Παλιά φυσίγγια

Φώτη υπάρχει ακόμα αυτό στο εμπόριο? Ωραίο φυσίγγιο, θα το ήθελα για την συλλογή μου!
Βασίλη όπως γράφει και ο Γιώργος πιο πάνω η παραγωγή του συγκεκριμένου φυσιγγίου σταμάτησε πριν αρκετά χρόνια.Αυτό που δεν βρήκα στην Ελληνική αγορά από την σειρά special collection ήταν το germano φυσίγγι magnum 38 γρ. σκάγια ατσάλινα Ν 2&4 ανάμεικτα αν θυμάμαι καλά.

Βασίλη όπως γράφει και ο Γιώργος πιο πάνω η παραγωγή του συγκεκριμένου φυσιγγίου σταμάτησε πριν αρκετά χρόνια.Αυτό που δεν βρήκα στην Ελληνική αγορά από την σειρά special collection ήταν το germano φυσίγγι magnum 38 γρ. σκάγια ατσάλινα Ν 2&4 ανάμεικτα αν θυμάμαι καλά.
Φώτη το Germano δεν το είχα δει πουθενά είχε εισαχθεί; Είχαν φέρει το anatra για παπι θυμάμαι

Φώτη το Germano δεν το είχα δει πουθενά είχε εισαχθεί; Είχαν φέρει το anatra για παπι θυμάμαι
Γιώργο και εγώ δεν γνωρίζω αν ο Τουρής εισήγαγε το germano,εγώ σε όσα οπλοπωλεία έψαξα δεν το βρήκα.Το anatra ήταν προγενέστερο του germano και η παραγωγή του σταμάτησε όταν στους υδροβιοτόπους απαγορεύτηκαν τα φυσίγγια με μολύβδινα σκάγια.

Καπιοι το anatra το εριχναν στον λαγό..είτε γιατί ταίριαζε μια χαρά κ εκεί,είτε γιατί δεν έβρισκαν τα lepre..
Από maionchi έχω φάει τον κόσμο να βρω τα solaria 31γρ(πράσινο,με έναν ήλιο στην γωνία του κουτιού αριστερα )φτιαγμένο για καλοκαιρινά κυνήγια κ υψηλές θερμοκρασιες..Ήρθε στην χώρα μας πριν το '96..θεωρώ πως είναι αρκετά σπάνιο..

Γιώργο μιας και το ανέφερες NSI Anatra 40 γρ. Ν.4Ενα εξαιρετικό φυσίγγι από τα ελάχιστα Ευρωπαικά semi magnum που μπορούσε να κοιτάξει στα "μάτια " τον Αμερικάνικο ανταγωνισμό. σταRemington,Winchester &Federal.
Φυσιγγαρα Φώτη...

Γιώργο μιας και το ανέφερες NSI Anatra 40 γρ. Ν.4Ενα εξαιρετικό φυσίγγι από τα ελάχιστα Ευρωπαικά semi magnum που μπορούσε να κοιτάξει στα "μάτια " τον Αμερικάνικο ανταγωνισμό. σταRemington,Winchester &Federal.
Φονικό και πολύ μαλακό...
Το ριχνα παλιά, με το δίκαννο του πατέρα μου (Robust 222), σε παπιά και φασσες...

Είχα βάλει φωτο κάποτε το κουτί..να το κ το φυσίγγι..
Σκορπιός κόκκινο 34γρ σε κάλυκα μαυρουλη..
Άφησε πολύ θετικές εντυπώσεις εδώ στο νησι..
Ωραία στάμπα ο σκορπιός όπου μαζί με το "electronically tested" υπήρχε το "σήμα κατατεθέν" της βιοτεχνίας..
Μας τα "χαλάει" λίγο στο χαρτάκι το οποίο βρίσκονταν μέσα στο κουτί αλλά συνήθιζαν κ τις προηγούμενες δεκαετίες τις τρανταχτες διαφημίσεις...

