Το πάθος τον παρακινεί..... καλά έκανες και τον έβγαλες όπως και καλά και τον προφυλαξες από υπερκόπωση...... έτσι θέλει να τον κυνηγάς με σύνεση και για να αισθάνεται και αυτός ότι είναι ακόμα ενεργός......
Το πάθος τον παρακινεί..... καλά έκανες και τον έβγαλες όπως και καλά και τον προφυλαξες από υπερκόπωση...... έτσι θέλει να τον κυνηγάς με σύνεση και για να αισθάνεται και αυτός ότι είναι ακόμα ενεργός......
Καλησπέρα τα λες πολύ σωστά ! και αυτό κάνω.Το πάθος τον παρακινεί..... καλά έκανες και τον έβγαλες όπως και καλά και τον προφυλαξες από υπερκόπωση...... έτσι θέλει να τον κυνηγάς με σύνεση και για να αισθάνεται και αυτός ότι είναι ακόμα ενεργός......
Η γριουλα μου ειναι στα 11μιση
Στα βουνα τη γιαγιας μου!Τι μου θύμησες παιδικα χρονια στο χωριό ιστορίες απο τον μεγαλύτερο κυνηγό του χωριού το μπάρμπα Νικο ξαδελφο της γιαγιας μεγαλος λαγοκυνηγος και περδικάς μονο!Την Τετάρτη στην έναρξη βρέθηκα στα Βαρδούσια Όρη. Ο καιρός ήταν δροσερός (10 βαθμοί κελσίου) και η ατμόσφαιρα διαυγής. View attachment 91950
Στο ξημέρωμα ακούσαμε κάποια πουλιά ψηλά στην κορυφή και πήραμε το απαραίτητο θάρρος για να ξεκινήσουμε.
Τα παραπανισια κιλά που έχω το τελευταίο διάστημα, τα ένιωσα στις γαμπες μου στα πρώτα 200 μέτρα ανηφορας... Χωρίς να έχω άλλη επιλογή, κάθισα σε έναν βράχο για τις απαραίτητες αναπνοές και απόλαυσα το τοπίο.
View attachment 91951
Ανεβαίνοντας ο φίλος μου είδε δύο πουλιά να σηκώνονται μόνα τους στα 100 μέτρα και μέχρι τις 9.00 δεν είχαμε καμία άλλη συνάντηση.
Λίγο πριν την κορυφή στα 2.300 μέτρα, ο μεγάλος σκύλος άρχισε να βιδωνει κόντρα τον άνεμο εμφανώς έχοντας πάρει μυρωδιά. Τα πόδια μου δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν με αποτέλεσμα να πέσει ο σκύλος από την πίσω πλευρά χωρίς να έχω πλέον οπτική επαφή. Με όσες δυνάμεις μου είχαν απομείνει, βγήκα στην κορυφή έχοντας την μικρή σκύλα δίπλα μου. View attachment 91954
Από τα 20 μέτρα σηκώθηκαν τρεις πέρδικες και πρόλαβα να ρίξω μια τουφεκιά πριν χαθούν πίσω στα γκρεμια. Τον μεγάλο τον σκύλο δεν τον έβλεπα πουθενά και κάνοντας δέκα βήματα δεξιά για να έχω ορατότητα, σηκώθηκαν μπροστά από την σκύλα άλλες δύο, σε καλή απόσταση. Έφερα στο μάτι την μία, αλλά μόλις πήγα να τραβήξω την σκανδάλη έχασα την ισορροπία μου με αποτέλεσμα η τουφεκιά να πάει σε έναν βράχο.
View attachment 91953
Από εκεί και έπειτα είδα συνολικά άλλες 4-5 πέρδικες, οι οποίες δεν πλησιάζονταν με τίποτα. Περπάτησα 16 χιλιόμετρα σύμφωνα με το ρολόι μου, μέχρι τις 13:00 και πήρα τον δρόμο της επιστροφής, καταπονημένος, χωρίς θηράματα, αλλά γεμάτος εικόνες και θέληση να βελτιωθώ για να ξαναανεβω, να δω τα βουνά της Ρούμελης από ψηλά.
Στέλιο αυτο είναι εφαρμογή στο κινητό;;
Φοβερή περιγραφή, υπέροχο βουνό και εξαιρετικά δύσκολο. Στη σχολή χειμερινού βουνού που είχα κάνει, με 5 χειμερινές αναβάσεις με προοδευτικό βαθμό δυσκολίας, τα Βαρδούσια ήταν η τελευταία ανάβαση… Πολύ θα ήθελα να κάνω ένα τέτοιο κυνήγι κάποια στιγμή..Την Τετάρτη στην έναρξη βρέθηκα στα Βαρδούσια Όρη. Ο καιρός ήταν δροσερός (10 βαθμοί κελσίου) και η ατμόσφαιρα διαυγής. View attachment 91950
Στο ξημέρωμα ακούσαμε κάποια πουλιά ψηλά στην κορυφή και πήραμε το απαραίτητο θάρρος για να ξεκινήσουμε.
