Πέρδικα

καλησπερα....
κυριακη βολτα στο βουνο μαζι με παραια ηταν αρκετα καλλα ευχαριστηθήκαμαι φασεις με τα σκυλια..
τα σμαρια σε καλους αριθμους οπως και οι λαγοι ....
γενικα ειναι μια παρα πολυ καλη χρονια..

καλησπερα....
κυριακη βολτα στο βουνο μαζι με παραια ηταν αρκετα καλλα ευχαριστηθήκαμαι φασεις με τα σκυλια..
Ωραίος και στα χέρια τους!!Τι φυσεκι έριξες πρώτο και κλώτσησε τόσο;

1000017543.webp
Χθες λόγω της δικής μου κούρασης, αλλά και της καταπόνησης των σκυλιών περπάτησα αρκετά λιγότερο. Περίπου 10km σύμφωνα με το smartwatch. Τα πουλιά στο νησί δεν είναι σε καλό αριθμό, αλλά ακόμα και έτσι υπάρχουν κάποιες συναντήσεις με πέρδικες, οι οποίες είναι αρκετά ανήσυχες. Ένα κοπάδι δέκα πουλιών σηκώσαμε με την παρέα μου (τρεις φορές) και πήραμε τρία πουλιά. Από ένα ο καθένας σε κάθε σήκωμα. Στο βίντεο μια ωραία φάση με τον σκύλο μου να φερμάρει κόντρα στον άνεμο προς τα κάτω, ενώ το πουλί είχε προσπεράσει και έφυγε πιο ψηλά...

Η εικόνα που είδαμε στα εκπαιδευτικά αποτυπώθηκε και στα πρώτα κυνήγια.
Οι γέννες πήγαν εξαιρετικά και τα κοπάδια ήταν γεμάτα.
Ειδικά σε μέρη ακυνήγητα (από ορτύκια...) Θυμήθηκα παλιές εποχές.
Πάντα με σύνεση και πάντα με αγάπη για αυτήν!!

Η εικόνα που είδαμε στα εκπαιδευτικά αποτυπώθηκε και στα πρώτα κυνήγια.
Οι γέννες πήγαν εξαιρετικά και τα κοπάδια ήταν γεμάτα.
Ειδικά σε μέρη ακυνήγητα (από ορτύκια...) Θυμήθηκα παλιές εποχές.
Πάντα με σύνεση και πάντα με αγάπη για αυτήν!!
Σε ποιο νομό εάν θέλεις μας λες?

Ωραίος και στα χέρια τους!!Τι φυσεκι έριξες πρώτο και κλώτσησε τόσο;
καλημέρα,,,
nsi-la-collezione-colombo-31gr.jpg
αυτά παίζω και ειμαι απόλυτα ευχαριστημένος ....
σε καποιες φάσεις μπωρεί να στραβοπατήσω στη τουφεκια η μπορεί να είναι τουφεκιά απο κανένα φίλο μου που κηνηγάει με 12αρι

καλησπερα....
ειχες και τον θασιοτη μαζιιιι .sarcastic. εμαθες τι επαθε την τελευταια μερα στην κρητη.think. φουιττττ παρτων τηλ