Last edited:
Καπιοι το anatra το εριχναν στον λαγό..είτε γιατί ταίριαζε μια χαρά κ εκεί,είτε γιατί δεν έβρισκαν τα lepre..
Από maionchi έχω φάει τον κόσμο να βρω τα solaria 31γρ(πράσινο,με έναν ήλιο στην γωνία του κουτιού αριστερα )φτιαγμένο για καλοκαιρινά κυνήγια κ υψηλές θερμοκρασιες..Ήρθε στην χώρα μας πριν το '96..θεωρώ πως είναι αρκετά σπάνιο..
Βαλε φωτο τασο αν μπορις

Ωραία στάμπα ο σκορπιός όπου μαζί με το "electronically tested" υπήρχε το "σήμα κατατεθέν" της βιοτεχνίας..
Μας τα "χαλάει" λίγο στο χαρτάκι το οποίο βρίσκονταν μέσα στο κουτί αλλά συνήθιζαν κ τις προηγούμενες δεκαετίες τις τρανταχτες διαφημίσεις...

Αμαν τι ειπες τωρα!Αυτος δεν ηταν στο Χαιδαρι,στα κουνελια?
Οταν παω Αστρος θα σου ανεβασω κατι φωτο απο τα φυσιγγια του.
Ο συγκεντρωτηρας ειναι στις 45 μοιρες πατημενος πανω στην πυριτιδα.
Στο δε μαγαζι που ειχα παει,ειχε βαρελια ανοιγμενα με διαφορα πραγματα.
Αμα ζηταγες JK6 bofors σου εδεινε κουνελινη η Ρωσιδα πωλητρια.sarcastic.

Βαλε φωτο τασο αν μπορις
Δεν τα έχω Νίκο..ίσως βρω καμιά φωτο από καμιά διαφήμιση περιοδικού θα κοιτάξω..στο ίντερνετ ελάχιστες αναφορές..
Αυτος δεν ηταν στο Χαιδαρι
Ναι,Κύπρου 58 και Καβάλας λένε τα κουτιά..
Ο συγκεντρωτηρας ειναι στις 45 μοιρες πατημενος πανω στην πυριτιδα.
Το πιστευω,τυχαίνει κ αυτό..έβγαζε αρκετούς τύπους φυσιγγίων..το επώνυμο του ηταν Βενετης?θυμασε?
Τυχαία κάποτε γνώριζα έναν μηχανολόγο από Χαιδαρι κ μου είπε ότι τον έκλεισαν γιατί έκαναν παράπονα οι γείτονες που γέμιζε φυσίγγια κ οτι .ειναι οδηγός στα κτελ..δεν ξέρω αν ισχύει..
Αμα ζηταγες JK6 bofors σου εδεινε κουνελινη η Ρωσιδα πωλητρια
.sarcastic.

Δεν τα έχω Νίκο..ίσως βρω καμιά φωτο από καμιά διαφήμιση περιοδικού θα κοιτάξω..στο ίντερνετ ελάχιστες αναφορές..

Ναι,Κύπρου 58 και Καβάλας λένε τα κουτιά..

Το πιστευω,τυχαίνει κ αυτό..έβγαζε αρκετούς τύπους φυσιγγίων..το επώνυμο του ηταν Βενετης?θυμασε?
Τυχαία κάποτε γνώριζα έναν μηχανολόγο από Χαιδαρι κ μου είπε ότι τον έκλεισαν γιατί έκαναν παράπονα οι γείτονες που γέμιζε φυσίγγια κ οτι .ειναι οδηγός στα κτελ..δεν ξέρω αν ισχύει..

.sarcastic.

Αυτο το αρχηγοπουλο ηταν Τασο,περα το οτι τα μαζεψε νυχτα και εφυγε,ειχαν ακουστει πολλα σκασιματα σε καννες.
Αυτον δεν τον ειχα πετυχει καθολου στο μαγαζι,οι Ρωσιδες γεμιζαν φυσιγγια.sarcastic.
Οταν κατεβω Αστρος Κυνουριας θα σου στειλω φωτο να δακρυσεις απο τα γελια.
Φυσιγγι μπουγατσα δεν εχεις ξαναδει.....

ειχαν ακουστει πολλα σκασιματα σε καννες.
Τι να πω..εδώ είχαν ριχτεί κούτες..μάλλον δεν έπεσαν σε δυναμίτη...sarcastic.
Είχα ρίξει πιτσιρίκος ένα κουτί διάφανα 32γρ με 8μμ μεταλλο με το μονοκαννο ευτυχώς χωρίς θέμα...sarcastic.
Το πορτοκαλί είχε φάση..ονομασία tordela..oχι tordo...sarcastic.

