα να πετάει και να προσγειώνεται λίγο πιο πανω ουσιαστικά μου έδειξε το μέρος που έπρεπε να ψάξω.Στο μέρος αυτό βρηκα τρεις και μπορεσα και έπιασα τις δυο την οποία πρώτη την εβγαλε η κούταβα και την είδα ξαφνικά πάνω μου στα δύο μέτρα ,πρώτη φορά τουφεκισα μπεκατσα τόσο κοντά και ευτυχώς η τουφεκιά απλώς της έκοψε το κεφαλι,Όμως με τις φασες άφησαμε ανοιχτούς λογαριασμούς και αύριο πρέπει τους λύσουμε,είναι απίστευτα πουλιά.

Καλησπέρα από τη χιονισμένη Φωκίδα,
βγήκα μια βόλτα με το αυτοκίνητο να απολαύσω το χιονισμένο τοπίο και απόλαυσα και την πτήση μιας μπεκάτσας που σηκώθηκε 100 μέτρα παρακάτω στον δρόμο που φαίνεται στη δεύτερη φωτογραφία, λίγο πριν τα πρώτα σπίτια. Το πουλί πέταξε χαλαρά και για 30-40 μέτρα πήγαινε αυτό μπροστά κι εγώ πίσω του με το αμάξι, και ήταν πανέμορφο θέαμα η ανάλαφρη πτήση του στο χιονισμένο τοπίο.

adult image

γιασας παιδες απο βορειααααα ελλαδα παρα πωλη ψωφοκριοοοοοο ουτε να παη ο νουσουσουυυ για μπεκατσαααα,,,εγω πρωσοπικα εως ωτου στρωση ο καιρως δεν βγαινω στο κυνηγι βελοδωματας με τιποταααα διωτι δεν την θελω να την κυνηγισω στα δυσκωλα που τραβαη αυτην την ωρα το πουλι,,,,,πανω απωλα την σεβωμαιιιιιι pic hosting.RESPECT.

γιασας παιδες απο βορειααααα ελλαδα παρα πωλη ψωφοκριοοοοοο ουτε να παη ο νουσουσουυυ για μπεκατσαααα,,,εγω πρωσοπικα εως ωτου στρωση ο καιρως δεν βγαινω στο κυνηγι βελοδωματας με τιποταααα διωτι δεν την θελω να την κυνηγισω στα δυσκωλα που τραβαη αυτην την ωρα το πουλι,,,,,πανω απωλα την σεβωμαιιιιιι pic hosting.RESPECT.
.congrats..RESPECT.

Μίλησα απι το πρωιμε αρκετούς και τα νέα απο τα πουλιά ειναι καλα. Σε κάποια σημεία του νησιού εχει πουλιά, ολοι που μίλησα βρηκαν αλλα όλοι μου ειπαν την ίδια κουβεντα. Νευρικά και απλησιαστα τα περισσότερα τιναζαν απο μακριά δίχως να δίνουν ευκαιρία για φερμα. ο κουμπάρος μου το απόγευμα βρήκε 8-9 πουλιά αλλα τα περισσότερα εφυγαν μπροστά, μια απι τα ίδια και ο φίλος Κώστας. Για αύριο κανονίσαμε τριάδα για έξοδο και μονο με τα εμπειρα σκυλάκια μας. Το σίγουρο ειναι πως η παρέα θα ειναι καλή.

Μπράβο σου Σάκη, ωραίες κουβέντες.

Ύπουλο κυνήγι του συγκεκριμένου πουλιού,ξέρουμε πιο είναι. Απο και πέρα,είτε ντουσκο,είτε πουρναρωτο,είτε έλατο,είτε ρεματιές είτε ...αμπέλια κλπ, είναι ένα φυσιολογικό κυνήγι.
Βγείτε κυνηγηστε το συγκεκριμένο θήραμα,γεμίστε εικόνες με το σκυλί σας,χαρείτε φερμες ή μη και αφήστε τι κάνουν και που κυνηγούν οι άλλοι.
Απλά κυνηγάτε για σας και το σκυλάκι σας,γεμίστε όμορφες κυνηγετικές στιγμές και όλα τα άλλα είναι να βρισκόμαστε σε κουβέντα..