Τα παραπανισια κιλά που έχω το τελευταίο διάστημα, τα ένιωσα στις γαμπες μου στα πρώτα 200 μέτρα ανηφορας... Χωρίς να έχω άλλη επιλογή, κάθισα σε έναν βράχο για τις απαραίτητες αναπνοές και απόλαυσα το τοπίο.
View attachment 91951
Ανεβαίνοντας ο φίλος μου είδε δύο πουλιά να σηκώνονται μόνα τους στα 100 μέτρα και μέχρι τις 9.00 δεν είχαμε καμία άλλη συνάντηση.
Λίγο πριν την κορυφή στα 2.300 μέτρα, ο μεγάλος σκύλος άρχισε να βιδωνει κόντρα τον άνεμο εμφανώς έχοντας πάρει μυρωδιά. Τα πόδια μου δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν με αποτέλεσμα να πέσει ο σκύλος από την πίσω πλευρά χωρίς να έχω πλέον οπτική επαφή. Με όσες δυνάμεις μου είχαν απομείνει, βγήκα στην κορυφή έχοντας την μικρή σκύλα δίπλα μου. View attachment 91954
Από τα 20 μέτρα σηκώθηκαν τρεις πέρδικες και πρόλαβα να ρίξω μια τουφεκιά πριν χαθούν πίσω στα γκρεμια. Τον μεγάλο τον σκύλο δεν τον έβλεπα πουθενά και κάνοντας δέκα βήματα δεξιά για να έχω ορατότητα, σηκώθηκαν μπροστά από την σκύλα άλλες δύο, σε καλή απόσταση. Έφερα στο μάτι την μία, αλλά μόλις πήγα να τραβήξω την σκανδάλη έχασα την ισορροπία μου με αποτέλεσμα η τουφεκιά να πάει σε έναν βράχο.
View attachment 91953
Από εκεί και έπειτα είδα συνολικά άλλες 4-5 πέρδικες, οι οποίες δεν πλησιάζονταν με τίποτα. Περπάτησα 16 χιλιόμετρα σύμφωνα με το ρολόι μου, μέχρι τις 13:00 και πήρα τον δρόμο της επιστροφής, καταπονημένος, χωρίς θηράματα, αλλά γεμάτος εικόνες και θέληση να βελτιωθώ για να ξαναανεβω, να δω τα βουνά της Ρούμελης από ψηλά.
Δεν ξέρω αν έχασε βήματα.Στέλιο αυτο είναι εφαρμογή στο κινητό;;
Γιατι μια που έχω εγώ χάνει λίγο, γύρω στα 400-500 βήματα. Μου πήρα ένα οικονομικό ρολόι γύρω στα 30-40 ευρώ και από εκεί το κατάλαβα. Στο ρολόι δείχνει και τους παλμούς, τρώει βέβαια και αυτό κάτι σκαλωματα αλλά είναι πιο σωστό νομίζω. Έχω ρυθμίσει να μέτρα το βήμα μου 90 πόντους,1.74 είμαι αποκλείεται να πιάνω το μέτρο
Όντως! Σίγουρα χάνει θερμίδες και εμένα. Αυτό με κάποιο τρόπο υπολογίζει τα βήματα με χιλιόμετρα και τα χιλιόμετρα με το βάρος που έχεις βάλει και κάνει έναν υπολογισμο και σου βγάζει τις θερμίδες.Δεν ξέρω αν έχασε βήματα.
Σίγουρα όμως χάνει θερμίδες.
Διότι αυτό δεν ξέρει τις κλείσεις στο βουνό ούτε τι φορτίο κουβαλάω...όπλο σακίδιο νερά φυσίγγια κολατσιό.
Αν δεν έβλεπα την εφαρμογή θα πίστευα για 3000 βήματα παραπάνω στο περίπου.
Την υψομετρική διαφορά την συνυπολογίζει στον υπολογισμό των θερμίδων ;Όντως! Σίγουρα χάνει θερμίδες και εμένα. Αυτό με κάποιο τρόπο υπολογίζει τα βήματα με χιλιόμετρα και τα χιλιόμετρα με το βάρος που έχεις βάλει και κάνει έναν υπολογισμο και σου βγάζει τις θερμίδες.