Περίεργη η σημερινή μέρα από κάθε πλευρά.
Ξεκίνησα από το σπίτι με 11 βαθμούςκαι στο βουνό η θερμοκρασία δεν είχε μεγάλη διαφορά ήταν στους 9. Περιμένοντας να ξημερώσει μήπως ακούσουμε ή δούμε τίποτα, το μόνο που άκουσα ήταν δύο φτερουγίσματα . Μόλις άρχισε να χαράζει ξεκινήσαμε με τον σκύλο και παρά τους 9 βαθμούς ο ιδρώτας πήγαινε ποτάμι. Τρεις φορές άλλαξα ρούχα σε όλη τη διαδρομή .
Η ώρα έχει πάει 9 00 και δεν έχουμε βρει τίποτα .Ξαφνικά αρχίζει ένα ψιλόβροχο με έναν αέρα και μας ανάγκασε να γυρίσουμε στο αυτοκίνητο που ούτως ή άλλως η πορεία μας ήταν προς τα εκεί . Καθόμαστε κάνα τέταρτο και αφου έκοψε συνεχίσαμε προς άλλη κατεύθυνση αλλά και πάλι ούτε μυρωδιά.
Σε όλο το βουνό σήμερα δεν υπήρχε κανείς . Ετσι είχαμε τη δυνατότητα να κινηθούμε όπως θέλουμε και όπου θέλουμε αλλά ο άστατος καιρός και η χαμηλή συννεφιά μας εμπόδισαν και μας άλλαξαν το πρόγραμμα . Ομως παρ όλα αυτά ανεβήκαμε όσο πιο ψηλά μπορούσαμε αλλά και πάλι χωρίς αποτέλεσμα ,αφου γύρω στις 2 μας έπιασε ξανά βροχή και μας ανάγκασε να γυρίσουμε στο σπίτι με αποτέλεσμα κάποια μανιτάρια που βρήκαμε στα 1700. Μας έμεινε η περιπλάνηση, οι ωραίες εικόνες, το ξεπέταγμα ενός πολυ μεγαλου αρσενικού ζαρκαδιού και πανω απ όλα η γλυκιά ταλαιπωρία.

1728475657635.jpeg
1728475708075.jpeg 1728475986980.jpeg
1728475958188.jpeg
1728475735718.jpeg

Last edited:
Απογευματινή βόλτα πάλη λόγο εργασίας και με τη ψυχή στο στόμα ανέβηκα βουνό με τον ήλιο να καίει και η άπνοια από τον αέρα να το κάνει ακόμα πιο δύσκολα...

Τα πουλιά άφαντα λόγο ότι το πρωί είχε πάρα πολύ κόσμο και τα είχαν κάνει ότι νάνε
Μια πέρδικα καρφομενη στις λουτσιες όπου δέχτηκε Φέρμα και από τα 2 σκυλιά και την πείρα....

IMG_20241009_201656.jpgIMG_20241009_201646.jpg
Το τοπίο αλπικό λες και είσαι στη σελήνη και τα βράχια να καταλάβενεις ότι σε κάθε βήμα σου τρώει τη σόλα από το άρβυλο...
Τα κακομηρα τα σκυλιά δε ξέρω πως τη παλεύουν..IMG_20241009_201057.jpg

Αυτά από μένα να δούμε αν μπορέσουμε να ανέβουμε και κανένα πρωινό

Ξεκινήσαμε και σήμερα απο τα γνωστά μέρη σε υψομετρο 1500 αλλά μάταια . Ουτε μυρωδια.
Πέρυσι σε αυτό το μέρος υπήρχαν δύο ριάκια από πηγές που είχανε σκάσει ψηλότερα,αλλά φέτος δεν υπάρχει σταγόνα νερού .
Στη συνέχεια πηρα τον σκύλο και ανεβήκαμε όσο ψηλότερα μπορούσαμε . Ο τόπος πολύ δύσκολος με πολύ μεγάλες κλίσεις.,πολύ χόρτο ανάμεσα στις πέτρες το οποίο γλιστρούσε , έκρυβε παγίδες και το κάθε βήμα απαιτούσε πολύ προσοχή .Κάποια στιγμή περνώντας μία μεγάλη σάρα από την απέναντι πλευρά σηκώθηκε μία πέρδικα μόνη της. Δεν μπόρεσα να τουφεκίσω γιατί ήμουν πάνω στις πέτρες και έχασα την ισορροπία μου. Όσο κι αν έψαξε ο σκύλος όλο εκείνο το κομμάτι δεν βρήκαμε τίποτα άλλο .Συνεχίσαμε μέχρι τις 12:30 χωρίς κανένα αποτέλεσμα Κοιτάζοντας κάποια στιγμή τα πέλματα του σκύλου είδα και τα τέσσερα να είναι ματωμένα. Ετσι τον μάζεψα και τώρα γυρίσαμε στο αμάξι.
Αυτό που έχω δει μέχρι στιγμής επιβεβαιώνει τους φόβους που είχα τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο από αυτά που είδα με τα εκπαιδευτικά του σκύλου , παρότι διάβαζα ότι γενικα φέτος έχει πολλές πέρδικες.
Από το καλοκαίρι λοιπόν είδα ελάχιστα πουλιά και καμία σχέση με πέρσι το ίδιο και με τους λαγούς και σίγουρα δεν είναι τυχαίο . Την Τετάρτη αλλά και σήμερα δεν υπήρχε κανείς κυνηγός σε όλο αυτό το τεράστιο κομμάτι του βουνού που πέρα από περδκοκυνηγούς που θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον 2-3 παρέες, δεν υπήρχε και κανείς για λαγό
Προφανώς ο καιρός έπαιξε κάποιο ρόλο σημαντικό . Η πολύ ξηρασία σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες και την έλλειψη νερών και ίσως και κάποια άλλα δεδομένα της περιοχής σε σχέση με πέρσι ,διαφοροποίησαν την κατάσταση.