Τέλεια μερα σήμερα μας χάρισαν οι βασίλισσες και τα σκυλάκια μας. Μαζι με τον κουμπάρο μου, τον φίλο Κώστα και τα τρία έμπειρα σκυλάκια μας. Στο 6ωρο που κυνηγήσαμε σηκώσαμε μετρημένα 19 πουλια ξεχωρα τα διπλοσησωματα, τουψεκισαμε 7 και οι πέντε ήρθαν στην αγκαλιά μας. Αυτές που τουψεκισαμε ήταν;ν οι μοναδικές που δέχτηκαν τα σκυλιά,οι υπόλοιπες κάνανε είτε φτερό είτε περπαταγαν. Ακούω παντού για πουλιά στις άκρες και στα καθαρά, σ'εμας μόνο δυο ήταν στις άκρες,όλες οι άλλες ήταν στα πυκνά, ματωσαμε κάποιες φορές να φτάσουμε κοντά στα σκυλιά. Χορτάσαμε όμορφες εικόνες με συνενεσης από τα σκυλιά μας που και σήμερα έδειξαν ότι ζουν και αναπνέουν γι'αυτό το υπέροχο θήραμα. Μόνο μελανό σημείο σήμερα η σκαγιωμενη βασίλισσα από τουφεκιά του κουμπάρου μου, την ψάχναμε και αυτης μας έκανε κοντινά σηκωματα ώσπου τελικά μπήκε σε ένα περιφραγμένο μαντρί και κάπου εκεί τελείωσε άδοξα η προσπάθεια μας. Καλύτερα να είχε αστοχήσει ο κουμπάρος μου, λέγαμε όλοι μετα.

98odAYK.jpg

Πολλα πουλια συμερα εκαναν ολοι πάνω απω 10 σηκωματα εγω πηγα το απογευμα για μια ωρα σηκωσα 2 την μια πηρα
Οι δύο από τις τρείς σημερινές πρωταγωνιστριες. Ή τρίτη της παρέας τους μπήκε στο σκυλοκουτο και δεν έβγαινε ούτε με σφαίρες. .sarcastic.
6VBXcxL.jpg

2Mj9Qn9.jpg
Πραβω γιαννη και σε ανώτερα

Τέλεια μερα σήμερα μας χάρισαν οι βασίλισσες και τα σκυλάκια μας. Μαζι με τον κουμπάρο μου, τον φίλο Κώστα και τα τρία έμπειρα σκυλάκια μας. Στο 6ωρο που κυνηγήσαμε σηκώσαμε μετρημένα 19 πουλια ξεχωρα τα διπλοσησωματα, τουψεκισαμε 7 και οι πέντε ήρθαν στην αγκαλιά μας. Αυτές που τουψεκισαμε ήταν;ν οι μοναδικές που δέχτηκαν τα σκυλιά,οι υπόλοιπες κάνανε είτε φτερό είτε περπαταγαν. Ακούω παντού για πουλιά στις άκρες και στα καθαρά, σ'εμας μόνο δυο ήταν στις άκρες,όλες οι άλλες ήταν στα πυκνά, ματωσαμε κάποιες φορές να φτάσουμε κοντά στα σκυλιά. Χορτάσαμε όμορφες εικόνες με συνενεσης από τα σκυλιά μας που και σήμερα έδειξαν ότι ζουν και αναπνέουν γι'αυτό το υπέροχο θήραμα. Μόνο μελανό σημείο σήμερα η σκαγιωμενη βασίλισσα από τουφεκιά του κουμπάρου μου, την ψάχναμε και αυτης μας έκανε κοντινά σηκωματα ώσπου τελικά μπήκε σε ένα περιφραγμένο μαντρί και κάπου εκεί τελείωσε άδοξα η προσπάθεια μας. Καλύτερα να είχε αστοχήσει ο κουμπάρος μου, λέγαμε όλοι μετα.