Δε ξέρω, πάντως έχω παρατηρήσει ότι στο ρολόι,τα σκαλοπατακια των βράχων για να ανέβεις απότομη , κάθετη κλίση (αναρρίχηση δηλαδή) δε τα μετράει. Η εφαρμογή στο κινητό τα μπουρδουκλωνει ακόμα παραπάνω μπορεί να κάνω μακρύ βήμα για να πατήσω από μύτη βράχου σε μύτη βράχου και να τα μετρήσει διπλά τα βήματα χωρίς να έχω κάνει 90+90 πόντους βήμα. Νταξει,όχι πως με νοιάζει πόσα θα κάνω,ξέρω πως χάνουν και τα δύο λίγο πολυ ,απλά θέλω να γνωρίζω πόσο ξεπέρασα κάθε φορά το προηγούμενο όριο όσο περνάει η κυνηγετική περίοδος.Την υψομετρική διαφορά την συνυπολογίζει στον υπολογισμό ;
Το πρώτο το έχω κάνει ,σε βουνά που κάνω συγκεκριμένη πορεία χρόνια τώρα η απόκλιση σε βήματα τουλάχιστον είναι 200-300 βήματα πάνω κάτω το δεύτερο δε το έχω κάνει.. σίγουρα όμως χάνει σε θερμίδες. Δεν είναι και ακριβό το ρολόι για να πεις ότι τα μετράει όλα φουλ σωστά και η εφαρμογή είναι τσαμπε στο playstore. Δε με πειράζει όμως δε θα σκάσω λεφτά μόνο και μόνο για αυτό το πράγμα.Δοκίμασε να κάνεις την ίδια γνωστή σου απόσταση 4-5 φορές (π.χ. 100 μέτρα) και κοίτα αν θα γράψει όλες τις φορές την ίδια ανάλωση θερμίδων και τον ίδιο αριθμό βημάτων. Αν δεν βαριέσαι μέτρησε και εσύ τα βήματά σου πόσα είναι στην πραγματικότητα. Από αυτά θα καταλάβεις την αξιοπιστία της εφαρμογής.
Μετά κάνε μια απόσταση (π.χ. 50 μέτρα) που να έχει υψομετρική διαφορά (π.χ. 10 μέτρα) η αρχή από το τέλος της απόστασης και δες αν γράφει την ίδια ανάλωση θερμίδων όταν κάνεις τη διαδρομή σαν ανηφόρα και σαν κατηφόρα ...
Υποθέτω ότι δουλεύει με μέσους όρους π.χ. ότι 100 μέτρα (από το gps το μετράει) είναι π.χ. 135 βήματα κατά μέσο όρο. Έπειτα κάθε 100 βήματα αναλώνονται π.χ. 4 θερμίδες σε γρήγορο βήμα ή 3,97 σε αργό και πάει λέγοντας ...Δε ξέρω, πάντως έχω παρατηρήσει ότι στο ρολόι,τα σκαλοπατακια των βράχων για να ανέβεις απότομη , κάθετη κλίση (αναρρίχηση δηλαδή) δε τα μετράει. Η εφαρμογή στο κινητό τα μπουρδουκλωνει ακόμα παραπάνω μπορεί να κάνω μακρύ βήμα για να πατήσω από μύτη βράχου σε μύτη βράχου και να τα μετρήσει διπλά τα βήματα χωρίς να έχω κάνει 90+90 πόντους βήμα. Νταξει,όχι πως με νοιάζει πόσα θα κάνω,ξέρω πως χάνουν και τα δύο λίγο πολυ ,απλά θέλω να γνωρίζω πόσο ξεπέρασα κάθε φορά το προηγούμενο όριο όσο περνάει η κυνηγετική περίοδος.
Καλησπέρα, λογικό είναι ακόμα και στην ίδια διαδρομή να υπάρχει διαφορετική ανάλωση θερμίδων ανάλογα αν η διαδρομή γίνει γρήγορα ( σε λίγο χρόνο) ή αργά (σε μεγαλύτερο χρόνο).Δεν είναι πάντα ίδια η κατανάλωση ενέργειας (θερμίδων) ακόμα και στην ίδια διαδρομή..... πάντως εγώ στο Garmin instinct solar που έχω μετράει κανονικά την ανάβαση (υψομετρική διαφορά) σαν να ανεβαίνω ορόφους..... το βήμα μου το έχω μετρήσει στα 70 εκατοστά..... χαλαρά μετράμε σα να περπατάμε φυσιολογικά..... και είμαι 1,78 ύψος..... οπότε τα 90 εκατοστά που γράφτηκαν πιο πάνω μάλλον δεν είναι πραγματικά.....View attachment 92079
Ναι Γιώργο όταν φτιάχνουμε το προφίλ στην αρχική ρύθμιση του ρολογιού καταχωρούνται ύψος, βάρος,βήμα κτΤα στοιχεία ύψους και βάρους τα ζητάει για τους υπολογισμούς ;
Ωραίος ο Νικόλας ! ... και ο μαυροτσούκαλος !!!
Ένα 6αρι το χάλασα το ένα και ένα το πείραΩραίος ο Νικόλας ! ... και ο μαυροτσούκαλος !!!
Τι έγινε βρήκες πουλιά ή λίγα σκόρπια ;