1728727452387.jpeg
1728727368844.jpeg

1728727398456.jpeg
1728727430797.jpeg
1728727477027.jpeg

Last edited:
Ξεκινήσαμε και σήμερα απο τα γνωστά μέρη σε υψομετρο 1500 αλλά μάταια . Ουτε μυρωδια.
Πέρυσι σε αυτό το μέρος υπήρχαν δύο ριάκια από πηγές που είχανε σκάσει ψηλότερα,αλλά φέτος δεν υπάρχει σταγόνα νερού .
Στη συνέχεια πηρα τον σκύλο και ανεβήκαμε όσο ψηλότερα μπορούσαμε . Ο τόπος πολύ δύσκολος με πολύ μεγάλες κλίσεις.,πολύ χόρτο ανάμεσα στις πέτρες το οποίο γλιστρούσε , έκρυβε παγίδες και το κάθε βήμα απαιτούσε πολύ προσοχή .Κάποια στιγμή περνώντας μία μεγάλη σάρα από την απέναντι πλευρά σηκώθηκε μία πέρδικα μόνη της. Δεν μπόρεσα να τουφεκίσω γιατί ήμουν πάνω στις πέτρες και έχασα την ισορροπία μου. Όσο κι αν έψαξε ο σκύλος όλο εκείνο το κομμάτι δεν βρήκαμε τίποτα άλλο .Συνεχίσαμε μέχρι τις 12:30 χωρίς κανένα αποτέλεσμα Κοιτάζοντας κάποια στιγμή τα πέλματα του σκύλου είδα και τα τέσσερα να είναι ματωμένα. Ετσι τον μάζεψα και τώρα γυρίσαμε στο αμάξι.
Αυτό που έχω δει μέχρι στιγμής επιβεβαιώνει τους φόβους που είχα τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο από αυτά που είδα με τα εκπαιδευτικά του σκύλου , παρότι διάβαζα ότι γενικα φέτος έχει πολλές πέρδικες.
Από το καλοκαίρι λοιπόν είδα ελάχιστα πουλιά και καμία σχέση με πέρσι το ίδιο και με τους λαγούς και σίγουρα δεν είναι τυχαίο . Την Τετάρτη αλλά και σήμερα δεν υπήρχε κανείς κυνηγός σε όλο αυτό το τεράστιο κομμάτι του βουνού που πέρα από περδκοκυνηγούς που θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον 2-3 παρέες, δεν υπήρχε και κανείς για λαγό
Προφανώς ο καιρός έπαιξε κάποιο ρόλο σημαντικό . Η πολύ ξηρασία σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες και την έλλειψη νερών και ίσως και κάποια άλλα δεδομένα της περιοχής σε σχέση με πέρσι ,διαφοροποίησαν την κατάσταση.