Τι να πω..εδώ είχαν ριχτεί κούτες..μάλλον δεν έπεσαν σε δυναμίτη...sarcastic.
Είχα ρίξει πιτσιρίκος ένα κουτί διάφανα 32γρ με 8μμ μεταλλο με το μονοκαννο ευτυχώς χωρίς θέμα...sarcastic.
Το πορτοκαλί είχε φάση..ονομασία tordela..oχι tordo...sarcastic.

Aγιο ειχες.sarcastic..sarcastic..sarcastic.

Τόσο πολύ χαλια???think
Μήπως έγινε κάποια συγκεκριμένη χρονική περίοδο για κάποιο λόγο η αστοχία ..εντύπωση μου κάνει..
Τα έφερνε μαγαζί άσχετο με κυνήγι σε ενα χωριό..μόνο σκορπιός,ψώνιζαν κ από άλλα χωριά....κ δεν ειχε ακουστει τίποτα πάνω σε θεμα ασφαλείας..

Τόσο πολύ χαλια???think
Μήπως έγινε κάποια συγκεκριμένη χρονική περίοδο για κάποιο λόγο η αστοχία ..εντύπωση μου κάνει..
Τα έφερνε μαγαζί άσχετο με κυνήγι σε ενα χωριό..μόνο σκορπιός,ψώνιζαν κ από άλλα χωριά....κ δεν ειχε ακουστει τίποτα πάνω σε θεμα ασφαλείας..

Nα το διορθωσω τοτε........
ΑΓΙΟ ειχατε ολοι σας.vert funny.

"... εξάλλου μη ξεχνάς ότι είναι τρομακτικά γρήγορο και δεν θέλει εμπροσθιοσκόπευση" ... .sarcastic. .ha ha. .vert funny.
Μάλλον αυτός που του προμήθευε τους κάλυκες ;), θα του είχε δώσει και τη "συνταγή" ... ;) .sarcastic.
Γιατί και αυτός, τα ίδια περίπου έλεγε σε διαφημίσεις για ένα φυσίγγι της εταιρείας που αντιπροσώπευε ... ότι γεμίζεται με τη "σκοπευτική" πυρίτιδα F2 και είναι τόσο γρήγορο που εκμηδενίζει την ανάγκη προσκόπευσης ... !!!!!! o_O:eek:
.fool..hair.
Ποιο φυσίγγι ;;; Μα, το B&P F2 Classic 34gr. !!!!!!!!!!!!!!!!!!:D :rolleyes:
Το οποίο, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, έχει αρχική 405 m/s !!!!! Velocità m.1/full = 405 m/s (1328 fps)
.hair.

"... εξάλλου μη ξεχνάς ότι είναι τρομακτικά γρήγορο και δεν θέλει εμπροσθιοσκόπευση" ... .sarcastic. .ha ha. .vert funny.
Μάλλον αυτός που του προμήθευε τους κάλυκες ;), θα του είχε δώσει και τη "συνταγή" ... ;) .sarcastic.
Γιατί και αυτός, τα ίδια περίπου έλεγε σε διαφημίσεις για ένα φυσίγγι της εταιρείας που αντιπροσώπευε ... ότι γεμίζεται με τη "σκοπευτική" πυρίτιδα F2 και είναι τόσο γρήγορο που εκμηδενίζει την ανάγκη προσκόπευσης ... !!!!!! o_O:eek:
.fool..hair.
Ποιο φυσίγγι ;;; Μα, το B&P F2 Classic 34gr. !!!!!!!!!!!!!!!!!!:D :rolleyes:
Το οποίο, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, έχει αρχική 405 m/s !!!!! Velocità m.1/full = 405 m/s (1328 fps)
.hair.

Mιλαμε ο τυπος ηταν αρχηγοπουλο,τα setup τα επαιρνε απο επιβατες που εμπαιναν στο λεοφορειο.
Ακομα θυμαμαι την πωλητρια οταν πηρα το μοναδικο κουτι σε 4αρι κοκκινο να μου λεει......
Που τα παει να κυνηγκησει?Λαγκο?Ε τα του ριξει πανω του,πουτενα αλλου,καταλιαβες??
Πανω στο λαγκο γιατι μετα παει λαγκο!!!
.crying smile..vert funny..vert funny..vert funny..vert funny..vert funny..vert funny.

Back