98odAYK.jpg
Πάντα τέτοια Γιάννη ,ομορφιές .

Ευχαριστώ παιδιά για τα καλά σας σας λόγια.
Μια κοντινή γρήγορη έξοδο θα κάνω αύριο σε μέρος που δεν έχω πάει ακόμα φέτος και συνήθως κρατάει πουλιά με τις παγωνιες.
Επίσης σήμερα ο ξάδερφος μου που ήταν σε κοντινό μέρος από εμάς, βρήκε 7 πουλιά και απο τα πέντε που τουφεκισε κράτησε τις δυο.

γιασας παιδες και απο μενα,,ουτε να την βαλω στο μιαλομου την μπεκατσουλα αυτες της μερεςςς ο καιρως εδω χτυπαη μιων 13,τα βουναμας επανω εχουν χιονια και υπαρχη μια μεγαλη παγωνια μερα νυχτα,,,,,τουλαχιστων στο θυραμα που αγαπαω το σεβωμαι και θα το κυνηγισω οταν θα στρωση ο καιρωςςς,,καταταλα το εχουμε ριξη αυτες της μερες στο μαγκαλι με την παρεαμου και τρωμε κυνηγια και οχι μωνο και βγαζουμε γουστα πηραζωντας ο ενας τον αλον επανω στο κυνηγι,,στο κατω κατω εχουμε αλον εναν εναμιση μηνα να κυνηγισουμε το αγαπημενωμας θυραμα δε θα μας χαλασουνε και η 4 5 μερες που δεν θα βγουμε για κυνηγι.RESPECT.

γιασας παιδες και απο μενα,,ουτε να την βαλω στο μιαλομου την μπεκατσουλα αυτες της μερεςςς ο καιρως εδω χτυπαη μιων 13,τα βουναμας επανω εχουν χιονια και υπαρχη μια μεγαλη παγωνια μερα νυχτα,,,,,τουλαχιστων στο θυραμα που αγαπαω το σεβωμαι και θα το κυνηγισω οταν θα στρωση ο καιρωςςς,,καταταλα το εχουμε ριξη αυτες της μερες στο μαγκαλι με την παρεαμου και τρωμε κυνηγια και οχι μωνο και βγαζουμε γουστα πηραζωντας ο ενας τον αλον επανω στο κυνηγι,,στο κατω κατω εχουμε αλον εναν εναμιση μηνα να κυνηγισουμε το αγαπημενωμας θυραμα δε θα μας χαλασουνε και η 4 5 μερες που δεν θα βγουμε για κυνηγι.RESPECT.
Μπράβο να περνάτε καλά !!!!.well done.!!!.cofee.!ffff!.bravo.!!.bbq..beer.

Άλλη μία γεμάτη έξοδο συνέχεια της χθεσινής είχα σήμερα. Σε κοντινό πονηρό μέρος μιας και είχα μόνο δύο δυόμιση ώρες, ακόμα και αυτές όμως ήταν υπεραρκετές. Βρήκα 7 πουλιά, τουφεκισα τις τέσσερις και οι τρεις ήρθαν κοντά μου. Σχετικά δεκτικά τσ πουλιά με με την έννοια ότι περπάταγαν για πολλά μέτρα αλλά δεν έκαναν φτερό. Μπορεί οι βασίλισσες να είχαν όρεξη για περπάτημα αλλά ή σκυλίτσα μου είχε την υπομονή να τις ακολουθεί από κοντά δίνοντας μου το χρόνο να πλησιασω σπο την αντίθετη κατεύθυνση και να πάρω την καλύτερη δυνατή θέση. Μπορεί τελικά να κυνήγησα λγο παραπάνω από δύο ώρες αλλά μου έφτασαν και μου περισευαν.
0a8qPc5.jpg

IMG

Status
Not open for further replies.
Back