View attachment 92308
View attachment 92305

View attachment 92306
View attachment 92307
View attachment 92309
Εγώ δεν πιστεύω φίλε ότι έφταιξε η ξηρασία φταίει ότι κάποιοι δεν κάνουν διαχείριση γτ πέρυσι που ήταν πουλιά τους δώσανε και καταλάβανε όπως και σε εμάς εδώ σε δύο βουνά που πέρυσι είχε πάρα πολλά πουλιά φέτος τπτ γτ πέρυσι τις αλλάξανε τα φώτα ο ένας με τον άλλον έλεγε στο τάδε σημείο πολλά πουλιά και φέτος βρήκα κάνα δυο άτομα και λέει τι να πάμε να κάνουμε εκεί φέτος αφού πέρυσι φάγαμε πολλά πουλιά τότε σε αυτούς τι απαντάς τους βρίζεις τους ξεφτιλιζεις τι...Και μια από τα ίδια γίνεται φέτος σε άλλο ένα βουνό μας που έχει πουλιά Τετάρτη Σαββατοκύριακο λαός πάνω ξεταπωτες καραμπινες και ρίξε στο φουλ...Απλά δεν πρόκειται να γίνουμε ποτέ κόσμος εμείς δεν αλλάζουμε με τπτ

Απογευματινή βόλτα πάλη λόγο εργασίας και με τη ψυχή στο στόμα ανέβηκα βουνό με τον ήλιο να καίει και η άπνοια από τον αέρα να το κάνει ακόμα πιο δύσκολα...

Τα πουλιά άφαντα λόγο ότι το πρωί είχε πάρα πολύ κόσμο και τα είχαν κάνει ότι νάνε
Μια πέρδικα καρφομενη στις λουτσιες όπου δέχτηκε Φέρμα και από τα 2 σκυλιά και την πείρα....

View attachment 92201View attachment 92202
Το τοπίο αλπικό λες και είσαι στη σελήνη και τα βράχια να καταλάβενεις ότι σε κάθε βήμα σου τρώει τη σόλα από το άρβυλο...
Τα κακομηρα τα σκυλιά δε ξέρω πως τη παλεύουν..View attachment 92203

Αυτά από μένα να δούμε αν μπορέσουμε να ανέβουμε και κανένα πρωινό
κόλεεεε σου εφαιρε γουρι ο βικκκκκ.yel. ΥΓ να χαιρεσεεεε τα σκυλακιασου φιλεμουυυ,,ελπιζω να τα πουμε απο κονταααα καπια στιγμηηηη;);)

Γεια και από δω!

Πολύ περπάτημα σήμερα αλλά πέρδικα δεν...

Πήγα στο σημείο που την προηγούμενη φορά έπιασα μια που δεν είχε ακολουθήσει τις άλλες στο φτερό.
Είχαν σηκωθεί από τα 100 μέτρα μακρυά και σημερα προσεγγίζωντας το σημείο καταλληλότερα έπεσα πάνω τους και ήταν εκεί.

Σχεδόν της πάτησα και δεν έφυγαν.
Έτσι χαλάρωσα πιστεύοντας ότι λείπουν...
Διότι αν ήταν εκεί θα είχαν σηκωθεί κρίνοντας από την προηγούμενη συμπεριφορά τους.

Όμως καθηλώθηκαν διότι απ' το καλύτερο σημείο έπεσα πάνω τους.

Και ενώ είμαι χαλαρός φεύγει η πιο μακρινή πατάω ασφάλεια.
Βγάζω ασφάλεια της ρίχνω πολύ μακρυά πέρνει σκάγια βλέπω ότι τραυματίστηκε ρίχνω και τη δεύτερη και αμέσως μετά φεύγουν οι υπόλοιπες μέσα απο τα πόδια μου ενώ είμαι άδειος.

Γαμώ τις γης τον άξονα τι παιχνίδι μου έπαιξε η τύχη.

Πάω καμία 60 μέτρα εκεί που έπεσε η τραυματισμένη βρίσκω τα φτερά της κάτω αλλά άφαντη.

Μετά έκανα πολλά χιλιόμετρα και ούτε είδα ούτε άκουσα ούτε τίποτα.

Αυτά για σήμερα.

Ευτυχώς έσωσαν την παρτίδα τα αγριοπερίστερα κι έτσι έκανα μερικές τουφεκιές.

1000006708.jpg

Back